УАФ презентує документальний фільм «Гра незламних»

«Гра незламних» — це документальний фільм про рік українського футболу в умовах війни.

Життєві історії героїв детально розкривають тему боротьби за існування улюбленої гри. Сюжет стрічки наглядно ілюструє, як український футбол не просто вцілів і вистояв, а й став прагнути нових цілей і досягнень — від поновлення клубних змагань на всіх рівнях і до подачі спільної з Іспанією й Португалією заявки на проведення чемпіонату світу 2030 року.

Так, у стрічці гравці збірної України діляться власною драмою, яку команда пережила протягом 2022 року. Спогади доповнюють історії з роздягальні від Тараса Степаненка. А от капітану синьо-жовтих Андрію Ярмоленку при цьому непросто згадувати бомбардування, від яких потерпала його рідна Чернігівщина, а Олександру Караваєву — період перебування батьків в окупації в рідному Херсоні.

Своя життєва історія у Дмитра Кубряка. Це футбольний арбітр, який самовіддано рятував життя українських військових у Маріуполі, пройшовши комбінат ім. Ілліча й «Азовсталь», а в подальшому й полон в оленівській колонії. Його колега Ірина Петрова теж проявила відвагу й після антиросійських мітингів в окупованій Новій Каховці опинилася у в’язниці. Після звільнення обидва арбітри продовжують служити на благо футболу. Як і інша наша арбітриня Катерина Монзуль, якій у рік повномасштабної війни випала честь представляти наш суддівський корпус на міжнародній арені. Українка працювала на жіночому чемпіонаті Європи, де їй довірили судити фінал турніру.

Плідний рік провели перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко та віце-президент Василь Орлецький, які займалися евакуацією легіонерів «Динамо» та «Шахтаря», а також залученням міжнародної гуманітарної допомоги для постраждалих від війни та військових.

Футбольну діяльність із військовою справою 2022 року поєднували двоє голів обласних асоціацій. Зокрема, Тарас Юрик із Тернопільщини добровольцем пішов служити до лав Збройних сил України, а Віктор Коваленко став боронити кордони Харківщини як голова районної військової адміністрації.

А справжнім доказом незламності нашого футболу виявилася заявка України на те, щоб стати співгосподарем чемпіонату світу 2030 року. І саме це та місія, над реалізацією якої тепер працює Українська асоціація футболу на чолі зі своїм президентом, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком.

Словом, кінострічка варта вашої уваги, тож запрошуємо до перегляду й бажаємо гарних вражень!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини