Національна збірна України поступилася в товариському матчі чинному чемпіону світу, команді Франції

Напередодні двох поєдинків у Лізі націй, із Німеччиною та Іспанією, синьо-жовті провели товариський матч із чинними чемпіонами світу.

Через травми та позитивні тести на коронавірус у групи виконавців збірна України потрапила до надзвичайної ситуації — поза грою опинилося більше половини основного складу, а резервним воротарем у гостей був заявлений тренер команди Олександр Шовковський. Але поєдинок, який навесні було перенесено через пандемію, усе ж таки відбувся, що само по собі вже стало неабияким досягненням.

Фото Павла Кубанова

У стартовому складі команди Андрія Шевченка вийшли чотири абсолютні дебютанти — Бущан, Конопля, Забарний та Зубков, а найдосвідченіший серед гравців — Андрій Ярмоленко — розташувався на позиції форварда. У стартові хвилини українці намагалися налагодити контроль м’яча, навіть без особливого просування вперед, але французи недовго дозволяли суперникам вільно комбінувати. Увімкнувши швидкість, триколірні почали звільнятися від опіки та організували швидкий гол. Після навісу з лівого флангу Жиру пробив головою майже впритул, Бущан парирував удар, але 17-річний Камавінга першим встиг на підбір та через себе закинув м’яч у дальній кут. 1:0.

Фото Павла Кубанова

Відчувши впевненість, господарі вже не відпустили суперника. Їхні атаки неодноразово завершувалися гострими моментами, накривати опонентів синьо-жовті не встигали. У середині першого тайму досвідчений форвард збірної Франції Жиру, який проводив 100-й матч за національну команду, зробив собі подарунок до ювілею, оформивши дубль у ворота Бущана. Спочатку Олів’є відзначився ударом з-за меж штрафного, а потім вдало зіграв на добиванні. В обох випадках свого опікуна втратив Миколенко, який на довершення ще й став автором автоголу після кутового французів. До того ж Бущан ще кілька разів виручав свою команду, відбиваючи небезпечні удари триколірних.

Утім, попри рахунок 4:0 за підсумками першої 45-хвилинки, насправді не все було так безпросвітно. Декілька дуже непоганих атак вдалися й синьо-жовтим, зокрема, тричі мав реальні нагоди забити Маліновський. В одному епізоді, після чудової передачі з флангу від Михайліченка, він схибив із вбивчої позиції, а ще двічі з його фірмовими пострілами впорався Манданда. 

Фото Павла Кубанова

У перерві обидва тренери провели низку замін, причому в українців вийшов ще один дебютант — Чеберко. На початку другого тайму підопічні Шевченка продемонстрували непогане вміння за рахунок швидких контрвипадів використовувати вільні зони, які французи залишали позаду під час своїх атак. Ярмоленко відірвався від опікунів, але не влучив у ближній кут, а потім Циганков розмочив рахунок, завершивши свій прохід ударом під самісіньку стійку. Невдовзі в каркас воріт пробив Зубков, і на деякий час гра заспокоїлася.

Утім, діючи невимушено та розкуто, збірна Франції зуміла збільшити свій відрив. Толіссо пробив у нижній кут з-за меж штрафного після скидки Мбаппе, а потім сам зірковий нападник «ПСЖ» відірвався від захисників та відзначився ударом під поперечину. На додачу засмутив Бущана ще й Грізманн, якому допоміг рикошет. 1:7 — болісна поразка української збірної, яка опинилася у важких обставинах.

Фото Павла Кубанова

Товариський матч

Франція — Україна — 7:1 (4:0)

Голи: Камавінга (9), Жиру (24, 34), Миколенко (39, автогол), Толіссо (65), Мбаппе (82), Грізманн (89) — Циганков (52).

Франція: Манданда (Меньян, 46), Дінь, Лангле, Упамекано (Варан, 46), Павар, Ауар (Погба, 60), Толіссо, Камавінга (Грізманн, 60), Н’Зонзі, Жиру (к) (Бен Йєддер, 74), Марсьяль (Мбаппе, 46).

Запасні: Льоріс, Кімпембе, Коман, Канте, Ернандес.

Тренер: Дідьє Дешам.

Україна: Бущан, Конопля, Забарний, Миколенко (Чеберко, 46), Михайліченко (Соболь, 46), Макаренко (Шепелєв, 62), Маліновський (Циганков, 46), Харатін, Шапаренко, Зубков (Безус, 71), Ярмоленко (к) (Яремчук, 62).

Запасні: Шовковський, Пластун, Сидорчук, Караваєв.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Андріс Трейманіс (Латвія).

Попереджені: Маліновський (43), Харатін (50), Конопля (61).

7 жовтня. Сен-Дені. Стадіон «Стад де Франс».    

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини