Міжнародний юнацький турнір на честь Андрія Гаваші виграли футболісти «Шахтаря» та ОК ім. І. Піддубного

18 серпня на Закарпатті завершився шостий міжнародний юнацький футбольний турнір на честь відомого в минулому воротаря Андрія Гаваші, який у своїй кар’єрі пограв за київське «Динамо» та ужгородську «Верховину», запрошувався до збірної СРСР.

Традиційно в турнірі брали участь команди вікових категорій U-15 (цього разу це був 2005 рік народження) та U-17 (2003 рік народження). У кожній категорії було по 12 команд із різних регіонів України та Угорщини. Матчі проходили на ужгородських стадіонах «Авангард», «Автомобіліст» та «Спартак», мукачівському «Харчовику», а також у селищах Середнє та Кам’яниця.

Найбільшу кількість ігор прийняв «Авангард», який порівняно з 2018 роком сильно змінився на краще. Завершилася глобальна реконструкція головного поля, тепер це — один із кращих газонів в Україні. А на території стадіону на додаток до одного великого тренувального трав’яного поля з’явилися ще два — трав’яне та штучне дуже високої якості.

Фото ffz.org.ua

Такої високої концентрації якісних полів в Україні ще треба пошукати. Тож не дивно, що перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, який разом з Олександром Петраковим та Сергієм Булецою брав участь у церемонії нагородження, запевнив голову Федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, що УАФ буде розглядати Закарпаття для проведення міжнародних турнірів на рівні юнацьких збірних.

Сам турнір на честь Андрія Гаваші тривав шість днів. У категорії U-17 київське «Динамо» в першому турі поступилося УФК (Дніпро) — 0:1, але виграло два матчі після цього й вийшло до півфіналу як краща друга команда з усіх груп. У категорії U-15 аналогічним чином виступив «Чорноморець» (програв «Шахтарю» в першому турі, а потім здобув дві перемоги), а «Дніпро» та «Карпати» в третьому турі втратили лідерство у своїх групах та до 1/2-ї не пробилися.

Найцікавішим виявився півфінал у категорії U-17, де «Динамо» грало проти «Шахтаря» (гірники привезли на рік молодшу команду — U-16). Динамівці спочатку переважали суперника, потім через вилучення втратили центрального півзахисника, першими пропустили, але за рахунок джокерів відігралися — 1:1. Серія пенальті вийшла довгою, обидві команди здійснили по вісім ударів, та точнішими виявилися кияни — 6:5.

А от у фінальному матчі з футболістами Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного «Динамо» серію пенальті програло — 3:4. Динамівці під керівництвом Сергія Беженара та Євгена Лозинського активніше розпочали гру. По перерві олімпійці (тренер — Валерій Бійма) почали відповідати гострими контратаками, але голів глядачі на головному полі «Авангарду» не побачили.

Фото ffz.org.ua

Зате їх було дуже багато в іншому фіналі: у категорії U-15 «Шахтар» (тренери — Володимир Самборський та Олександр Овчинніков) просто зім’яв команду ОК ім. І. Піддубного (тренер — Валерій Журавльов) — 7:0. Загалом гірникам 2005 року народження на турнірі рівних не знайшлося: свої п’ять матчів вони виграли із загальним рахунком 25:1.

До речі, «Шахтар» U-15 перемагає на турнірі на честь Андрія Гаваші вчетверте поспіль. А для ОК ім. І. Піддубного U-17 це друга вікторія (перша мала місце у 2016 році).

Фото ffz.org.ua

U-15. Фінальний розподіл місць: 1. «Шахтар» (Донецьк). 2. ОК ім. І. Піддубного (Київ). 3. «Металург» (Запоріжжя). 4. «Чорноморець» (Одеса). 5. «Дніпро». 6. «Карпати» (Львів). 7. «Металіст 1925» (Харків). 8. «Спартакус» (Ньїредьгаза, Угорщина). 9. «Мункач» (Мукачево). 10. ДЮСШ-15 (Київ). 11. «Варда» (Кішварда, Угорщина). 12. СДЮСШОР (Ужгород).

U-17. Фінальний розподіл місць: 1. ОК ім. І. Піддубного (Київ). 2. «Динамо» (Київ). 3. «Шахтар» U-16 (Донецьк). 4. УФК (Дніпро). 5. «Мункач» (Мукачево). 6. «Зміна-Оболонь» (Київ). 7. «Варда» (Кішварда, Угорщина). 8. «Спартакус» (Ньїредьгаза, Угорщина). 9. ДЮСШ-15 (Київ). 10. «Арсенал» (Київ). 11. СДЮСШОР (Ужгород). 12. «Зінедін» (Ужгородський р-н).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2021 11:15

Турнір Андрія Гаваші: «Шахтар» переміг в обох вікових категоріях

На Закарпатті завершився масштабний VII міжнародний юнацький топ-турні...

16.08.2021 10:20

Сьомий Турнір Андрія Гаваші буде присвячено 30-річчю Української асоціації футболу

Сьогодні, 16 серпня на Закарпатті розпочнеться традиційний міжнародний...

12.08.2019 19:35

На Закарпатті стартує шостий міжнародний юнацький турнір на честь Андрія Гаваші

13 серпня на Закарпатті стартує вже шостий традиційний міжнародний юна...

11.08.2018 11:54

На Закарпатті вп’яте стартує міжнародний юнацький турнір на честь Андрія Гаваші

Сьогодні на Закарпатті розпочинаються ігри п’ятого міжнародного...

Підписатися на новини