Андрій Павелко та Вадим Свириденко привітали переможців другого розіграшу Кубка нескорених

Сьогодні, 25 травня на НТК ім. В. Баннікова відбувся другий розіграш унікального турніру — Кубку нескорених.

Проект є ініціативою уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України, а організатором змагань виступила Українська асоціація футболу. 

Фото Павла Кубанова

Матчі турніру відвідали почесні гості — президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, генеральный секретар організації Юрій Запісоцький, заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко.

Фото Павла Кубанова

У турнірі взяли участь п’ять команд із різних регіонів країни, сформованих із ветеранів АТО, які отримали серйозні поранення, захищаючи нашу державу на Сході: ФК «Пурпурові серця» (Київ), ФК «Волинь YES» (Луцьк),  ФК «Черкаські козаки» (Черкаси), ФК «Поліська січ» (Рівне), «Файне місто» (Тернопіль). Цікаво, що вдруге поспіль трофей здобула команда «Волинь YES», яка знову на рік забере його до Луцька.

«Низький вам уклін від усієї футбольної спільноти нашої держави за ваші патріотизм, незламність, силу духу та яскравий приклад, який ви демонструєте всій Україні. Дякуємо вам за те, що зберегли мирне небо над нашими домівками. Ми захоплюємося вашою мужністю й пишаємося вашим подвигом! Бажаю вам футбольних перемог та миру», — сказав учасникам турніру та його переможцям Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Також президент УАФ наголосив на тому, що цей турнір уже став традиційним, й асоціація футболу буде всіляко підтримувати його. «Такі зустрічі, спортивні заходи та спілкування наших героїв надзвичайно потрібні їм, це допомагає підтримувати бойовий дух та демонструє позитивний приклад молодому поколінню. Дорогі наші захисники, пам’ятайте, що Будинок футболу є й вашим домом, і ми завжди готові допомогти вам і надати підтримку. Дякую вам за героїзм і яскравий приклад патріотизму», — зазначив Андрій Павелко. 

Заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко подякував учасникам змагань за незламність: «Сьогодні йшов дощ, але він не здатен вас зупинити й налякати, адже ви — нескорені, ви всі — переможці. Я отримав задоволення від вашої гри, тому вітаю вас і від імені міністерства дякую Українській асоціації футболу, яка організовує та підтримує такі чудові турніри, із такими призами та кубками, як у Лізі чемпіонів. Бажаю вам провадити так і далі й у наступні роки».

Фото Павла Кубанова

Ініціатива назвати турнір Кубком нескорених належала уповноваженому Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадиму Свириденку. «Дякую вам за мужність, яку ви проявили на полі бою, зупинивши агресора. Вам дякує вся Україна! Сьогодні ви боретеся зі своїми важкими травмами, але ви незламні, ви йдете вперед, і вами пишається вся країна, весь непереможний український народ», — звернувся до бойових побратимів Вадим Свириденко.

Спеціальні відзнаки, медалі та подарунки від Української асоціації футболу отримали після завершення турніру всі його учасники. Окремо було відзначено кращих гравців у номінаціях. Кращим гравцем турніру було визнано Богдана Середенка («Пурпурові серця»),  кращим голкіпером — Андрія Смєрдова («Волинь YES»), кращим бомбардиром став Владислав Сидоренко з команди «Черкаські козаки».

Фото Павла Кубанова

Головна мета проведення таких змагань — надання підтримки та допомоги захисникам України в проходженні успішної психологічної та соціальної реабілітації після повернення з війни. Українська асоціація футболу є надійним партнером Збройних сил України та ветеранів бойових дій і підтримує та підтримуватиме надалі всі реабілітаційні футбольні проекти, до яких залучаються захисники нашої держави.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини