За підтримки ФФУ відбувся Всеукраїнський турнір з футзалу «Кубок Нескорених»

У Києві пройшов перший всеукраїнський турнір із футзалу серед учасників бойових дій, які отримали поранення, каліцтва чи контузію. Змагання відбулися з ініціативи Національної ради спортивної реабілітації захисників України та за підтримки Федерації футболу України.

У церемонії відкриття турніру взяли участь Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в антитерористичній операції, Вадим Свириденко, радник президента ФФУ Валентин Латипов, перший заступник начальника Національного університету оборони України ім. І. Черняховського Віктор Тарасов і капітан збірної України серед ветеранів Владислав Ващук.

Фото прес-служби ФФУ

Валентин Латипов привітав учасників змагань, передав їм теплі слова від президента ФФУ Андрія Павелка й побажав перемоги. «Радо вітаю вас, герої, від імені керівника ФФУ Андрія Павелка, гравців національної збірної та всієї футбольної спільноти України з початком змагань! Ще зовсім недавно ви захищали нашу країну на полях війни, а сьогодні демонструєте чудову взаємодію та братерство на футбольних полях. Ми захоплюємося вашою мужністю й пишаємося вашим подвигом! Бажаю вам футбольних перемог та миру!» — відзначив Латипов.

Фото прес-служби ФФУ

У турнірі взяли участь шість команд, поділених на дві групи (група А: ФК «Кропивницький», ФК «Пурпурові серця» Київ, ФК «Легіон» Київ, група B: ФК «Волинь YES» Луцьк,  ФК «Черкаські козаки» Черкаси, ФК «Поліська січ» Рівне). Перший ігровий день вийшов напрочуд результативним. У групі А ФК «Пурпурові серця» спочатку переміг ФК «Легіон» із рахунком 6:3, а в наступному матчі поступився ФК «Кропивницький» — 4:10. Футболісти з Кропивницького також здобули перемогу й у другому своєму поєдинку — із ФК «Легіон» (8:1).

Фото прес-служби ФФУ

У групі B дві перемоги поспіль здобули футболісти ФК «Волинь YES», обігравши спочатку «Черкаських козаків» — 8:3, а потім і ФК «Поліська січ» — 10:1. Друге місце за підсумками ігрового дня посіли «Черкаські козаки», які в очній зустрічі з «Поліською січчю» перемогли — 13:1.

Фото прес-служби ФФУ

Сьогодні відбулися поєдинок за п'яте місце, в якому зійшлися ФК «Легіон» та ФК «Поліська січ» (9:5), а також матч за третє місце — ФК «Пурпурові серця» проти ФК «Черкаські козаки» (6:7) та фінал. У вирішальній зустрічі ФК «Волинь YES» переміг ФК «Кропивницький» — 3:2 та здобув Кубок Нескорених-2019!

Фото прес-служби ФФУ

Головна мета проведення таких змагань — надання підтримки та допомоги захисникам України в проходженні успішної психологічної та соціальної реабілітації після повернення з війни. Федерація футболу України є надійним партнером Збройних сил України та ветеранів бойових дій і підтримує та підтримуватиме надалі всі реабілітаційні футбольні проекти, до яких залучаються захисники нашої держави.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.05.2019 17:00

До уваги ЗМІ! Запрошуємо на другий розіграш «Кубка Нескорених»

25 травня на полях НТК ім. В. Баннікова стартує другий розіграш традиц...

Підписатися на новини