Збірна ветеранів України завітала на свято Десантно-штурмових військ

День Десантно-штурмових військ у Житомирі відсвяткували по-футбольному! У гості до легендарних десантників із 95-ї окремої десантно-штурмової бригади завітала збірна України серед ветеранів. Товариський матч на «Спартак-Арені» завершився результативною перемогою легенд футболу — 9:4.

Міцна дружба між збірною ветеранів та військовими триває із самого початку військових дій на Сході України. Неодноразово видатні гравці бували в зоні ООС, проводячи товариські матчі зі спецпризначенцями, десантниками, прикордонниками, поліцейськими… Десятки разів збірники відвідували військові підрозділи та частини на території мирної України. Але візит до знаменитих десантників 95-ки, чия відвага та численні бойові подвиги відомі далеко за межами країни, був по-особливому зворушливим. Організаторами матчу виступили Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Фото прес-служби АВФУ

До Житомира на гру зі збірною ДШВ ЗСУ, до складу якої ввійшли представники різних бригад, збірна ветеранів під керівництвом Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського вирушила наступним складом: Владислав Ващук, Олег Собуцький, Сергій Шищенко, Андрій Воробей, Віталій Самойлов, Едуард Цихмейструк, Геннадій Медведєв, Богдан Шершун, Святослав Сирота, В’ячеслав Свідерський, Володимир Бондаренко, Олексій Бєлік, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Віталій Мандзюк, Олександр Романчук, Андрій Хомин та Микола Іщенко.

Фото прес-служби АВФУ

Уболівальники, серед яких було чимало військовослужбовців та членів їхніх родин, побачили справжню гольову феєрію у виконанні обох команд. У середньому м’яч влітав у ворота кожні п'ять хвилин. Рахунок відкрив Андрій Воробей, згодом він же його подвоїв. Також у складі синьо-жовтих відзначалися Олег Собуцький (двічі), Сергій Шищенко, Віталій Мандзюк, Геннадій Медведєв, ще один м’яч армійці провели у власні ворота, а точку у грі поставив командир 95 ОДШБр, полковник Максим Миргородський, якого на знак подяки тренери випустили у другому таймі.

Фото прес-служби АВФУ

«Проти військових ігри завжди особливі, у них є своя специфіка, — зазначив Анатолій Дем’яненко. — Можу відзначити гарну фізичну підготовку наших суперників, хлопці молоді, для них грати на максимумі весь матч — не проблема. Але є й недоліки, якими наші майстри скористалися. Головне, що в підсумку всі залишилися задоволеними, чотири м'ячі в наші ворота навіть не скажу, коли востаннє забивали. Це теж комплімент суперникам. А головне, щоб на службі в них усе було добре, щоб чимскоріш завершилося все це неподобство, коли на Сході на нашій землі гинуть наші хлопці».

Був після гри ще один цікавий момент. Другий м’яч у ворота збірної ДШВ ЗСУ для Олега Собуцького став 100-м за час виступів у складі збірної ветеранів. Солідна віха для людини, яка чотири роки тому заснувала команду, об’єднала видатних гравців із метою підтримки миру в Україні та наших військових, організовуючи в середньому по 40—50 матчів на рік. Гравці та тренери подякували Собуцькому за увагу до ветеранського футболу, на згадку презентувавши ювілейну футболку з автографами.

Фото прес-служби АВФУ

Але футбольним матчем у цей святковий день візит зіркових гравців до наших захисників не обмежився. Збірна відвідала місце базування «лицарів неба» в Житомирі, причому екскурсію по музею бригади та виставці зразків зброї й техніки для неї провів особисто Максим Миргородський. Більша частина експозиції зібрана безпосередньо з поля бою, це уламки боєприпасів, особисті речі десантників. Цілі стенди присвячені бойовим подвигам у зоні ООС, біографіям героїв, завдяки яким за 95-ю бригадою міцно закріпилося визначення «легендарна».

Фото прес-служби АВФУ

«Ми довго готувалися до візиту в 95-у бригаду, хотіли зробити це влітку, але перенесли на знакову дату — День ДШВ ЗСУ й День Гідності та Свободи, — наголосив віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — До третини своїх матчів збірна ветеранів проводить проти військових. Це та місія, яку ми намагаємося гідно нести та від якої за жодних обставин не відмовимося. Я сказав десантникам, що нашою метою є провести матч перемоги на «Донбас Арені», що вони схвально сприйняли. Ми на власні очі побачили, які важливі завдання виконують десантники та яку високу ціну за це платять. Схиляємо голови перед усіма полеглими в боротьбі за Україну, вони — справжні герої, кожен з яких заслуговує на пам’ять українського народу. І футбольний матч, попри прохолодну погоду, був цікавим. Подивіться на рахунок, суперник уперто йшов уперед атакувати наші ворота й часом своєї мети досягав. Хочу подякувати всім десантникам 95-ї бригади та їхньому командиру Максиму Миргородському за теплу зустріч, а всім легендам українського футболу — за те, що, незважаючи на зайнятість, завжди знаходять час зіграти та підтримати військових. Ми одна дружня сім’я, яка нині єдина та потужна як ніколи».

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини