Уроки футболу від збірної України серед ветеранів на Черкащині

Щотижня збірна України серед ветеранів вирушає до нових регіонів країни, проводячи з місцевими колективами матчі, присвячені підтримці військових на Сході.

6 липня легенд вітчизняного футболу приймали в Корсуні-Шевченківському, що на Черкащині. Команда «Урожай» виявилася гідним супротивником, але збірна врешті перемогла — 3:1.

Від матчу до матчу тренери ветеранів Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський проводять ротацію складу, запрошуючи нових гравців, які ще нещодавно були в полі зору вболівальників. Усього в розширеному списку наставників близько 100 футболістів, кожен з яких гідний зодягнути синьо-жовту форму.

У Корсуні-Шевченківському кольори України захищали: Сергій Нагорняк, Юрій Максимов, Володимир Єзерський, Святослав Сирота, Віталій Самойлов, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Микола Іщенко, Андрій Хомин, Віктор Уляницький, Володимир Бондаренко, Богдан Шершун, В’ячеслав Свідерський та Євген Луценко. Генеральним партнером турне збірної ветеранів виступає ТОВ «Агробізнес», підтримку надають Українська асоціація футболу та Асоціація ветеранів футболу України.

Фото прес-служби АВФУ

Затишний стадіон «Колос» є однією з візитівок міста, його було відремонтовано три роки тому, покладено новий штучний газон. Відтепер це центр спортивного життя цілого регіону, тут завжди багатолюдно, щоденно проводяться тренування та матчі. Перед грою збірної ветеранів на «Колосі» відбувся соціальний проект «Відкриті уроки футболу» за участю близько 200 юних футболістів. Кожному з них перший віце-президент УАФ Олег Протасов вручив м’яч та пам’ятний диплом.

Фото прес-служби АВФУ

«Приємно дивитися в обличчя дітей, бачити, з якою пристрастю вони займаються футболом, опановують технічні прийоми, виконують усі настанови тренерів, — відзначив Олег Валерійович. — Удвічі приємніше, що серед футболістів багато дівчат, це також один із пріоритетних напрямків діяльності УАФ. У Корсуні-Шевченківському чудова інфраструктура, на трибунах багато глядачів. Після проведення майстер-класу є можливість на власні очі побачити у грі справжніх майстрів футболу, а потім поспілкуватися чи зробити з ними фото. Такі заходи є дуже важливими з точки зору популяризації футболу, вони мають якомога частіше проводитися в усіх куточках України».

Фото прес-служби АВФУ

Власне після всіх урочистостей пролунав довгоочікуваний стартовий свисток арбітра. Уже в першому таймі зірки провели у ворота суперників три м’ячі. Причому два з них забив Володимир Бондаренко, який зробив собі чудовий подарунок до дня народження. Ще один м’яч — в активі Миколи Іщенка. У другому таймі розрив у рахунку скоротив нападник господарів Сергій Гончаров.

Фото прес-служби АВФУ

«Мені сподобалася гра, місцева команда виглядала непогано, — поділився враженнями Анатолій Дем’яненко. — Ми кожного тижня проводимо матчі в різних містах України, граємо за наших військових, популяризуємо футбол. Я був на відкритті стадіону в Корсуні-Шевченківському три роки тому, і сьогодні тут так само сучасно й красиво, як і тоді. Добре, що в місті є господар, який опікується футбольним господарством. Це в першу чергу потрібно дітям, які роблять перші кроки у футболі, аматорським колективам. Що стосується нашої збірної, то її організатор Олег Собуцький має великі плани на найближчі місяці. Заплановані поїздка та матчі на Сході України, у серпні ми маємо відвідати Канаду, де мешкає численна діаспора. Ще один важливий поєдинок, присвячений 125-річчю українського та львівського футболу, проведемо 14 липня у Львові на «Арені Львів» проти ветеранів «Карпат».

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини