Олександр Караваєв: «Хто краще підготується у психологічному, емоційному сенсі, той і отримає перевагу в матчі Україна — Австрія»

У черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Олександр Караваєв та Сергій Сидорчук.

Наводимо відповіді на запитання Олександра Караваєва.

— Після чудового першого тайму в матчі з Північною Македонією після перерви відбувся спад. Також цікавить, як ви прокоментуєте епізод із пенальті в наші ворота?

— Погоджуюся, було помітно, що в першому таймі ми перегравали суперника, у своїх воріт не дозволили нічого створити. На другий тайм ми виходили з упевненістю, що зможемо продовжити діяти так само. Утім, ми знали, що Північна Македонія створить тиск, були готові до цього. Але, можливо, відбулася певна втрата концентрації, тиск із боку суперників десь вплинув, і ми почали грати не так, як у першому таймі.

В епізоді з пенальті я бачив, що зможу зіграти в м’яч після сейву Бущана, але нападник випередив мене. Загалом цей епізод — 50 на 50, суперник теж небезпечно зіграв. Суддя вирішив, що це пенальті, це його рішення…

— Як ви можете оцінити умови, в яких доводиться тренуватися в Бухаресті, якщо порівняти їх із тими, які є в Україні? Чи відвідували вас рідні під час Євро?

— Ми працюємо на спортивній базі, проживаємо в готелі. Їздимо на тренування на стадіон, усе відповідає високому рівню, нас усе влаштовує. У готелі є умови для відновлення, тренуємося на полях гарної якості.

Мої рідні до Румунії не приїздили, а от друзі та знайомі приїхали, вони просили допомогли їм із квитками на матчі. Ми відчуваємо підтримку близьких людей.

— Що вам пишуть уболівальники в соцмережах?

— Помітна велика підтримка нашої збірної в мережі Інтернет, багато людей пишуть, слідкують за матчами.

— Чи вважаєте ви збірну України фаворитом в матчі з Австрією?  

— Не сказав би, що ми в цьому матчі є фаворитами. Обом командам потрібно перемагати, складно зараз про це говорити. Фізично та тактично обидві збірні готові добре, тому хто краще підготується у психологічному, емоційному сенсі, той і отримає перевагу.

У збірної Австрії є індивідуально сильні гравці, усі футболісти дуже потужні, непоступливі в боротьбі.

— Чи приніс Мірча Луческу удачу збірній України, адже він був на трибуні під час матчу з Північною Македонією?

— Ми знали, що Мірча Луческу буде на трибуні під час учорашнього матчу. Відвідає він і наш наступний поєдинок, з Австрією. Він обіцяв нам підтримку з першого дня, як ми прибули до Румунії.

— Як вам атмосфера в Бухаресті та румунська погода?

— Атмосфера чудова, щодо погоди — можливо, це краще, що часто дощить. Якщо постійно світило б сонце, нам було б набагато важче. Дощик додає свіжості.

— Збірна України часто примушує вболівальників хвилюватися, втрачаючи свою перевагу по ходу матчу…

— Ми будемо працювати над психологією. Тренерський штаб постійно нагадує, що ми маємо бути на 100 відсотків сконцентрованими. Будемо працювати на тим, щоб у наступній грі це не повторювалося.

— Чи можете ви пригадати, за яких обставин дивилися матч Україна — Швеція на Євро-2012, коли синьо-жовті востаннє до вчорашнього дня перемагали на чемпіонаті Європи?

— Пам’ятаю, у мене була відпустка, я перебував у Херсоні. Дивився той матч по телебаченню разом із батьками, радів голам та перемозі, стрибав, як уболівальник.

— Як ви будете боротися із хвилюванням в матчі з Австрією?

— Навіть у грі з Північною Македонією було помітно, що у хлопців горіли очі, було величезне бажання виграти, що й показав перший тайм. Можливо, другий тайм засвідчив, що ми недостатньо були готові до натиску суперника, хоча й після перерви ми створювали чимало моментів. Якщо б ми забили, усе склалося б інакше.

У таких матчах, якщо даєш супернику відчути, що він може щось зробити, це багато важить. Але ми виконували установку тренера, про це свідчать створені нами моменти.

— У якому настрої перебував Андрій Шевченко після гри з Північною Македонією?

— У нашого головного тренера був позитивний настрій, він привітав нас із перемогою. Хоча певний осад усе ж залишився, бо він хотів, щоби ми другий тайм провели так, як і перший. Але загалом він був задоволений, адже ми виконали установку на гру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини