Свято футболу від збірної ветеранів України на Хмельниччині

12-го та 13 липня свято футболу завітало на Хмельниччину, де в Красилові та Чемерівцях відбулися футбольні турніри «Кубок дружби» та майстер-класи для дітей від легенд футболу.

Глядачам був представлений здобутий юнацькою збірною України U-20 трофей чемпіонів світу, а родзинкою заходів стали матчі збірної України серед ветеранів та збірних Красилівського й Чемеровецького районів. Організаторами футбольних фестивалів виступили Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Тренери Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський, на радість уболівальникам, закликали під прапори збірної ветеранів для виступів на Хмельниччині наступних виконавців: Мирона Маркевича, Сергія Нагорняка, Юрія Максимова, Олега Собуцького, Володимира Єзерського, Віталія Реву, Миколу Іщенка, Андрія Хомина, Віталія Мандзюка, Богдана Шершуна, Андрія Оксимця, Віталія Самойлова, В’ячеслава Свідерського, Володимира Бондаренка та Віктора Уляницького.

Збірна Красилівського р-ну — збірна ветеранів України — 1:5

Фото прес-служби АВФУ

Господарі добре підготувалася до гри, сформована на базі «Случа» команда тиждень тому стала бронзовим призером чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії 55+. До цих гравців приєдналися більш молоді, спробувавши дати справжній бій легендам футболу. Варто відзначити й посилення збірної ветеранів у вигляді учасника ООС із Красилова Анатолія Васильцова, який у другому таймі додав активності на лівому фланзі нападу.

Фото прес-служби АВФУ

Футбол у виконанні вітчизняних зірок став справжнім видовищем, яке запам’ятається містянам на довгі роки. Микола Іщенко швидко відкрив рахунок, незадовго до перерви Віталій Самойлов забив ще один м’яч. В оптимістичних уболівальників зберігалася надія на другий тайм, але третій гол від Олега Собуцького ввів у розпач навіть їх. Згодом відзначилися В’ячеслав Свідерський та ще раз Собуцький, а господарі знайшли в собі сили на гол престижу, засмутивши Віталія Реву.

Збірна Чемеровецького р-ну — збірна ветеранів України — 1:3

Фото прес-служби АВФУ

П’ять дитячих команд із різних куточків Хмельниччини впродовж цілого дня змагалися між собою, виборюючи першість у Кубку дружби. Боротися було за що, окрім спортивного інтересу та несамовитого азарту, юні футболісти отримали кубки та набори м’ячів, які їм були вручені почесними гостями, керівниками УАФ — президентом Андрієм Павелком, першими віце-президентами Вадимом Костюченком та Олегом Протасовим, віце-президентами Олександром Герегою та Олегом Собуцьким, заслуженим тренером України Олександром Петраковим, головою Хмельницької обласної федерації футболу Ігорем Хібліним.

«Приємно бачити стільки щасливих дитячих облич, радість в очах юних гравців та їхніх батьків, — звернувся до присутніх президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко. — У невеличких Чемерівцях є сучасний стадіон, чудової якості поле. І, головне, багато молоді, яка любить футбол та залюбки ним займається. Спортивна інфраструктура тут на найвищому рівні, їй можуть позаздрити навіть мешканці великих міст. Запланована реалізація цілої низки соціально важливих проектів, які сприятимуть популяризації спорту серед населення, залученню дітей до активного способу життя». Під оплески глядачів Андрій Павелко разом із Олександром Петраковим презентували громаді футболку збірної України U-20 із підписами гравців, які перемогли на мундіалі.

Фото прес-служби АВФУ

Темі найвидатнішої перемоги в сучасній історії вітчизняного футболу було присвячено окрему увагу. На центральній трибуні чемпіонський трофей зайняв почесне місце і кожен вболівальник міг сфотографуватися з Кубком світу. 

«За останній час на Хмельниччині ми відкрили п’ять спортивних комплексів європейського рівня, де безкоштовно займаються спортом понад тисячу юних спортсменів. І щоб діти обирали здоровий спосіб життя, ми щороку проводимо чемпіонати всеукраїнського та європейського рівня та дитячі спартакіади. 12-го та 13 липня у Красилові та Чемерівцях пройшли футбольні турніри «Кубок дружби». У нас є ідея зробити їх традиційними, ще більш масовими та престижними. Підтримка спорту, особливо — дитячого, є моїм пріоритетом», — наголосив віце-президент УАФ Олександр Герега. 

Фото прес-служби АВФУ

Цікаво, що арбітром зустрічі виступив Микола Шершун, батько відомого гравця Богдана Шершуна. Був добрий привід пожартувати щодо «конфлікту інтересів», особливо в моментах, коли екс-захисник збірної України непоступливо діяв з опонентами. Щодо матчу, то вже в дебюті Володимир Бондаренко відкрив рахунок, а згодом Олег Собуцький подвоїв перевагу. Цей м’яч став 80-м для засновника збірної ветеранів за три з половиною роки її існування, із чим ювіляра та кращого бомбардира щиро привітали партнери. Після перерви відзначився Андрій Хомин, натомість господарі відповіли влучним ударом після швидкого проходу Андрія Балицького. У підсумку із рахунком 3:1 перемогли легенди футболу!

«Наше турне триває четвертий рік, ми провели вже майже 200 ігор у різних куточках України та світу, — розповідає віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — На Хмельниччині за цей час виступали чи не найчастіше, тут нас люблять, шанують та всюди радо зустрічають. Хочу подякувати всім нашим гравцям та тренерам за велику роботу та бажання нести людям радість.

Ми радо відгукнулися на запрошення нашого друга та партнера Олександра Гереги провести матчі, подарувати радість уболівальникам. Ми бачимо, які великі сили він вкладає в розбудову рідного краю, зводить спортивні об’єкти, організовує турніри, допомагає дитячим та аматорським командам. У Чемерівцях Андрій Павелко та Олександр Петраков, привізши чемпіонський трофей, зробили свято для тисяч глядачів незабутнім. Збірна ветеранів як посол миру та єдності, об’єднавча сила в нашому футболі лише вітає такі ініціативи та радо бере в них участь. Тим часом турне збірної триває, незабаром на нас чекає візит на Схід України, до наших військових, а День Незалежності ми святкуватимемо в Канаді, де мешкає численна українська діаспора».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини