«Відкриті уроки футболу» завітали до Сквири, що на Київщині

У Сквирі відбувся фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу та Київського об’єднання асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу».

Провідники проєкту залучають до народної гри школярів, усіляко використовуючи рухливі вправи в ігровій формі. Із дітьми фахово спілкуються не лише тренери та спортивні організатори, а й психологи та правоохоронці. Безпосередні учасники фестивалю не просто вивчають ази футболу, їх залучають до різноманітних повсякденних ситуацій, моделюючи поведінку за допомогою відповідних тренінгів.

Фото КОАФ

Яскраве свято футболу відбулося цього разу у Сквирі. На центральному стадіоні міста зібралося понад сім десятків дівчат і хлопців зі сквирського ліцею № 2 (учитель — О. Шевчун), місцевих ДЮСШ (тренери — Т. Євніцька, А. Хомяк, Г. Хомяк) та ФК «Оріон» (тренер — Б. Лінчук), шамраївського навчально-виховного комплексу (учителі — Т. Севериненко, А. Ліщенко-Гребінник) та білоцерківської спеціалізованої школи № 19 (діти з особливими освітніми потребами з інклюзивної футбольної секції, тренер — В. Меркушев).

Фото КОАФ

Школярів і їхніх наставників сердечно привітали секретар Сквирської міськради Тетяна Власюк та координатор проєкту від КОАФ Володимир Маслов.

Вступом стала цікава енергійна музична руханка для дітей від Габрієлли Хомяк, а потім до футбольних секторів долучилися представники місцевого відділу поліції В. Наточний та Н. Чумак, які проводили для дітей цікаві та водночас корисні інструктажі, а також психолог зі сквирського ліцею № 2 Катерина Телега.

Фото КОАФ

«Цей масовий захід зробив вихідний день дітей позитивним, завʼязалися нові знайомства, нові вподобання, покращилися як фізичні, так і психологічні навички, кожен із тренерів та вчителів показав, що працює для дітей, діти є нашим майбутнім», — зауважив Володимир Маслов.

Фото КОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.07.2024 14:30

Європейські студентські ігри-2024: українські команди продовжують боротьбу в турнірі

Українські футбольні та футзальні команди продовжують свої виступи на...

11.07.2024 16:37

Виконком УАФ затвердив склад Комітету з етики і чесної гри УАФ

Виконком УАФ, що пройшов 10 липня, на пропозицію голови Комітету з ети...

10.07.2024 13:00

У Чернівцях пройшли курси підвищення кваліфікації шкільних учителів фізичної культури з модулю «Футбол»

На базі кафедри фізичної культури та основ здоровʼя факультету фізично...

Підписатися на новини