Збірна ветеранів за три дні провела три матчі в різних куточках України

Літня пора є найактивнішою у виступах збірної України серед ветеранів. Поки у професіональному футболі міжсезоння, вітчизняні футбольні легенди мандрують теренами країни, приносячи радість тисячам уболівальників.

Так було й минулими вихідними, під час яких збірна провела відразу три гри. Уже традиційно вони були присвячені підтримці військових на Сході країни. Та цього разу була й інша нагода — свято, День Конституції України.

Фото прес-служби АВФУ

Ініціаторами та організаторами матчів збірної легенд виступають Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України та компанія «Агробізнес». За їхньої підтримки на найвищому рівні проходять усі поєдинки, зірки футболу, наче в молоді роки, під оплески глядачів виходять на поле та показують свою майстерність. На звітні матчі тренери команди Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський запросили наступних виконавців: Сергія Нагорняка, Олега Собуцького, Едуарда Цихмейструка, Юрія Максимова, Миколу Іщенка, Андрія Хомина, Олега Шелаєва, Віталія Мандзюка, Віктора Уляницького, В’ячеслава Свідерського, Богдана Шершуна, Андрія Оксимця, Олександра Венглинського, Святослава Сироту, Віталія Самойлова, Сергія Федорова та Володимира Бондаренка.

28 червня, Бердичів

Збірна міста Бердичів — збірна України серед ветеранів — 0:2

Міський стадіон ледь вмістив усіх бажаючих поспостерігати за поєдинком кращих гравців міста та збірної України. І це не красні слова — епіцентром життя Бердичева цього дня став саме стадіон, де пристрасті вирували з першої й до останньої хвилини матчу.

«Роками й десятиліттями футбол об’єднує гравців і вболівальників незалежно від віку й політичних уподобань, кольору шкіри й релігії, — наголосив міський голова Бердичева Василь Мазур. — Сьогодні вболівальникам випала чудова нагода в нашому місті зустрітися одразу з багатьма легендами вітчизняного футболу, згадати їхні переможні голи у складі збірної команди України. Футбол у Бердичеві надзвичайно популярний, ми давно чекали цього матчу. Добре вийшло, що свою давню мрію ми реалізували саме на День міста, подарувавши глядачам чудове свято».

Перед грою були відзначені переможці місцевого футбольного турніру, а після цього вся увага зосередилася на футбольному полі, де місцеві ветерани ні в чому не поступалися іменитим суперникам. Усе вирішили два м’ячі від В’ячеслава Свідерського та Володимира Бондаренка, забиті в кожному з таймів. За чудову перемогу капітан синьо-жовтих Едуард Цихмейструк отримав почесний кубок, а нападник Сергій Нагорняк був визнаний кращим гравцем матчу.

Фото прес-служби АВФУ

29 червня, Карлівка

ФК «Ворскла» — збірна України серед ветеранів — 1:5

Центральний стадіон є окрасою Карлівки, ще кілька років тому тут виступали «Сталь», «Полтава», а тепер однойменний ФК грає в чемпіонаті Полтавщини. Цього разу затишна арена в центрі міста із чудовим полем та критими трибунами приймала ветеранів «Ворскли» з Іваном Шарієм, Ігорем Кисловим, Геннадієм Медведєвим та іншими відомими гравцями у складі.

Фото прес-служби АВФУ

Номінальним господарям було непереливки на полі, але тримати удар команда вміє. Збірна України грала красиво та невимушено, багато атакувала та своєю майстерністю зривала оплески глядачів. Двічі відзначився нападник Олег Собуцький, ще по разу — Віталій Мандзюк, Едуард Цихмейструк та Олег Шелаєв. Гол престижу у складі ворсклян — на рахунку Геннадія Медведєва. Але в такій грі, коли зустрічаються друзі та колишні партнери, переможених бути не може. «Для мене Полтавщина є рідною, тут, у Кременчуці, я розпочинав тренерську кар’єру, згодом певний час очолював «Ворсклу». Чудовий футбольний край, бажаю йому лише перемог. От зараз біля керма команди став Віталій Косовський, ми всі йому бажаємо успіхів та повернення до числа найкращих команд країни», — наголосив знаний тренер Володимир Лозинський.

30 червня, Вишгород

Збірна Вишгорода — збірна України серед ветеранів — 1:5

Футбольна інфраструктура в Україні розбудовується, сучасних полів та стадіонів стає все більше. У Вишгороді збірна України взяла участь у відкритті нового штучного поля на стадіоні «Енергетик». Спершу для понад двохсот юних гравців зі школи «Чайка» був проведений футбольний фестиваль, після чого відбувся матч із ветеранами міста.

Фото прес-служби АВФУ

«Спортивний об’єкт відремонтовано відповідно до найвищих стандартів, поле оснащене штучним покриттям європейського виробництва, яке має великий термін експлуатації. Сподіваюся, що це лише початок, і вже незабаром ми зберемося на відкриття другої частини цього проекту — маю на увазі масштабну реконструкцію спортивного стадіону «Енергетик». У результаті місто отримає в комунальну власність гімнастичну, тренажерну зали, залу для бойових мистецтв, боксу, настільного тенісу, баскетбольний майданчик. Міський футбольний клуб «Чайка» матиме трибуни для глядачів на кілька тисяч місць (частина їх буде критою, частина — під відкритим небом), а також сучасні роздягальні із душовими. Реконструкція стадіону — це лише початок розвитку спортивної галузі в місті. Вишгород має потужний потенціал і по праву повинен стати зразковим спортивним містом України», — наголосив голова Київської обласної федерації футболу Ярослав Москаленко.

Фото прес-служби АВФУ

Перед поєдинком усім юним гравцям подарували футбольні м’ячі, на яких вони залюбки брали автографи в легенд футболу. Гарною школою майстерності став і сам футбольний матч. У складі господарів виділявся колишній футболіст Анатолій Кіцута, який нині працює дитячим тренером. Але його зусиль у протистоянні з найкращими гравцями України минулих років виявилося замало. У справжньому майстер-класі збірна забила п’ять м’ячів: Олег Собуцький та Андрій Хомин — по два, ще один записав на свій рахунок Микола Іщенко, а в господарів відзначився Валерій Сидорчук.

Такими насиченими були вихідні для збірної ветеранів. Три матчі у трьох різних регіонах України провела ця чудова команда. «Я дуже дякую всім футболістам, тренерам Анатолію Дем’яненку та Володимиру Лозинському за їхню любов до футболу та бажання у свій вільний час, у вихідні, мандрувати країною та зустрічатися з уболівальниками, — відзначив віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Усі знають, що наше турне присвячене підтримці військових на Сході України, ми граємо для наших хлопців, які сьогодні зі зброєю в руках захищають рідну землю. Після кожного з матчів запрошуємо вийти на поле армійців та вручаємо їм футбольні сувеніри. Таким чином, за допомогою футболу та авторитету й любові до наших найкращих гравців, ми намагаємося об’єднати українців, згуртувати всіх навколо головного на сьогоднішній день завдання. Щотижня проводимо по кілька матчів, наш календар розписаний на місяці наперед. Зараз готуємо виїзд безпосередньо до зони ООС, де на нас чекають уболівальники з наближених до лінії розмежування міст. А 14 липня на «Арені Львів» проведемо матч із ветеранами «Карпат», присвячений 125-річчю українського та львівського футболу. Що стосується закордонного турне, то на День Незалежності ми вирушимо до Канади, де на запрошення численної та дуже згуртованої української діаспори проведемо виставкові матчі».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини