Збірна України серед ветеранів подарувала свято вболівальникам Шаргорода

У Вінницькій області, у містечку Шаргород, збірна України серед ветеранів у товариському матчі, присвяченому підтримці наших захисників-армійців, перемогла збірну Шаргородського району — 4:1.

Шаргород має багату футбольну історію: колись місцева команда виступала в другій лізі чемпіонату України, неодноразово перемагала в першості області. Нині ті часи старожили згадують із сумом, ностальгуючи за повними трибунами стадіону «Колос» та радістю від перемог. Певний вакуум від нестачі спортивних видовищ був заповнений візитом до древнього міста легенд вітчизняного футболу. Заради зустрічі з улюбленцями, яким протистояли найкращі гравці Шаргородщини, з’їхалися вболівальники з усього району, на честь цієї події був проведений дитячий турнір серед кращих команд Вінницької області. Організатором матчу виступило ТОВ «Агробізнес» за підтримки Української асоціації футболу, Асоціації ветеранів футболу України.

Фото прес-служби АВФУ

На поле затишного стадіону під оплески глядачів вийшли видатні українські виконавці: Владислав Ващук, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Святослав Сирота, Богдан Шершун, Юрій Максимов, Сергій Шищенко, В’ячеслав Свідерський, Віктор Уляницький, Олександр Венглинський, Андрій Оксимець, Володимир Бондаренко, Віталій Самойлов, Віталій Мандзюк та Микола Іщенко. Зібрали й об’єднали видатних гравців тренери Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський. Засновником та ідейним натхненником цієї чудової команди є віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький.

Майже рік не виступав за збірну ветеранів Сергій Шищенко, і причина на те вельми поважна — молодий тренер очолював першоліговий «Миколаїв». У Шаргороді Сергій упіймав удачу, показавши неймовірну майстерність. Власне, як і всі його партнери, яскраві дії яких щоразу викликали оплески на трибунах. Ще в першому таймі двічі відзначився Шищенко, згодом красивим ударом метрів із 15-ти у самісіньку дев’ятку довів рахунок до розгромного Владислав Ващук, а четвертий гол до свого активу записав Віталій Самойлов.

Фото прес-служби АВФУ

Арбітром зустрічі був Ігор Винокур, нині він міський голова Шаргорода, а кілька десятиліть тому працював начальником міської футбольної команди. Він-то й угледів порушення правил у штрафній Святослава Сироти і призначив пенальті, який був реалізований. У підсумку — 4:1 на користь наших знаменитих футболістів!

Після матчу, не зраджуючи традиції, його учасники покликали до футбольного поля присутніх учасників АТО, особисто вручивши кожному сувенірну атрибутику.

Фото прес-служби АВФУ

Особливу важливість проведення дня футболу в Шаргороді відзначив очільник Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. За словами людини, яка вже багато років опікується футболом області та входить до керівного органу УАФ, такі масштабні заходи сприятимуть популяризації футболу в регіоні. «Шість дитячих команд у першій половині дня змагалися в турнірі, згодом їм на зміну прийшли ветерани — найкращі гравці України та місцеві гравці. Шаргород, маючи славне футбольне минуле, заслужив на таке свято. Хочу подякувати всім, хто долучився до його організації», — наголосив Гатауллін.

Зробивши не одну тисячу селфі та роздавши, напевно, ще більше автографів, уславлені футболісти залишили такий гостинний Шаргород. А вже за кілька днів буде новий футбол та нова зустріч з уболівальниками: 30 жовтня, у день кубкового поєдинку між «Динамо» та «Шахтарем», у Києві на стадіоні «Темп» збірна ветеранів зіграє зі збірною журналістів України (початок матчу — о 15.00).

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини