Жіноча збірна України з пляжного футболу програла Чехії в останньому матчі групового раунду Суперфіналу Євроліги

Сьогодні жіноча збірна України з пляжного футболу провела свій завершальний поєдинок у груповому раунді Суперфіналу Євроліги-2024, що проходить в італійському містечку Альгеро. 

Поступившись у попередніх матчах Португалії (3:4) та Італії (0:1), підопічні Юрія Клименка втратили шанси вибороти медалі Євроліги-2024. Однак боротьба за підсумкове місце на турнірі та рейтингові бали BSWW продовжується, і сьогодні наша команда у своєму останньому поєдинку в групі А зустрілася із Чехією.

На цей матч збірна України вийшла в чорних пов'язках, а розпочався він із хвилини мовчання. Річ у тім, що напередодні в боях із російськими загарбниками загинув брат гравчині нашої команди Сніжани Воловенко — Олександр. Вічна слава герою, що віддав своє життя за свободу й незалежність України!

Попри це, Сніжана взяла участь у зустрічі. Крім того, до складу повернулася Юлія Костюк, яка пропускала попередній матч, з Італією, через дискваліфікацію. 

У першому періоді точилася рівна боротьба. Обидві команди створювали небезпечні моменти, але до взяття воріт справа так і не дійшла.

Друга 12-хвилинка, на жаль, стала провальною для українок, що призвело до двох голів у їхні ворота протягом 30-ти секунд. Спочатку Анастасія Терех у простій ситуації біля власних воріт віддала м'яч просто на ногу Вероніці Пиховій, а відразу потому Ірина Дубицька повторила те саме, але вже з Мікаєлою Новотною — 0:2.

У заключному періоді ще одна помилка нашого голкіпера стала причиною третього гола чеської команди. У підсумку 0:3 — поразка синьо-жовтих.

Таким чином, підопічні Юрія Клименка посіли четверту позицію в групі А й будуть змагатися за п'яте—восьме місця. Наступний матч на турнірі жіноча збірна України зіграє 14 вересня. Суперником буде команда Швейцарії.

Євроліга-2024. Суперфінал. Жіночий турнір. Група А

13.09.2024

Україна — Чехія — 0:3

Голи: Пихова (22), Новотна (23), Досталова (29).

Україна: Терех, Кулик, Воловенко, Кліпаченко, Костюк, Дубицька, Випасняк, Скибіна, Юрасова, Бавзенюк, Солдатенко, Бенедік.

Чехія: Квізова, Мікінова, Козарова, Духашова, Портичова, Чочолоусова, Новотна, Досталова, Грушкова, Длуга, Пихова, Матейкова.

Попереджені: Воловенко (9) — Мікінова (32).

Підсумкова турнірна таблиця

   Команда І В ВО ВП ПП ПО П М О
1  Італія 3 3 0 0 0 0 0 10—0 9
2  Португалія 3 2 0 0 0 0 1 9—8 6
3  Чехія 3 1 0 0 0 0 2 6—12 3
4   Україна 3 0 0 0 0 0 3 3—8 0

 

Підписатися на новини