Збірна України серед ветеранів: дві перемоги над кращими командами Львівщини

Два дні поспіль легенди вітчизняного футболу дарували вболівальникам Львівщини святковий настрій!

8 червня збірна ветеранів провела матч у Підмонастирі з командою «Фенікс-Стефано», а наступного дня в Рудках зустрілася з місцевим «Ураганом».

«Фенікс-Стефано» — збірна України серед ветеранів — 0:2

Зазвичай очолювана славнозвісними тренерами Анатолієм Дем’яненком та Володимиром Лозинським команда грає у великих містах, збираючи на стадіонах багатотисячну аудиторію. Але цього разу — вперше в історії! — зробила виключення, завітавши до мальовничого села Підмонастир, що у 20 км від Львова.

Під оплески тисяч уболівальників на поле вийшли ті, хто прославляв український футбол в останні десятиріччя: Мирон Маркевич, Віталій Рева, Олег Собуцький, Василь Рац, Владислав Ващук, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Володимир Єзерський, В’ячеслав Свідерський, Богдан Шершун, В’ячеслав Шевчук, Андрій Оксимець, Микола Іщенко, Віталій Самойлов, Віталій Мандзюк, Євген Левченко, Володимир Бондаренко, Віктор Уляницький та Олексій Бєлік. Саме ж свято відбулося за підтримки Української асоціації футболу й Асоціації ветеранів футболу України, а генеральним партнером уже традиційно виступило ТОВ «Агробізнес».

Фото avfu.org.ua

На відкриття товариської зустрічі, метою якої було підтримати наших військових у зоні ООС, завітали президент УАФ Андрій Павелко, перший віце-президент УАФ Назар Холодницький, голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко та інші поважні гості. Під оплески глядачів, які ще перебували в захваті від гри Україна — Сербія, Андрій Павелко відзначив: «Мені надзвичайно приємно бути присутнім на такому святі, де легенди футболу популяризують наш улюблений вид спорту, показують чудовий приклад молодому поколінню. Збірна ветеранів є надзвичайно важливою одиницею у футбольному житті країни, щороку вона проводить десятки матчів, значна частина з яких — у Донецькій та Луганській областях, яких торкнулося лихо війни. За це велика подяка президенту Асоціації ветеранів футболу України Олегу Собуцькому, який вкладає серце та великі сили, аби збірна ветеранів гідно виконувала свою важливу місію».

Фото avfu.org.ua

Гра у виконанні майстрів одразу захопила глядачів. У першому таймі зірки більше володіли м’ячем, тримали напругу біля воріт господарів, а от найнебезпечніший момент виник уже у володіннях Віталія Реви, коли після удару здалеку м’яч влучив у стійку! Гравці «Фенікса» відчули впевненість, якої на тлі підтримки глядачів ставало все більше. Тим паче, маючи гравців на три склади, вони могли проводити ротацію. Утім, досвід та майстерність узяли гору — спочатку Олег Собуцький вивів збірну вперед, а трохи згодом Віктор Уляницький встановив остаточний рахунок — 2:0!

Фото avfu.org.ua

«Ураган» — збірна України серед ветеранів — 0:1

У попередні роки в Рудках місцева команда грала на першість області, а на невеличкому стадіоні щотижня вирували футбольні пристрасті. Нині ж честь міста у футбольних змаганнях на ветеранському рівні захищає «Ураган» — і робить це доволі успішно. Своєю грою та відданістю футболу «Ураган» заслужив на протистояння з кращими футболістами України минулих років, а посприяв цьому Мирон Маркевич. «Коли стало відомо, що національна збірна дві гри у червні проведе на «Арені Львів», виникла ідея між цими іграми організувати виступи збірної ветеранів у Львівській області. Заявок надійшло багато, але ми вирішили діяти за спортивним принципом — у перший день зіграти з чемпіоном області 2018 року, а в другий — зі срібним призером. Особисто мені обидва матчі дуже сподобалися, прийшло багато глядачів. Це добре, що в нас є така збірна, завдяки Олегу Собуцькому, усім нашим відомим гравцям та тренерам свято великого футболу тепер може завітати й до маленьких міст», — наголосив Мирон Богданович.

Фото avfu.org.ua

Зазвичай виставкові матчі завершуються внічию, із великим рахунком. У збірної ветеранів є своя позиція, від якої вона не відступає з моменту заснування — на полі повинні бути боротьба та інтрига, глядачі мають побачити справжній футбол та отримати від нього насолоду. Господарі дуже обережно розпочали гру, тримаючи насичену оборону. Та рівень зірок дався взнаки, і в середині першого тайму після стрімкого проходу та націленої передачі від В’ячеслава Шевчука (до речі, серед глядачів на трибунах був присутній батько В’ячеслава, Анатолій) м’яч було доставлено в центр штрафної, звідки капітан Владислав Ващук майстерно пробив повз голкіпера! Моментів після цього було створено безліч, лише Сергій Нагорняк та Олег Собуцький по кілька разів могли засмутити воротаря господарів. Але «Ураган» своїм старанням заслужив удачу. У підсумку на табло — мінімальні 1:0.

Фото avfu.org.ua

Після фінального свистка настав час збирачів селфі та автографів. Приділивши увагу вболівальникам, гравці зірної покликали до себе учасників АТО, подякувавши кожному особисто та вручивши сувеніри. Така увага з боку легенд футболу до наших захисників уже стала доброю традицією, яка й надалі залишатиметься незмінною, як і мета самого турне містами України — підтримка військових на Сході. До речі, одному з них, Андрію Стандіо, учаснику АТО 2014—2015 років у складі батальйону «Айдар», тренери збірної Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський довірили вийти на поле наприкінці гри, чим викликали щирі оплески глядачів.

Фото avfu.org.ua

«Це наша місія — нести людям радість, дарувати футбол та незабутні емоції, — розповів організатор турне збірної ветеранів, віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Разом із цим ми маємо єднати українців навколо головного виклику сьогодення, всюди наголошуємо на необхідності підтримувати учасників бойових дій. Мені особисто приємно, що всі гравці та тренери збірної розділяють нашу мету, вони є єдиною потужною силою. За це їм хочу щиро подякувати. Сьогодні ми грали на Львівщині, а завтра на нас чекають у Донецькій та Луганській областях, у містах, яких торкнулося лихо війни. І ми туди обов’язково вирушимо, як уже робили десятки разів. Окремо хочу подякувати Мирону Маркевичу за запрошення до Підмонастиря та Рудок, ми всі отримали від цих ігор величезне задоволення. До речі, із Львівщиною збірна ветеранів надовго не прощається. 14 липня у Львові відбудеться матч між збірними ветеранів України та Грузії, на який, користуючись нагодою, запрошую всіх уболівальників. Про місце та час поєдинку ми повідомимо додатково».

Фото avfu.org.ua

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини