Завод УАФ готується до відновлення виробничого циклу в Краматорську

У другій половині 2020 року завод Української асоціації футболу з виробництва штучного покриття змінив місце дислокації — з-під Києва він переїхав до Краматорська.

Таке рішення було прийнято у зв’язку з різким збільшенням орендної плати у приміщенні, де знаходилося виробництво, та іншими логістичними питаннями. Зіграла свою роль і брудна інформаційна кампанія, яка була розгорнута довкола виробництва.

Фото УАФ

Нагадаємо, що завод був побудований на власні кошти Української асоціації футболу без залучення бюджетного фінансування і цільових коштів УЄФА. Для виготовлення сучасного покриття футбольних полів та спортивних майданчиків було придбано  професіональне обладнаня світового рівня якості та запроваджена технологія виробництва німецької компанії Polytan.

Фото УАФ

Останнім часом до УАФ надходять запити від ЗМІ щодо стану справ на заводі у Краматорську. Тому ми попросили Юрія Бондаря, який зараз є директором заводу, розповісти про ситуацію на виробництві.

Виробництво резинової крихти

«Лінія з виробництва резинової крихти й плит для мультиспортивних майданчиків успішно пройшла тестовий запуск. І першу партію продукції випущено. Нам усе сподобалося, — говорить Юрій Григорович. — Але із червня поточного року ми все ще очікуємо оформлення документа, який називається «Оцінка впливу на довкілля». Без нього починати промислове виробництво заборонено, а оформлення цього документа — ось такий, на жаль, тривалий процес». За його словами, через переїзд заводу низку дозвільних документів необхідно оформити з нуля.

ВІДЕО

«Справа в тому, що задіяні декілька контролюючих і дозвільних інстанцій із Києва та Краматорська. І попри те, що такий документ був у цього виробництва під час його роботи під Києвом, зараз усе треба робити з нуля. Тим не менше, ми не втрачаємо час, звозимо на виробництво сировину — у Донецькій та сусідніх областях вистачає підприємств, на яких зберігається чимало шин. Закінчення процедури оформлення Оцінки впливу на довкілля ми очікуємо буквально найближчим часом, й одразу ця лінія вже запрацює на свою повну потужність».

Фото УАФ

Виробництво штучної трави

«Що стосується лінії з виробництва штучної трави, то тут ситуація дещо складніша, — продовжив розповідь Юрій Бондар. — На цій лінії продовжуються пуско-налагоджувальні роботи. Справа в тому, що станки, з яких складається ця лінія, не мають аналогів в Україні. Без перебільшення — вони унікальні. І тому фахівців для повного запуску лінії з виробництва штучної трави ми викликаємо з-за кордону.

Фото УАФ


Точніше, частину обладнання, яка виробляє безпосередньо штучну траву, ми запустили, виробили тестову кількість продукції. А от для запуску тієї частини обладнання, яка підклеює основу до штучної трави, ми звернулися безпосередньо до виробників обладнання. 

З’ясувалося, що в таких іноземних фахівців дуже щільний графік — вони запускають обладнання по всьому світу й погоджують свої візити фактично за півроку до прибуття. Зараз ми з ними активно спілкуємося, консультуємося і щодо обладнання, і щодо об’ємів їхньої роботи в Україні. Також ми проводимо навчання співробітників роботі на такому високотехнологічному обладнанні.  Наші фахівці з нетерпінням готуються до старту повного циклу виробництва».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини