Кубок України. Супервольова «Буковина» все ближче до протистояння з елітою!

Сьогодні відбулися матчі другого попереднього етапу Кубку України сезону-2019/2020.

У ньому до 10-ти переможців першого попереднього етапу мали приєднатися 16 клубів, але оскільки ФК «Арсенал» (Київ) знявся з дистанції вже після того, як структуру кубкових змагань було затверджено Виконкомом УАФ, то суперник «канонірів», «Агробізнес» із Волочиська, потрапив до наступного раунду автоматично.

А першим сьогодні завершився поєдинок у Бериславі, де «Таврія Сімферополь» приймала «Буковину». Чернівецьким футболістам знову довелося долати марафонську відстань до місця протистояння, адже, нагадаємо, на старті турніру вони вже виїжджали на Херсонщину, де розгромили «Енергію». Спочатку склалося враження, що господарі врахували помилки своїх сусідів із Нової Каховки, оскільки дебют був явно за ними. Проте «Буковина», пропустивши два м’ячі, не знітилася й ще до перерви скоротила відставання в рахунку до мінімуму. А на початку другого тайму гості взагалі вирівняли становище. Надалі  на полі точилася рівна боротьба, і все ж останнє слово залишилося за «Буковиною»: Андрій Шишигін у компенсований час влучним пострілом приніс своїй команді супервольову звитягу. 2:3.

Звичайно, в епіцентрі уваги був матч у Петровому, де «Інгулець», фіналіст Кубку України минулого сезону, приймав «Металіст 1925». До речі, на старті першолігової першості ці суперники вже зустрічалися в Харкові, і тоді перемогу здобули слобожани. Ця невдача не вибила з колії  футболістів  «Інгульця», які в наступних турах надолужили згаяне, але їм дуже кортіло взяти реванш у харків’ян. І це підопічним Сергія Лавриненка вдалося. Двічі забивши наприкінці першого тайму, вони практично зняли з порядку денного питання про переможця. Після перерви гості частіше контролювали м’яч, але «Інгулець» дуже впевнено захищався.

А інтерес до поєдинку у Млинові підігрівав той факт, що головний тренер господарів із «Вереса», Юрій Вірт, раніше очолював сьогоднішніх суперників із «Руху». У першому таймі завдяки перевазі у швидкості гості атакували гостріше й заслужено повели в рахунку. Після перерви рівняни доклали чимало зусиль, аби врятуватися від поразки, але львів’яни, хоч наприкінці матчу й залишилися в меншості, зуміли вистояти. 1:2.

Ну й, звичайно, що ж це за кубкові баталії без овертайму та серії післяматчевих пенальті? Сьогодні щасливі квитки в цій футбольній лотереї випали на долю футболістів «Гірника-Спорту», «Волині» й «Балкан».

Нагадаємо, що на наступному етапі кубкового турніру в боротьбу вступають шість представників Прем’єр-ліги. Може, нарешті із жеребом пощастить і «Буковині», і вона на радість місцевим шанувальникам футболу зможе прийняти когось із еліти…

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини