Друга ліга: поповнення вінницької «Ниви», переможні спаринги «Чайки» з Петропавлівської Борщагівки

Родзинкою нового сезону в другій лізі буде участь у змаганнях одразу квартету колективів, які раніше виступали серед аматорів, і трьох дочірних команд клубів, що змагатимуться в першій лізі.

Багато експертів вважає головним претендентом на підвищення в класі вінницьку «Ниву», але подоляни поки що не афішують своїх планів. В останньому контрольному поєдинку вони взяли гору над аматорами з «Колосу» (Полонне) — 3:1. Лави вінничан поповнили воротар Євген Попович із «Таврії», півзахисники Володимир Шевчук із «Карпат» (Галич) та Ігор Білик, що повернувся зі Словаччини.

Також фахівці високо оцінюють шанси ще однієї «Ниви» — із Бузової, що на Київщині. В одному з останніх спарингів підопічні відомого в минулому футболіста Сергія Карпенка впевнено перемогли елітну «Олександрію» — 2:0. Попереду — два контрольні поєдинки з представниками першого дивізіону — ФСК «Mаріуполь» і «Поліссям». «Нива» підписала контракти з досвідченими воротарями Олександром Литвиненком із «Вікторії» та Ярославом Проценком із «Лівого берега» й недавнім лідером нападу «Агробізнесу» Богданом Семенцем.

Ще один дебютант ПФЛ, ФК «Хуст Сіті», крупно програв землякам із «Mинаю» — 0:4, натомість завдав поразки молодіжному складу цього елітного клубу — 6:0. Закарпатців очолює знаний у минулому голкіпер Володимир Циткін, який раніше тренував вінницьку «Ниву» та збірні України різних вікових категорій. Серед його нових підопічних переважно вихованці місцевого футболу.

Дебютує в другій лізі й ФК «ВАСТ», який провів навчально-тренувальні збори на Прикарпатті та Закарпатті, зберігши ключових гравців. Прикро тільки, що через агресію росії миколаївці змушені будуть проводити домашні поєдинки на Київщині.

Тішать своїх уболівальників футболісти «Чайки» з Петропавлівської Борщагівки, які завдяки дублю Ярослава Мнишенка взяли гору над першоліговим «Черніговом» (2:1), а також перемогли аматорів із мирівської «Дружби» (1:0).

Не уникли значних кадрових втрат «Рубікон» і «Реал Фарма», і в серпні керівництво цих клубів основну увагу зосередило на тому, аби якісно залатати дірки в складі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

24.03.2024 17:18

Друга ліга. Нічия ФК «ЮКСА» в Одесі найбільше потішила конкурентів

Весняна частина сезону в третьому за рангом дивізіоні розпочалася з 20...

Підписатися на новини