На Великодні свята в Пирятині зіграла збірна ветеранів України

У Пирятині відбувся дружній матч між збірною ветеранів та місцевою командою ФК «Пирятин-Полтавщина». Гра виявилася бойовою й завершилася перемогою іменитих футболістів із рахунком 5:1.

Четвертий рік поспіль збірна ветеранів України навесні розпочинає турне, присвячене підтримці військових у зоні проведення ООС. Пирятин став відправною точкою для цьогорічних звитяг команди під проводом знаних тренерів Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського, організаційну підтримку якій надають Федерація футболу України, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Пирятин є одним із найфутбольніших міст Полтавщини, свідченням чого стали заповнені глядачами трибуни мальовничого стадіону «Ювілейний», а також чудовий газон, якість якого справила враження навіть на досвідчених ветеранів. Настрій футболістам та вболівальникам підняли виступи дитячих творчих колективів і запашні паски від місцевих кулінарів. Коли ж пролунав стартовий свисток арбітра, увагу від футбольного поля було вже не відірвати.

Фото прес-служби АВФУ

Такого сузір’я видатних гравців у Пирятині не було вже багато років: Владислав Ващук, Сергій Нагорняк, Юрій Максимов, Едуард Цихмейструк, Віталій Рева, Володимир Єзерський, Олег Собуцький, Віталій Самойлов, Богдан Шершун, Олександр Венглинський, Андрій Оксимець, В’ячеслав Свідерський, Віктор Уляницький, Віталій Мандзюк та Євген Луценко. Міцним горішком виглядав і «Пирятин-Полтавщина». У 2018 році ця команда перемогла одразу у двох всеукраїнських турнірах, які проводяться під егідою АВФУ — Кубку України серед гравців 40+ та турнірі пам’яті Є.Рудакова та В.Колотова. Про перебіг подій на полі та цікаві історії з футбольного життя глядачам розповідав відомий телекоментатор Сергій Савелій.

Збірна України впевнено заволоділа ініціативою, але відзначитися зуміла лише під завісу першого тайму, після чудового проходу лівим флангом та влучного удару від Віталія Самойлова. У другій половині зустрічі глядачі раділи зливі забитих м’ячів на будь-який смак — воротаря господарів по черзі засмутили Сергій Нагорняк, В’ячеслав Свідерський, Євген Луценко та Олег Собуцький. Гол престижу на радість вболівальникам провів Олександр Громенко.

«Ми сьогодні побачили чудове футбольне свято, на яке так зачекалися маленькі українські міста, — поділився враженнями від матчу віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Прийшло багато глядачів, дуже футбольна атмосфера. Це все заслуга місцевих футбольних ентузіастів, серед яких виокремлю голову районної федерації футболу Сергія Плетіня. Дуже багато робиться для розвитку дитячого, аматорського, ветеранського футболу, у районі зведено сім майданчиків зі штучним покриттям, що є гарним показником. Ми зі збірною об’їздили майже всі регіони України, тож є з чим порівнювати. Серед наших найближчих планів участь у традиційному турнірі у Волновасі, присвяченому вшануванню пам’яті полеглих у 2014 році бійців 51-ї ОМБр. Також 18 травня збірна візьме участь в Іспанії в Турнірі солідарності, де будуть представлені провідні місцеві клуби. Це перший випадок, коли команда з України отримала запрошення на таке представницьке змагання. Також 19 травня в Мадриді запланований дружній матч зі збірною української громади Іспанії. Усі ці зустрічі ми проведемо в рамках акції з підтримки українців у світі та популяризації нашої країни».

Фото прес-служби АВФУ

Після гри сотні вболівальників з півгодини збирали автографи та робили спільні фото зі своїми кумирами. Були вшановані й військові, яких у місті чимало. Особлива увага дісталася спецпризначенцю Віктору. Найближчими днями він має прибути на схід України для продовження виконання поставлених завдань, а перед цим вирішив прийти на футбол. Анатолій Дем’яненко від імені всієї команди ветеранів вручив мужньому армійцю м’яч з автографами, побажав здоровим повернутися до рідного дому та щоб чимскоріш завершилася ця неоголошена війна. Таким добрим вчинком і завершилося свято футболу в Пирятині.

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини