Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО: турнір стартував у п’яти містах

12 квітня одразу в п’яти містах відбулося урочисте відкриття традиційного Відкритого чемпіонату України Героїв АТО.

На стадіонах Лютежа (Київська обл.), а також Дніпра, Львова, Вінниці та Миколаєва в п’ятницю відбулося урочисте відкриття чемпіонату України Героїв АТО, а також ігри першого туру змагань. Нагадаємо, цього року на старт вийшли 34 команди.

Матчі цьогорічного чемпіонату проходитимуть у три етапи. На першому етапі учасники, розділені на шість дивізіонів за географічним принципом («Південь», «Північ», «Захід», «Схід», «Центр» та «Київ»), із квітня по вересень проводитимуть між собою поєдинки у два кола. По дві кращі команди кожного дивізіону вийдуть до попереднього фінального раунду. На цьому етапі учасники будуть поділені на чотири групи, по три команди в кожній, і змагатимуться за вихід до наступного етапу протягом вересня. До вирішального раунду змагань вийдуть чотири команди. Півфінальні матчі відбудуться 13-го, а фінальний поєдинок — 14 жовтня, у День захисника України.

У Лютежі в рамках відкриття змагань у групах «Київ» та «Північ» відбувся гала-матч між збірною героїв АТО та збірною України серед ветеранів. Йому передувало вручення м’ячів від Федерації футболу України для всіх команд-учасниць, яке провів перший віце-президент ФФУ Олег Протасов.

Фото прес-служби ФФУ

«Ми вже скучили за справжнім футболом, — сказав Олег Протасов, — по телевізору нещодавно бачили «Челсі», «Манчестер Сіті», але справжня боротьба — саме тут, на наших полях. Федерація зробить усе необхідне, щоб поєдинки турніру пройшли на високому рівні, щоб командам було комфортно, а ви, хлопці, отримували задоволення від гри. У футболі є все — оборона, атака, тактика, це вид спорту, що якнайкраще підходить бійцям. Бажаю всього найкращого в турнірі, і нехай переможе найсильніший!»

Фото прес-служби ФФУ

Також до присутніх із напутнім словом звернулися Герой України, начальник Київського військового ліцею ім. І. Богуна Ігор Гордійчук, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький, заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко, разом із подякою за захист батьківщини побажавши учасникам змагань отримати задоволення від футболу та показати на полі яскраву гру.

«Цим чемпіонатом ми вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся із зони АТО, — відзначив Вадим Свириденко, — славимо й тих, хто боронив та зараз боронить рубежі нашої держави. Усім командам бажаю гарної гри й перемоги!»

Фото прес-служби ФФУ

Що ж до матчу-відкриття, то тренери збірної ветеранів Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський зібрали яскравий за іменами склад: Віталій Рева, Владислав Ващук, Юрій Максимов, Олег Собуцький, Сергій Нагорняк, Віталій Самойлов, Микола Іщенко, Андрій Оксимець, Богдан Шершун, Олександр Венглинський, Едуард Цихмейструк, В’ячеслав Свідерський, Віктор Ульяницький, Олексій Бєлік, Володимир Єзерський та Володимир Бондаренко. Тренер збірної героїв АТО Роман Чаплинський випустив проти наших уславлених футболістів представників 11-ти команд, які виступають у групах «Київ» та «Північ».

Фото прес-служби ФФУ

Бойовий та напрочуд принциповий матч між ветеранами футболу та учасниками АТО завершився з рахунком 3:1 (у складі переможців відзначилися Олексій Бєлік, Сергій Нагорняк та Олег Собуцький). Утім, це анітрохи не засмутило захисників України, які після гри радо спілкувалися та фотографувалися зі своїми кумирами. Як відзначив засновник збірної ветеранів Олег Собуцький, цьогорічне турне команди вже звично проходитиме під гаслом підтримки військових у зоні АТО. Команда вітчизняних легенд має намір зустрічатися з командами-учасницями чемпіонату Героїв АТО в різних куточках України, а найближчим часом у неї запланований візит до зони АТО.

Додамо, що Федерація футболу України та її президент Андрій Павелко починаючи з 2014 року підтримують усі змагання, які проводяться серед команд, сформованих із захисників України, адже головна мета ФФУ — це, у тому числі, всебічна допомога учасникам бойових дій.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.04.2019 19:00

На НТК ім. В. Баннікова відбувся другий благодійний турнір «Захисник»

14 квітня на полях НТК ім. В. Баннікова відбулися матчі вже другого за...

09.04.2019 20:35

До уваги ЗМІ! 12 квітня стартує Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО

12 квітня у кількох містах України розпочнуться змагання в рамках Всеу...

22.03.2019 21:00

Під егідою ФФУ стартує новий сезон футбольних змагань серед учасників бойових дій

24 березня о 10.00 на Центральному стадіоні в місті Вишневе, що під Ки...

09.11.2018 15:01

Тисячі захисників України з усіх областей взяли участь у футбольних заходах, організованих ФФУ у 2018 році

Близько 4300 учасників, 70 команд, представники усіх силових структур...

Підписатися на новини