Кубок України. «Буковина» здобула першу перемогу в сезоні, а «Гірник» знову розчарував

Сьогодні стартував розіграш Кубка України з футболу. На першому попередньому етапі боротьбу за почесний трофей розпочали 18 команд другої ліги й фіналісти Кубку України серед аматорських команд минулого сезону — «Авангард» та «Вовчанськ».

Якщо відверто, то були побоювання, чи обійдеться без неявок, адже волею жереба футболістам «Ужгорода» треба було подолати до місця поєдинку з «Альянсом» близько 1200 (!) км, а «ВПК-Агро», аби дістатися до Калуша, на якихось 100 км менше. На щастя, форс-мажору уникнути вдалося, хоча «Ужгород», «ВПК-Агро» та й «Буковина», що грала в Новій Каховці, витратили на ці виїзди чималі кошти.

Першим завершився поєдинок у Бериславі, де «Таврія Сімферополь» приймала команду «Реал Фарма». Підопічні Сергія Шевченка зняли з порядку денного питання про переможця ще до перерви, змусивши одеситів розпочинати з центра поля чотири рази.

Загалом без несподіванок не обійшлося. Чернівецьких футболістів не злякала далека дорога на Херсонщину, і вони вже після першого тайму були попереду — 3:0. І це незважаючи на те, що місцева «Енергія» — один із лідерів групи «Б», а «Буковина» всі свої матчі в чемпіонаті другої ліги програла. Але ж недаремно кажуть, що в кубкових баталій свої закони. Особливо ефектним було третє взяття воріт господарів, коли Ігор Крашневський зняв павутиння з верхнього кута. Одразу після перерви новокаховці забили гол престижу, але невдовзі Василь Палагнюк довів справу до розгрому.

Не приховує своїх планів підвищитися в класі й «Гірник», проте останнім часом підопічні Геннадія Приходька пригальмували. Кілька днів тому вони втратили очки в календарному поєдинку з «Миколаєвом-2», а сьогодні сенсаційно поступилися «Чайці». Гості вийшли вперед у середині першого тайму після удару Павла Волка, і хоча після перерви територіальна перевага «Гірника» сумнівів не викликала, футболісти з Київщини не дозволили супернику відігратися.

Якщо учасники матчів у Новій Каховці та Кривому Розі виступають у різних групах і могли перетнутися лише на кубковій дистанції, то географічні сусіди — футболісти «Поділля» й «Полісся» — стосунки з’ясовують часто. Цього разу дебют був за господарями, й одну з їхніх численних атак влучним ударом з-за меж штрафного майданчика завершив Сергій Зуєвич. Атаки подолян не вщухали, і вони не реалізували ще три гольові моменти. У другому таймі віддати перевагу комусь із суперників було вже складно, небезпека біля воріт обох команд виникала доволі часто, але рахунок не змінився — 1:0. «Поділля» здобуло важливу звитягу й довело, що його успішний виступ у поточному чемпіонаті другої ліги — не випадковість.

Так само добре знають можливості одне одного й футболісти «Вересу» та тернопільської «Ниви». Після того, як суперники обмінялися голами, здавалося, що їм не уникнути овертайму, оскільки на полі точилася рівна боротьба. Але в компенсований час універсал «Вересу» Ігор Солдат підключився до наступу й після флангової передачі підкоригував політ м’яча до сітки. Господарі буквально вирвали перемогу — 2:1.

А найнапруженішим виявився поєдинок у Херсоні, де все вирішилося в серії післяматчевих пенальті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2023 17:43

Офіційно. Щодо проведення Кубку України в сезоні-2023/2024

У Будинку футболу відбулося засідання Дирекції з проведення Кубку Укра...

01.12.2021 13:00

Vbet Кубок України-2021/2022. Сьогодні стануть відомі всі чвертьфіналісти турніру

Сьогодні в Дніпрі відбудеться останній матч 1/8 фіналу розіграшу...

29.11.2021 18:02

Призначено офіційних осіб на матч 1/8 фіналу розіграшу Vbet Кубка України-2021/2022

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

10.09.2020 12:20

Кубок України-2020/2021: визначилися пари другого попереднього етапу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування другого попе...

Підписатися на новини