Збірна ветеранів України: яскраві матчі в Болехові та Долині

Минулими вихідними найбільше пощастило любителям футболу із затишних Болехова та Долини.

Саме в цих невеличких містах Івано-Франківщини 22-го та 23 червня збірна України серед ветеранів за підтримки ТОВ «Агробізнес» провела товариські матчі з місцевими ветеранськими командами, уже традиційно присвячені підтримці українських військових у зоні ООС.

Після спекотної столиці краса мальовничого Прикарпатського краю захопила погляд легенд футболу. Але ненадовго, бо в насиченому графіку вони мали знайти час не лише на футбольний матч, а ще й на зустрічі з уболівальниками та учасниками ООС. Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський скликали під синьо-жовті прапори наступних виконавців: Мирона Маркевича, Олега Собуцького, Сергія Нагорняка, Юрія Максимова, Миколу Іщенка, Володимира Єзерського, Святослава Сироту, Віктора Уляницького, Андрія Хомина, Олександра Венглинського, Віталія Мандзюка, Андрія Оксимця, Віталія Самойлова, В’ячеслава Свідерського, Богдана Шершуна та Володимира Бондаренка. Матчі відбулися за підтримки Української асоціації футболу та Асоціації ветеранів футболу України.

Фото прес-служби АВФУ

«Карпати» (Болехів) — збірна України серед ветеранів — 2:5

Ініціатором запрошення збірної на Франківщину виступив Андрій Стандіо, учасник ООС та організатор багатьох масових заходів. «У 2016 році відбулося моє знайомство з футбольними кумирами молодості, і відтоді нам вдалося реалізувати багато цікавих проектів, — розповідає Андрій. — В Івано-Франківську ми провели турнір до річниці Іловайської трагедії, в якому, окрім збірної, узяли участь ветерани «Прикарпаття» та команда «Прикарпаття-АТО». У Долині був зимовий турнір, присвячений вшануванню наших воїнів. Скажу відверто, такого захоплення та задоволення, як від співпраці зі збірною ветеранів, ще ніколи не отримував. Це люди з великої літери, майстри своєї справи та патріоти України. Олег Собуцький радо погодився привезти команду до Болехова та Долини, а ми вже спробували організувати все на найвищому рівні. Такого свята ці міста вже давно не бачили, як і футболу такого рівня».

Хоча підсумковий рахунок вийшов розгромним, «Карпати» аж ніяк не виглядали хлопчиками для биття. Тривалий час на полі трималася рівновага, і лише наприкінці зустрічі висока майстерність та досвід знаменитих українських футболістів далися взнаки. У підсумку на забиті м’ячі від Олега Собуцького (два), Сергія Нагорняка, Юрія Максимова та Миколи Іщенка господарі відповіли двома влучними пострілами Михайла Басараба.

Красиві голи та здобуті перемоги радують наших уславлених ветеранів, але найбільше тішить любов і повага глядачів, які з роками стають все більш щирими та відкритими. Мирону Маркевичу місцеві майстри презентували власноруч вироблену ікону, юні вболівальники зробили з кумирами тисячі селфі, брали автографи. На знак вдячності за таку увагу завершилося футбольне свято традиційно — на поле вийшли восьмеро учасників ООС, мешканців Долинської ОТГ, кожному з яких було презентовано футбольні сувеніри.

Фото прес-служби АВФУ

«У червні у складі збірної ветеранів я був на Львівщині, на іграх у Підмонастирі та Рудках, зараз ми відвідали Болехів та Долину, — ділиться враженнями Мирон Маркевич. — Нічого не маю проти інших регіонів, але саме західні області є серцем футбольної України. Подивіться самі, скільки людей приходить на наші матчі, як фахово все організовується. Це вже приклад, який варто поширювати на всю Україну. Тим паче збірна ветеранів грає всюди, у тому числі в Донецькій та Луганській областях».

Фото прес-служби АВФУ

«Нафтовик» (Долина) — збірна України серед ветеранів — 2:6

Візит збірної збігся із вшануванням місцевого «Нафтовика», який удесяте в історії став чемпіоном Івано-Франківської області. Власне, поки молоді гравці готувалися отримувати нагороди, на поле вийшли їхні старші партнери, аби показати, що й вони зараз чогось варті. Тренер Степан Штень, якого знають та поважають і за межами Франківщини, хотів дати гідний бій збірній ветеранів. Можливо, й арбітра на гру вибрали «на удачу» — Михайло Басараб днем раніше грав за Болехів.

Фото прес-служби АВФУ

Перед матчем пролунав Гімн України, гостям було вручено коровай, а двом чарівним уболівальницям збірної ветеранів, які присутні чи не на всіх її іграх, Раїсі та Людмилі Собуцьким, гравці «Нафтовика» під оплески глядачів подарували квіти. «За любов цих гарних жінок до футболу, за те, що вони відкладають усі справи та палко вболівають на трибунах!» — відзначили Олег Дутчак та Ігор Сайчишин.

Фото прес-служби АВФУ

Жоден з уболівальників, що прийшли на затишний стадіон «Нафтовик», не пошкодував про свій вибір. Господарі зусиллями Олега Дем’яника відкрили рахунок, могли й збільшити його, але Олег Дутчак не реалізував пенальті. Та як не старалися місцеві майстри, повторився сценарій гри в Болехові. Тричі відзначився організатор збірної ветеранів та її нападник Олег Собуцький, ще по разу — Віталій Самойлов, Сергій Нагорняк та Андрій Хомин. Ще один гол господарів — на рахунку Ігоря Стефанишина, і в підсумку — 6:2!

Фото прес-служби АВФУ

«У нас неймовірні враження від відвідин гостинної Івано-Франківщини, зустрічей із глядачами та проведених матчів, — підсумував віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Це було справжнє свято футболу, щастя та посмішки на обличчях уболівальників — саме те, заради чого в цей скрутний час ми щотижня вирушаємо в різні куточки України для проведення товариських ігор. Ми маємо повну підтримку з боку Української асоціації футболу та її президента Андрія Павелка, приємно, що в нашому складі Мирон Маркевич, на ігри приїхали добрі друзі — Василь Орлецький та Тарас Клим. До речі, Василь Орлецький у 2016 році стояв біля витоків створення збірної, дуже багато зробив для її становлення й зараз продовжує нам активно допомагати. Особливу подяку хочу висловити Андрію Стандіо, який запросив збірну до Болехова та Долини й організував ці матчі. Він є учасником АТО та справжнім патріотом України. Аби подякувати йому, наприкінці кожного з матчів ми пропонували йому вийти в нашому складі під оплески друзів на трибунах. Після ігор у західних областях наше турне переміщується в центр. На наступних вихідних ми зіграємо на Житомирщині в Бердичеві (28 червня), на Полтавщині в Карловці (29 червня) й біля Києва — у Вишгороді (30 червня). На «Арені Львів» 14 липня зустрінемося з ветеранами «Карпат» у рамках святкування річниці львівського футболу. Одночасно готуємо візит на Схід України, до наших військових, а День Незалежності святкуватимемо в Канаді, у Торонто, разом із численною українською діаспорою».

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини