Турнір Віктора Баннікова. Збірна України у драматичній боротьбі поступилася команді Туреччини й посіла друге місце

У вирішальному матчі змагань підопічні Олександра Петракова на НТК ім. В. Баннікова програли одноліткам із Туреччини в серії пенальті.

Свої питання щодо потрапляння до фіналу Турніру Віктора Баннікова юнацькі збірні України та Туреччини вирішували в останніх матчах групового раунду. Синьо-жовті обіграли Ізраїль (2:0), а турки з таким самим рахунком виграли в білорусів.

Менше року тому ці суперники провели в Туреччині два товариські поєдинки, і в обох успіх святкували господарі. Отже, у команди Олександра Петракова був шанс не тільки перемогти на престижному домашньому турнірі, але й узяти реванш.

Дебют матчу був за українцями, які частіше доправляли м'яч до штрафного гостей, але далі справа не йшла. Щоправда, на 4-й хвилині після кутового Дячук таки зумів завдати удару метрів з 11-ти, але м'яч пройшов вище цілі. А хвилини з 15-ї ініціативою заволоділи турки, які в першому таймі перевершили господарів за кількістю ударів. У підопічних Олександра Петракова виходили хіба що стандарти. Після одного з них знову Дячук пробивав головою, але й цього разу м'яч пролетів трохи вище. Утім, на перерву команди пішли за гольової переваги синьо-жовтих. Це Волошин на 40-й хвилині прорвався по лівому флангу й віддав пас у центр штрафного, звідки турецький гравець переправив м'яч у власні ворота. 1:0.

Фото Павла Кубанова

Після перерви українці вирівняли гру. М'яч почав більше перебувати на половині поля турків, проте випади гостей були гострими. Зокрема, на 59-й хвилині героєм епізоду став Пузанков, який не дав себе обіграти Бейязу, що вийшов сам на сам. І на 71-й хвилині героїчні зусилля оборони збірної України на чолі з Пузанковим не дозволили туркам відзначитися. Утім, на 79-й хвилині збірній Туреччини таки вдалося відігратися. Пузанков не впорався з ударом суперника, а першим на добиванні опинився Байрам. 1:1.

У післяматчевій серії пенальті кращою виявилася турецька збірна — 5:4. 

Фото Павла Кубанова

Турнір Віктора Баннікова   

Фінал

Україна (U-17) — Туреччина (U-17) — 1:1 (1:0), по пенальті — 4:5 

Голи: Каплан (40, автогол) — Байрам (79). 

Україна (U-17): Пузанков, Роман, Мампассі, Дячук, Хлань (Микитишин, 60), Кононов (Биков, 48), Урсулов (Танчак, 48), Яцик, Хромей (Лебедєв, 37; Бомащук, 80), Волошин, Теслюк (Попов, 48). 

Туреччина (U-17): Гюней, Байрам, Зехір (Дібек, 41), Ілмаз, Акгун, Селтік, Бейяз, Согучак, Каплан, Арслан (Гумус, 55), Гулай (Сахіндере, 55). 

Попереджені: Роман (25), Попов (66) — Арслан (53).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.08.2021 12:06

До уваги ЗМІ! Акредитація на матчі XVII турніру BANNIKOV CUP

Із 26-го по 30 серпня в Києві та Київській області пройде 17-й за ліко...

03.09.2019 10:17

Серпень. Хроніка подій: Турнір Віктора Баннікова та перемога збірної U-18 на змаганнях у Чехії

В останній місяць літа в українському футболі відбулося чимало подій у...

Підписатися на новини