Ліга Європи. «Динамо» на виїзді поступилося французькому «Ренну»

Київське «Динамо» продовжує залишатися без набраних очок у груповому раунді Ліги Європи, поступившись у гостях французькому «Ренну».

Після невдач у попередніх матчах Ліги Європи з «Фенербахче» (1:2) та АЕКом (0:1) біло-сині опинилися у скрутному становищі у групі В. Тож динамівцям слід було брати очки на полі четвертої команди попереднього чемпіонату Франції.

«Ренн» сміливо почав поєдинок, притиснув гостей до їхнього штрафного. Французи створили чимало моментів у перші півгодини гри. Так, на 8-й хвилині Маєр завершив комбінацію ударом вище цілі. Згодом Бойко парирував небезпечний дальній удар із підбору від Буріжо, Тер’є не влучив у ближній кут після скидки партнера.

На 23-й хвилині господарі таки забили — розмашиста атака завершилося пасом Гуїрі на Тер'є, який з лівої з меж штрафного переграв Бойка. Невдовзі небезпечно пробив Маєр, проте м'яч пролетів поруч зі стійкою. «Динамо» врешті відповіло аж на 33-й хвилині, причому атака киян виявилася гольовою. Дубінчак віддав у штрафний на Бєсєдіна, той скинув на Буяльського, який продовжив на Циганкова, а Віктор із другої спроби пробив Манданда.

Фото staderennais.com

У другій половині гри господарі продовжили володіти перевагою, раз по раз підбираючись до штрафного киян. Зокрема, Бойку довелося виручати після ударів Таїта й Буріжо. Динамівці відповіли ударом Кабаєва у площину на 77-й хвилині, пізніше Сидорчук із підбору пробив вище цілі. І все ж «Ренну» вдалося оформити другий гол під завісу зустрічі — Попов помилися біля штрафного, а Дезіре Дуе перехопив м’яч і переграв Бойко. Тож у підсумку біло-сині поступилися в Лізі Європи втретє поспіль.

У складі «Динамо» в матчі взяли участь гравці, які викликалися на останній збір національної команди: Забарний (жовта картка), Сидорчук, Циганков (гол, замінений на 86-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 86-й хвилині).

Ліга Європи. Груповий раунд. Група В

3 тур

«Ренн» (Франція) — «Динамо» (Україна) — 2:1 (1:1)

Голи: Тер’є (23), Д. Дуе (89) — Циганков (33).

«Ренн»: Манданда, Ассіньйон, Родон, Теат, Мелінг, Буріжо (к) (Труффер, 85), Угочукву, Таїт, Тер’є (Аблін, 79), Маєр (Калімуендо-Муїнга, 64), Гуїрі (Д. Дуе, 64).

Запасні: Алемдар, Сален, Ву, Белочан, Г. Дуе, Франкуаз.

Тренер: Бруно Женезіо.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Забарний, Попов (Вівчаренко, 90+2), Дубінчак, Сидорчук (к), Шепелєв, Циганков (Караваєв, 86), Буяльський, Кабаєв (Ванат, 79), Бєсєдін.

Запасні: Нещерет, Ігнатенко, Бурда, Перріс, Андрієвський, Гармаш, Кравченко, Тимчик, Сирота.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Хосе Марія Санчес (Іспанія).

Попереджений: Забарний (88).

6 жовтня. Ренн. «Роазон Парк».

«Фенербахче» (Туреччина) — АЕК (Кіпр) — 2:0 (1:0)

Турнірна таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Фенербахче

3

2

1

0

6—3

7

2. Ренн

3

2

1

0

6—4

7

3. АЕК

3

1

0

2

2—4

3

4. Динамо

3

0

0

3

2—5

0

4 тур

13.10.2022

АЕК — «Фенербахче» 19.45

«Динамо» — «Ренн» 19.45

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2023 22:06

Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференці...

10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

Підписатися на новини