Серпень. Хроніка подій: Турнір Віктора Баннікова та перемога збірної U-18 на змаганнях у Чехії

В останній місяць літа в українському футболі відбулося чимало подій у змаганнях на рівні збірних та клубних команд.

3 серпня. Розпочався розіграш чергового чемпіонату України серед аматорських колективів. У перший уїк-енд серпня відбулися поєдинки першого туру. На старт у трьох групах вийшли 33 колективи.

7 серпня. Харківський «Житлобуд-1» матчем із представником Хорватії, «Сплітом», узяв старт у жіночій Лізі чемпіонів сезону-2019/2020. Підопічні Максима Рахаєва у Високому під Харковом здобули вольову перемогу — 3:2.

10 серпня. У другому турі групового турніру відбірного етапу жіночої Ліги чемпіонів «Житлобуд-1» не залишив шансів люксембурзькому «Беттембургу» — 6:0.

13 серпня. Харківський «Житлобуд-1» не зумів пробитися до 1/16 фіналу жіночої Ліги чемпіонів. У третьому турі відбірного раунду харків’янки програли «Мінську» (0:2) й вибули з турніру.

18 серпня. У місті Українка в Київській області завершилася фінальна частина першості України з пляжного футболу. У матчі за золоті нагороди з рахунком 5:3 футболісти «Альтернативи» виграли в «Київміськбуду». Бронзові медалі національної першості здобули гравці ВІТу, які в матчі за третє місце здолали «Гриффін» — 3:1.  

18 серпня. На Закарпатті завершився шостий міжнародний юнацький футбольний турнір на честь відомого в минулому воротаря Андрія Гаваші серед команд вікових категорій U-15 (2005 рік народження) та U-17 (2003 рік народження). У категорії U-15 перемогу здобув донецький «Шахтар», у категорії U-17 — кияни з олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного.

20 серпня. Були зіграні поєдинки першого попереднього етапу розіграшу Кубка України-2019/2020. У матчах взяли участь 18 команд другої ліги й фіналісти Кубку України серед аматорських команд минулого сезону — «Авангард» та «Вовчанськ».

19—21 серпня. Молодіжна жіноча збірна України в рамках підготовки до відбірного турніру Євро-2020 провела на виїзді два спаринги з румунками. Синьо-жовті двічі перемогли — 6:2 та 3:1.

23 серпня. У Києві на полях зі штучним покриттям НТК ім. В. Баннікова з нагоди 28-ї річниці незалежності України відбувся щорічний турнір «Кубок Незалежності». У матчі за перше місце команда Державної фіскальної служби України здобула перемогу над збірною МВС України — 3:2.

У церемонії нагородження команд кубками, медалями та дипломами взяли участь президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Буряк.

«У ці дні, День Державного прапора України й День Незалежності України, важливо, аби такі турніри продовжувалися й були традиційними. Дуже важливо, що такі змагання об’єднують різні органи влади, журналістів, ветеранів футболу і сприяють розвитку футболу в нашій країні. Вітаю вас зі святами й бажаю успіхів», — відзначив, звертаючись до учасників турніру, Андрій Павелко.

23—25 серпня. Юнацька збірна України з футзалу U-19 виступила у Франції на товариському турнірі Montaigu Futsal Cup. Підопічні Віталія Одегова спочатку програли португальцям — 0:6, а потім поступилися й господарям змагань — 2:4.

26 серпня. У Чехії завершився традиційний Турнір Вацлава Єжека серед юнацьких збірних U-18. Цього разу перемогу у змаганнях здобула українська команда під керівництвом Володимира Єзерського. Синьо-жовті у фіналі в серії пенальті виявилися сильнішими за господарів змагань — збірну Чехії (ігровий час — 0:0).

27 серпня. На стадіонах Києва, Бучі, Борисполя та Обухова розпочався 16-й за ліком Турнір Віктора Баннікова, в якому взяли участь юнацькі збірні U-17 восьми країн. Українська команда, яку очолює Олександр Петраков, в поєдинку першого туру групового етапу обіграла латвійців — 2:1.

27 серпня. Відбулися матчі другого попереднього етапу Кубку України сезону-2019/2020. На цій стадії до 10-ти переможців першого попереднього етапу приєдналися ще 16 клубів. В епіцентрі уваги був матч у Петровому, де «Інгулець», фіналіст Кубку України минулого сезону, приймав «Металіст 1925». Господарі перемогли — 2:0.

27 серпня. У своєму другому поєдинку на Турнірі Віктора Баннікова юнацька збірна України (U-17) перемогла Азербайджан — 4:2.

29 серпня. Завершилися поєдинки групової стадії Турніру Віктора Баннікова. В останньому турі господарям змагань для виходу до фіналу потрібна була лише перемога у грі з однолітками з Ізраїлю, і підопічні Олександра Петракова її досягли — 2:0.

30 серпня. У матчі за перше місце Турніру Віктора Баннікова синьо-жовті поступилися команді Туреччини в серії пенальті. Ігровий час завершився з рахунком 1:1. Цього разу Україна фінішувала другою.

30 серпня. У Херсоні відбулися вирішальні поєдинки п’ятого за ліком традиційного турніру «Крим — це Україна». Головний приз здобула команда ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса), для якої цей успіх став уже третім зі історію змагань.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.08.2021 12:06

До уваги ЗМІ! Акредитація на матчі XVII турніру BANNIKOV CUP

Із 26-го по 30 серпня в Києві та Київській області пройде 17-й за ліко...

Підписатися на новини