«Відкриті уроки футболу» пройшли в Кропивницькому

На стадіоні Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка в Кропивницькому відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу» в межах проєкту Української асоціації футболу та Кіровоградської обласної асоціації футболу.

У фестивалі взяли участь 72 школярі віком 8—12 років, серед яких були діти військовослужбовців, діти ВПО, діти з особливими освітніми потребами та діти з багатодітних родин.

Фото КОАФ

У межах проєкту в Кропивницькому було створено молодіжний футбольний хаб, і на його базі силами місцевих молодих лідерів за підтримки УАФ організовуються різні футбольні заходи для дітей.

Цього разу юнаки та дівчата разом із досвідченими вчителями фізичної культури закладів освіти провели спортивне свято для майбутніх зірочок футболу.

Фото КОАФ

Відкривали свято голова Кіровоградської ОАФ Віктор Безсмертний, начальник управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради В'ячеслав Гурський, ректор ЦДУ ім. В. Винниченка Євген Соболь та начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Олександр Шевченко.

Фото КОАФ

Модератором фестивалю виступив керівник місцевого молодіжного футбольного хабу, очільник дитячого футбольного клубу «Спартак» Олексій Коваленко.

Після завершення фестивалю всі учасники отримали подарунки від організаторів та партнерів (дипломи, футболки й бейсболки проєкту), а також від місцевих меценатів. Заклади освіти міста отримали м'ячі та спортивний інвентар, необхідний для проведення футбольних занять.

Фото КОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки фонду «Нова демократія» (NDF), Асоціації крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії та УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.10.2024 10:00

«Манчестер Сіті», «Челсі», «Арсенал»: робоча поїздка УАФ

Відбулася робоча поїздка представників Української асоціації футболу д...

25.10.2024 12:00

Українські арбітрині працюватимуть на матчах першого раунду відбору дівочого Євро-2025 (WU-17)

На матчах першого раунду відбірного турніру дівочого Євро-2025 (WU-17)...

23.10.2024 11:00

Фестиваль «Відкриті уроки футболу» завітав до села Старий Вовчинець, що на Буковині

На Буковині відбувся осінній фестиваль у межах проєкту Української асо...

Підписатися на новини