Юрій Клименко: «Ключовими в боротьбі за медалі Євроліги для нас були матчі з Португалією та Італією»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко прокоментував результати виступу нашої команди в Суперфіналі Євроліги-2024.

У Суперфіналі Євроліги-2024 жіноча збірна України з пляжного футболу посіла підсумкове п'яте місце. На груповому етапі наші дівчата поступился Португалії (3:4), Італії (0:1) та Чехії (0:3). У втішному турнірі українки переграли Швейцарію (5:3) та Чехію (3:2).

Головний тренер синьо-жовтих Юрій Клименко підбив підсумки виступу на престижних змаганнях.

«Звісно, результатом ми незадоволені. Можливо, якби нам перед початком турніру сказали, що ми посядемо п'яте місце, то, напевно, ми б погодилися. Але ми провели збори, потім показали достатньо непогану гру й на відбірному етапі в Португалії, й у Суперфіналі в Італії.

Скажімо так, діями команди на футбольному полі ми задоволені відсотків на 70. Ми змогли донести до дівчат і втілити в життя запропоновані тренерським штабом структурні дії. Готувалися під кожного суперника індивідуально, проводили теоретичні й практичні заняття, і команда виконувала тренерські настанови.

Ключовими в боротьбі за медалі Євроліги були матчі в Суперфіналі з Португалією та Італією. І проти них наші дівчата виглядали дуже непогано. У першій зустрічі протягом двох періодів португалкам було важко нам протидіяти, але, на жаль, вирішальну роль зіграли вилучення Юлії Костюк, яка є одним із лідерів нашої команди, та груба суддівська помилка наприкінці зустрічі, яка вплинула на остаточний результат цього важливого поєдинку.

У підсумку ми поступилися Португалії й у наступній зустрічі Італії, адже цей матч Юлія змушена була пропустити. Хоча в протистоянні з італійками до команди немає жодних претензій ні щодо налаштування, ні щодо гри. Ми створили багато гольових моментів, дуже шкода, що підвела реалізація. Це взагалі був один із найкращих наших поєдинків на турнірі. 

Щодо програного матчу із Чехією, то тут зіграла свою роль звістка про загибель на фронті брата нашої гравчині Сніжани Воловенко. Про це ми дізналися напередодні. Поєдинок із чешками вже фактично нічого не вирішував, ще й психологічне тло в команди було дуже важким. Панували трохи інші думки саме цього дня. Звісно, команда підтримала Сніжану. Ми попросили організаторів перед поєдинком із Чехією оголосити хвилину мовчання й провести цю зустріч у пам'ять Олександра Воловенка. 

До речі, під час Суперфіналу стався дуже характерний епізод. Чоловіча збірна Естонії повідомила, що не буде грати матч із білоруссю, яка у війні стала на бік агресора. Естонці мали вийти на поле, але потім відмовитися від участі в поєдинку. Ми подякували нашим партнерам і сказали, що будемо на трибунах і підтримаємо їхнє рішення. На жаль, організатори не дозволили естонцям вийти на футбольний майданчик, тому ми провели з ними фотосесію на запасному полі, обмінялися подарунками й залишилися добрими друзями. Величезна повага з нашого боку збірній Естонії!

На цьому турнірі, як відомо, ми долучили до лав збірної шістьох дебютанток. Можна сказати, що деякі дівчата вже повністю влилися в колектив, в основний склад команди. А деяким ще потрібно працювати і вдосконалювати свою майстерність. Але в усіх у них є потенціал для розвитку в пляжному футболі. Ми з ними багато спілкувалися, дівчатам приємно було знаходитися у збірній, тож бажання грати в них є, але все покаже час.

Щодо подальших планів, то ми отримали запрошення взяти участь у престижному турнірі Neom Beach Soccer Cup у Саудівській Аравії, який відбудеться в листопаді цього року. Це рейтингові змагання, і ми підтвердили своє бажання зіграти на них. Дуже хочемо і сподіваємося здобути там трофей. У разі позитивного вирішення питання плануємо провести напередодні п'яти-семиденний навчально-тренувальний збір для підготовки до турніру», — сказав Юрій Клименко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.09.2024 13:45

Жіноча збірна України з пляжного футболу здолала Чехію й виборола п'яте місце в Суперфіналі Євроліги-2024

Сьогодні жіноча збірна України з пляжного футболу провела свій заверша...

14.09.2024 11:10

Жіноча збірна України з пляжного футболу переграла Швейцарію й побореться за п'яте місце Суперліги-2024

Жіноча збірна України з пляжного футболу сьогодні зіграла свій перший...

10.09.2024 13:36

Жіноча збірна України з пляжного футболу поступилася Португалії в першому матчі Суперфіналу Євроліги

Сьогодні жіноча збірна України з пляжного футболу стартувала в Суперфі...

08.09.2024 16:00

Юрій Клименко: «Настрій у нас переможний, і завдання залишається незмінним — медалі Євроліги»

Жіноча збірна України з пляжного футболу готується до Суперфіналу Євро...

Підписатися на новини