Проєкт UEFA PLAYMAKERS побував у Турійську, що на Волині

Турійськ став уже третім центром проєкту UEFA PLAYMAKERS, створеним на Волині, після Луцька й Рожища, про які ми писали раніше.

У місцевій громаді проєктом, який впроваджують Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Волині, опікуються тренери Юрій Борис та Аліна Січковська (координатор від АФВ — Василь Кохановський).

Фото АФВ

«У нашій Турійській селищній громаді ми змогли організувати секції проєкту у двох локаціях — на базі соловичівського ліцею та турійської ДЮСШ, — розповідає Юрій Борис. — Розпочинали заняття із цікавого матеріалу за мотивами мультфільму Діснея «Енканто». Провели набір у дві групи по 15 дівчаток віком 5—8 років та донесли до батьків і дітей інформацію про мету й завдання проєкту. Заняття спершу проводили один раз на тиждень, згодом почали проводити двічі.

Фото АФВ

Дітям дуже сподобалося брати участь у різноманітних іграх, вправах і завданнях, побудованих на сюжетах мультфільмів Діснея, а також змагатися командно. У цілому проєкт спонукає дівчат до більш відкритого спілкування й дружби».

Фото АФВ

Цілі програми UEFA PLAYMAKERS, яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

  • ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;
  • впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;
  • вдосконалити життєві навички дівчаток, основні навички руху та навчити основам футболу, щоб виховати прихильність до футболу на все життя.
НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2024 19:56

У Києві відбувся дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024

У Києві відбувся другий за ліком дитячий футбольний турнір «Кубо...

13.09.2024 19:43

Офіційно. Відбулося засідання Виконавчого комітету УАФ

13 вересня відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціа...

09.09.2024 16:00

Програма розвитку шкільного футболу УАФ реалізується на Хмельниччині

На Хмельниччині реалізується програма розвитку шкільного футболу Украї...

Підписатися на новини