Фестиваль «Відкриті уроки футболу» завітав до села Старий Вовчинець, що на Буковині

На Буковині відбувся осінній фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу», який цього року проводився в селі Старий Вовчинець.

Спільно з Асоціацією футболу Чернівецької області та Чернівецьким національним університетом було проведено унікальний захід, який зібрав найактивніших педагогів регіону для обміну досвідом та впровадження нових методик і технологій у навчанні. Цей фестиваль дає змогу дітям продемонструвати своє бажання досягати високих цілей у футболі та брати участь у майстер-класах від волонтерів відкритих уроків.

Фото АФЧО

Фестиваль також сприяє розвитку творчих здібностей як учнів, так і педагогів. Він надихає вчителів на нові досягнення та дає можливість школярам глибше зануритися в навчальний процес через нестандартні підходи.

Фото АФЧО

«Фестивалі «Відкриті уроки футболу» відкриті для всіх дітей. Для нас головне — не спортивний результат, а радість від гри, де хлопчики та дівчатка рівні та всі вони — переможці», — так до дітей звернувся координатор проєкту в Чернівецькій області Олександр Плахов.

Фото АФЧО

Також учнів привітав директор ліцею села Старий Вовчинець Дмитро Чапля, який подякував УАФ та АФЧО за цікавий урок футболу: «Турбота про дітей, захист їхніх прав — обов’язок кожного дорослого. Саме тому навколо ідеї «Відкритих уроків футболу» об’єдналося стільки партнерів та однодумців. Адже всі діти заслуговують на щасливе дитинство!»

Фото АФЧО

Додамо, що три навчальні заклади з Кам’янської ТГ (сіл Старий Вовчинець, Камʼянка та Багринівка) отримали футбольний інвентар, а місцеві волонтери щиро подякували за допомогу представникам Чернівецького національного університету Юрію Мосейчуку та Сергію Дарійчуку.

Фото АФЧО

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки фонду «Нова демократія» (NDF), Асоціації крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії та УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.10.2024 11:00

«Відкриті уроки футболу» пройшли в Кропивницькому

На стадіоні Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винн...

26.10.2024 10:00

«Манчестер Сіті», «Челсі», «Арсенал»: робоча поїздка УАФ

Відбулася робоча поїздка представників Української асоціації футболу д...

25.10.2024 12:00

Українські арбітрині працюватимуть на матчах першого раунду відбору дівочого Євро-2025 (WU-17)

На матчах першого раунду відбірного турніру дівочого Євро-2025 (WU-17)...

Підписатися на новини