Заява Комітету з етики та чесної гри УАФ щодо вияву неповаги до арбітрів

Останнім часом у засобах масової інформації стали частіше лунати заяви та коментарі футболістів та тренерів, характер яких порушує Кодекс етики та чесної гри УАФ.

У своїх післяматчевих коментарях, перебуваючи в емоційному стані, учасники матчів дуже часто вдаються до образ, приниження честі й гідності арбітрів та вияву неповаги, не усвідомлюючи шкідливість наслідків від таких висловлювань.

Комітет з етики та чесної гри УАФ нагадує про важливість дотримання чинних правил з етики. Будь-які висловлювання або інші дії футболістів, тренерів та функціонерів можуть завдати шкоди іміджу українського футболу, зменшуючи його привабливість та популярність. Дана правова концепція відповідає й аналогічним правилам УЄФА та ФІФА, які розповсюджуються на українських футболістів, коли ті виступають на міжнародних змаганнях вищевказаних організацій.

У зв’язку із цим, а також із метою захисту офіційних осіб матчу, які є представниками УАФ, Комітет з етики та чесної гри УАФ ініціює публікацію на веб-сайті УАФ новин про початок процедури перевірки можливих порушень Кодексу етики та чесної гри УАФ у частині, зокрема, але не виключно, вияву неповаги до колег, суперників, арбітрів, офіційних представників, співробітників футбольних структур, представників засобів масової інформації, уболівальників тощо. Комітет залишає за собою право не публікувати про початок даної процедури у випадку перевірки можливих договірних матчів, а також інших порушень, що не є публічними.

Цього тижня комітет розпочав процедуру перевірки можливих порушень кодексу етики та чесної гри представниками ФК «Ворскла» (Полтава) Максимовим Ю. В. та Степанюком Р. Ю., ФК «Інгулець» (Петрове) — Поворознюком О. Г. та Лавриненком С. Д.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.07.2022 16:00

Правила гри IFAB-2022/2023 українською мовою — на сторінці Комітету арбітрів УАФ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу звертає увагу на те, що...

14.04.2022 09:00

Український арбітр працюватиме на благодійному матчі за участі «Шахтаря»

На сьогоднішньому благодійному товариському матчі «Лехія»...

Підписатися на новини