Збірна ветеранів України перемогла на престижному міжнародному турнірі в Іспанії

Збірна України серед ветеранів здобула перемогу на яскравому футбольному фестивалі в Мадриді «Турнір солідарності FEAFV-2019».

Підопічні Анатолія Дем’яненка на одному диханні пройшли турнірну дистанцію, здобувши головний трофей.

Уперше в історії одного з найпрестижніших ветеранських турнірів Піренеїв, який уже шостий рік поспіль проводить Іспанська федерація асоціацій футболістів-ветеранів (FEAFV), участь у змаганнях нарівні з місцевими клубами взяв представник іншої країни. Це стало черговим підтвердженням авторитету та статусу українського футболу і, зокрема, його ветеранського напрямку. Організаторами турне збірної до столиці Іспанії виступили Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес» за підтримки Федерації футболу України, компанії «Епіцентр К» та Посольства України в Королівстві Іспанія.

Фото прес-служби АВФУ

Склад синьо-жовтої збірної, до якого ввійшли найкращі гравці країни кількох останніх десятиліть, одразу зробив її фаворитом турніру. Воротар — Віталій Рева, польові гравці — Мирон Маркевич, Олег Собуцький, Володимир Єзерський, Владислав Ващук, Сергій Нагорняк, Богдан Шершун, Едуард Цихмейструк, Сергій Назаренко, Олег Шелаєв, Євген Левченко, Микола Іщенко, Олексій Бєлік, Юрій Максимов, В’ячеслав Шевчук та Руслан Ротань.

На груповому етапі збірна України розпочала з нульової нічиєї з ветеранами «Вальядоліда», а далі були суцільні перемоги. Причому з кожним поєдинком наші ветерани почувалися все впевненіше, показували якісну та змістовну гру. Додавала їм наснаги й підтримка трибун. Складалося враження, що все в цей день сприяє тріумфу українців на полях Мадрида. Мінімальну перемогу над «Лас-Пальмасом» (1:0) нашій команді приніс влучний удар Руслана Ротаня. Він став дебютним для знаменитого гравця, а нині — тренера молодіжної збірної, у складі ветеранської команди. Нарешті, у заключному матчі групового етапу був переможений «Алькоркон» (3:0), забиті м’ячі — на рахунку Олексія Бєліка (два) та Руслана Ротаня.

Півфінальний поєдинок проти столичного «Райо Вальєкано», на клубній базі якого й проходив турнір, став бенефісом Сергія Назаренка. Перемога українців — 3:0, і всі три м’ячі — на рахунку Сергія! Справжньою окрасою змагання став фінальний матч, в якому зустрілися переможці груп — збірна України та «Атлетико» (Мадрид). У складі уславленого іспанського гранда вийшли знамениті Солосабаль, Санті Денья, Асунсао, Петров, Пантич та ін. Але й вони не зуміли зупинити переможну ходу синьо-жовтих.

Спершу відзначився Сергій Назаренко, який із чотирма забитими м’ячами став кращим бомбардиром турніру, а за кілька хвилин гол-красень у падінні «ножицями» провів майстер таких ударів Олексій Бєлік. Наприкінці гри Едуард Цихмейструк забив третій м’яч, але втримати «суху» перемогу українцям не вдалося. Лише в п’ятому поєдинку Віталій Рева пропустив перший м’яч, який, власне, аніскільки не засмутив переможців. Із рахунком 3:1 збірна України перемогла у фіналі, майстерно обійшовши іспанські команди.

Фото прес-служби АВФУ

Нагородження команд пройшло в надзвичайно дружній атмосфері, кожен отримав увагу та подарунки від організаторів. Масовий ветеранський футбол в Іспанії об’єднує сотні тисяч людей, а звітний турнір є верхівкою цього величезного айсбергу. «Мені дуже імпонує підхід до футболу в Іспанії, тут немає дрібниць, усе намагаються робити на найвищому рівні. Сьогодні нам посміхнулася удача. Але й Україна для Іспанії вже є близькою країною. Саме в Києві ваша збірна перемогла на чемпіонаті Європи, а «Реал» виграв Лігу чемпіонів», — під оплески присутніх відзначив Мирон Маркевич. До речі, Мирон Богданович став найстаршим гравцем змагання, у 68 років вправно діючи на правому фланзі.

Фото прес-служби АВФУ

Не приховував свого задоволення від участі та перемоги на престижному турнірі й організатор збірної, віце-президент ФФУ, президент АВФУ Олег Собуцький: «Для нас такі змагання є надзвичайно важливими, тож, коли ми отримали пропозицію від FEAFV стати поза конкурсом першими іноземними учасниками, то без вагань погодилися. Ми всі бачимо, як люблять і як грають в Іспанії у футбол, тут це набагато більше, ніж просто вид спорту. Тим приємніше перевірити свої сили в іграх із провідними командами, а ще — принести Україні та нашому футболу добру славу. Ми всюди намагаємося з позитивної сторони представити Україну, наголосити на її прагненні миру та бажанні ввійти до сім’ї розвинених країн світу. Зараз, хоч куди б ми приїхали, зустрічаємо дуже багато наших співвітчизників. Спілкуємося з ними, даємо нагоду зберегти зв'язок із рідною країною. Хочу подякувати збірній ветеранів за таку роботу, гравці та тренери — справжні патріоти та професіонали з великої літери! Дякую нашим добрим друзям, засновникам компанії «Епіцентр» Галині та Олександру Герегам, а також Костянтину Бережному, які допомогли організувати участь збірної в турнірі на найвищому рівні».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини