Збірна ветеранів України та її 40 незабутніх матчів у 2019 році

Збірна України серед ветеранів завершила виступи у 2019 році. Сформована з легенд вітчизняного футболу команда з успіхом виступала в Україні й за кордоном, провівши 40 ігор та зібравши на трибунах сотні тисяч глядачів.

Головна мета турне вже четвертий рік поспіль залишається незмінною — це підтримка українських військових та чимскоріше встановлення у країні миру та єдності. Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес» є надійними партнерами уславлених гравців, на найвищому рівні організовуючи та проводячи таке важливе для популяризації футболу турне. Згадаємо найцікавіші матчі збірної ветеранів у 2019 році.

Січень

Календарний рік уже традиційно розпочався у Грузії. 13 січня у Тбілісі відбувся один із найпрестижніших світових турнірів серед ветеранів. Традиційно він присвячений пам’яті функціонера УЄФА, менеджера з роботи з національними федераціями Давида Петріашвілі, який трагічно загинув у 2015 році. У турнірі взяли участь шість збірних — Грузії, України, Іспанії, Туреччини, ФІФА та УЄФА. Кількість зірок в Олімпійському палаці столиці Грузії перевершила всі рекорди.

Фото прес-служби АВФУ

Квітень

Розпочався другий за ліком Відкритий чемпіонат України Героїв АТО. У Лютежі в рамках відкриття змагань у групах «Київ» та «Північ» пройшов гала-матч між збірною героїв АТО та збірною України серед ветеранів.

Фото прес-служби АВФУ

Пирятин є одним із найфутбольніших міст Полтавщини, свідченням чого стали заповнені глядачами трибуни мальовничого стадіону «Ювілейний». Щоправда, місцеві ветерани поступилися легендам футболу — 1:5, але це нікого не засмутило. Тим паче, що ця гра відбулася напередодні Великодня.

Фото прес-служби АВФУ

Травень

У Мадриді команда Анатолія Дем’яненка на одному диханні провела Турнір солідарності FEAFV-2019, здобувши головний трофей. Особливо цікавим вийшов фінальний поєдинок, в якому українці перемогли славнозвісний «Атлетико» — 3:1.

Фото прес-служби АВФУ

19 травня частина столиці Іспанії, Мадрида, була забарвлена в синьо-жовті кольори. На стадіоні Polideportivo La Elipa зібралися кілька тисяч наших співвітчизників, які тимчасово або вже на постійній основі мешкають в Іспанії, аби стати свідками матчу між збірною України та українською громадою Мадрида.

Фото прес-служби АВФУ

До п’ятої річниці однієї з найжахливіших трагедій у сучасній історії України, коли на Донеччині в селищі Благодатне в нерівному бою з окупантами віддали своє життя військові 51-ї окремої механізованої бригади, у місті Волноваха був проведений традиційний футбольний турнір пам’яті. Збірна України здобула головний приз, у фіналі перемігши «Абориген» — 5:4.

Фото прес-служби АВФУ

Червень

Із початком літа розпочалася гаряча пора для ветеранів футболу. Підтримуючи національну збірну на шляху до фінального турніру Євро-2020, легенди провели дві гри на Львівщині — у Підмонастирі та в Рудках.

Фото прес-служби АВФУ

Згодом свято футболу прийшло на сусідню Івано-Франківщину. Мальовничі Болехів та Долина заочно змагалися, хто з майстрів краще зіграє проти кумирів молодості.

На День Конституції міський стадіон Бердичева ледь умістив усіх бажаючих поспостерігати за поєдинком кращих гравців міста та збірної України. І це не красні слова — епіцентром життя цього дня став саме стадіон, де пристрасті вирували з першої й до останньої хвилини матчу.

Фото прес-служби АВФУ

Зустріч ветеранів «Ворскли» та збірної України відбулася в Карловці, на 285-у річницю від дня заснування міста. Гарний подарунок містянам! А у Вишгороді гра зі збірною міста була присвячена відкриттю нового поля, на якому матимуть змогу відточувати майстерність сотні вихованців місцевої футбольної школи.

Фото прес-служби АВФУ

Липень

Цей місяць став найспекотнішим у насиченій програмі виступів збірної ветеранів. Одразу вісім матчів, і чотири з них — у Хмельницькій області. Ось де мешкають найщасливіші вболівальники футболу!

Фото прес-служби АВФУ

А розпочався місяць у мальовничому Корсуні-Шевченківському, на нещодавно відкритій «Колос-Арені». Разом із матчем Українська асоціація футболу провела «Відкриті уроки футболу» для сотень юних футболістів.

125-річчя українського футболу! Такою гучною була афіша поєдинку на «Арені Львів», де ветерани збірної України та «Карпат» порадували вболівальників яскравою грою. Символічно, що в очній дуелі зійшлися футболісти, які свого часу захищали честь головної команди нашої країни, і гравці «Карпат», попередники яких 50 років тому встановили унікальне досягнення — стали першою й єдиною командою першої ліги, що здобула Кубок СРСР.

Фото прес-служби АВФУ

Що стосується вищезгаданої Хмельниччини, то спершу збірна зіграла в Красилові та Чемерівцях, а згодом продовжила тур у Нетішині та Дунаївцях. Символічно, що на цих іграх вболівальники мали змогу на власні очі побачити здобутий юнацькою збірною України трофей чемпіона світу U-20. Так само святково було й у Коростені, де на відкриття оновленого стадіону «Спартак» зібралося чи не все місто!

Фото прес-служби АВФУ

Липнева зустріч зі збірною спецпризначенців у Вінниці вже стала доброю традицією. Цього разу на Центральному стадіоні проти збірної ветеранів зіграла команда, сформована з українських військових та інструкторів країн-членів НАТО.

Серпень

У Чернівецькій області у смт Путила не забувають свого земляка, знаменитого півзахисника київського «Динамо» та збірної України Андрія Гусіна, щороку проводячи турнір його пам’яті. Збірна ветеранів України вшанувала друга, зігравши матч зі збірною ветеранів Буковини.

Фото прес-служби АВФУ

Неймовірними емоціями та враженнями запам’ятаються збірній ветеранів цьогорічні свята на честь Дня Державного прапора та Дня Незалежності! Уславлені футболісти вирушили на Схід України, до Луганської області, де провели матчі в Рубіжному та Станиці Луганській.

Вересень

Візит до Країни кленового листа став черговим у всесвітньому турне синьо-жовтих. Команда провела гру зі збірною української громади Торонто. Окрім футбольного матчу, у збірної ветеранів була насичена програма заходів, головним з яких став український фестиваль у Торонто. Мегаполіс потопав у синьо-жовтих кольорах, про візит збірної ветеранів України у своєму зверненні згадав прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо, а очільниця МЗС Канади Христя Фріланд відзначила унікальну роль відомих футболістів у зміцненні стосунків між двома дружніми країнами.

Фото прес-служби АВФУ

Львівська область є одним із найфутбольніших регіонів України, збірна ветеранів тут частий гість. У Винниках вона взяла участь у відкритті нового футбольного поля, перемігши місцевих ветеранів — 4:2.

Фото прес-служби АВФУ

Затишна Суховоля ще ніколи не бачила одночасно такої кількості відомих футболістів. У Городоцькому районі щороку проводиться чемпіонат серед ветеранів, найкращі гравці з команд якого заслужили право вийти проти легенд футболу. Поступилися — 0:1, проте виглядали гідно, заслуживши схвальні слова від футбольних зірок.

Фото прес-служби АВФУ

Жовтень

Шаргород має багату футбольну історію: колись місцева команда виступала в другій лізі чемпіонату України, неодноразово перемагала в першості області. Нині ті часи старожили згадують із сумом, ностальгуючи за повними трибунами стадіону «Колос». Збірна ветеранів радо завітала на Вінниччину, де перемогла — 4:1.

Фото прес-служби АВФУ

На київському стадіоні «Темп» відбувся благодійний матч за Кубок легенд українського футболу між збірною України серед ветеранів та збірною журналістів України. Уболівати за команди прийшли діти-переселенці зі Сходу України, військові та ветерани АТО.

Фото прес-служби АВФУ

Листопад

День Десантно-штурмових військ у Житомирі відсвяткували по-футбольному! У гості до легендарних десантників із 95-ї окремої десантно-штурмової бригади завітала збірна України серед ветеранів. Товариський матч на «Спартак-Арені» завершився результативною перемогою легенд футболу — 9:4.

Фото прес-служби АВФУ

Ось таким насиченим був для легенд футболу 2019 рік. А окрім виходу на поле, були товариські зустрічі, майстер-класи, звичайне людське спілкування.

Підсумки сезону підбив віце-президент УАФ, президент АВФУ, засновник збірної ветеранів Олег Собуцький: «Це був цікавий рік, упродовж якого ми намагалися гідно представляти та популяризувати український футбол, виконувати основне завдання, на якому наголошували з першого дня існування збірної — підтримувати військових, сприяти якнайшвидшому встановленню в країні миру та єдності.

Завжди очікуваними для команди є візити на Схід України, де нас усюди раді бачити. Ми були у Станиці Луганській, Рубіжному, Волновасі, також багато матчів провели з військовими в місцях їхнього базування, на мирній території України. Хочу подякувати кожному нашому футболісту, усі вони — справжні патріоти та професіонали. Як і тренери — Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський, які об’єднали видатних гравців минулих років у чудовий колектив. У ньому панує неповторна атмосфера дружби, взаємодопомоги, поваги, про що кажуть усі, хто запрошує нас на товариські матчі. Ми мали важливі виїзди до дружніх нам Грузії, Іспанії, Канади, там численна діаспора, зв’язки якої з рідною країною не втрачаються навіть через роки та відстань. Не менш амбітні завдання ставимо ми й на наступний рік.

На січень уже маємо запрошення на традиційний турнір «Кубок легенд», але цього разу він відбудеться не у Тбілісі, а в Батумі. Далі будуть інші матчі, саме зараз, у період міжсезоння, формуємо календар на рік».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини