ФУТБОЛЬНАЯ ЖИЗНЬ РЕГИОНОВ

Автономна Республіка Крим

Евро 2012
На минувшей неделе в крымских СМИ лишь раз была упомянута тема Евро-2012. Газета «События» (которую связывают с БЮТ) сообщила о том, что Кабинет министров намерен увеличить расходы на подготовку к чемпионату Европы более чем на 4 миллиарда гривен после внесения изменений в государственный бюджет-2008. «По словам премьер-министра Украины Юлии Тимошенко, − пишет издание, − эти деньги пойдут в основном на строительство автодорог, а также для областей, в которых планируется проводить матчи Евро-2012. Кроме того, на 250 миллионов гривен будут увеличены прямые расходы на подготовку к проведению Евро-2012».
Футбол
Лето в Крыму − традиционный период проведения различных турниров, футбольных − в том числе.
В Евпатории на базе Центра паралимпийской подготовки «Украина» прошел крупный международный футбольный турнир для команд, состоящих из спортсменов, страдающих ДЦП. Помимо хозяев соревнований, в нем приняли участие сборные Англии, Бразилии, Голландии, Ирана и Китая. Всем этим командам вскоре предстоит выступить на Паралимпийских играх в Поднебесной. В финале встретились украинцы и бразильцы, сильнее оказались наши соотечественники. Победителям, призерам, лучшим игрокам команд достались медали, Кубки, призы от ПФЛ. На соревнованиях присутствовало много официальных гостей, в том числе руководители Национальных комитетов инваспорта стран-участниц турнира. Уровень соревнований оценен как самый высокий. Отметим, что турнир этот уже стал традиционным, проводится он раз в четыре года − в канун Паралимпийских игр.
В Феодосии состоялся футбольный турнир «Кафа-2008». В нем приняли участие ребята 1997 года рождения. Помимо крымских команд (из Севастополя, Симферополя, Советского района и местной «Кафы»), в нем приняли участие гости из СДЮШОР «Черноморец» (Одесса), которые и стали победителями. Турнир проходил по круговой системе, каждый сыграл с каждым. Кроме чемпионского кубка, одесситам также достался приз зрительских симпатий.
В пятницу в Красноперекопске в перерыве матча местного «Химика» и донецкого «Олимпика» прошла торжественная церемония награждения сразу двух юношеских команд красноперекопской ДЮСШ «Смена» медалями, кубками и дипломами Федерации футбола Крыма за успехи, достигнутые в первенстве автономии: юные футболисты 1993 − 1994 г. р. заняли второе место в турнире среди своих крымских ровесников, а ребята 1991 − 1992 г. р. − третье. Призеров тепло поздравили и пожелали им вырасти в профессиональных спортсменов президент Федерации футбола Крыма Сергей Куницын и мэр Красноперекопска Владимир Абисов. Сергей Куницын также подарил ребятам подарки от СК «Таврия».
Сама «Таврия», кстати, уже неделю готовится к новому сезону в Австрии. Основной состав крымчан провел два спарринга и в обоих добился успеха. Команда Михаила Фоменко обыграла словенский «Интерблок» − 1:0 и российские «Крылья Советов» − 3:1. Впереди встречи с австрийским «Зальцбургом» (25 июня) и румынской «Унирей» (28 июня). Пока наставник крымчан делает ставку исключительно на испытанных бойцов (все-таки уже совсем скоро «Таврии» стартовать в Кубке Интертото), потенциальные же новички (в основном, это легионеры из Чехии, Польши, Сербии и Румынии − пачками приезжают и также быстро уезжают) играют отдельные спарринги. Из новичков контракт, напомню, подписан пока только с грузинским форвардом Василом Гигиадзе.


Вінниця

Євро-2012
Аеропорт
19 червня у Вінниці з робочою поїздкою побував Президент України Віктор Ющенко. Губернатор Олександр Домбровський скориставшись тим, що Ющенко добирався до Вінниці літаком, показав йому як відновлюється аеропорт. Також він заявив Президенту, що « аеропорт має гарне географічне розміщення,  великі можливості для використання. Він гідний того, аби його включити в цільову програму підготовки до Євро-2012…». Ющенко похвалив Домбровського за відновлення аеропорту, однак жодного слова про включення аеропорту до цільової програми не сказав. Як і те, щоб аеропорт став резервним для Борисполя, про що Домбровський під час оглядин летовища, нав’язливо «домагався». Ющенко взагалі проігнорував будь-які прохання.
Проте, сайт ОДА 19.06.08 не без оптимізму повідомив:
«Наша мета : включення «Аеропорту Вінниця» до державної цільової Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», − зазначив голова облдержадміністрації О.Домбровський презентуючи аеропорт під час перебування на Вінниччині Президента України В. Ющенка.
Під час презентації голова облдержадміністрації зазначив, що вінницький аеропорт має стратегічне значення не лише для області, а й для України. Особливо це актуально напередодні «Євро 2012». Адже, за минулий рік через місцеві тур-фірми з аеропорту «Бориспіль» відлетіло за кордон 11 тис. вінничан…».
До речі, Ющенку не розповіли, що буквально за день до його приїзду, на 18 червня, був запланований перший рейс із вінницького аеропорту за маршрутом Київ-Вінниця-Сімферопіль. Цей захід «піарили» досить широко, вірніше не сам захід, а «кропітку роботу» губернатора у «відродженні авіаційних воріт Вінниці». В популярному щотижневику «33 канал» було розміщено матеріал, явно підготовлений прес-службою ОДА, де Домбровського навіть назвали «хрещеним батьком нового аеропорту». Задля піару першим рейсом планувався і прес-тур журналістів до Сімферополя.
Однак літак з Вінниці так і не вилетів. Як стало відомо, не було продано жодного квитка. Ось що повідомляє з цього приводу місцевий сайт
(20 minut) в матеріалі під заголовком «Перший рейс із Гавришівки відмінили»:
«…Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, презентуючи аеропорт під час перебування на Вінниччині Президента України Віктора Ющенка, наголошував на зручному місці розташування аеропорту. Під час презентації губернатор наголосив, що вінницький аеропорт має стратегічне значення не лише для області, а й для України. Особливо це актуально напередодні Євро-2012. Адже за минулий рік через місцеві тур-фірми з аеропорту Бориспіль відлетіло за кордон 11 тисяч вінничан.
Хоча обсяги ринку доволі значні, майбутні клієнти не проявляють активного зацікавлення рейсом Київ − Вінниця − Сімферополь авіакомпанії «Ілліч-Авіа». Жодного білета минулого тижня не було продано…».
 До того ж, як мені стало відомо від тих, хто робить ремонт в аеропорту. Роботи виконуються нашвидкуруч і вже  закінчуються гроші.
Місцевий футбол
Післямова до свята
Як я повідомляв, у Вінниці два тижні тому святкували 50-річчя першого матчу місцевої команди майстрів в чемпіонаті СРСР. Торжество відтягували − відтягували і нарешті все-таки провели. Досить своєрідний коментар з’явився днями на сайті «Вболівальників вінницької «Ниви»
«…Пользуясь неофициальностью сайта, в самом начале хотелось бы рассказать о гадких мыслях, которые лично у меня несколько оскверняли ощущение праздника, который подарило нам руководство клуба, областной федерации футбола, спорткомитет, руководство города, области, спонсоры, ветераны, артисты, гимнастки, танцоры, эстрадные исполнители и многие другие... Уф-ф.. Устал перечислять… Так вот, заключаются эти нехорошие мысли в следующем.
Задайтесь вопросом. Для кого, для чего был организован этот праздник? Для ветеранов «Нивы»? Возможно, вы посчитаете меня циником, но я скажу вам − нет! Для болельщиков? Тоже нет! Я думаю, что мероприятие было организованно для мэра города. Угу. Для него. Чтобы он принял участие в этом празднике, пропиарился на людях, проникся духом футбола, прочувствовал, что это нужно людям, ну и помог деньгами в организации праздника. Чтобы зацепить его футболом, чтобы в дальнейшем можно было рассчитывать на большую помощь руководства города. Возможно, это и правильно. Так как мэр таки присутствовал на стадионе. Более того, по слухам, областная федерация футбола начала оказывать помощь в организации праздника только после того, как мер дал добро на проведение матча. Однако, за всеми этими подводными движениями был напрочь забыт 12 игрок «Нивы» − болельщик.
По моей оценке на матче присутствовало пять тысяч человек. В городе совершенно не было рекламы юбилея. Лишь серенькие невзрачные афиши кое-где украшали улицы, а цветные афиши в некоторых магазинах появились буквально в последний день. Винница просто НЕ ЗНАЛА о мероприятии! Я представляю, сколько было денег потрачено на организацию и думаю, что стоило всего тысяч десять выделить на рекламу, как стадион мог быть заполнен если не до отказа, то процентов на 80 точно! А ведь это же уникальный шанс популяризации футбола в Виннице! Абсолютно непонятно выглядит и ситуация с выпуском книги, посвященной 50-летию команды. НЕ ПОНИМАЮ, зачем ограничивать тираж, если масса людей хотели бы купить эту книгу! Бред какой-то. Причем, бред, уникальный на Украине, когда производитель не пользуется спросом. Та же ситуация с шарфами, другой атрибутикой. НЕ ПОНИМАЮ, почему руководству клуба не хочется, чтобы трибуны хотя бы частично окрасились в цвета родного клуба…»
«Партійний» футбол
У Вінниці є і такий. Виявляється керівники обласної організації партії «Батьківщина» в свій час , очевидно для популяризації ідей партії, а не футболу (як пізніше покаже час) взяли на грошове забезпечення команду місцевого трамвайно-тролейбусного управління. І ніхто навіть не здогадувався , що поява футбольного колективу «ТТУ −  Батьківщина», це не патріотична відданість тролейбусників і вагоновожатих, а партійна пропаганда, аж поки не стався скандал. Ось що пише з цього приводу місцева газета «20 хвилин» за 22.06.08 в  матеріалі « Партія більше не грає у футбол»:
«…Вінницьку аматорську футбольну команду «Батьківщина-ТТУ», яку створили влітку 2007 року на базі команди Трамвайно-тролейбусного управління, припинили фінансувати обласна та міська організації партії «Батьківщина». Через що один із лідерів першої ліги обласного чемпіонату опинився на межі ліквідації. До речі, за чотири тури до закінчення обласного чемпіонату ця команда займає друге місце, що дає перспективу виходу у вищу лігу.
− Перше коло (восени) нас фінансували стовідсотково, − говорить головний тренер команди Роман Стаднічук. − Ми зайняли перше місце в чемпіонаті області. У другому колі за десять матчів, зіграних нашою командою, нам не надали жодної матеріальної допомоги. Одні тільки обіцянки чути. Хлопці за свої гроші провели десять турів.
Лише у квітні перші і останні 1000 гривень були виділені на друге коло, кажуть керівники «Батьківщини-ТТУ».
− В партії говорили, що гроші повернуть, − продовжує Роман Стаднічук. − Була усна домовленість, що за 15 ігор другого кола партія виплатить 24 тисячі гривень. Але жодний грошових виплат не було.
Місцеве керівництво партії змінилось перед початком другого кола змагань, після виборів. Представники команди звернулись до керівництва партії у Вінницькій області з метою повернути кошти, на що отримали негативну відповідь.
Наша організація ніяких зобов'язань не ставила перед командою, − пояснює заступник з агітаційних питань обласної організації «БЮТ» Людмила Щербаківська. − Ми не займаємось благодійністю для тих, хто просто хоче побігати у м'ячик. І таких зайвих грошей, як 24 тисячі гривень, у нас немає. У першу чергу ми зобов'язуємось давати фінансову допомогу малозабезпеченим сім'ям, інвалідам, ветеранам. Також ми надаємо кошти людям, яким потрібно зробити операцію…»
Зміна господаря «Ниви»-»Світанку»?
Після шостої підряд поразки «Ниви», здається, в команді розчинається «розбір польотів». Як я інформував, нинішній головний  спонсор команди  бізнесмен Прудивус вже давно заявляв, що перестане фінансувати «бездарів». Певно воно до цього йде. Ось які свіжі чутки з команди принесло «джерело»:
1.Відбулася зустріч команди  з бізнесменом Караванським (президент клубу «O.L.KAR» (Шаргород). Він пообіцяв за декілька днів погасити заборгованості по виплатах зарплат.
До того ж, Караванський має бути президентом клубу і бере під свій повний контроль виплати і контракти, Прудивус залишається почесним президентом клубу, роль Касанова (нинішнього директора команди)  поки що невідома
По футболістах -, мовляв, доводьте на зборах чого ви варті, по тренерах − теж.
Є варіант, що Караванський хоче зайти в другу лігу з «чорного ходу», взявши «Ниву», а потім перевести її в Шаргород. Вже дуже він хоче мати  «команду майстрів».
2. Можливо сьогодні (23 червня) відбудуться збори команди  з приводу злиття ФК «Нива» і «O.L.KAR» і подальші плани на наступний сезон (трансфери гравців, передсезонна підготовка, фінансові питання і ін.) .
3. Команда може змінити назву на  «Нива − О.L.KAR». Мовляв, Караванський поставив умову Прудивусу, щоб назва його корпорації обов’язково  була в назві ФК.



Волинь

Євро-2012
Губернатор Волині про підготовку до „Євро-2012”
12 червня голова Волинської ОДА Микола Романюк в редакції „Волинської газети” спілкувався з громадянами області. На запитання про підготовку до „Євро-2012” він сказав таке.
− Хочу порадувати, вже маємо конкретні результати. Зрушення стосовно доріг. Загалом по області триває розбудова автошляху Київ − Ковель − Ягодин. На часі Устилуг − Луцьк − Рівне, Брест − Ковель − Чернівці, об’їзні дороги Володимира-Волинського, Луцька, Ковеля... Щодо військового аеродрому, то є спільний наказ Міністерства оборони і Міністерства транспорту на використання злітно-посадкової смуги. Зарезервовано 20 гектарів землі. Активно працюємо над залученням серйозних інвесторів, аби спорудити на цій території вантажно-пасажирський комплекс із перспективою на готель і аквапарк. Реалізація задуманого повинна завершитися до 2012 року. Але насамперед займемося спорудженням аеровокзалу.
Платіні приїде відбирати „Євро-2012”?
Президент УЄФА Мішель Платіні, що підтримав ініціативу проведення чемпіонату Європи 2012-го року в Східній Європі, а саме в Україні та Польщі, 1-2 липня в Києві оголосить про рішення УЄФА відібрати від України і Польщі право на проведення чемпіонату. Втім, є слабка надія, що таким кардинальним чином президент УЄФА намагається надоумити і залякати Україну й підштовхнути її до централізації управління підготовкою до „Євро-2012”. (газета „Луцький замок”)
Реклама
Зовнішньої реклами, пов’язаної з „Євро-2012”, не помічено.
Український футбол
ФК „Львів” тягнуть у вищу лігу?
Львів матимем у у вищій лізі дві команди. Команда потужно стартувала й не втрачала очок на рівному місці. Втім, подейкували й про те, що львів’ян тягнуть за вуха у вишку судді, яких нібито благословили на це у Федерації футболу України. А от їхнього головного конкурента, київську „Оболонь”, арбітри добряче „попресували”. (газета „Сім’я і дім”)
Місцевий футбол
Відновлено чемпіонат Луцька
Новостворена Федерація футболу Луцька, яку очолив чемпіон світу серед ветеранів Анатолій Войнаровський, спільно з комітетом з фізичної культури і спорту Луцької міськради розробили положення про чемпіонат, затвердили календар ігор. Першість виборюють в основному виробничі колективи фізкультури, тому матчі проходять у будні дні після роботи − по вівторках і п’ятницях. Проблемою залишається нестача футбольних полів в обласному центрі. Тому, крім стадіонів „Підшипник” і „Політехніка”, зустрічі проводяться в приміських населених пунктах − місті Ківерці, селах Дачне, Гірка Полонка, Лище.
ФК „Волинь” проти луцької міської влади
18 червня після гри з бурштинським «Енергетиком» головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний провів на стадіоні «Авангард» відкриту зустріч з шанувальниками «Волині». Нижче тези його виступу.
− Сьогодні я хочу поділитися з вами таємницями внутрішнього життя клубу, зовнішніх обставин, наша реальність, перспектива, бюджет і все інше.
Другий рік я не працюю, а мучусь, хоча задачі в нас не стоять великі. Скажу чесно:таємно від президента клубу я хотів хлопцям нав'язати активну спортивну агресію для досягнення більш вагомого результату. Та від обставин нікуди не втекти: низький рівень футболістів, їх несприйняття запропонованих ідей змазують всю працю тренерського складу. Якщо мені дадуть бюджет клубу (а Василь Андрійович Столяр, наш президент, сьогодні робить все можливе), я знатиму, кого з футболістів можу взяти, за скільки, бо без цього ніяк не можна працювати − все буде інакше. Ви бачите, скільки молодих хлопців у нас грає. Волинь сьогодні наймолодша команда в першій лізі, окрім другої динамівської команди. Я не боюся довіряти молоді. Але не дуже виходить. Я на початку другого кола казав, що ми не зможемо завоювати перше, друге, третє місця. Це нереально. Команда всередині турнірної таблиці, але деяким організаціям та органам влади міста і області, деяким силовим структурам вже років п'ять із восьми останніх, що я працюю зі Столяром, це не подобається: йде божевільний прес на команду і клуб. І я не можу зрозуміти: що футбольний клуб Волинь поганого зробив, якщо тут є соціальна тема − чотириста дітей займаються в дитячо-юнацькій спортивній школі? Чому влада в особі Грицюка (голова обласної ради − О.П.), Шиби (луцький міський голова − О.П.), податкових органів робить силовий натиск, щоб загубити волинський футбол?
Президент клубу Столяр і його партнери по бізнесу вкладають власні кошти в клуб. Ні я, ні Василь Андрійович, ми не «гості міста», ми любимо футбол, і хочемо, щоб він був. Та щоб Столяр спокійно і нормально працював, йому потрібно принаймні не заважати. Бо ми з бюджету не отримуємо ні копійки для розвитку футболу, хоч у всіх країнах з бувшого СРСР ведеться цілеспрямована робота органів влади навіть найвищого рівня на розвиток дитячого футболу. Професійні клуби утримують спонсори, а влада виділяє кошти на дитячий футбол. В нас в Луцьку на сьогодні це робить єдина фірма − «Феміда-Інтер», і я знаю, скільки на її шляху влада створює проблем. І ці штучно створені проблеми не дають змоги вести планомірно футбольне господарство.
А футбольне господарство, це перш за все утримання дитячої школи, де займається близько чотирьохсот дітей. Ми співпрацюємо з школою-інтернатом і маємо там футбольне поле. На сьогодні чотири вікові групи грають у вищій лізі Чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України, захищають честь волинського футболу. Наступна ланка господарства − це професійна футбольна команда «Волинь» (Луцьк), зі всіма її проблемами і негативами, включаючи не досить позитивного тренера. Та не дивлячись на всі труднощі, з команди йде щорічно достатньо багато футболістів у ті команди, які грають на високому рівні. Сьогодні ми не в змозі їх втримати, тому що їм потрібно виплачувати високу заробітну плату. Бюджет клубу складає приблизно вісім мільйонів гривень в рік. Це без дитячо-юнацької школи, на яку йде приблизно півтора мільйона гривень. Це майже десять мільйонів гривень, що становить два мільйони доларів в рік! І ось ви врахуйте, що ці кошти Василь Андрійович із власної кишені тратить на футбол. Клуб вимушений вести деяку роботу з продажу гравців, щоб отримані кошти поповнювали бюджет клубу. Ось чому ми граємо переважно молодими гравцями, і на сьогодні маємо такий результат. Коли в нас буде серйозний спонсор, а робота в цьому напрямку постійно ведеться, коли не будуть шкодити Василю Столяру, я гарантую, що зроблю команду, і ви тільки напишете, в якій лізі яке місце потрібно зайняти, і я вам його займу.
(Фірма «Феміда-Інтер» розвиває важку атлетику, яка принесла багато залікових очок у Всеукраїнській спартакіаді в скарбничку нашої області. За цім теж, крім праці тренерів на чолі з Миколою Авраменком, стоять великі витрати. В минулому році Василь Андрійович створив чоловічий баскетбольний клуб «Волиньбаскет» і повністю його фінансує. Команда виступає в першій лізі. Питається: для чого? Відповідає: нехай на Волині буде баскетбол. Також «Феміда-Інтер» надає допомогу обласній збірній області з інвалідного спорту).
Декілька перспективних ідей були поховані органами влади та правоохоронними структурами нашої області. Ми в 2001 році зробили проект стадіону, заплатили сто тисяч гривень, − він потрібен не Кварцяному чи Столяру, а потрібен перш за все вам. Ми його не вчора зробили, він висить в мене в кабінеті вже багато років. Це наша спільна ідея: створити для Луцька сучасний стадіон на 22 тисячі глядачів з критими трибунами. Ми хотіли його зробити, та нам не дали! На нас завели ряд кримінальних справ, і я вже п'ять років ходжу під слідством, по судах і так далі. Це і сьогодні продовжується, те ж саме з Василем Андрійовичом. Сьогодні тут, на стадіоні, розпочинається війна. В міськраді, як на мене, зібралися депутати низького інтелекту. Хоча там є чоловік десять нормальних, ну, а решта, вважаю, таке мурло, що взагалі... Вони не розуміють, що Столяру стадіон не потрібен! Вони і ви просто не знаєте цю людину, а я його знаю. Згадайте, стадіон розсипався! Лавки сипалися, бетонні плити зійшли під кутом донизу... І Столяр розпочав реконструкцію, і ми випередили багатьох в питанні спорудження сучасного стадіону. Ми ж волиняки, ми хочемо «чинити опір» Донецьку, Харкову, Києву…Ми хочемо, щоб на Волині була система спорту, яка здатна на опір. І головне, що ми не просимо допомоги, головне − не потрібно заважати!
Сьогодні міська влада хоче територію стадіону розділити, і під прикриттям цього в газетах друкують, що для громади потрібно відкрити прохід з проспекту Грушевського на Меморіал. Стадіон замкнений! Та це не є правдою. Я кожен ранок здійснюю пробіжки на стадіоні, і разом зі мною тут близько сорока пенсіонерів бігають, студенти ВНУ щоденно займаються, спартакіади проводяться − ми нікого не виганяємо, як це намагаються вам подати. Ще маленька група бізнесменів, що грають в теніс, теж хоче забрати частину стадіону. Я не проти тенісу, він повинен мати свій комплекс, тільки не тут. На місці сьогоднішніх кортів повинно буди футбольне поле з штучним покриттям, щоб діти могли грати в футбол цілий рік, щоб тут могли займатися групи здоров'я, проводитися турніри.
Влада постійно на територію стадіону направляє атракціони і цирк. Ми не проти цирку, та є ж інші місця в місті. Чому саме тут? Ви уявляєте, щоб в Донецьку чи в Києві на «Динамо» під стінами був цирк? Чотири тисячі гривень оренди за весь час перераховують на стадіон, а чотирнадцять, напевно в мерію. А ми прибираємо за тваринами, які ходять по території, за людьми. Тридцять чотири людини працює на стадіоні, а міська влада хоче скоротити їх наполовину. Я хочу привести деякі цифри. В газетах писали, що фірма «Феміда-Інтер» нічого не платила, все безкоштовно, така-сяка, тому прошу подивитися (при цьому Віталій Кварцяний продемонстрував відповідну таблицю і особливо наголосив на комунальних платежах, які повинна платити міська влада, авт.)
На «Авангарді» ви бачите ізоляцію стадіону по зовнішньому периметру − на цю загорожу потрачено півмільйона гривень. Триста шістдесят коштувала зовнішня огорожа, та сто сорок внутрішня. Це не наша примха. Це щоб був порядок. Коли команда була у вищій лізі і йшла на третьому-четвертому місці, до нас приїздила комісія УЄФА,  перевіряла готовність стадіону до участі у єврокубках, бо ми мали тоді такі шанси. Нам тоді трішки не вистачило, трішки не дотягнули... Але саме тоді зробили цю огорожу та отримали від швейцарського інспектора УЄФА сертифікат на допуск у єврокубки. Зараз мер Шиба зі своїми депутатами хоче відкрити все, і ми автоматично втрачаємо ліцензію УЄФА та Сертифікат ФФУ про допуск клубу до участі у змаганнях з футболу серед професійних команд. Ми відповідаємо на всі вимоги ФФУ, де є тридцять два пункти, ми їх усі підтвердили в цьому році. Сьогодні ми не проти легкої атлетики, але кидати списи та ядра на цьому стадіоні неприпустимо. Є ж у парку стадіон. Працюйте! Ви уявіть, що в Києві на «Динамо» кидають списи, ядра − це ж катастрофа. А тут потрібно нашкодити, знищити працю людей, які намагаються створити свято вболівальникам.
Сьогодні команда Волині переживає нелегкі часи. Сьогодні нас хочуть відкинути на рівень Тернополя, Рівного, Вінниці, Житомира, Хмельницького, Чернівців. Хочуть завадити у створенні серйозної матеріально-технічної бази, яка спроможна буде «протистояти» владі і силовими структурами. Голова обласної ради Анатолій Грицюк хоче відібрати у Василя Столяра базу (колишню рятувальну станцію − О.П.) на озері Світязь і говорить про цьому всілякі нісенітниці.
На Волині важко працювати, я вже тут двадцять років з перервами, і це пекло. Та все ж хочеться, щоб Волинь мала професійний спорт, конкурентноспроможний в Україні. Якби нам не заважали, то ми вже сьогодні грали б у вищій лізі і були б здатні перемогти будь-яку команду. Бо сьогодні в Україні немає жодного клубу, якого б ФК «Волинь» не перемагав!
За цим Віталій Кварцяний відповів на запитання уболівальників.
Це правда, що ви збагачуєтеся на футболі?
− Футбол для нас не є прибутковою справою. Мені в клубі вистачить мінімальної заробітної плати. В мене були серйозні пропозиції, але я нікуди не пішов, бо хочу воювати тут. Воювати за спорт, за футбол.
Буде фінансова допомога 17-ому сектору, де знаходяться фанати?
− Якщо ми і акціонери клубу на чолі з президентом Столяром не вирішимо питання, то команда поїде грати у інше місто. Ми створили відкрите акціонерне товариство «ФК Волинь» для того, щоб нормально вести господарство, щоб перемагати і прославляти Волинь. Однак останніх п'ять років нас так пресують, що немає слів. Тому, якщо ми отримаємо від ФФУ атестат на Ковель, будемо грати там, ні − будемо шукати інше місце. І будемо будувати інший стадіон, наприклад − у Ківерцях. Нехай міська влада Луцька поверне все, що ми тут потратили, і ми будемо будувати новий стадіон, чисто футбольний, не такий, як цей − простіший. На всякий випадок ми вже робимо проект. А Шиба нам заважає скрізь. На «Підшипнику» теж не дають будувати, бо там теж міська влада. Якщо ви бачили, там зараз суперполе, і «Металіст» (Харків) вже третій рік поспіль приїжджає до нас на збори. Нам це дуже приємно, що у нас тренується команда вищого дивізіону.
А чому ви переконані, що міська рада нічого не робить?
− А ви бачили, щоб міська влада побудувала хоч один майданчик для дітей? Ніхто не будує. І нам не дають будувати. Якщо хочемо взяти ділянки під будівництво поля, то нам ставлять максимально високу ціну, яку передбачає аукціон. Кажуть, що ми багаті. А де ж ми багаті? У нас ягоди і гриби тільки проходять через клуб (!), а решта підприємств не так розвинуті, як потрібно, та й їх вже душить влада. Сьогоднішня влада, я в цьому переконаний − це вороги волинського спорту. Це ви повинні знати. Ми володіємо інформацією, що міська влада за певну винагороду готує продаж землі, котра належить спортивному комплексу «Авангард», одній із столичних компаній під незрозуміле будівництво, яке не пов'язане зі спортом.
Що далі буде з «Авангардом»?
− Коли йшло будівництво, ми зафіксували всі види робіт. Грейдери, екскаватори, плити, бетон, як це все возилося, монтувалося. Ми тоді були в першій лізі і робили, робили, бо Столяр сказав, що потрібно у вищу лігу. І команда тоді грала, і ми встигли завершити стадіон. А потім нам не дали працювати. Прийшов губернатор Француз, і так нас податковою «пресанули», що нас ледь не потопили. Тепер прийшли другі − і знову топлять. Ми думали: допоможуть, а вони ще більше топлять. Приїздили з податкової: руки зав'язували, арештовували, не давали продихнути. Якщо ви збираєте податки, то дайте на дитячий спорт, на дитячі майданчики, бо куди кошти йдуть, взагалі незрозуміло. А якщо ви не можете дати дітям, то не чіпайте нас, ми заробимо і потратимо на дітей і команду.
І наостанок. Якщо громада вирішить дати стадіон футбольному клубу, то ми тут зробимо найсучаснішу арену, а міська влада на ті кошти, які планує використати на «Авангард», краще нехай побудує п'ятдесят спортмайданчиків по місту для дітей. В іншому випадку (якщо міська влада не розрахується з нами за витрати, які суд присудив), ми все демонтуємо і підемо будувати новий стадіон, а влада нехай займається цим. Раз ми погані, то ми будемо йти до кінця.
Стадіони
«Я не маю приватного стадіону. Я б віддав Кварцяному навіть два. Він молодець і тренер хороший», − сказав на прес-конференції луцький міський голова Богдан Шиба, коментуючи інформацію про зустріч головного тренера ФК «Волинь» Віталія Кварцяного із вболівальниками під гаслом «Шиба, віддай стадіон!». Богдан Шиба: «Я не розумію, хто кому мав що віддавати… Але раз відбуваються такі акції, значить, ми стоїмо на правильну шляху − прокуратура перейшла від слів до діла. Якщо починаються масові акції і спроби перевести це в політику, значить, є спроби наступити на хвіст − це добре», − сказав міський голова.
Почесний громадянин Луцька
Футболісту Анатолію Тимощуку присвоїли звання «Почесний громадянин міста Луцька».Таке рішення ухвалили депутати Луцької міської ради на сесії. Як сказано в документі, за вагомий внесок у становлення та розвиток українського футболу, пропаганду здорового способу життя, популяризацію спорту серед молоді, значні особисті досягнення та з нагоди вручення Кубка УЕФА 2007/2008.

Донецьк

Евро 2012
Стадион
На состоявшейся 18.06 в Донецком «Донбасс-Паласе» пресс-конференции было объявлено, что новый стадион ФК «Шахтер» сдадут в октябре-ноябре. А его презентация, как сообщил генеральный директор клуба Сергей Палкин, состоится летом будущего года. Такая разница между этими событиями объясняется тем, что «бриллианту», как любовно окрестили стадион в клубе, решено придать достойную этого уникального сооружения «оправу»:
− Когда мы начинали, у нас был один проект − стадион. Сейчас выполняется уже два проекта − стадион и парк. Если первоначально на «облагораживание» прилегающей к стадиону территории планировалось потратить 10 млн. долларов, то теперь эта сумма возросла втрое. Именно поэтому пуск комплекса в эксплуатацию задерживается. Мы решили, что лучше продлить строительство на пять-шесть месяцев, но сделать все по самым современным мировым стандартам.
Как сказал директор по эксплуатации стадиона Александр Атаманенко, инициатива исходила от президента ФК «Шахтер» Рината Ахметова:
− Ринат Леонидович поставил очень жесткие условия немецкой компании «Фагус», занимающейся парковой зоной. Донецк будет иметь не только стадион, здесь будет уникальный и неповторимый культурно-развлекательный центр, который наверняка станет любимым местом отдыха горожан.
Пока известно, что в парке будет аллея звезд, футбольный мяч наподобие того, что стоит у старого стадиона «Шахтер», совершенно преобразится набережная Кальмиуса, который уже сейчас очищен на 80%.
На вопрос журналистов, улажены ли финансовые разногласия с генподрядчиком − компанией ENKA, Сергей Палкин ответил, что переговоры еще продолжаются:
− Контрактная стоимость стадиона составляла 185 млн. долларов. ENKA сейчас нам «насчитала» удорожание примерно на 120 миллионов. Мы постоянно обсуждаем с представителями компании эти вопросы, но к их решению пока не пришли. Но я могу вас заверить: независимо от хода этих переговоров строительство будет закончено в названные мною строки.
Вице-президент ENKA Угур Коюноглу объяснил такое повышение тем, что стадион изначально планировался как пятизвездочный, а теперь его решено сделать класса «элит», что предполагает очень много более жестких требований. С момента старта проекта клуб внес и продолжает вносить корректировки, направленные на повышение качества и уровня будущего стадиона.
Следует отметить и мнение директора по строительству стадиона Владимира Ковалевского, который отметил, что все еще не решена проблема с «растаможкой» стройматериалов для стадиона:
− Дошли мы до президента страны, премьер-министра, господина Суркиса, господина Червоненко и господина Павленко. Это люди, которые занимаются организацией Евро-2012, и проблему эту решить не могут.
Мероприятия
А на 19 июня было анонсировано проведение в Донецке выездного заседания  по обеспечению подготовки и проведения финальной части Евро-2009. В мероприятии, как указывалось в пресс-релизе областного совета, должны принять участие Иван Васюник, Юрий Павленко, Борис Колесников, Григорий Суркис и Ринат Ахметов. Однако утром СМИ сообщили, что заседания не будет, а председатель облсовета Анатолий Близнюк объяснит журналистам, почему. Он, собственно, и поведал, что по инициативе вице-премьера и главы оргкомитета Ивана Васюника оно было перенесено на неопределенное время.
По мнению А.Близнюка, ввиду того, что через пару недель в Украину прибудут представители УЕФА подвести итоги того, что сделано, а что нет по подготовке к проведению юношеского чемпионата Европы по футболу 2009 года в Донецкой области, все же, наверное, стоило бы. Однако оргкомитет на уровне государства решил иначе. Более всего настораживает «неопределенность» сроков. Так как на государственном уровне, похоже, вся подготовка к Евро-2009 проходит под знаком этой самой «неопределенности»
− Может, кому-то и не понравится, что я скажу. Однако то, что происходит сейчас, − это лишнее доказательство того, что в стране на сегодняшний день нет единого подхода к реализации мега-проекта Евро-2009/2012, − отметил председатель Донецкого облсовета, комментируя отмену заседания оргкомитета.
За последний год в плане подготовки к европейским футбольным первенствам, которые должны состояться в нашей стране, на государственном уровне не сделано ничего положительного: не принято ни одного закона, не создан привлекательный инвестиционный климат, не выделены средства, запланированные в бюджете. Ситуация, по словам А.Близнюка, усугубляется еще и тем, что не сделав ничего для привлечения инвесторов к реализации масштабных инфраструктурных проектов, правительство дестабилизировало ситуацию в стране, что делает привлечение иностранных инвестиций еще более сложным.
В то же время, по словам председателя Донецкого областного совета, в регионе продолжаются активные работы. Однако отсутствие государственного финансирования строительства взлетно-посадочной полосы, невыполнение договора, заключенного между областью и Кабмином, в значительной мере усложняют ситуацию. Несмотря на это, готовность региона к проведению юношеского Евро-2009 высоко оценивается инспекторами УЕФА.
Остается лишь надеяться, что Евро-2009/2012 из разряда абстрактной национальной идеи, наконец, перейдет в стадию реализации конкретных проектов.
СМИ
Сюжет о брифинге А.Близнюка был показан во всех выпусках новостей в тот же день на областной телекомпании в 16.00, 17.50 и 20.00, а также 20.06 в 7.05.
Газета «Жизнь» (20.06) так же оперативно откликнулась публикацией «Неорганизованный оргкомитет».
А по поводу презентации стадиона откликнулись:
«Был пятизвездочным, стал элитным», − «Спорт-арена» (20.06);
«Бриллиант» получил достойную оправу» − «Донбасс» (19.06);
«Лучшему стадиону − лучший парк» − «Салон Дона и Баса» (20.06).

Житомир

Євро 2012.
Заходи.
Упродовж минулого тижня місцева влада не переймалась темою Євро − 2012. Жодних офіційних заходів у рамках підготовки до ЧЄ не проводилось. На порядку денному обласної державної адміністрації та міської влади − партійні справи. Відбулась установча конференція партії ЕЦ в області, до якої міська та обласна влада активно готувались, не переставали давати коментарі журналістам. Нарешті подія відбулась і голова ОДА Ю. Забела та міський голова В.Шелудченко вступили до Єдиного Центру. Подія останніх днів минулого тижня знову відволікла владу від господарських питань − депутати облради здійснили спробу провести позачергову сесію облради, але В.Француз − голова облради, якого частина депутатів вважає нелегітимним, найняв охоронців з столичної приватної фірми, і ті в стінах обладміністрації побились з депутатами. Подія набула широкого розголосу, навіть газета ОДА «Житомирщина» опублікувала інформацію про цей казус у подробицях. Тепер голова ОДА в усіх ЗМІ дає коментарі стосовно бійки. Тема Євро 2012 „губиться” на фоні цих подій У анонсах подій обладміністрації до кінця поточного місяця заходів стосовно підготовки до Євро − 2012 не передбачено.
Фрагментарно про Євро − 2012 йшлося на футбольному фестивалі, практично весь свій виступ перед юними футболістами, вболівальниками начальник управління освіти і науки Ода О.Пастовенський побудував на темі популяризації футболу в Україні.
Реклама.
Зовнішня реклама ЄВРО-2012, будь-яке графічне зображення цієї події чи логотипу відсутнє.
ЗМІ.
У регіональних ЗМІ згадування про ЄВРО-2012 практично відсутнє. Лише по обласному телебаченню  в ході сюжету про футбольний фестиваль начальник управління освіти і науки ОДА О.Пастовенський багато говорив про футбол, про його виховне значення для школярів, а також висловив надію, що «хоч нині Україна не бере участі у Євро 2008, але у наступному чемпіонаті 2012 року, фінал якого проходитиме у нас, весь світ зрозуміє, наскільки українці люблять футбол. А сьогодні свідченням цього є те, що В. Лобановський увійшов до числа великих українців».
Інвестиції
В рамках підготовки до ЄВРО-2012 держава виділяє Житомирській області 20 мільйонів гривень на реконструкцію спортивної бази в с. Нова Березина (розташоване на трасі Київ − Чоп). До 2010 року ця база має ввестись у експлуатацію після реконструкції. Планується що вона буде задіяна під час чемпіонату (100 км до межі Києва). Після чемпіонату ця база має стати центром олімпійської підготовки.
Проводяться проектні вишукування по трасам Київ − Чоп та Київ − Ковель.
Конфлікти
В області ведеться кампанія в електронних та друкованих ЗМІ по дискредитації начальника управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Марії Власенко.
Суспільна думка.
Сприйняття більшістю населення області проведення ЄВРО-2012 в Україні − позитивне, однак бездіяльність влади як місцевої, так і центральної щодо підготовки до ЧЄ переважаюча частина громадян сприймають негативно. Сприйняття вболівальниками керівника Федерації футболу України Г. Суркіса − нейтральне.
Місцевий футбол.
Заходи.
Завершився 8 − й обласний футбольний фестиваль серед сільських школярів та вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл під девізом «Даруємо радість дітям». Дійство проходило на спортивній базі Житомирського агротехколеджу та кращих футбольних полях області. Присвячений фестиваль 29 олімпійським іграм в Пекіні та 60-річчю утворення фізкультурно-спортивного товариства «Колос».
2.Проходить чемпіонат області з футболу серед команд першої ліги.
3. У рамках акції, приуроченої до Дня зловживаннями наркотичними засобами та незаконним їх обігом, в житомирському спорткомплексі «Динамо» відбувся всеукраїнський турнір з міні − футболу.
ЗМІ.
Щодо футбольної теми в пресі:
Упродовж тижня на обласному телебаченні та РС «Житомирська хвиля регулярно транслювались репортажі щодо 3 − х вищеназваних футбольних заходів.
Повноцінною і іміджевою інформацією  обласного телебачення щодо футболу був сюжет про футбольний фестиваль. Журналіст С.Богінський подав фрагмент виступу на фестивалі О.Пастовенського (див. вище).
Газети «Єхо» та «Звягель − ін форм» опублікували статтю Л.Бичковської «Політичні розбіжності не шкодять згуртованості навколо футболу». Це матеріал, що стосується розвитку футболу на Новоград − Волинщині (батьківщина екс − спікера В.Литвина) У публікації є посилання на молодшого брата Литвина , командувача військами Південного оперативного командування, генерал − майора, депутата Житомирської облради П.Литвина. Респондент дає високу оцінку футболу, говорить про те, що влада міста Нов.. − Волинського приділяє велику увагу розвитку футболу, у місцевої футбольної команди «Звягель» серйозна підтримка, у тому числі й місцевих спонсорів, серед яких він сам. Генерал згадує тему Євро − 2012 і констатує, що «політичні розбіжності не повинні шкодити згуртованості навколо футболу в країні».

Закарпаття

Євро-2012.
ЗМІ.
Ця тема стосовно Закарпатської області не висвітлювала ні на телебаченні, ні на радіо, ні в друкованих ЗМІ.
На обласній радіостанції «Версія» за минулий тиждень інформація про Євро-2012 у новинах звучала лише двічі.
Перший раз подавалася новина про ключові теми роботи Президента України за тиждень, зокрема,  про регіональні аспекти розвитку держави. У розмові з головою Харківської облдержадміністрації Арсенієм Араковим головними темами обговорення були підготовка до проведення фінальної частини Євро-2012, будівництво доріг та доступного житла.
Наступна інформація стосувалася МЗС України. Так, Міністерство сподівається на впровадження безвізового режиму з Європейським союзом до проведення Єврокубка-2012. Наразі ж українським дипломатам доводиться направляти зауваження до Європейської комісії. Проведений моніторинг показав − у посольствах погано ставляться до громадян України, з них беруть надмірні збори, вимагають додаткові документи, які не передбачені угодою про спрощення візового режиму та запроваджують свої процедури видачі п'ятирічних дозволів, а також безпідставно відмовляють у видачі в’їзних документів.
Зовнішня реклама.
Ніякої інформації стосовно Євро 2012 немає − жодних біг-бордів, листівок тощо.
Місцевий футбол.
ЗМІ.
У газеті «Закарпатська правда» за 21.06.08 у матеріалі Є.Овсяннікова «Юні мукачівці − переможці зональної першості «Шкіряного м’яча» мова йде про зональний турнір «Шкіряний м’яч» серед команд 1997 р., у якому взяли участь  команди міста Нетішин Хмельницької обл., Топорці Чернівецької та ЗОШ №6 м.Мукачева. У кінцевому підсумку перемогли мукачівці, на яких у липні чекають фінальні Всеукраїнські змагання на приз клубу «Шкіряний м’яч». Друге місце у команди з Нетішина.
У тому ж виданні у матеріалі «Київське «Динамо» забило 5 голів «Арсеналу» коротко описується товариський матч у столиці України між «Динамо» та «Арсеналом». З рахунком 5:0 перемогу отримали біло-сині.
У газеті «Ріо» за 21.06.08 у матеріалі «Гра без фаворитів» тема стосується Євро-2008. Не допустивши жодної осічки на груповому етапі ЄВРО-2008, хорвати, голландці й іспанці перед 1/4 фіналу одержали заряд додаткової впевненості. З іншого боку, якщо звернутися до статистики, втрата очок у групі може бути навіть корисною.
Так, у ході трьох останніх першостей Європи, збірні, які набрали максимальну кількість очок у групах, не ставали чемпіонами. У 2000 році золоті медалі в підсумку завоювала Франція, що була єдиною збірною серед півфіналістів, яка не заробила максимальної кількості очок у своїй фупі. Чотири роки тому греки обіграли в півфіналі чехів, які до цього також демонстрували бездоганний футбол...
Отже, історія свідчить про те, що в команд, які залишаються в групі другими, шанси завоювати трофей навіть вищі.
Кулуарні розмови.
(конфіденційно)
Ужгородське „Закарпаття” відправилося на перший тренувальний збір на Кримський півострів у м. Севастополь. Слід відмітити, що команда досі не має тренера, готує ужгородський клуб до наступного сезону колишній тренер дубля Михайло Іваниця та віце-президент клубу Олег Мукомел. До цих пір іде пошук фахівця, який би займався командою. Слід відмітити, що досі розглядали кандидатури Хохлова та Штеліна. За останніми даними, до „Закарпаття” сватають і колишнього наставника „Оболоні” Петра Слободяна. Двох попередніх, скоріше за все, не вдовольнили умови, які пропонував їм клуб.
ФК „Закарпаття” покинули двоє гравців − албанський легіонер Ервіс Края та Андрій Донець. Ці футболісти поїхали на збори у складі сімферопольської „Таврії”. За попередньою інформацією, команду за кілька тижнів покинуть ще кілька гравців у яких діючі контракти до липня місяця.

Запоріжжя

Євро-2012
Заходи.
У Запоріжжі минулого тижня не відбулося подій, що були б пов’язані із Євро-2012. Тільки у газетах гуляли останні відголоски візиту прем’єрки Ю.Тимошенко, яка пообіцяла реконструювати запорізький аеропорт − резервний до Євро-2012.  
ЗМІ.
Тижневик «Запорозька Січ − Перекур» від 19.06.08 розповів про наближення запуску супутникового каналу ТРК «Футбол», який начебто «приділятиме велику увагу підготовці до Євро-2012». У цьому ж номері пишуть, що хорвати на нинішньому європейському чемпіонаті переграли «наших колег по Євро-2012 − поляків».
Тижневик «Наше время+» від 19.06.08 згадав Юлію Тимошенко і її обіцянки ремонтувати аеропорт у Запоріжжі у рамках підготовки до Євро-2012.
Тижневик «Остров Свободы» від 18.06.08 навів цитату з доповіді комісії УЄФА: «Контракт с компанией, которая реконструирует НСК «Олимпийский» для «Евро-2012» на момент встречи подписан не был. Сама встреча между экспертами УЕФА и украинской стороной переросла в политическую перепалку между представителями разных ведомств. Если ремонт «Олимпийского» не начнется до конца 2008 года, УЕФА не будет считать данный проект возможным для реализации».
Реклама.
Зовнішня реклама Євро-2012 у Запоріжжі відсутня. 
Місцевий футбол.
ФК «Металург»
Запорізький «Металург» розпочав вирішальний етап підготовки до нового чемпіонату у прем’єр-лізі. На своєму стадіоні «Славутич-Арена» команда провела спаринг із дніпропетровським «Дніпром». Запоріжці відкрили рахунок − це зробив Пісоцький, дніпропетровці швидко відігралися зусиллями Назаренка і вийшли вперед (Воробей). Та під кінець гри «Металург» зрівняв рахунок: Кабанов замкнув передачу Лазаровича. Втім, «Дніпро» перемогу не віддав: на останній хвилині Самодін втік від захисників, 2:3 на користь гостей.
«Металург» чекають також домашні контрольні зустрічі із «Зорею» та «Іллічівцем», а 25 червня команда вилеть на збір до Австрії. Там запоріжці проведуть кілька спарингів, один з них − з англійською «Астон Віллою». 
Окрім великого футболу, у Запоріжжі на тижні був представлений ще й пляжний: пройшов турнір «Гран-Прі Запоріжжя» − етап чемпіонату України. Для цього турніру на міському пляжі спорудили розбірний стадіон. Три дні тривали ігри, перемогу у запорізькому етапі, як і у попередньому, здобула київська команда «БРР».   
Кулуари.
Кулуарна інформація тижня стосується ситуації на ВАТ «Запоріжсталь» − а вона безпосередньо може вплинути на стан справ у футбольному клубі. Інформація стосується можливих серйозних змін у складі власників ВАТ. Зокрема, джерела кажуть, що на найближчі збори акціонерів готується рішення про виплату у величезних розмірах дивідендів за минулий господарчий період. І що це − ознака можливого продажу великого пакету акцій. Раніше більша частина зароблених коштів вкладалася у виробництво, і це було логічно: на комбінаті багато об’єктів потребують реконструкції.
Наразі невідомо, чиї активи «Запоріжсталі» можуть бути продані: чи це акції Едуарда Шифріна, чи дистанційованої від нього групи Сацького-Солдатенка-Дворецького-Абдінова. 
ЗМІ.
ЗМІ минулого тижня зосередилися на коментуванні ігор Євро-2008, повідомленнях з табора «Металурга» про підготовку до сезону, і анонсуванні всеукраїнського турніру з пляжного футболу у Запоріжжі. 

Івано-Франківськ

Євро 2012
Підготовка міста Івано-Франківська до Євро 2012.
В Івано-Франківську назріває конфлікт між Івано-Франківською міською радою та міським головою Віктором Анушкевичусом. Міський голова переглянувши міський бюджет запропонував збільшити фінансування ЖЕО міста. Депутати ж міськради щороку зменшують фінансування житлово-комунального господарства. На 2008 рік у міському бюджеті передбачено 800 тисяч гривень на функціонування ЖЕО. Торік ця сума складала 2 мільйони гривень. Причому мільйон гривень ЖЕО отримали лише після перегляду міського бюджету. Начальник ЖКГ міста Петоро Косюк заявив, що це погіршує ситуацію в ЖЕО, адже немає фінансів навіть на зарплатні працівникам. Це може стати причиною того, що місто не буде кому прибирати.
Такі конфлікти є показовими для владної системи країни. Під час підготовки до Євро-2012 державним службам та управлінням необхідно відпрацювати усі фінансові неузгодженості, що виникають, це вкрай необхідно для доведення стану українських міст до європейських норм.
ЗМІ.
За звітній період вийшло декілька публікацій, що стосується підготовки та проведення Євро-2012 в Україні.
У газеті «Репортер» вийшла стаття під назвою «Україна і Польща: не футболом єдиним». Стаття присвячена тому, що крім проблемі підготовки до Євро-2012 у відносинах України і Польщі є ще ряд невирішених проблем. Це питання історії, а зокрема події, що розгортались між двома народами під час Другої Світової війни. У цих питаннях, як мовиться у статті, необхідно знайти точки дотику і вирішувати їх, інакше вони ще однією перепоною до нормальної підготовки до європейського мундіалю.
Також у газеті «Репортер» опублікована стаття «Наше обличчя», яка присвячена поганому стану скверу навпроти міського залізничного вокзалу. Цей сквер є одним з перших об’єктів, які бачить турист, що приїхав у місто на потязі, тому, йдеться у статті, його необхідно терміново облагороджувати.
Питання благоустрою міст є актуальне не тільки у ракурсі туризму, але й підготовки до Євро-2012. Особливо це стосується місць відпочинку, де в майбутньому будуть проводити більшість часу, як прості туристи, так і уболівальники.
У газеті «Галицький кореспондент» опублікована стаття під назвою «Євро-2008 по-франківськи». Мова у публікації йде про те, як Євро-2008 позначився на житті міста, про те, що у більшості літніх майданчиків встановлені телевізори, проаналізоване меню цих закладів. Зазначається, що телетрансляції матчів цьогорічного чемпіонату стали якіснішими, ніж трансляції попередніх (мається на увазі повтори, оперативні післяматчеві огляди, розмови у студії). Згадується і про збільшення прибутків у букмекерських конторах.
Хоча у цьому матеріалі і не згадується Євро-2012, хотілося б зазначити, що організація переглядів Євро-2008 та чемпіонату світу 2010 року стане хорошою практикою для підготовки до Євро-2012, адже армія уболівальників не зможе повністю поміститися на стадіонах, а тому необхідно вчитися грамотно організовувати масові перегляди матчів по телеекранах.
Зовнішня реклама.
Інформація стосовно Євро 2012 на рекламних носіях відсутня.
Місцевий футбол.
За звітній період у виданнях області обговорювалось перебіг матчів Першої ліги за участю місцевих команд. У той час як «Енергетик» гарантував собі місце у Першій лізі на наступний сезон, івано-франківське «Прикарпаття», за словами журналістів, зможе врятувати тільки диво.
Особливо резонансною подією у пресі стало представлення нового тренерського складу місцевого футзального клубу «Ураган». Крім нових тренерів, у клубі вже підписані контракти з чотирма новачками команди.

Кіровоград

ЄВРО-2012.
Заходи.

За звітний період місцева влада не проводила жодних офіційних заходів присвячених Євро-2012. Не обговорюється дана тема і в кулуарах.
ЗМІ.
«Кіровоградська правда» (20.06.08), розповідаючи про перипетії  нинішнього чемпіонату Європи з футболу, зазначає:
«…Україна, «пролетівши» повз цей чемпіонат, із загрозливим свистом проноситься над другим − тим, який Євро-2012. Ющенко знову розкритикував уряд за те, що до нього не готуються. І це той окремий випадок, коли наш президент має рацію. Про підготовку до чемпіонату і так не особливо пам’ятали, а на тлі сезонного загострення підкилимових політичних ігор так і зовсім забули. Останні «вісті з полів» − найбільш підготовлені до Євро Київ та Львів. Але це стосується винятково туристичної інфраструктури і є особистою думкою заступника голови Державної служби туризму і курортів Євгена Стьопіна. А Стьопін, ясна річ, не УЄФА, і те, що в його українському уявленні є «розвиненою інфраструктурою», змусить єврокомісарів від футболу в жаху закрити очі й дати Україні «червону картку» з питань Євро…».
Реклама.
Зовнішньої реклами та використання логотипу Євро-2012 на теренах області за звітний період не зафіксовано.
Місцевий футбол.
ПФК «Олександрія». ФК «Олімпік».
ПФК «Олександрія» не вдалося вирішити поставлену на початку другого кола чемпіонату задачу і фінішувати в трійці кращих. Проте, з приходом до керівництва командою Юрія Коваля олександрійці набули психологічної впевненості, про що свідчить чергова перемога в гостях у передостанньому турі нинішньої першості над неслабким ФК «ІгроСервіс» з рахунком 2:1.
Першу домашню перемогу у нинішньому чемпіонаті здобув кіровоградський «Олімпік», здолавши одного з лідерів другої ліги у групі «Б» свердловський «Шахтар» з рахунком 1:0.
В перерві матчу «Олімпік» − «Шахтар» відбулося нагородження переможця першості області серед юнаків 1994 року народженя в першій групі. Завойовані кубок та медалі з рук президента обласної федерації футболу Віктора Безсмертного отримали гравці кіровоградської команди «Зірка-ДЮСШ-2».
Турніри. Першості. Кубки.
Юнацька команда «Зірка» під керівництвом Володимира Терешонка повернулася з Нікополя, де проходив представницький турнір за участю 14 команд. Кіровоградські юнаки 1997 року народження виграли у своїй підгрупі всі матчі − у команд Дніпропетровська, Полтави, Миколаєва, Херсона та Маріуполя, а в поєдинку за перше місце переграли однолітків з Павлограда з рахунком 2:1.
В Кіровограді у спорткомплексі «Колос» пройшли фінальні змагання з міні-футболу Всеукраїнських спортивних ігор серед вузів I-II рівня акредитації Міністерства аграрної політики України. Впевнену перемогу в них здобули господарі трніру − футболісти Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства. Нагородження переможців і призерів проводили представник Міністерства аграрної політики України Олександр Мироненко і президент обласної федерації футболу Віктор Безсмертний.
ЗМІ.
Всі місцеві газети висвітлюють перебіг подій на Євро-2008. Як пише «Спортревю» (20.06.08) : « Главным итогом группового этапа чемпионата Европы стало то, что из дальнейшей борьбы выбыли действующие чемпионы континента. Была большая вероятность того, что в плей-офф мы не увидим сразу двоих финалистов минувшего чемпионата мира, но благодаря усилиям «летучих голландцев»  и своему собственному настрою действующие чемпионы мира сумели-таки преодолеть групповой барьер, оставив вице-чемпионов ни с чем. А вот россияне, как это ни банально звучит, сотворили настоящий подвиг. Вернее, продемонстрировали в очередной раз, что подъем российского футбола в последние годы − это не пустой звук…»

Луганськ

Евро 2012
Никакого упоминания о «Евро «2012» ни на улицах, ни в СМИ нет. Проект областной программы подготовки а «Евро» находится на согласовании в управлении экономики. После рассмотрения его вынесут на сессию областного Совета, которая должна принять этот  документ в конце июля.
Футбол
СМИ
За прошедшую неделю только газета «Ракурс» уделила внимание футболу, отметив отъезд «Зари» в Кременную и двоевластие в турнирной таблице второй лиги. Также половина полосы посвящена тренеру Анатолию Волобуеву, которому исполнилось 55 лет.
ФК «Заря»
«Заря» провела две товарищеских встречи в Запорожье с местным «Металлургом». В первом поединке, в котором играли, в основном,  дублеры, «Заря» проиграла со счетом 2:0. Во втором матче, проигрывая 0:2, сумели свести результат к ничьей. Отличились просматриваемые новички Ермак и Джихани.
Руководство «Зари» делает многое для привлечения внимания к команде. 21 июня на искусственном поле стадиона «Авангард», состоялся турнир по футболу среди болельщиков команды «Заря», к участию в котором были допущены восемь команд. Победителем оказался «Эпицентр».
ФК «Сталь»
Алчевская «Сталь» разгромила ПФК «Севастополь» 4:1, но осталась на восьмом месте, поскольку идущий впереди «Игро-Севис» тоже выиграл. Во второй лиге «Коммунальник» наконец-то вырвался вперед, обыграв 4:1 «Олимпик» из Кировограда. С отрывом в два очка команда из Луганска идет на первом месте, имея реальный шанс выйти в первую лигу.
Детский футбол
На этой неделе юноши СДЮШОР «Заря» 1992, 1993 и 1992-93 годов рождения провели свои последние матчи в рамках первенства области по футболу. Шестнадцатилетние  футболисты в финале первенства уступили луганской «Юности» со счетом 0:5, а ребята пятнадцати лет тоже в финале проиграли сверстникам из алчевской «Стали» 1:3. В субботу стал, известен третий победитель первенства среди футболистов 1995-1996 годов рождения, играла  СДЮШОР «Заря» и северодонецкий «Химика», здесь юные олимпийцы выиграли со счетом 2:0.  В итоге две возрастные категории из трех заняли вторые места, а самые младшие − первое.
На прошедшем в Киеве финальном турнире юношеского первенства Украины, в числе четырех команд были и футболисты СДЮШОР «Зари» 1991 года рождения. В полуфинале первенства ребята СДЮШОР встречались с херсонским «Кристаллом». Не смотря на обилие моментов, луганчанам так и не удалось забить гол, сопернику хватило одного мяча в наши ворота, чтобы попасть в финал. На следующий день в матче за третье место воспитанники «Зари» играли против черниговской «Десны». Проигрывая после первого тайма 0:3, команда из Луганска сумела во втором тайме отквитать два гола, но на большее у футболистов не хватило времени и сил. Таким образом, команда Анатолия Дмитриевича Шакуна на финальном турнире в Киеве заняла четвертое место.
Мини-футболу
В Луганском спорткомплексе «Старт» состоялся турнир по мини-футболу среди девушек. Главный приз взяла команда села Половинкино Старобельского района. В городе Ровеньки силами энтузиастов создали детскую футбольную лигу. Для этого разработано положение, регламент соревнований, изготовлены карточки участников, естественно, не обошлось без спонсора, которым стал местный комитет профсоюза угольщиков. Поддержку также оказали городская федерация футбола, горспорткомитет и управление образования.

Львів

Євро-2012
Заходи
В період 20-23 червня у Львові відбувалися «Дні Кракова у Львові». Переважно на таких заходах цих двох міст-побратимів, між якими підписана офіційна угода про співробітництво, відбувають культурні акції. Проте оскільки ці два міста є учасниками майбутнього Євро-2012, то цього року в межах «Днів Кракова у Львові» на львівському стадіоні «Україна» відбувся товариський поєдинок між депутатами Львівської та Краківської міськрад. За регламентом, матч відбувався у два тайми по 30 хвилин з необмеженою кількістю замін. Перемогу здобули львів’яни з рахунком 8:3. Зазначу, що поєдинок відсудив голова Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо. Проте, як повідомив на спеціальній скликаній до цієї події прес-конференції капітан львівських депутатів Андрій Стецьків (до речі, рідний брат відомого в Україні політика Тараса Стецьківа), депутати Львова та Кракова не лише грали у футбол, але й спілкувалися на тему майбутнього Євро. Про що вони говорили, він не повідомив, а лише зазначив, що йшлося про обмін досвідом у підготовці до чемпіонату Європи.
20 червня, у Львові розпочала свою роботу міжнародна польсько-українська бізнес-конференція «Польща-Україна: Євро-2012». Організаторами цього заходу виступили  Львівська Купецька Конгрегація, Львівська міська рада та Львівська облдержадміністрація. Участь в конференції взяли директори українських та польських підприємств, банків, інвестиційних, консалтингових компаній та бізнес-асоціацій. Суть заходу полягала не в підписання контрактів під бізнес-проектами, а скоріше обмін досвідом.
Також минулого тижня, а саме 18 червня, у львівському готелі «Супутник» відбулося навчання підрозділів МНС до Євро-2012. За задумом, на одному з верхніх поверхів готелю сталася пожежа, і завдання підрозділів МНС було швидко її загасити та ліквідувати наслідки. Варто зазначити, що у коментарях після цього навчання представники МНС повідомили, що у Львові лише чверть готелів укомплектована необхідним протипожежним обладнанням, і цю ситуацію потрібно до Євро-2012 виправляти.
Кулуари (не для сайту!!!)
У понеділок, 23 червня, інтернет-видання ZAXID.NET надрукувало інтерв’ю з головою Львівської облдержадміністрації Миколою Кмітем на тему Євро-2012. Як вдалося мені дізнатися, це інтерв’ю переносилося майже два місяці. Причина полягала у конфлікті з Кабінетом Міністрів та забороною керівництва Кабміну давати інтерв’ю. Нагадаємо, що Львівщина потрапила до п’ятірки областей, у яких, на думку прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, найгірше борються з інфляцією. Вона викликала на закриту нараду до себе губернаторів цих областей. Але ще перед приходом на нараду секретаріат Президента України дав (наскільки мені стало відомо) приховану але обов’язкову вказівку цим губернаторам одразу після цієї закритої наради провести брифінг, на якому звинуватити керівництво Кабміну у популізмі. Звичайно, Микола Кміть змушений був виконати цю вказівку. Після цього представники Кабміну звинуватили його (та інших губернаторів) у тому, що він закриті речі виносить на загальне обговорення. Після цього з Кабміну настійливо попросили утриматися від будь-яких коментарів та інтерв’ю і це стало причиною того, що це інтерв’ю настільки затягнулося. Решті видань львівський губернатор відмовив.
Окрім того, Кміть погодився дати інтерв’ю виключно на тему Євро-2012: в іншому випадку він відмовлявся давати інтерв’ю. Більше того, і на цю тему він погодився дати інтерв’ю не зразу. Причина, як вдалося дізнатися, полягає у тому, що він незадоволений тим, що досі (з початку березня) працює з приставкою т.в.о. (тимчасово виконуючий обов’язки). Як розповіли мені люди з оточення губернатори це унеможливлює реалізацію багатьох проектів, більшість з яких стосуються Євро-2012.
Отож, у своєму інтерв’ю Микола Кміть фактично підтвердив, що його кандидатуру при призначенні розглядали як «кризового менеджера» при підготовці саме до Євро-2012. Те, що я писав тиждень тому про громадську думку проблеми підготовки Євро-2012, практично слово в слово виклав пан Кміть. Він заявив, що найбільша проблема Львова − це Київ. Адже на рівні столиці досі не можуть прийняти закони для інвесторів, не можуть вирішити питання з аеропортом та дорогами. А будівництво стадіону ось-ось почнеться. Що стосується готельної інфраструктури, то у Львові вона розвинута найкраще серед усіх міст-учасників Євро-2012.
Реклама
Жодних елементів зовнішньої реклами (роздача листівок, біг-борди тощо) у Львові та області минулого тижня помічено не було. 
Місцевий футбол
ФК «Карпати»
«Карпати» продовжують підготовку до нового чемпіонату. 20 червня вони провели спаринг-матч з харківським «Металістом», у якому перемогли з рахунком 2:1. За львів’ян «дублем» відзначився Максим Фещук, а за «Металіст» − Марко Девіч. За «Карпати» зіграли четверо потенційних новачків: Ломідзе, Ільяшов, Мілошевіч та Діабі. Не плутайте з відомим однофамільцями двох останніх гравців − це зовсім інші та нікому не відомі футболісти.
ФК «Львів» у суботу, 21 червня, на власному полі провів останній календарний матч чемпіонату України серед команд першої ліги, у якому зіграли внічию 1:1 з калінінським «Феніксом-Іллічівцем». За львів’ян голом відзначився Григорій Баранець.
Інші футбольні новини
Окрім поєдинків за участю львівських команд та матчів Євро-2008 однією з топ-футбольних новин стало жеребкування майбутнього розіграшу новоствореної прем’єр-ліги. Про це написали усі без виключення місцеві ЗМІ. Львівським командам випав досить цікавий календар. Так, зокрема, ФК «Львів» розпочне сезон одразу з поєдинку проти чемпіона України донецького «Шахтаря». Львівське «дербі» (перше в історії вищого українського дивізіону) заплановано на останній 15-й тур.
Ну, і звичайно, резонансною стала новина про те, що збірна України розпочне свій відбірний цикл матчем 6-го вересня проти команди Білорусі саме у Львові. Окрім того, Львів також прийме товариський поєдинок національних збірних України та Польщі (20-го серпня).
Уже другий тиждень поспіль не виходить у друк тижневик «Карпати».

Миколаїв

Євро 2012.
Заходи в організаціях та обласних державних органах.
Цього тижня тема підготовки до проведення Євро-2012 не звучала. Сподіваємося, що в організаціях та обласних державних органах Миколаївщини просто зробили паузу, розмірковуючи, як виконувати затверджену на початку червня обласну Цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Зовнішня реклама.
Біг-бордів, листівок, плакатів, реклами тощо, які б розповідали про проведення Євро-2012 в Україні, на вулицях міст і сіл області − не виявлено. Не виявлено також використання знаку Евро-2012 на товарах широкого вжитку, одязі, продуктах харчування.
В ЗМІ області. Преса.
Про Євро-2012 згадали лише в спортивному щотижневику «Николаевские новости», поставивши поруч два матеріали: «Украина потеряет Евро-2012 в начале июня»? і «Все, доигрались мы с Евро… Киев получил последнее предупреждение от УЕФА».
У першому матеріалі повідомляється, що «президент УЕФА Мишель Платини 1-2 июля в Киеве объявит о решении УЕФА отобрать у Украины и Польши право на проведение чемпионата», а в другій публікації мова йдеться про те, що «УЕФА вынесла вердикт: если наши чиновники сейчас же не обеспечат реконструкцию «Олимпийского» и не перестанут заниматься черт знает чем, в Киеве не будет никакого Евро-2012» («Николаевские новости», 17.06.08).
Радіо. Телебачення.
В випусках новин Миколаївського обласного радіо про Євро-2012 згадали, повідомивши, що «у Харкові відкритий перший готель під назвою «Вікторія», побудований спеціально до Євро-2012» («Обласні вісті», 17.06.08).
Футбол.
ЗМІ про футбол.
Про Чемпіонат ЄВРО-2008
Чимало матеріалів місцеві друковані ЗМІ присвятили черговим матчам 13-го чемпіонату Європи з футболу на полях Австрії і Швейцарії. «Групповая стадия Евро-2008 близится к концу, впереди четвертьфиналы» («Новая николаевская газета» 18.06.08, «Флагман − Н» 18.06.08). «Ах ты, Чех, ох ты, Никополидис... Футбольный чемпионат Европы на политых дождями полях Австрии и Швейцарии перевалил за экватор» («Николаевские новости», 17.06.08).
Дізналися читачі, що «Евро-2008 приносит торговцам сплошные убытки. Почти четверть торговцев в венской фан-зоне Евро-2008 закрывают свои киоски, поскольку недовольны доходами от продажи напитков и закусок, учитывая высокую арендную плату за место» («Николаевские новости», 17.06.08).
Перша ліга
Як завжди місцеві ЗМІ активно відгукнулися на останні матчі МФК «Миколаїв».
16 червня був домашній матч з харківським «Геліосом». «Неумолимая статистика свидетельствует, что все предыдущие матчи против харьковчан николаевская команда проиграла. И хотя в завершающей игре чемпионата на своем поле от хозяев следовало ожидать особого подъема, психологическое превосходство ощущалось как раз на стороне гостей.» («Южная правда», 19.06.08), «матч в Николаеве стал единственным в туре, где зрители не увидели забитых мячей» («Флагман-Н»,18.06.08, «Вечерний Николаев», 17.06.08).
21 червня МФК «Миколаїв» зустрічався в останньому матчі чемпіонату з командою «Енергетик» з містечка Бурштин, що на півночі Івано-Франківської області. Перемогу з рахунком 1:0 святкували господарі. На думку миколаївських журналістів, «обе команды к заключительному туру выполнили стоящие перед ними задачи. МФК «Николаев» занял место в первой десятке, а «Энергетик» сохранил прописку в лиге. Видимо, исходя из этого, соперники из кожи вон не лезли, а рассчитывали только на ошибку друг друга. Да и нулевая ничья, наверное, их устраивала» («Николаевские новости», 23.06.08).
Не забули регіональні ЗМІ в своїх звітах про останні матчі миколаївської команди нагадати про фінансові проблеми клубу. «Именно это и подтвердил главный тренер МФК «Николаев» Вячеслав Мазарати на послематчевой пресс-конференции. Он добавил, что сложно настроить игроков на матчи в то время, когда и в прессе, и, в болельщицких кругах проходит информация о, так сказать, туманном будущем клуба. Неизвестность всегда настораживает, ведь каждый футболист выстраивает свои планы наперед. Да и сыгранный коллектив, сумевший сохранить свой костяк, намного боеспособней команд, собираемых по крупицам» («Николаевский бизнес», 18.06.08).
Друга ліга
«Южноукраинская «Энергия» завершила чемпионат» − розповідь про останній матч самобутньої футбольної команди Миколаївщини, яка грає у другій лізі Чемпіонату України. «Южноукраинские футболисты, действиями которых руководил вице-президент клуба Олег Недяк, провели матч с хорошим настроем и выложились на все сто процентов. Гости создали у ворот «Вереса» (Ровно) несколько голевых моментов, но сумели использовать только один, когда Зайко вышел один на один с вратарем. Сейчас южноукраинцы с 27-ю очками занимают 14-е место» («Николаевские новости», 17.06.08).
Чемпіонат області

«Очний двобій лідерів» − звіт про чергові матчі чемпіонату області, зокрема про матч ФК «Варварівка» і «Воронівка», у якому перемогу здобули гості 0:2. Команди є лідерами першості, тому інтерес до їх зустрічі підвищений («Рідне Прибужжя», 19.06.08, «Николаевские новости», 17.06.08).
Регіональні ЗМІ часто звертаються до фінансових проблем команд, які грають в обласній першості, тому й радіють, коли проблеми ці вирішуються. «Варто відзначити й прогрес нещодавнього аутсайдера з Первомайська. Самобутня команда з берегів синюхи відсвяткувала вже третю перемогу в нинішній першості. Але перед початком чемпіонату старт ФК «Первомайськ» був під великим питанням. Та, на щастя, у цю ситуацію вчасно втрутився голова обласної федерації футболу Микола Єропунов, і тепер первомайські вболівальники мають змогу стежити за виступами улюбленої команди» («Рідне Прибужжя», 19.06.08).

Полтава

Євро 2012.
Реклама.
Зовнішньої реклами та використання логотипу Євро 2012 за звітний період не зафіксовано.
Заходи.
За звітний період місцевою владою та громадськими організаціями не проводилось жодних заходів присвячених Євро 2012.
ЗМІ.
У газеті «Полтавський вісник» ( 20 червня 2008) надрукований матеріал «Момент істини» призначено на 27 червня», джерело УНІАН. Суть: УЄФА визначатиме, чи спроможна Україна провести матчі чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Керівництво УЄФА відзначило прогрес, досягнутий Україною при будівництві стадіонів. Проблемними є питання аеропортів, стан яких, на думку УЄФА, становить найбільший ризик, через що Україна, поки що, суттєво відстає від Польщі. Залишається відкритим і питання доріг та дефіцит готелів в усіх містах України. Засідання стратегічної ради призначене на 27 червня, і, як зазначають в Національному агентстві по Євро 2012, ця дата стане «моментом істини» для України. 
Місцевий футбол.
ФК «Ворскла».
У той час, як гравці ФК «Ворскла» проводять другий тренувальний тиждень на зборах в Ялті, з життя навколо клубу можна виділити три основних новини.
Перша новина, про неї я вже не так давно повідомляв, почесний президент ФК «Ворскла» депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго збирається придбати футбольний клуб «ЦСКА» Софія. Щоправда українського мільярдера змушують піти на такий крок обставини. Він вже давно хотів узяти під контроль болгарський меткомбінат «Кремиковци». Влада країни висунула додаткові умови, а серед їх числа й фінансування провідного футбольного клубу. Зараз ще ведуться переговори, адже ситуація в клубі непроста. Армійський клуб, який цього річ став чемпіоном країни в 31-й раз, знаходиться в боргах.
Новина друга: на полтавському стадіоні «Ворскла» повним ходом йде підготовка до проведення матчу за Суперкубок країни, який відбудеться через місяць. Роботи, і досить масштабні, ведуться в три зміни. Серед цікавинок те, що після десятирічного застою нарешті таки до блиску помиють пластикові сидіння. Практично завершений демонтаж старого електронного табло. На його місті буде поставлене ультрасучасне мультимедійне чудо техніки, тут навіть будуть показувати відеоповтори небезпечних моментів гри. Поки-що усі затрати взяв на себе ФК «Ворскла», але 19-го червня мала відбутися сесія Полтавської міськради, де депутатами розглядалося питання про виділення певної суми кошт для проведення матчу за Суперкубок України. Проте продовжують вперто курсувати чутки про аварійний стан «Східної» трибуни стадіону. Свого часу із-за цих обставин у Полтаві не відбувся матч між молодіжними збірними України та Вірменії. Минулого року поєдинок, від гріха подалі, перенесли до Харкова.
І останнє: як і кожен вболівальник «Ворскли» я задумався, якщо команда так успішно й сенсаційно завершила сезон, то варто чекати, що хтось із провідних гравців піде з команди, адже це підігріло інтерес з боку більш респектабельних клубів. І ось перше підтвердження не заставило чекати, «Шахтар» купив у нас Олександра Чижова. В останньому номері газети «Полтавщина спорт» (24 17-23.06.2008) мої побоювання у матеріалі «Пристрасті за Кравченком» підтримав Станіслав Майзус. «Головною новиною тижня може стати те, що з «Ворскли» піде її ведучий півзахисник Сергій Кравченко − пише автор. − Це буде серйозний удар не тільки по полтавській команді, а по самолюбству президента клубу, який казав, що прикладе усі зусилля для збереження складу.» Далі в матеріалі йде традиційна критика клубного менеджменту і наступна цитата: «Контракт з Полтавцями у Кравченка закінчується майбутньої зими, тоді він може стати вільним агентом і піти з «Ворскли» безплатно. Я пропоную взяти за Сергія пристойні гроші і відпустити в інший клуб, а на виручений кошт купити двох-трьох кваліфікованих виконавців.»  Після матеріалу є ще й постскриптум «Як відомо джерелам «ПС», серйозний інтерес до полтавських албанців Дебатика Цуррі та Армена Даллку виявляють іноземні клуби, і в першу чергу російські, які бажають придбати цих гравців уже в літнє трансферне вікно. Щоправда «секретну» інформацію щодо албанців на своїх шпальтах повідомила і газета «Полтавський вісник» (20 червня 2008).
ФК «Полтава»
«Гірник» Кривий Ріг − ФК «Полтава» − 1:
1  
Відбулися матчі 32-го туру першості України з футболу серед команд другої ліги. ФК «Полтава» на виїзді зустрічався з сусідом по турнірній таблиці «Гірником» з Кривого Рогу. Перед матчем пройшов дощ, поле в’язке, але підопічні Олександра Омельчука були налаштовані тільки на перемогу. Господарям вдалося відкрити рахунок вже на першій хвилині зустрічі. В сторону наших воріт був призначений штрафний удар. До м’яча підійшов Максим Козак і пробив у самісіньку дев’ятку. Вийшов гол з розряду, які не беруться. Після цього «Гірник» перейшов у глуху оборону. У першому таймі ФК «Полтава» створив кілька небезпечних моментів, лише Сергій Третьяк міг відзначитися тричі. По перерві у складі полтавської команди на заміну вийшов Володимир Мельниченко. На 52-й хвилині наш нападник отримав чудовий пас у розріз між двома захисниками суперника, увійшов у штрафний майданчик і точно пробив у нижній кут воріт. Для того, щоб вирвати перемогу було часу вдосталь і гравці ФК «Полтава» вдалися до масованого штурму воріт господарів. «Гірник» не тільки вдало оборонявся, а й міг покарати наших футболістів. Вже на доданих хвилинах команда з Кривого Рогу проводить контратаку і лише майстерність Василя Скибенка рятує полтавців від поразки. Після цієї нічиєї ФК «Полтава» виходить на одинадцяту сходинку, але боротьба за потрапляння до кращої десятки триває. Щоправда команда «Іллічівець-2», яку ми наздоганяємо, випереджає нас на чотири очки. У першості України в другій лізі залишається зіграти два тури. В наступному турі ФК «Полтава» вдома прийматиме міцний горішок «Шахтар-3» з Донецька.
Варто відзначити, що серед команд Полтавщини, які грають в другій лізі добре виступає кременчуцький «Кремінь». Команда зараз посідає восьму сходинку, а її нападник Роман Локтіонов з вісімнадцятьма забитими голами лідирує у списку бомбардирів.
Чемпіонат Полтавщини
Відбулися матчі одинадцятого туру чемпіонату Полтавської області з футболу у першій лізі. Гонка за лідером триває. Не зважаючи на те, що фаворити чемпіонату в цьому турі отримали собі слабких суперників,ФК «Велика Багачка» спіткнувся. Минулорічний чемпіон в домашньому поєдинку втратив очки і зіграв 2:2 з «Колосом» Зіньків, який знаходиться в нижній половині турнірної таблиці. Головні переслідувачі ФК «Лубни» та «Колос» (Дмитрівка) свій шанс не втратили і перемогли своїх суперників з рахунками 3:0 та 2:1 відповідно. Найбільший рахунок в турі зафіксований у Кременчуці, де місцевий «Гірник» розгромив «Колос» із Кобеляк − 7:0. У турнірній таблиці одноосібним лідером залишається ФК «Велика Багачка» − 26 очок, по 24 пункти у ФК «Лубни» та «Колоса» з Дмитрівки.

Рівне

Євро 2012
У Рівному впродовж останнього тижня набула резонансу реклама Євро-2012 „Догралися?”, що промайнула на екрані телеканалу „Інтер”. Взагалі, спалахнули нові пристрасті обурення бездіяльністю оргкомітету з підготовки до чемпіонату Європи, чутки про переговори поляків за плечима українців з німцями. Мови багато, в тому числі про начебто всілякі афери під прикриттям Євро-2012. Однак всі вони носять загальний характер, оскільки обходять стороною безпосередньо Рівненщину.
Зовнішньої реклами Євро-2012 у Рівному не помічено.
Місцевий футбол
ФК „Верес”
Зрештою, окрім матчів Євро-2008, у рівненських вболівальників нині топ-темою стала ситуація у ФК „Верес”. Дедалі гостріше обурюються атмосферою в клубі, котра виникла після об’єднання “Вереса” з ФК „Штурм”. А оскільки ніхто з керівництва досі публічно не змалював реальну картину реорганізації, плодяться всілякі чутки. Наприклад, вболівальників (до речі, в цьому можна пересвідчитись, зайшовши на сайт вболівальників ФК „Верес”) цікавить низка питань, на які ніхто не поспішає дати чітку відповідь. Скажімо, чому головний тренер випускає в основі більшість своїх недосвідчених „штурмівців”, коли в заявку не потрапляють досвідчені футболісти „Вереса”. Подейкують, начебто віце-президент Ігор Климишин виклав певні суми на придбання обдарованих футболістів, отож хоче бачити їх в основі, а не на лаві запасних. Інші твердять, що на поле виходять діти небідних людей, котрі допомагають клубу у вигляді спонсорської коштів, отож, також бачать своїх синів на полі. Більше того, дедалі настирливіше поширюються чутки, що простежується рейдерська атака на ФК „Верес” з боку ФК „Штурм”. Мовляв, чому ФК „Штурм, маючи перспективну команду, щедрого спонсора, не хоче сам заявитися у другу лігу, а в’їжджають у неї на плечах “Вереса”. Ось тут хтось і висловив здогадку, начебто таким чином хтось хоче захопити центральний міський стадіон „авангард”, який належить „Вересу”. Втім така версія викликає глибокий сумнів. За Ігорем Климишиним закріплена репутація футбольного фаната, котрий не шкодує грошей на цей вид спорту, але в жодному разі не імідж якогось авантюриста. Правда, злі язики говорять, що головний тренер „Вереса” Микола Філін, користуючись довірливістю Ігоря Климишина, переймається лише своїми меркантильними питаннями. Гадаю, допоки керівництво клубу привселюдно не висловить свою позицію, не виключено, що вболівальника „Вереса”  (до цього, а саме не приходити на матчі команди, вже закликають окремі „гарячі голови”) справді бойкотуватимуть команду.  Якщо взяти за великим рахунком, то наставники команди і її керівництво справді допустилися помилок. Мабуть, не варто було амбітно заявляти, що з підсиленням (а насправді виявилося − заміною) „”Вереса” „штурмівцями” команда покаже, як треба грати у футбол. На жаль, сталося не так, як гадалося. Молоді „штурмівці” хоча й продемонстрували неабияке старання, показали, що ще суттєво поступаються професіоналам. Зокрема, негативно оцінюється нічия з „карпатами-2”, котрі до того програла 11 матчів поспіль, і поразка вдома від „Енергії”, яка в нинішньому сезоні здобула одну перемогу, а саме над „Вересом”.
З розмови з президентом ФК „Верес” Святославом Власиком, виявилося, що в міжсезоння клуб має намір провести серйозну селекційну роботу, відбираючи талановиту молодь з місцевого аматорського футболу. Щоправда, навчені досвідом, ставку робитимуть на досвідчених футболістах „Вереса. Як буде насправді, покаже час. Наразі президент клубу стурбований тим, що зросла сума заявки на наступний чемпіонат з 11 тисяч у.о. до 25 тисяч. Таким чином, Святослав Власюк висловлює побоювання, що збільшення видатків може спричинити розвал другої ліги. Йдеться про те, що більшість клубів просто не потягнуть таких кошторисів.
ЗМІ
Місцеві засоби масової інформації вмістили результати поєдинків Євро-2008, матчів першості області. Водночас усі без винятку опублікували звіт про останній матч „Вереса”, де неприховано висловили глибоке розчарування грою рівненської команди.

Суми

Євро-2012.
 
Заходи
По даній темі за звітний період на Сумщині заходів не проводилося.
ЗМІ
Газета «Ваш шанс» за 18 червня опублікувала матеріал «В України забирають Євро-2012». У ньому повідомляється, що в зарубіжних ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що в УЕФА вже надійшла неофіційна пропозиція від Німеччини і Польщі спільно провести турнір у 2012 році в разі, якщо українська сторона буде визнана неготовою до подібного проекту. Наскільки наша держава виконує взяті на себе зобов’язання по підготовці до чемпіонату, говориться у виданні,  має переконатися особисто президент УЕФА Мішель Платіні під час термінового незапланованого візиту до України на початку липня.
Раніше, зазначає газета, в британських ЗМІ була розповсюджена інформація про те, що Україна може втратити право на проведення фінальної частини Євро-2012. За їхніми даними, це може трапитися через і досі нерозпочату реконструкцію НСК «Олімпійський», яка, за висновками експертів УЕФА, неможлива у зв’язку з відсутністю розуміння терміновості  виконання цієї роботи з боку українських учасників проекту.
Цю ж тему у матеріалі «До нас їде ревізор Платіні» у номері за 18 червня порушує і газета «В двух словах». Вона пише, що на початок липня намічений приїзд до України Мішеля Платіні, який хоче власними очима побачити, що в нашій державі робиться по підготовці до Євро-2012.
Однак, зазначає видання, дивитися йому, власне, буде ні на що. «З моменту прийняття рішення про проведення в Україні і Польщі чемпіонату Європи пройшло більше року, але реконструкція НСК «Олімпійський», де повинен був гратися  фінал чемпіонату», так і не розпочалася. Спершу для проведення робіт була обрана компанія «Hochtief», яка має світовий досвід будівництва стадіонів. Але після зміни керівництва Мінмолодьспорту у 2007 році змінився і підрядник, яким стала тайванська компанія Archasia Designe Group Limited». Ця компанія дуже подобається Євгену Червоненку, але зовсім не подобається Григорію Суркісу. Саме між ними і йде закулісна боротьба за 1,5 млрд. грн.. бюджетних коштів, виділених на реконструкцію «Олімпійського», − пише автор матеріалу Михайло Осташевський.
В останньому звіті експертів УЕФА, датованим 27 травня, зроблений висновок, що тайванська компанія навряд чи зможе в обумовлені строки справитися з таким обсягом будівельних робіт. Експерти проаналізували ті роботи, як тайванці виконували раніше, і прийшли до висновку, що у неї недостатньо досвіду і можливостей для реалізації проекту такої складності.
В той же час Євген Червоненко з впевненістю заявляє, що підрядник цілком гідний, а проведення тендеру було відкритим і правильним, що, за його словами подобається не всім.
«Євген Альфредович не називає конкретних прізвищ, але неважко здогадатися, що мова йде не стільки про експертів УЕФА, скільки про Григорія Михайловича, здатного не тільки впливати на їхню точку зору, але й формувати її. Що з цього приводу думає сам Мішель Платіні, ми дізнаємося на початку липня», − такими словами закінчує матеріал Михайло Осташевський.
Реклама
Зовнішня реклама Євро-2012 у Сумах відсутня, використання логотипу чемпіонату не зафіксовано
Місцевий футбол
Заходи
На минулому тижні голова правління ВАТ «Спартак» Сергій Нелін провів прес-конференцію, під час якої офіційно повідомив про підписання угоди з ФК «Харків» щодо надання футбольному клубу в оренду стадіону «Ювілейний» для проведення домашніх матчів. Угода діятиме до кінця першого кола. Вартість квитків для глядачів становитиме від 10 до 30 гривень.
ЗМІ
Обласна телерадіокомпанія, ТРК «Відікон» та телекомпанія «Академ-ТБ» у випусках новин за 20 червня повідомили про укладання угоди між ВАТ «Спартак» та ФК «Харків».
Газета «Ваш шанс» та «Панорама» вмістили звіти про підсумки проведення в Сумах чемпіонату Європи по-сумськи.
Також місцеві ЗМІ повідомляють про зміни, які відбулися у ФК «Нафтовик-Укрнафта», який залишили Васил Гігіадзе, Артем Куслій,  та ряд інших гравців

Тернопіль

Євро 2012
Заходи
Влада Тернопільщини схвалила проект обласної програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Основна мета програми − створення правових, соціальних, економічних та організаційних умов для успішної підготовки області до зустрічі учасників і гостей чемпіонату, а також проведення міжнародних турнірів з футболу серед дітей.
Програма передбачає активізацію співпраці з воєводствами Польщі, популяризації футболу серед населення. Документом визначено шляхи розвитку спортивної, дорожньої, туристичної, медичної інфраструктур. Серед положень програми − проведення щорічних міжнародних дитячих турнірів з футболу, популяризація здорового способу життя, фізичної активності серед молоді, ознайомлення учасників та гостей чемпіонату з пам'ятками культури та духовності.
За сприяння Тернопільської міської ради, управління сім’ї, молоді та спорту та КП “Тернопільський міський стадіон” у Тернополі проходить перший міжнародний турнір з футболу, присвячений Євро-2012. Розпочався турнір 19 червня.
Попередні заявки на участь у турнірі подали шість команд, це − представники Тернополя − СДЮШОР та “Соколята”, команди з польських міст Тарнув і Хожув, молдовський представник − клуб з Тирасполя та “Динамо” з Мінська (Білорусь). Проте, як з’ясувалося згодом, клуб з Тарнува замінить ще одна тернопільська команда.
Один з організаторів турніру, директор КП “Тернопільський міський стадіон” заявив, що організатори зроблять усе можливе для того, щоб турнір пройшов на найвищому рівні. Гості міста забезпечені повноцінним харчуванням та хорошими умовами проживання.
Турнір стартував з урочистого відкриття на центральному стадіоні Тернополя за участю команд-учасників, а після цього пройшов і перший матч турніру, в якому взяли участь СДЮШОР з Тернополя та мінське “Динамо”. Перемогли тернополяни з рахунком 2:1, пропустивши єдиний гол у власні ворота вже під завісу поєдинку.
У другому матчі фаворити турніру, клуб “Соколята” в одні ворота переграли гостей із молдовського Тирасполя з рахунком 9:0. Таким чином, тернополяни підтвердили свої наміри завоювати найвищі нагороди турніру.
Реклама.
У Тернополі та в регіоні зовнішньої реклами Євро-2012 не має. Прихованої реклами також немає. Використання логотипу Євро 2012 не зафіксовано.
ЗМІ.
“Свобода”:
“Довкола Євро-2012 − інтриги і непорозуміння ” − Польща виявила бажання допомогти Україні підготуватися до Євро-2012 у тому випадку, якщо українська сторона буде неспроможна зробити це самостійно, повідомив міністр спорту Польщі Мирослав Древецький. Останнім часом у ЗМІ з’явилися інформації, що Польща нібито веде переговори про перенесення Євро-2012 з України. Тим часом президент ФФУ Григорій Суркіс заявив про необхідність терміново ухвалити закони, необхідні для гідного проведення єврочемпіонату.
“Нові спортивні злети “Соколят” − фоторепортаж про Міжнародний юнацький турнір з футболу, присвячений Євро-2012.
“20 хвилин”: “Міжнародний й турнір, присвячений Євро-2012, проходить у Тернополі” − про міжнародний турнір з футболу серед юнаків 1993 року народження і молодших.
“Тернопіль вечірній”: “Міжнародний турнір, присвячений Євро-2012, запрошує...”.
“Вільне життя”: “Аеропорт з “Євро” вже вилетів” − у статті чітко сказано: Тернопільський аеропорт “пролетів” як запасний на Євро-2012. Причина − неорганізованість місцевих чиновників, які “палець об палець не вдарили”, аби знайти інвесторів для облаштування аеропорту, “оскільки самим нічого зробити не під силу”. 
Місцеві аналітичні публікації, радіо і телепередачі на тему Євро-2012 відсутні.
Чимало інформації було подано про перший міжнародний турнір з футболу, присвячений Євро-2012. У своєму коментарі голова обласної федерації футболу Володимир Мариновський зазначив, що для розвитку молодіжного футболу необхідні поля зі штучним покриттям. Вони повинні бути в усіх районних центрах Тернопільщини. Наразі багато дітей області, яким подобається футбол, не мають можливості і нормальних умов для тренування.
А Тернопільський міський голова Роман Заставний у своєму коментарі з обуренням зазначив, що на трибунах дуже мало глядачів. “Для кого ми це все робимо?” − запитував мер.   
На думку журналістів, у Тернополі було мало реклами щодо проведення першого міжнародного турніру з футболу, присвяченого Євро-2012. Оскільки до Тернополя приїхали команди з інших країн − Польщі, Білорусі, Молдови, − то глядачі на матчі пішли б. Але рекламувати свої заходи владні структури ще не навчилися. У результаті − втратили глядача. Тим паче, що вхід на матчі був вільний.
Кулуарні новини.
(не для сайту!!!)
“Якщо ми зуміємо все добре організувати до Євро-2012, то вийдемо на вищий ступінь у світі”, − так сказав Зіновій Щепановський, заступник міністра регіонального розвитку і будівництва на міжнародній конференції “Будуємо нову Європу: будівельні кластери та стратегії розвитку регіонів при підготовці до “Євро-2012”.
Порівняно недавно Тернопілля мріяло про введення як запасного (принаймні на час чемпіонату) свого аеродрому. “Під шумок” можна було зробити його додатковим для Львівського. Але ідею реалізувати не вдалося − злітні смуги не годяться взагалі, щоби приймати великі сучасні літаки, сказав 3іновій Щепановський. Щоб “реабілітувати ” Тернопільський аеропорт, у нагоді стануть так звані кластери. Це − галузево-територіальні добровільні об’єднання підприємницьких структур, які співпрацюють із наукою та владою, щоб підвищити конкурентоспроможність продукції. Це означає, що тернополяни сміливо можуть продавати свої послуги, допоки у цьому є потреба. Насправді − це шанс витіснити, де мож­ливо, потенційного іноземного претендента на влаштування футбольного свята.
Якщо не об’єднати зусилля, вважає Михайло Малий − голова ради Хмельницького обласного громадського об'єднання “Будівельний кластер”, то треба готуватися до іноземної інтервенції. Нині багато закордонних фірм претендують на будівництво “чемпіонських” об’єктів, а українська влада схильна вважати, що чуже − ліпше.
Михайло Малий наголосив, що на Хмельниччині вдалося створити успішний кластер, до якого нині вхо­дить не одна компанія.
Річ у тім, що Зіновію Щепановському не вельми довіряє тернопільська громада і представники бізнесу. Його будівельна компанія ПП “Будівельник” є однією з найпотужніших на Тернопільщині. Місцева преса писала чимало про самовільне захоплення земельних ділянок під забудову компанією З.Щепановського. Крім того, за неофіційною версією, саме Зіновій Щепановський свого часу все робив для того, аби загальмувати відновлення діяльності Тернопільського аеропорту (начебто через підкуп депутатів облради). Він мав намір захопити територію аеропорту для будівництва нового мікрорайону.
Статки будівельного магната оцінені у 65 мільйонів доларів. “Тернопільське нещастя” − так охрестили у міністерських коридорах З.Щепановського за убогу мову та примітивний світогляд. Кажуть, що Зіновій Щепановський купив посаду зам.міністра. Такі характеристики дають привід для скептицизму.
Місцеві журналісти також сприйняли скептично спіч З.Щепановського щодо райдужного майбутнього тернопільського аеропорту. У кулуарах сказали так: “Мабуть, будівельні кластери потрібні особисто Щепановському. Він будь-яким чином намагається прихватити аеропорт. Бо вболіває Щепановський не за Євро, а за свою компанію”. 
А дехто з представників місцевого бізнесу зазначив: “Краще продатися іноземцям, чим Щепановському. Вся його робота зводиться до того, щоб розбудовувати свою імперію. Євро йому не потрібне ”.  
Місцевий футбол.
Турніри.
У рамках святкування Дня Конституції редакція газети “Номер один” запрошує футбольні команди політичних партій Тернопільщини взяти участь у ІІ турнірі з міні-футболу на кубок газети “Номер один”.
Турнір відбудеться 28 червня у парку “Топільче” на майданчику зі штучним покриттям.
Після короткої перерви, спричиненої проведенням обласних кубкових баталій, відновилися ігри чемпіонату Тернопільщини серед команд першої та другої груп.
Поєдинки шостого туру в елітному дивізіоні виявилися доволі щедрими на голи... У п’яти матчах було забито майже двадцять м’ячів. Найрезультативнішим був двобій у Ланівцях, де місцевий футбольний клуб приймав бережанський “Скляр”. Голкіперові гостей довелося п’ять разів виймати м’яч із сітки воріт. Натомість бережанці лише одного разу зуміли добитися успіху впродовж 90 хвилин матчу.
А ось теребовлянський “Бровар” і на виїзді не залишив жодних шансів суперникам. Броварчанам у Борщові протистояли футболісти місцевого футбольного клубу. Але надто вже не професійно оборонялися господарі, оскільки пропустили у свої ворота п’ять “сухих” м’ячів. З таким же результатом бучацький “Колос” розгромив у Білій місцевий клуб любителів футболу.
Останнім часом доволі часто доводиться зустрічатися на футбольному полі двом представникам об­ласного центру. На етапі 1/8 фіналу розіграшу кубка Тернопільщи­ни “Нива”-“Гаї” поступилася у двох матчах ФК “Тернопіль-ТНПУ” з рахунком 2:0.
Фактично у цьому турі центральним матчем, у якому відчувалася інтрига боротьби, можна вважати гру в Бережанах між “Соколом” та “Галичем”. Збаражчанам, яким край необхідна була перемога, аби не втратити лідируючі позиції, довелося досить непросто. Незважаючи на те, що гості створили чимало моментів поблизу воріт бережанців, їм лише одного разу вдалося реалізувати свою перевагу. Після шести турів збаразька команда має в активі 16 очок. На три менше − футбольний клуб “Ланівці”. На третьому місці з 12 очками −  бучацький “Колос”. Далі ідуть ФК “Терношль-ТНПУ” та “Товтри” з Козлова, у яких по десять очок. Правда, ці команди провели на гру менше.
У другій групі зберігає лідерство “Гірник-Скалатський замок” з Новосілки (11 очок).
А ось підволочиська команда “Агро-Збруч” завдала розгромної поразки на своєму полі коропецькому “Опіллю”, забивши у його ворота три “сухих” м’ячі. Тепер підволочиські футболісти відстають від “Гірника” лише на два очки. Вдалою була гра і для команд “Козови-Агро” та “Зборова”. Козівські футболісти взяли гору над “Опіллям” з Коропця − 2:0, зборівчани здолали з рахунком 1:0 МФСК “Скала”. В активі цих команд стало по сім очок. Поєдинок “Товтри-2” (Козлів) − “Марспирт” (Марилівка) завершився нульовою нічиєю.
ФК «Нива».
Ще один важливий крок зробила тернопільська “Нива” на шляху до срібної вершини цьогорічного чемпіонату України серед команд другої ліги (група “А”) під час матчу з вінницькою ФК “Нива-Світанок”. Рахунок − 0:2.
Це був передостанній тур змагань. Підопічним Віктора Ряшка вкрай була необхідна ця перемога, оскільки головний конкурент тернополян “Поділля-Хмельницький” у боротьбі за другу сходинку турніру буквально наступав на п’яти. Попри те, що у Вінниці підтримували місцевий клуб понад тисячу шанувальників (тернополяни грали на виїзді), гості доволі активно почали гру. З дебюту зустрічі вони намагалися діяти конструктивно у нападі і це принесло успіх... На п’ятій хвилині тернопільські футболісти провели швидку атаку, яка завершилася взяттям воріт. Дмитро Суркіс продемонстрував свої бомбардирські якості, відкривши рахунок у матчі.
Треба сказати, що загалом цей двобій виявився досить напруженим, про що свідчить, зокрема, чимала кількість жовтих карток, їх суддя показав аж шістьом гравцям обох команд.
Особливо нелегко доводилося тернопільським захисникам в останні 10-15 хвилин. У цей період гра набула гострого характеру. Арбітрові все частіше доводилося застосовувати покарання. Однак тернополянам вдалося вдруге відзначитися. Точним виявився завершальний удар нападника “Ниви” Василя Рибака. У результаті команда здобула необхідний їй виграш у гостях із рахунком 2:0. І це виявилося дуже доречним, оскільки й “Поділля-Хмельницький” у звітному турі добилося максимального результату.
А 20 червня “Нива” приймала на центральному ста­діоні Тернополя “Поділля-Хмельницький”. “Бій за друге місце!!!” − такі афіші протягом 4 днів до матчу були розклеєні по всьому Тернополю. 
Матч завершився з рахунком 2:1 − на користь тернополян. Таким чином, тернопільська “Нива” посіла друге місце у турнірній таблиці (64 очки), ставши срібним призером цьогорічного чемпіонату серед команд другої ліги (група “А”).
Фанати тернопільської “Ниви” загалом залишилися задоволені результатом своєї команди.
Тернопільське державне телебачення, телеканал “TV-4”, “Smile TV”, ФМ-станції “Українська хвиля”, “Радіо Тернопіль”, “Радіо ТОН” та обласне державне радіо в інформаційних випусках та випусках спортивних новин інформували про поточні футбольні новини України та зарубіжжя.
Усі ЗМІ коментували дві перемоги тернопільської “Ниви” над ФК “Нива-Світанок” (Вінниця) і “Поділля-Хмельницький”. Спортивні оглядачі похвалили тернопільських футболістів за друге місце у цьогорічному чемпіонаті. Також було подано коментарі з приводу “срібної” перемоги гравців “Ниви”, керівництва команди та уболівальників.
ЗМІ подавали інформацію про результати чемпіонату області з футболу.

Харків

Евро 2012.
На прошедшей неделе c 17 по 19 июня в Полтаве с участием харьковских специалистов управления по подготовке и проведения в г.Харькове финального турнира ЧЕ-2012  прошел семинар по вопросам необходимых гарантий подготовки к Евро 2012. Мероприятие прошло в рамках Соглашения про сотрудничество органов местного самоуправления Харькова и Полтавы в рамках подготовки к ЧЕ (перед этим в Полтаве состоялась подготовительная рабочая встреча).
К Евро-2012 уже построен и вводится в эксплуатацию  4-звездочный отель, в котором 28 номеров («Виктория»), в скором времени обещают еще один 4-звездочный отель на 200 номеров. По информации горсовета уже определены площадки под реконструкцию и строительство отелей в местах массового общества и строительство нового спортивно-оздоровительного комплекса (рабочее название «Сафари») в гидропарке. А вообще, как сообщает Департамент по вопросам подготовки к ЧЕ, к 2012 г. в Харькове будет сооружено 4060 гостиничных номеров.
Почти 300 миллионов гривен из госбюджета уже потратили в Харьковской области на реконструкцию дорог в рамках подготовки к Евро-2012. Всего в этом году на объекты, которые в Харькове и области готовят к чемпионату, должно быть потрачено почти 98 млн. 762,3 тыс. грн. Чуть меньше половины суммы − 43 млн. 804 тыс. − деньги из областного бюджета, остальные средства − из местных бюджетов.
Как сообщает официальный сайт облгосадминистрации, на сегодняшний день из областного бюджета выделили уже 6,805 млн. грн. на такие объекты:
− реконструкция стадиона КП «ОСК «Металлист»− профинансировано в размере 3,5 млн. грн.;
− проведение восстановления сооружения Харьковской областной филармонии − профинансировано в размере 3,18 млн. грн.;
− капитальный ремонт областной клинической больницы, просп. Правды, 13 − профинансировано в размере 50 тыс. грн.;
− реставрационно-ремонтные работы здания Харьковского академического театра оперы и балета им. Н.В. Лысенко − профинансировано в размере 45 тыс. грн.;
− реставрационно-ремонтные работы здания Харьковского художественного музея − профинансировано в размере 30 тыс. грн.
Также обладминистрация обнародовала расходы в рамках Госпрограммы по реконструкции дорог к Еврочемпионату:
− автодорога М-03 Киев − Харьков − Довжанский (протяженность 251,0 км.). Прогноз объема финансирования на 2008 год составляет 542,76 млн. грн.. На это время профинансировано и выполнено работ на сумму 2 млн.209 тыс. грн.;
− автодорога Р-51 Харьков − Красноград − Перещепино (протяженность 128,2 км.). Прогноз объема финансирования на 2008 год составляет 415,0 млн. грн. На это время профинансировано и выполнено работ на сумму 295 млн. 654 тыс. грн.
− автодорога М-20 Харьков − Щербаковка (протяженность 28,5 км.). Выполняется текущий ремонт. На это время профинансировано и выполнено работ на сумму 400 тыс. грн.
Всего же в этом году на дороги в области планируется потратить 939,12 млн. грн.
Председатель комиссии по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма областного совета Наталья Левченко обратила внимание руководства управления по координации подготовки и проведения финальной части Евро-2012 ОГА на недопустимость ситуации, когда в Кабмин для утверждения направляется проект программы подготовки области к проведению в Украине чемпионата без предварительного согласования и информирования профильной комиссии областного совета.
Наталья Левченко напомнила, что областной совет подписал гарантии для УЕФА в том, что область будет подготовлена к чемпионату Европы 2012 года, а на постоянную комиссию по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма возложены обязанности контроля за подготовкой и проведением соответствующих мероприятий.
Бизнесмен Александр Ярославский сообщил, что осенью на территории бывшей фабрики им. Щорса будет завершен снос зданий и будет начато строительство «Металлист-сити». Строители и работающие нас стадионе «Металлист» будут работать без отпусков, и комплекс будет сдан по графику − в марте 2011г. Летом начнет освобождать площади завод им. Фрунзе, который планирует рядом построить рядом со стадионом свое здание высотой в 32 этажа (что в нем будет, пока не решено). На самом стадионе строители сосредоточились на внутренних помещениях восточной и южной трибун, одновременно готовится фундамент для новой крыши. При проведении работ приходится делать паузы из-за проведения матчей Кубка Украины и Кубка УЕФА (осенью ФК «Металлист» должен будет принять на своем поле одну из европейских команд). На время стройку придется остановить, поскольку УЕФА очень требовательна к безопасности стадионов во время своих матчей.
«Деньги на «Металлист» «гуляют» между бюджетами». Материал под таким названием дала медиагруппа «МедаПорт», сообщая о внесенных на сессии горсовета изменениях в городской бюджет. По словам заместителя городского головы − директора департамент бюджета и финансов Татьяны Таукешевой, Харьков получил деньги из государственного бюджета (192,7 млн. грн. − целевая субвенция на выплату государственной помощи социально незащищенным харьковчанам и семьям с детьми). «А 20 миллионов гривен из госказны на социально-экономическое развитие, которые Харьков получил через областной бюджет депутаты возвращают обратно, чтоб областные власти могли потратить их на реконструкцию стадиона «Металлист». (news.mediaport.info).
Харьковский городской голова Михаил Добкин заявил журналистам, что последние события его убеждают в том, что подготовка к проведению Евро-2012 осуществляется исключительно силами местных властей и отдельных инвесторов. «Проведення Євро-2012 − це той пріоритет, який повинен сьогодні об'єднати політиків всіх політичних сил. Це свого роду тест, який повинен показати, чи зможемо ми увійти до єдиної Європи, або залишимося серед тих держав, які туди ніколи не потраплять. Чим ближче Євро-2012, тим більше у мене упевненість, що Харків з розряду запасних міст, перейде в розряд основних».
Заместитель городского головы − директор департамента по подготовке и проведению финального турнира ЕВРО-2012 Виктор Христоев сообщил следующее: «Ми виходимо на 104 завдання програми, яка буде безпосередньо складати в фінансовому плані 9,1 млрд.грн., з яких передбачається близька 7 млрд. − це кошти інвесторів, близько 1 млрд. грн. − це кошти місцевих бюджетів, та 1,1 млрд.грн. − це залучення державних коштів, які будуть реалізовані до 2012 року в м. Харкові». По словам В.Христоева, профильная городская программа на сегодняшний день уже отвечает на 90-95% требованиям генплана развития инфраструктуры, который будет осуществляться. Накануне составления горбюджета на 2008 г. будет составлен детальный календарный план по объектам. (Официальный сайт городских властей).
Среди представителей бизнеса есть мнение, что подготовка к Евро-2012 может быть провалена из-за усердной работы секретаря горсовета Геннадия Кернеса, который принимает у себя в кабинете даже ночью. Очередь на прием для бизнесменов расписана едва ли не на всю ночь. Смысл такого графика в том, что Г.Кернес все проекты, связанные с бизнесом, согласовывает лично, выставляя при этом «счет» бизнесменам по каждому проекту. Не обходит эта участь даже тех бизнесменов, которые являются членами Партии регионов. В качестве примера приводят случай, когда из-за отсутствия отката была остановлена работа по реконструкции спуска Пассионарии, которая осуществлялась фирмой, якобы связанной с Ринатом Ахметовым.
Определенный резонанс среди болельщиков и на форумах Харькова вызвало заявление председателя Донецкого облсовета А.Близнюка относительно возможности проводить ЧЕ только в Донецкой области. Реакция однозначная − масса «интересных» высказываний относительно интеллекта Близнюка и т.д.
Реклама.
Новой внешней рекламы по Евро-2012 в городе и области не появилось.
СМИ.
17.06.08 «Харьковские известия» (7-й канал)− снова показывали отрывки из эфира «Свободы» С.Шустера − моменты выступлений на передаче Михаила Добкина и Александра Ярославского.
17.06.08 «Новости-АТН» (7-й канал) (со ссылкой на sport.com.ua) дали комментарий представителя Сената Польши Богдана Борусевича, в котором он высказал уверенность, что ЧЕ не отнимут у Украины и Польши и опроверг слухи относительно переговоров между Польшей и Германией по этому поводу.
17.06.08 газета «Газета по-харьковски» опубликовала информацию «Для Евро в Харькове уже построили гостиницу на 28 номеров», в которой сообщается о сдаче4-звездочной гостиницы «Виктория» и дальнейшая перспектива по гостиницам.
18.06.08 «МедиаПорт-Новости» (ТК «S-Tet»)и одноименный сайт (со ссылкой на «UA-football») дали информацию (со ссылкой на пресс-секретаря УЕФА Уильяма Гайяра) о том, что УЕФА опровергла слухи и лишении Украины права проводить ЧЕ: «до июля разговоры не стоят выеденного яйца».
19.06.08 газета «Голос Харькова» (облорганизация «Батькивщины», нардеп А.Фельдман)
напечатала материал «Желтая карточка − Украине, красная − Харькову», Герман Прозоровский, где речь идет о ситуации  с Евро-2012 для Украины и города. По мнению автора, уже 1-2 июля Платини может объявить о решении лишить Украину права проводить ЧЕ. Тем не менее, как считает автор, это только «желтая карточка» в июле, в реальности вопрос будет решаться осенью, а угрозами президент УЕФА пытается расшевелить Украину и подтолкнуть ее к централизации управления подготовкой. Как отмечается, «до сих пор Министерство по делам семьи, молодежи и спорта, Нацагенство по вопросам подготовки Евро-2012 и ФФУ не смогли найти общего языка…». Что же касается Харькова, то на официальном сайте УЕФА он исчез из списка городов, которые могут принять ЧЕ. Виноваты в ситуации в Украине, в основном, региональные власти, для которых ЧЕ − способ заработать деньги и разворовать бюджетные транши. В Харькове виноватее всех − мэр Добкин, чье бездействие «фактически привело к тому, что город остался без чемпионата. Приводится комментарий Сергея Стороженко: «Как идет подготовка к Евро в Харькове? Никак. До сих пор нигде кирпич не положили и гвоздь не забили. Сейчас реально ведется только реконструкция стадиона «Металлист» (которую курирует ОГА)…а вот городским властям, кроме разговоров о проделанной титанической работе… и нескольких громких скандалов, связанных с этой темой, похвастать нечем».
19.06.08 «Новости-АТН» (7-й канал)
дали заявление председателя Донецкого облсовета Анатолия Близнюка относительно его уверенности в возможности проведения ЧЕ только в Донецкой области «…и все! И ни в Одессе, и ни в Харькове, ни во Львове. Тольку в двух городах Украины − в Донецке и Мариуполе (с использованием других возможностей − Краматорск и т.д.».

Херсон

Євро 2012
Заходи
20 червня у місті Скадовськ відбулася колегія Міністерства сім’ї, молоді та спорту, де, хоча і основною темою було обговорювання ходу оздоровчої кампанії для дітей, але під час прес-конференції з журналістами заступника Міністра сім’ї, молоді та спорту Ростислава Драпушка попросили прокоментувати стан підготовки України до чемпіонату Європи і чи не знаходимося ми в кроці від світової ганьби? Драпушко відповів: «Я б так не сказав. Підготовка до Євро-2012 у нас триває: ремонтуються дороги, будуються готелі, починається реконструкція аеропортів. Якщо ви маєте на увазі НСК «Олімпійський» в Києві, то це питання не зовсім принципове. Був оголошений новий конкурс на кращу проектну пропозицію по реконструкції стадіону. Переможцем стала тайванська компанія «Archaisa Design group limited». Але вона не виконує ті повноваження, які їй були надані як переможцю тендеру − «Archaisa» запропонувала взяти підрядниками декілька компаній. Сама ж вона у будівництві не бере участь. Виникає питання: для чого ж ми проводили конкурс?.. Тому зараз ведеться юридична робота з «Archaisa Design group limited». А з двома іншими німецькими компаніями, які брали участь у розкритті тендерних пропозицій, зараз вирішується питання хто з них згоден прийняти на себе зобов’язання з реконструкції НСК «Олімпійський. Головна ж проблема, на мій погляд, полягає не в організації процесу підготовки України до «EURO-2012». Закордонні наші колеги все роблять для того, щоб показати себе якомога з найкращого боку, а ми усьому світу видаємо на гора тільки лише негативні моменти. Зрозуміло, що УЄФА стурбоване і думає, що ми або взагалі нічого не робимо, або йдемо не в тому напрямку, куди потрібно. Наші внутрішні справи треба вирішувати у нас же, а не виставляти на загальний огляд. Тому я вважаю інформаційну політику з питань підготовки до європейського чемпіонату 2012 року хибною».
ЗМІ
У щотижневій програмі «Єврофутбол» на обласному радіо «Таврія» прозвучало багато новин щодо теми «EURO-2012». Зокрема, головна стосувалася колегія Міністерства сім’ї, молоді та спорту, яка відбулася 20 червня у Скадовську. У радіопередачі Драпушко повідомив: «Я б так не сказав. Підготовка до Євро-2012 у нас триває: ремонтуються дороги, будуються готелі, починається реконструкція аеропортів. Якщо ви маєте на увазі НСК «Олімпійський» в Києві, то це питання не зовсім принципове. Був оголошений новий конкурс на кращу проектну пропозицію по реконструкції стадіону. Переможцем стала тайванська компанія «Archaisa Design group limited». Але вона не виконує ті повноваження, які їй були надані як переможцю тендеру − «Archaisa» запропонувала взяти підрядниками декілька компаній. Сама ж вона у будівництві не бере участь. Виникає питання: для чого ж ми проводили конкурс?.. Тому зараз ведеться юридична робота з «Archaisa Design group limited». А з двома іншими німецькими компаніями, які брали участь у розкритті тендерних пропозицій, зараз вирішується питання хто з них згоден прийняти на себе зобов’язання з реконструкції НСК «Олімпійський. Головна ж проблема, на мій погляд, полягає не в організації процесу підготовки України до «EURO-2012». Закордонні наші колеги все роблять для того, щоб показати себе якомога з найкращого боку, а ми усьому світу видаємо на гора тільки лише негативні моменти. Зрозуміло, що УЄФА стурбоване і думає, що ми або взагалі нічого не робимо, або йдемо не в тому напрямку, куди потрібно. Наші внутрішні справи треба вирішувати у нас же, а не виставляти на загальний огляд. Тому я вважаю інформаційну політику з питань підготовки до європейського чемпіонату 2012 року хибною».
Реклама
Оголошень, плакатів та інших носіїв рекламної інформації щодо Євро-2012 помічено не було.
Кулуари
Теми, що обговорювалися серед журналістів:
− №1 − ЄВРО-2008 (матчі, результати, голи, гравці і т.д.)
− Президент УЄФА Платіні 1-2 липня оголосить про рішення УЄФА відібрати в України і Польщі право на проведення чемпіонату.
Думки песимістичні: в Україні справи так і не зрушилися з мертвої крапки. Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту, Нацагентство з питань підготовки Євро-2012 і ФФУ так і не знайшли загальної мови і не розробили програму підготовки до чемпіонату. Крім приватних будівництв стадіонів у Дніпропетровську і Донецьку в нашій країні не зроблено абсолютно нічого! Чутки про те, що Польща знайде партнера в особі Німеччини дійшли, але міністр спорту Польщі встиг їх спростувати.
Футбол
Місцеві команди на всеукраїнських змаганнях
Горностаївський «Мир» із Новотроїцького району, який іноді жертвував обласним чемпіонатом заради успішного виступу в груповій стадії першості України з футболу серед аматорів, отримав непогані шанси потрапити до плей-офф. Підопічні Олександра Сапельняка мають подякувати фортуні та, власне, керівництву сімферопольської команди «Чорномор-Нафтогаз». Матч горностаївських футболістів із цим клубом, запаланований на 18 червня, не відбувся − суперник взагалі знявся зі змагань. До цього часу «Чорномор-Нафтогаз» очолював турнірну таблицю, але, як нам стало відомо із достовірних джерел, між гравцями та керівниками команди виникли непорозуміння, в результаті яких сімферопольці вирішили не продовжувати свій турнірний шлях в чемпіонаті України серед аматорів. Відтак, «Мир» без бою взяв три очки. Головні конкуренти горностаївців «Бастіон» м.Іллічівськ та «Торпедо» м.Миколаїв зіграли між собою у нічию 2:2, яка знову ж таки була на користь футболістів з Херсонщини. За два тури до закінчення групового турніру «Мир» має 11 очок, «Торпедо» − 12, а діючий аматорський чемпіон України «Бастіон» − 10 пунктів і лише одну гру до завершення свого виступу в попередньому раунді. Щоб забезпечити собі участь у плей-офф «Миру» необхідно набрати мінімум три очки у двох матчах, що залишилися, а за умови нічиєї в зустрічі з «Бастіоном», що відбудеться в Іллічівську 2 липня, підопічні Олександра Сапельняка достроково зможуть забронювати собі місце в наступній стадії змагань. Нагадаю, з групи виходять дві кращі команди.
В рамках чергового туру чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги херсонська «Южанка-Майстер-С» на виїзді поступилася клубу «Іллічівка» із Маріуполя з рахунком 1:3. Перший м’яч господарки поля забили на 15 −ій хвилині. Але капітан нашої команди Карина Кулаковська відновила статус-кво − 1:1. «У другому таймі за справу взялися судді,− говорив головний тренер «Южанки» Володимир Борщенко.− Херсонки отримували жовті картки, призначалася ціла купа невиправданих штрафних ударів у наш бік». Саме зі стандартів «Іллічівка» і забила 2 голи, які і стали вирішальними у цьому матчі. Додамо, що маріупольські футболістки ще й нереалізували 11-метровий штрафний удар, який парирувала наш воротар Юлія Сум. Вже 27 червня «Южанка-Майстер-С» прийматиме лідера вітчизняного жіночого футболу «Легенду» з Чернігова.
ЗМІ
Теми випуску щотижневої програмі «Єврофутбол» на обласному радіо «Таврія:
− Федерація футболу України затвердила статус існування українського Об'єднання професійних клубів «Прем'єр-ліга» на 2008-2009 рік. Під договором свій підпис поставив виконуючий обов'язки президента Прем'єр-ліги Віталій Данілов. Після тривалих дискусій і розмов, також було ухвалено рішення ввести наступний ліміт на легіонерів. Сезон 2008/2009 − 7 легіонерів в складі, сезон 2009/2010 − 6 легіонерів, сезон 2010/2011 − 6 легіонерів, сезон 2011/2012 − 5 легіонерів.
− Виконком ФФУ обрав Вадима Шевченка на посаду глави Комітету арбітрів ФФУ,  який раніше очолював Віктор Дердо. Цікаво, що Шевченко був третім у списку можливих кандидатів, але Сергій Татулян і Ярослав Гресьо відмовилися від цієї посади. Крім цього, на Виконкомі було прийняте рішення про запрошення закордонних арбітрів для обслуговування внутрішніх матчів. Норма залишилася колишньою − один іноземний суддя на пловину сезону.
Кулуарні розмови серед журналістів
− обговорювали новий календар майбутнього чемпіонату. У ПФЛ затверджують, що обіцяної заявки від «Кристала» у 2-у лігу не надходило. Ходять малоприємні чутки про непорозуміння між владою міста і підприємцями-спонсорами, чому і був присвячений матеріал А.Крупиці в газеті  «Гривна».
− Найближчим часом у «Оболоні», яка у цьому сезоні знову утратила усі шанси на підвищення в класі, може з'явитися новий головний тренер. Швидше за все їм стане екс-півзахисник збірної України і київського «Динамо» Юрій Максимов, що донедавна очолював інший столичний клуб − ЦСКА. Юрія своїм тренером бачив і херсонський «Кристал» і навіть начебто був підписаний контракт, але вибір Юрія швидше за все буде за Києвом.

Хмельницький

Євро 2012.
Розвиток футболу до Євро 2012
Широку акцію заплановано у Кам’янці-Подільському. Вона задумана дещо раніше, втілюється. Це спорудження десятка футбольних майданчиків зі штучним покриттям у дворах та біля них. За словами першого заступника міського голови Сергія Бабія, цей проект обійдеться у 2,5 мільйона гривень.
Перших із діючих комплексів, що прийшли на зміну «жеківським» майданчикам діє вже третій рік. «Ми приємно вражені, що у найбільш пожвавленому місці штучне покриття не перестає працювати, − розповідає Сергій Бабій. − групи підлітків само організовуються не тільки для того, щоб грати у футбол з ранку до сутінків, а й для наведення на майданчику порядку.»
А у мікрорайоні Підзамче, який по суті сільський за укладом свого життя, відкриття такого комплексу зробило місцевих підлітків у їх свідомості рівними з кам’янчанами, котрі живуть у центрі міста.
Окремі майданчики фінансуються міським бюджетом навпіл із фінансуванням з Міністерства сім’ї, молоді та спорту.
Реклама.
Зовнішньої реклами та використання логотипу «Євро-2012» на теренах області за звітний період не зафіксовано.
ЗМІ.
Публікацій у місцевих газетах, присвячених Євро-2012 не виявлено.
Місцевий футбол.
Турніри.
20 червня «Поділля» на виїзді зустрічалося з тернопільською «Нивою». На 31-й хвилині подолянин Олексій Сендель реалізував штрафний. Його удар з 25-27 метрів був із розряду таких, що не беруться. 0:1 − рахунок, який виводив «Поділля» на друге місце. Але втримати його не змогли. 53 хвилина матчу, помилка в центрі середньої ланки «Поділля» і Андрій Герасименко потужно, а головне влучно пробив − 1:1. А на 84 хвилині Богдан Семенець ударом у «дев’ятку» з кута штрафної забиває переможний для «Ниви» гол. Це була остання гра сезону. «Поділля» посіло третю сходинку в турнірній таблиці.
6 липня «Поділля» вдома проведе товариську з харківським «Металістом».
У числі святкових заходів до днів молоді та Конституції заплановані турніри з міні-футболу.

Черкаси

Євро 2012.
Реклама.
Зовнішня реклама «Євро-2012» − відсутня, не зафіксовано і використання логотипу Євро 2012 на товарах широкого вжитку.
Заходи.
За звітний період не було зафіксовано жодного заходу, присвяченого Євро 2012.
Преса.
«Постала ще одна серйозна перешкода в проведенні Євро-2012», − повідомляє «Спорт та здоров’я». Зокрема, для реконструкції «Олімпійського» вибрали неспроможного підрядника. Тайванська компанія, що виграла тендер на проведення реконструкції «Олімпійського», гальмує втілення проекту в життя.
Місцевий футбол.
21 червня у матчі останнього 38-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд I ліги ФК „Дніпро” Черкаси у гостях поступився ПФК „Олександрія” з рахунком 0:1. За результатами чемпіонату ФК „Дніпро” посів 18-те місце в турнірній таблиці й залишає I лігу. Наступний сезон команда гратиме в II лізі.
Преса.
Протягом нинішнього сезону «Дніпро» здобув сумнівний статус «наймиролюбнішої команди України», оскільки 17 матчів зіграв унічию, − пише «Прес-центр». На сумній ноті споглядання свого місця в турнірній таблиці черкащани взялися згадувати, де, коли й кого втрачав клуб за час свого існування. Згадали 67(!) прізвищ колишніх гравців і тренерів клубу, які в різний час поміняли Черкаси на Білу Церкву, Сімферополь, Київ, Донецьк, Луцьк, Полтаву та інші міста України, куди йшли на кращі пропозиції від місцевих футбольних клубів...
«Спорт та здоров’я» повідомив, що доля «Дніпра» вирішиться в суботу, коли команда гратиме з ПФК «Олександрія». У статті йдеться про перебіг попередньої гри − з «Кримтеплицею», де черкащани перемогли з рахунком 2:1.
У четвертому поєдинку чемпіонату України з футболу серед аматорських команд черкаський «Ходак» здобув перше очко, − йдеться у цій же газеті.
Це ж видання у рубриці «Заслужені тренери Черкас» розповідає про Франца Атбашьяна. Зазначається, що в Черкасах, починаючи з 1988 року, проводиться турнір пам’яті цього тренера.
В цій же газеті розміщено подяку Академії пожежної безпеки від ФК «Явір-Дніпро-80» за підтримку щодо участі команди в у Суперкубку України.
«Спорт та здоров’я» надрукував підбірку матеріалів про проведення Євро-2008.

Чернівці

Євро 2012.
Реклама.
Будь-яка інформація на зовнішніх рекламних носіях чи то використання логотипу по згаданій темі відсутня.
Інвестиції
Чернівці відвідав Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда. Після ознайомлення з областю міністр зробив висновок про те,  що на Буковині реально працює принцип партнерства між владою і бізнесом. За словами В.Куйбіди «такий досвід може бути запроваджений в інших областях України».  Міністр, зокрема, звернув увагу на ідеологію «соціальної відповідальності бізнесу», яку останнім часом влада активно впроваджує в практику, залучаючи кошти меценатів, громад, підприємців на спорудження соціальних об’єктів і навіть доріг.  «Я подивився, що робить влада в області, і побачив, що порівняно з іншими − це багато, − підкреслив Василь Куйбіда. − Якщо, скажімо, в Житомирській області близько 300 довгобудів, то в Чернівецькій − зо три десятки. За два останні роки зроблено справді дуже багато. Я б віддав належне голові облдержадміністрації і голові облради − вони працюють спільно, а не так, як ми бачимо в багатьох інших регіонах і чудуємося з того.» Василь Куйбіда також висловив сподівання, що і область, і місто отримають додаткове фінансування після змін і доповнень до держбюджету. Тим паче, за словами Міністра, йому імпонує те, що область одна з небагатьох, яка повністю, до копійки, освоює кошти, виділені державою на капітальні вкладення.
Буковинські вболівальники футболу створили неофіційну емблему міста Чернівців до Євро 2012.
Про це повідомляють місцеві ЗМІ. «Хоча матчі Євро Чернівці не прийматиме, проте вони ретельно готуються до цього грандіозного футбольного дійства. Під час Чемпіонату багато туристів відвідає Буковину. Тому до 2012 року в місті планується побудувати 20 готелів, реконструювати більшу частину доріг. Недавно на головному стадіоні краю розпочалась масштабна реконструкція, яка триватиме до зими 2008 року. Фани сподіваються, що керівництво міста та області звернуть увагу на цей проект і запропонують свої не менш цікаві задуми.»
Місцевий футбол.
Чернівецька «Буковина» втратила чудовий шанс стати призером друголігової першості України, — констатує інформагентство «Букінфо», інформуючи про нічию «Буковини» в на своєму полі з «Вересом». 
«Прикро, що чернівчани не спромоглися закінчити першість на мажорній ноті, — зазначається в повідомленні, — Зрештою, багато футболістів провели поєдинок із «Вересом» нижче своїх можливостей. Агентство робить висновок про те, що «Буковина» потребує підсилення кваліфікованими гравцями, оскільки «з нинішнім складом вирішувати серйозні завдання, чернівецька команда не зможе».
Газета «Свобода слова» (23.06.08) повідомляє про 11-ті змагання за суперкубки ЧМДЮФЛ у трьох вікових групах.
Видання друкує турнірну таблицю чемпіонату області з футболу, де лідирує ФК «Кіцмань».
Стартувало друге коло чемпіонату України серед аматорів. Газета інформує про матч ФК «Лужани» — «Волинь-Цементник», у якому буковинці перемогли, а також подає турнірне становище команд.
Телеканал ТВА (15.06) підготував репортаж про міжнародний футбольний турнір серед ветеранів присвячений пам’яті воїнів-афганців Миколи Булиги та Василя Ткачука. Організував змагання заступник генерального прокурора України, виходець з Горбівців Микола Куліковський. У турнірі взяли участь 4 команди — чернівецька «Буковина», ФК «Горбівці», ФК «Кам’янка» та «Зімбру»(Сірет, Румунія).
Перемогу здобула чернівецька команда.
Газета «Доба» (19.06) передруковує статтю М.Ярового з районної газети «Як райцентр на футбол дві команди виставив». Автор звертає увагу на «несподівану новину»: в першості області місто представляють одразу дві команди − минулорічний чемпіон Буковини ФК «Кіцмань» і МСК (міський спортивний клуб) під тією ж назвою. Його взялась утримувати чернівецька фірма «Будмонтаж-2001», котра будує в Кіцмані 130 житлових квартир. Її керівник Павло Маловічко хоче зробити новостворену команду переможцем обласного чемпіонату.
Команду посилено чималою кількістю гравців, що мають досвід виступів не лише в чернівецькій «Буковині», але й в українських колективах першої і навіть вищої ліг. Це, зокрема, Сергій Черняк (грав у київському «Динамо»), Володимир Павлов, Павло Кудрявцев, Вадим Заєць, Ярослав Солкан, Василь Каралаш, Іван Антонюк (останні троє − уродженці Кіцманського району) та інші.


P.S.
З Чернігівської, Дніпропетровської та Одеської області інформація не надійшла з технічних причин(проблеми з Інтернетом).

Підписатися на новини