Україна вдруге візьме участь в Іграх Нескорених

Після вдалої минулорічної поїздки до Канади українські спортсмени збираються позмагатися на іграх в Австралії.

Цього року за підтримки ФФУ відбудеться Всеукраїнський турнір для ветеранів АТО, які отримали тяжкі поранення та каліцтва, «Кубок Нескорених». Ці змагання мають допомогти в підготовці до міжнародних Ігор Нескорених, які цьогоріч прийматиме Сідней.

Загалом же до цього часу ігри проводилися тричі: у 2014 році перші змагання приймала Велика Британія, у 2016-му естафету перейняли США, у 2017-му спортсмени-ветерани бойових операцій зібралися в Канаді, де Україна була представлена 15-ма учасниками і здобула 14 медалей. Із 20-го по 27 жовтня 2018 року четверті за ліком Ігри Нескорених проходитимуть в Австралії. Для проведення змагань будуть задіяні спортивні споруди, збудовані та реконструйовані для Ігор Співдружності-2018.

Україна буде учасником ігор удруге. Запрошуючи наших спортсменів на змагання до Канади у 2017 році, організатори відзначали, що українська армія є однією з найбільших в Європі, причому частина її задіяна в бойових умовах. Починаючи від 1992 року, Збройні сили України були активними учасниками багатьох навчань та миротворчих місій під егідою ООН і НАТО, а кораблі українського флоту брали участь у протипіратських операціях поблизу узбережжя Сомалі.

Додамо, що футбол серед видів спорту на Іграх Нескорених поки що відсутній. Але Україна ставить за мету з часом отримати право проведення ігор та домогтися включення футболу до програми змагань.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.05.2018 19:49

ФФУ допомагає в реабілітації захисників України

Збірна українських ветеранів, учасників АТО, які отримали поранення в...

15.05.2018 23:02

19 травня у Києві розіграють Кубок Нескорених

19 травня у Києві на стадіоні ім. Баннікова пройде турнір за участю во...

Підписатися на новини