Андрій Павелко та Вадим Свириденко відзначили переможців першого розіграшу «Кубку нескорених»

Сьогодні, 19 травня на НТК ім. В. Баннікова відбувся перший розіграш унікального турніру — «Кубку нескорених».

Проект є ініціативою уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка та Міністерства оборони України, а організатором змагань виступила Федерація футболу України. У матчах турніру взяли участь шість команд із різних регіонів країни, сформованих із ветеранів АТО, які отримали серйозні поранення, захищаючи нашу державу на сході.

Фото Павла Кубанова

Також у заході взяли участь гравці національної збірної серед ампутантів — ветерани АТО, що отримали важкі каліцтва в ході бойових дій. Герої дали майстер-клас гри у футбол та яскравий приклад оптимізму й сили волі, гідних наслідування. 

Фото Павла Кубанова

«Низький вам уклін від усієї футбольної спільноти нашої держави за ваш патріотизм, незламність, силу духу та яскравий приклад, який ви демонструєте всій Україні. Дякуємо вам за те, що зберегли мирне небо над нашими домівками. Саме завдяки вам уже зовсім скоро в Києві пройде фінал Ліги чемпіонів УЄФА, і ми запрошуємо команду переможців на цей поєдинок», — привітав учасників змагань президент ФФУ Андрій Павелко.

Також президент федерації наголосив на тому, що ФФУ буде всіляко підтримувати турнір «Кубок нескорених» і всі ініціативи, метою яких є надання допомоги ветеранам АТО. «Такі зустрічі, спортивні заходи та спілкування наших героїв надзвичайно потрібні їм, це допомагає підтримати бойовий дух та демонструє позитивний приклад молодому поколінню. Дорогі наші захисники, пам’ятайте, що Будинок футболу є й вашим домом, і Федерація футболу України завжди готова допомогти вам і надати підтримку. Дякую вам за героїзм і яскравий приклад патріотизму. Саме завдяки вам, завдяки вашій мужності ми можемо зараз проводити фінали Ліги чемпіонів УЄФА в Києві та приймати гостей з усього світу!» — підкреслив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Змаганнями тих, хто не зламався, назвав турнір «Кубок нескорених» уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко. «Дякую вам за мужність, яку ви проявили на полі бою, зупинивши агресора. Вам дякує вся Україна! Сьогодні ви боретеся зі своїми важкими травмами, але ви незламні, ви йдете вперед, і вами пишається вся Україна, весь непереможний український народ», — звернувся до бойових побратимів Вадим Свириденко.

Фото Павла Кубанова

На відкриття турніру також завітав Герой України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, легендарний захисник Савур-Могили Ігор Гордійчук. «Щиро радий вітати воїнів-переможців! Незважаючи на важкі виклики долі, ви знайшли в собі сили і надихаєте своїм прикладом хлопців і дівчат, які залишаються на передовій. Ви надихаєте молоде покоління, яке дивиться на вас, бере приклад, росте більш свідомими, більш сильними і вмотивованими громадянами нашої держави. Дякуємо за все, що ви зробили і продовжуєте робити! Вірю, що наша спільна справа закінчиться перемогою!» — наголосив він.   

Фото Павла Кубанова

Почесними гостями турніру стали троє юнаків, чиї батьки загинули, захищаючи незалежність України, — Ярослав Бондар, Артем Бердес та Олег Бойко, яким президент ФФУ Андрій Павелко вручив сертифікат на відвідання фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Такий сертифікат отримали і гравці команди, що виграла турнір «Кубок нескорених-2018» — «Волинь YES».

Спеціальні відзнаки, медалі та подарунки від Федерації футболу України отримали після завершення змагань усі учасники турніру. У церемонії нагородження також взяли участь перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, технічний директор ФФУ Олег Протасов, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука та радник міністра оборони України Дмитро Грищенко. Під час нагородження президент ФФУ Андрій Павелко нагадав переможцям і учасникам змагань, що вони будуть бажаними гостями на матчах національної збірної України, та вручив їм сертифікати на відвідування таких поєдинків. «Упевнений, що ваш приклад, ваше прагнення до перемоги й бойовий дух здатні надихнути гравців нашої головної команди й додати їм сил у матчах навіть із найгрізнішими суперниками. Запрошую вас відвідати ці поєдинки!» — звернувся до учасників турніру Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини