Ліга Європи. «Динамо» розпочало виступ у груповому етапі з виїзної поразки від «Фенербахче»

Київське «Динамо» ввосьме в історії стартувало в груповому етапі Ліги Європи. У першому турі кияни протистояли турецькому «Фенербахче», який у липні цього року здолали у двоматчевому протистоянні кваліфікації Ліги чемпіонів.

Мірча Луческу сьогодні не міг розраховувати на основну пару центрбеків Забарний — Попов, замість яких вийшли Бурда та Сирота. Також навіть до заявки не потрапили Бєсєдін і Ванат, тож на вістрі атаки з'явився Гармаш.

На старті поєдинку вистачало боротьби, арбітром було зафіксовано чимало фолів. Приблизно з 25-ї хвилини ініціативою заволоділи господарі, які кілька разів перевірили Бущана. А на 35-й хвилині після подачі Россі з кутового відкрив рахунок Енріке.

Фото uefa.com

У другому таймі боротьби стало ще більше, пішли жовті картки. Проте за такої гри на 63-й хвилині динамівцям удалося відігратися — Буяльський прорвався лівим флангом і прострілив на Циганкова, який у дотик пробив голкіпера.

Незабаром через травму поле залишив Шапаренко, якого замінив Шепелєв. Через кілька хвилин Володимир виконав стандарт, після якого головою пробив Буяльський, однак кіпер виручив.

Фото uefa.com

Утім, туркам усе ж удалося вирвати перемогу. Спершу на 90-й хвилині небезпечно над воротами головою пробив Валенсія. А в компенсований арбітром час загублений на дальній стійці Батшуаї розстріляв ворота Бущана — 2:1.

У складі «Динамо» в матчі взяли участь гравці, викликані на найближчий збір національної команди: Бущан (жовта картка), Циганков (гол), Сидорчук, Шапаренко (замінений на 67-й хвилині).

Ліга Європи. Груповий раунд. Група В

1 тур

«Фенербахче»  (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 2:1 (1:0)

Голи: Енріке (35), Батшуаї (90+2) — Циганков (63).

«Фенербахче»: Баїндир (к), Перес, Салаї, Енріке, Кадиоглу, Крешпу (Яндаш, 83), Арао, Аліоський (Лінкольн, 83), Россі (Кахведжі, 69), Педро (Батшуаї, 69), Кінг (Валенсія, 69).

Запасні: Егрібаят, Азіз, Гюлер, Осаї-Семюел, Зайц, Юкшек, Мор.

Тренер: Жорже Жезуш.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Бурда, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 59), Циганков, Сидорчук (к), Шапаренко (Шепелєв, 67), Кабаєв, Буяльський, Гармаш (Кравченко, 88).

Запасні: Бойко, Ігнатенко, Боль, Перріс, Яцик, Андрієвський, Караваєв, Тимчик, Царенко.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Тамаш Богнар (Угорщина).

Попереджені: Кінг (50), Россі (68), Яндаш (72, не на полі), Аліоський (82), Баїндир (90+6) — Гармаш (11), Сирота (78), Бущан (87).

8 вересня. Стамбул. Стадіон «Шюкрю Сараджоглу».

АЕК (Кіпр) — «Ренн» (Франція) — 1:2 (1:1)

2 тур

15.09.2022

«Ренн» — «Фенербахче» (22.00)

«Динамо» — АЕК (22.00)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2023 22:06

Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференці...

10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

Підписатися на новини