Луцьк бере участь у проєкті UEFA PLAYMAKERS

У Луцьку успішно реалізується проєкт UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Волині. Заняття відбуваються на базі ФК «Амазонка» під керівництвом тренерів Миколи Яроховича та Тетяни Павлік.

«Дівчата з радістю та захопленням навчаються грі у футбол та з великим азартом змагаються між собою. Заняття футболом допомагають їм краще розвивати мислення, адаптуватися в соціумі. Вони покращують свою фізичну форму, розвивають координацію рухів, спритність, командний дух та витривалість. Центр UEFA PLAYMAKERS у Луцьку працює ще з кінця 2022 року. Завдяки ініціативі УАФ та АФ Волині були створені дві локаціі на базі футбольного клубу «Амазонка», клуб отримав можливість залучати маленьких дівчаток до занять футболом», — розповів заступник голови АФВ Василь Кохановський.

Фото АФВ

«Завдяки програмі UEFA PLAYMAKERS ми отримали можливість залучати до гри у футбол дівчаток молодшого віку. Їм дуже цікаві яскраві персонажі Діснея, вони із задоволенням приходять на тренування. У програмі вдало підібраний матеріал з яскравим обладнанням, м’ячами, екіпіровкою. Дівчатка не тільки із задоволенням рухаються з м’ячем, а також малюють улюблених персонажів із діснеївських мультфільмів, відповідають на запитання, розважаються, засвоюють нові навички, знаходять нових друзів», — зауважив тренер Микола Ярохович.

Фото АФВ

Волонтерка й мама Дарія Я.: «Завдяки програмі UEFA PLAYMAKERS донька із задоволенням стала займатися футболом, і, що для нас дуже важливо, завдяки постійним тренуванням вона менше хворіє».

Учасниця Евеліна Я.: «Так, мені подобаються тренування з футболу, у мене з’явилося багато друзів, я із задоволенням ходжу на заняття, також люблю малювати персонажів із діснеївських мультфільмів. Мої улюблені персонажі — Моана, курка, поросятко, Ельза, Анна, Олаф, Свен».

Фото АФВ

Тренер Тетяна Павлік: «Завдяки програмі UEFA PLAYMAKERS у клубі збільшилася кількість дівчаток та підвищився рівень тренувань. Також завдяки новому інвентарю дівчата отримали можливість тренуватися з  найкращим обладнанням, що сприяє покращенню їхніх навичок у футболі та прищеплює любов до футболу на все життя».

Цілі програми UEFA PLAYMAKERS, яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

  • ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;
  • впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;
  • вдосконалити життєві навички дівчаток, основні навички руху та навчити основам футболу, щоб виховати прихильність до футболу на все життя.
НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.07.2024 16:00

Проєкт UEFA PLAYMAKERS працює в Коростені

Коростень, що на Житомирщині, став одним із центрів проєкту UEFA PLAYM...

21.07.2024 14:00

«Інклюзивні футбольні секції» у Хмельницькому

У Хмельницькому проєкт «Інклюзивні футбольні секції» Украї...

18.07.2024 17:00

Проєкт UEFA PLAYMAKERS успішно працює в рожищенській ДЮСШ на Волині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація...

12.07.2024 17:42

Європейські студентські ігри-2024: українські команди розпочали свою боротьбу на турнірі

Змагання Європейських студентських ігор-2024 проводяться в угорських Д...

Підписатися на новини