Микола Костенко: «Головне завдання у відборі ЧС-2021 виконано, але хотілося виграти сам кваліфікаційний турнір»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко підбив підсумки виступу нашої команди у кваліфікаційному турнірі чемпіонату світу 2021 року. 

Збірна України з пляжного футболу відмінно виступила у відборі ЧС-2021 у португальському Назаре. Наша команда посіла друге місце на турнірі й виборола одну із чотирьох перепусток до фінальної частини світової першості. 

По ходу змагань українці у груповому раунді здолали Туреччину (7:5) та Казахстан (6:1) і поступилися Португалії (0:1). У чвертьфіналі синьо-жовті переграли Швейцарію (6:5), у півфіналі — Португалію (1:0) і лише у фіналі зазнали поразки від Іспанії (2:5). 

Кращим бомбардиром збірної України в цих змаганнях став Юрій Щериця (6 голів), на другій сходинці — Олег Зборовський (5). Відзначимо також гру Дмитра Войтенка (4 голи), який забив вирішальний м'яч у півфінальному поєдинку з Португалією.

Виступ збірної України у кваліфікації ЧС-2021 прокоментував її наставник Микола Костенко: «Головним завданням для нас було здобуття ліцензії на світову першість, і ми це виконали. Усе, що запланував тренерський штаб, зроблено, але, звичайно, хотілося виграти сам кваліфікаційний турнір. Окрім престижу, це дає велику кількість рейтингових балів до скарбнички збірної. Але навіть посівши друге місце, ми заробили 430 залікових очок, що дасть нам можливість значно піднятися в рейтингу Всесвітньої організації пляжного футболу (BSWW).

Ми дуже задоволені тим, що вийшли до фінальної частини чемпіонату світу, адже зробити це далеко не просто. Усі 16 претендентів мріяли про це. На початку турніру були певні питання по грі, але за рахунок колективних дій та хорошого поєднання четвірок їх вдалося вирішити. Ми задіяли всіх 16-х гравців, яких викликали на ці змагання. На жаль, мікротравми отримали Володимир Гладченко та Костянтин Макеєв, які трохи не дограли турнір. 

Через нові правила в пляжному футболі, де воротарю дозволяється контролювати м'яч лише чотири секунди, ми скористалися дещо зміненою тактикою. Вона потребувала в першу чергу відмінної функціональної підготовки, і ми її продемонстрували. Гра стала більш інтенсивною, голкіпери мали швидше розпочинати атаки, а паузи зникли взагалі. Нашому тренерському штабу такий стиль гри припав до душі.

Оскільки наше завдання виконане, то претензій до хлопців немає. Можливо, від декого з гравців очікували більш активної та агресивної гри. Щодо оборони, то тут узагалі питань немає. Усі билися, відпрацьовували позаду, на високому рівні була командна швидкість. В атаці ще є над чим працювати. Хлопці можуть додати, і наша збірна стане сильнішою».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини