На Волині проведено 30-й захід проєкту за програмою FIFA TDS із пошуку та розвитку талантів

8 липня в містечку Цумань, що на Волині, було проведено 30-й захід за програмою FIFA TDS із пошуку та розвитку талантів.

Під час заходу було переглянуто та протестованого 96 юних спортсменів, які пройшли повний набір тестових випробувань за програмою проєкту. Загалом у проєкті, а це більше 35 ОТГ, узяли участь більше пʼяти тисяч діточок з усіх регіонів України.

Вже незабаром після системного аналізу результатів тестувань будуть визначені ті діти, які продемонстрували найкращі результати. Саме вони й будуть запрошені до участі у футбольних таборах програми FIFA TDS.

Фото прес-служби УАФ

Табори для юних футбольних зірочок будуть проведені наприкінці серпня та протягом вересня. Наразі проводиться організаційна робота задля їхнього якісного функцінування.

Також зазначимо, що цими днями реалізується ще одна складова частина проєкту, а саме навчання тренерів-початківців за програмою ліцензії D УАФ.

З 10-го до 14 липня проходить навчання чергова група тренерів, у кількості 15 осіб. Це саме ті фахівці, які були відібрані та рекомендовані у програму з метою отримання нових сучасних футбольних знань.

Довідка

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації її нової програми з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Автором і головним координатором програми є відомий тренер Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА. Він наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де й коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю й відповідальністю кожної національної асоціації у світі (за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА). Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній із 211 асоціацій-членів ФІФА.

Фото прес-служби УАФ

У межах пілотного проєкту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним. Але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням — та, здебільшого, й організованим футбольним процесом.

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12 років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До програми залучені як хлопці, так і дівчата.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.07.2024 10:35

«Відкриті уроки футболу» крокують Закарпаттям

Фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу та обласних ас...

03.07.2024 12:18

Юні футболісти та їхні тренери з чотирьох регіонів України вирушили на тренування до Італії

В межах співпраці УАФ та Італійської федераціїї футболу 40 дітей та 10...

02.07.2024 10:00

Діти з Дніпропетровщини отримали змогу відпочити в оздоровчо-тренувальному таборі УАФ у місті Трускавець

29 червня розпочав роботу 10-денний оздоровчо-тренувальний табір у міс...

Підписатися на новини