Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ЕВРО-2012

 

 

Об'єкти до ЄВРО-2012 добудують вчасно − А.Беркута

Imk.com.ua

02.06.10

Перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута повідомив сьогодні під час прес-конференції, що всі об’єкти до ЄВРО-2012 вже запроектовані і будуються згідно з графіком, передає кореспондент ІМК.

Що стосується НСК «Олімпійський», то, за словами А.Беркути, «є багато технологічних труднощів, але вони всі природні і вирішуються нашими проектувальниками та інженерами».

Він не зміг назвати остаточну суму для завершення будівництва стадіону в Києві, але зазначив, що вона стане відомою за два місяці.

«Стосовно Донецька, Львова та Харкова також є певні складнощі, але будівництво триває і буде завершено вчасно», − додав А.Беркута.

+++

В «Олимпийский» закопают намного больше двух миллиардов

Proua.com

02.06.10

Первый заместитель министра регионального развития и строительства Анатолий Беркута прогнозирует уточнение стоимости реконструкции Национального спортивного комплекса «Олимпийский» в августе. Об этом он заявил в ходе брифинга.

«Окончательная цифра по стоимости работ будет известна в течение двух месяцев (в августе)», − сказал Беркута.

При этом он отметил, что стоимость реконструкции будет значительно увеличена, не уточнив прогнозные данные.

«Понятно только одно, что этот стадион не будет стоить 2 млрд. гривен. Их априори было недостаточно. Я еще в 2008 году говорил, что стоимость будет другая, но какая − неизвестно. Я отвечаю за свои слова и говорю: да, стоимость будет другая, да, она будет значительно выше 2 млрд. гривен», − добавил замминистра.

Беркута привел в пример стадион в Варшаве (Польша), стоимость которого составляет около 5 млрд. гривен, при том что его вместительность составляет около 50 тыс. мест (вместительность «Олимпийского» − 69 тыс.) и в эту стоимость не включено оборудование дополнительных парковок и гостевой зоны.

Но он также подчеркнул, что такая разница в стоимости зависит и от того, что зарплаты в Польше намного больше, чем в Украине.

Напомним, в апреле вице-премьер-министр Борис Колесников оценил реконструкцию НСК «Олимпийский» в Киеве в 500-550 млн. долларов.

В марте он допустил возможность увеличения стоимости реконструкции комплекса.

В ноябре 2008 года Кабинет Министров оценил стоимость реконструкции НСК «Олимпийский» в 2,1 млрд. гривен.

Реконструкция НСК началась 1 декабря 2008 года.

+++

Анатолій Беркута: «Назад дороги немає!»

Анфіса Мотора

Ukrinform.ua

02.06.10

Сьогодні в Інформаційному центрі «Україна-2012» відбулася прес-конференція Анатолія Всеволодовича Беркути, Першого заступника міністра регіонального розвитку та будівництва. Фахівець з будівництва дуже змістовно окреслив стан зі зведення основних об’єктів інфраструктури до Євро-2012 і переконав громадськість в тому, що всі вимоги УЄФА щодо якості проектів, робіт і строків втілення будуть дотримані.

Пан Беркута повідомив, що проектна частина та питання експертизи вже практично є пройденим етапом. Він не відкидає того факту, що НСК «Олімпійський» є складний технологічно проект, адже це унікальна споруда з першого дня її народження (унікальним є саме розташування стадіону під гірками), годі й казати про реконструкцію до Євро-2012. Але всі складні технологічні рішення долаються силами вітчизняних науково-дослідних інститутів, або за допомогою більш досвідчених у цій сфері іноземних фахівців.

Серед тих проектів, які ще потребують доопрацювання Перший заступник міністра назвав тимчасові термінали, готелі, дорожню інфраструктуру. Всі інфраструктурні проекти відповідають сучасним європейським вимогам, тож і матеріали, і методи будівництва, і кваліфіковані працівники потребують уваги з боку організаторів Євро-2012. Зараз Уряд розглядає можливість значного підвищення заробітної плати для висококваліфікованих спеціалістів, які виконують складні роботи на об’єктах майбутнього ЧЄ. Мова йде про повернення цінних кадрів з-за кордону, де вони отримують значно вищі «гонорари», тож потрібно створити їм відповідні умови для праці в Україні.

Подолання відставання в графіку виконання стадіонів і аеропортів поки що існує, але воно не є критичним. Наприклад, є обґрунтовані причини вважати, що увійти в графік будівництва НСК вдасться у серпні місяці. Анатолій Беркута щиро сказав: «Якби ми не вірили в успіх проекту Євро-2012 і в свої сили, то не бралися за цю справу. Назад дороги вже немає!», − головний будівельник країни запевнив, що він, як фахівець абсолютно переконаний в успіху української команди організаторів.

Держава готує законодавчу базу для посилення готельного сектору господарства − зараз парламент розглядає законопроект, який дасть податкові пільги інвесторам. Пан Беркута повідомив, що в якості додаткових готельних потужностей розглядається можливість використання Азовського моря для Донецька та Дніпра для Києва − плавучі готелі будуть чудовим засобом відпочинку для гостей Євро-2012.

+++

У Мінрегіонбуді не сумніваються, що львівський та київський стадіони будуть готові до осені 2011 року

  

Олена Вигуляр

Укрінформ

02.06.10

Перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута переконаний, що восени 2011 року на львівському та київському стадіонах, які будуються до Євро-2012, можна буде зіграти перші футбольні матчі. Про це він сказав під час сьогоднішньої прес-конференції в УКРІНФОРМі.

  

Як приклад А.Беркута навів чемпіонат світу з футболу-2010, адже ще 2 місяці тому Південно-Африканська Республіка не була повністю готова до події такого масштабу.

 

«За рік закінчити монтажні роботи абсолютно реально», − сказав він. За словами першого заступника міністра, зробити це можна шляхом додаткового залучення будівельників, крім того, «технологія дозволить суміщати ті чи інші процеси».

  

При цьому А.Беркута запевнив, що прискорення темпів робіт не позначиться негативно на якості: «Ми цього просто не допустимо».

 

Коментуючи процес підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року в контексті регіонального розвитку, він зауважив, що всі об'єкти до Євро-2012 в тому чи іншому вигляді запроектовані і вже реалізуються. Створено робочі групи, які розглядають відповідну документацію і працюють із проектувальниками та замовниками. «Процес налаштований, тому ніяких проблем із наданням дозволів немає», − сказав він.

  

Прояснив перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва ситуацію по кожному місту, що прийматиме Євро-2012.

  

Так, за його словами, столичний НСК «Олімпійський» є доволі складним об'єктом: «Технологічних труднощів там більш ніж достатньо, бо об'єкт унікальний». Нині відставання від графіка становить близько двох місяців, але його ліквідувати реально вже до серпня. Не сумнівається А.Беркута і в тому, що буде вирішено всі питання щодо підготовки аеропортів.

  

У Львові із будівництвом стадіону відбулися певні зрушення: змінено генерального проектувальника, скориговано проект стадіону. «Як на мене, зміна генерального підрядника піде на користь. Стадіон нескладний, і у визначений термін його можна зробити», − наголосив А.Беркута, водночас звернувши увагу на проблеми, пов'язані з інфраструктурою навколо стадіону. За його словами, необхідно якнайскоріше проводити аукціони щодо забудови прилеглих до стадіону ділянок.

 

А проблем із аеропортом у Львові немає, підкреслив перший заступник міністра.

  

Водночас, якщо із стадіоном у Донецьку вже все зрозуміло, то питання, пов'язані з аеропортом, досі є. «Донецький термінал будується за графіком. Вони вийшли з нуля. І якщо ще три тижні тому ставили колони першого поверху, то сьогодні вже йде облаштування перекриття і монтаж колон другого ярусу», − сказав А.Беркута. За його словами, було велике відставання по смузі, але зараз воно зменшене до 90 днів, «тобто поступово все входить у графік», і до кінця 2011 року смуга буде виконана.

  

У Харкові, як і в Донецьку, стадіон уже експлуатується. Але експерти УЄФА після проведення експертизи висловили свої зауваження та побажання. Всі вони будуть враховані, і приблизно через 10 днів документація по стадіону буде подана на розгляд Кабінету Міністрів, сказав перший заступник міністра. За словами А.Беркути, в Харкові все добре, є лише невеликий дефіцит з готелями.

  

Загалом, зазначив він, в Україні не вистачає 4− та 5-зіркових готелів. «Але цей дефіцит буде покритий. Сумніву в цьому немає», − сказав А.Беркута. Сприяти будівництву 4− та 5-зіркових готелів має прийняття найближчим часом Верховною Радою закону щодо звільнення від оподаткування прибутку підприємств, які вкладатимуть кошти в готельний бізнес. «Вчора це питання розглядалося на урядовому комітеті, до нього поставилися схвально», − додав А.Беркута.

  

До того ж, на його переконання, переважна більшість уболівальників, найімовірніше, заселятимуться у 3-зіркові готелі або гуртожитки, які будуть приведені у належний вигляд, чи в місця тимчасового перебування (наприклад, у деяких містах можна буде поставити пароплави на воді). «Глибоко переконаний, цієї проблеми у нас не буде. Ми гостей розмістимо», − заявив перший заступник міністра.

+++

Львівський стадіон подорожчав на третину

Proua.com

02.06.10

Міністерство регіонального розвитку і будівництва заявляє про затвердження вартості будівництва стадіону до чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Львові на рівні 875 млн. гривень.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута, передають «Українські новини».

«По львівському стадіону вартість складала 690 млн. гривень, і вона була визначена попереднім проектувальником. Змінився проектувальник, змінилися деякі підходи до проектування, зробили глибшу геологію, переглянули проект. 25 травня львівська експертиза видала комплексний висновок по скоректованій проектній документації, де вартість склала 875 млн. гривень», − сказав перший заступник міністра.

Він повідомив, що 25 травня дана документація і вартість була затверджена замовником будівництва.

Беркута вважає, що зміна підрядчика з будівництва стадіону була правильною.

Нагадаємо, в квітні Кабінет Міністрів передав в державну власність цілісний майновий комплекс львівського комунального підприємства «Дирекція з будівництва стадіону у Львові».

Львівський стадіон переданий з власності територіальної громади міста в держвласність з віднесенням його до сфери управління Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.

У березні Кабмін визначив ФПГ «Альтком» (Донецьк) генпідрядником будівництва стадіону у Львові до чемпіонату Європи з футболу 2012 року і злітної смуги міжнародного аеропорту «Львів» замість компанії «Азовінтекс» (Маріуполь, Донецька область).

У березні мер Львова Андрій Садовий оцінив будівництво стадіону в 860 млн. гривень.

Кабмін має намір ліквідувати відставання від графіка будівництва стадіону (2 місяці) у Львові до березня 2011.

+++

Термін завершення одного з етапів будівництва Національного стадіону у Варшаві перенесено на місяць

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

02.06.10

Термін завершення будівництва головної сталевої конструкції Національного стадіону до Євро-2012 у Варшаві переноситься з червня на липень 2010 року. Про це інформує відповідальний за спорудження спортивної арени Національний центр спорту (NCS) Польщі, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Перенесення терміну виконання цього етапу робіт пов’язано зі складними погодними умовами у зимовий період. Рішення NCS прийняв після підтримки ініціативи виконавців проекту Польським союзом інженерів і техніків будівництва, а також відповідного юридичного обгрунтування.

  

“Беручи до уваги експертизи, ми погодилися на перенесення терміну завершення монтування сталевої конструкції. Водночас очікуємо на повну мобілізацію виконавців і проектантів, а також інтенсифікацію робіт”, − заявив з цього приводу голова NCS Рафал Каплер.

  

Він повідомив також, що NCS не переноситиме два інші ключові терміни завершення робіт. Так, центральне опалення об’єкту має бути введено в експлуатацію у листопаді 2011 року, а монтування даху спортивної арени розпочнеться у січні 2011-го. Завершення будівництва Національного стадіону не переноситиметься й очікується на червень 2011 року.

+++

Три тысячи добровольцев будут обслуживать Евро-2012 в Польше       

Komitet12.org.ua

02.06.10

Об этом сообщили в Познан на пресс-конференции представители волонтерских команд принимающих городов к Евро-2012. С понедельника они находятся в Познани на очередном рабочем совещании. Как подчеркнул Пшемыслав Александрович, координатор группы добровольцев от компании PL.2012, добровольцы должны будут выполнить очень важную роль во время футбольного праздника.

«В дополнение к качественному обслуживанию посетителей, болельщиков и туристов, они прежде всего должны будут позаботиться о том, чтобы произвести на них самое лучшее впечатление. Мы предполагаем, что в то время в Польшу приедут около 1-1,2 млн человек. Мы хотим, чтобы эти люди стали «польскими послами» и когда они вернуться в свои страны, чтобы сказали «Польша − это класно» − сказал Александрович.

Он также добавил, что Евро-2012 будет прекрасной возможностью для поощрения спортивного волонтерства, которое в Польше только развивается − сообщает сайт PL.2012.

+++

УДЦР забезпечуватиме телекомунікацію Євро-2012

  

Роман Сущенко

Укрінформ

02.06.10

У період підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року Український державний центр радіочастот забезпечить організацію заходів з частотного планування та радіочастотного моніторингу електромагнітної обстановки. Практика проведення великих спортивних подій − Олімпійських ігор в Афінах (2004), Пекіні (2008), Євро-2008 в Австрії та Швейцарії доводить, що успіх у проведенні змагань, певною мірою, визначається надійністю роботи засобів зв'язку, роз'яснив кореспондентові УКРІНФОРМу представник прес-центру УДЦР Євген Свірський.

  

Для ознайомлення з досвідом роботи Австрійської телекомунікаційної адміністрації та Австрійського представництва компанії «Rohde & Schwarz”  щодо організації заходів з регулювання користування радіочастотним ресурсом та технічного забезпечення Євро-2008 до Відня була відряджена група фахівців УДЦР, яку очолив заступник начальника підприємства Володимир Титаренко.

  

Австрійські колеги представили українським фахівцям основні напрями діяльності регуляторного органу Австрії − телекомунікаційної адміністрації та представництва компанії «Rohde & Schwarz”. Австрійська сторона також продемонструвала українцям нові зразки засобів радіомоніторингу. Але особливо українських фахівців зацікавив досвід організації та проведення заходів з надання телекомунікаційних послуг під час проведення Євро-2008. Сторони детально розглянули питання щодо планування та присвоєння радіочастот радіоелектронним засобам, контролю відповідності ввезених РЕЗ, проведення радіочастотного моніторингу.

  

Про масштабність завдань, які доведеться виконувати УДЦР для забезпечення надійності зв'язку на Євро-2012, можна говорити хоча б на підставі статистичних даних. Зокрема, на Олімпійських іграх в Пекіні (2008) було задіяно більш як 300 інженерів, отримано близько 9 тис. заявок на ліцензії, акредитовано 15 тис. 329 одиниць радіообладнання, виділено 21 тис. частот, перевірено 7,8 тис. одиниць комунікаційного обладнання. Для моніторингу радіочастотного простору були задіяні 7 стаціонарних автоматизованих вимірювальних комплексів, 32 мобільні станції моніторингу, 3 тис. моніторингових пристроїв тощо.

  

Інформацію, що отримала під час відрядження до Відня українська делегація, ретельно вивчається, зазначив В.Титаренко. За його словами, специфіка полягає у тому, що Євро-2012 проходитиме одночасно у двох країнах, які мають різну законодавчу базу, різні підходи до формування тарифів за надання дозволів та використання радіочастот. Це потребує відповідної координації дій з польськими партнерами. «В цьому контексті ми вже почали працювати», − зазначив він.

+++

Готовність злітно-посадочної смуги Донецького аеропорту вже становить 80%

  

Олена Васіна

Укрінформ

02.06.10

Готовність злітно-посадочної смуги Донецького аеропорту становить 80%. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, про це сказав начальник БУ-6 ТОВ  «Дорожнє будівництво  «Альтком» Роман Півторак.

  

«Насьогодні смугу закінчено, так що можна приступати до установки світлосигнального обладнання. До кінця червня ми плануємо виконати роботи з розшивки бетону і залиття герметика на новій смузі, а також зробити розмітку. Крім того, нами повністю змонтовано колектор А, і розпочато установку колектора Б», розказав Роман Півторак.

  

За його словами, на даному етапі фахівці підприємства завершують будівництво з'єднувальної руліжної доріжки №1, де виконано укладання «худого бетону», зроблено строби, а також укладено труби під світлосигнальне обладнання. Крім того, завершено ліве узбіччя магістральної руліжної доріжки, що будується, і зроблено залиття першої половини верхнього шара руліжної доріжки.

  

«Роботи на об'єкті ведуться цілодобово, незалежно від погодних умов, зазначив Р. Півторак.  Якщо темпи будівництва не знизяться, то вже в кінці серпня ми зможемо приступити до завершальної стадії реалізації проекту».

+++

Польща потребуватиме під час Євро-2012 близько 3 тисяч волонтерів

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

02.06.10

Для обслуговування Євро-2012 у Польщі необхідно буде задіяти 2830 волонтерів: у столиці Польщі − близько 1 тис. осіб, а у решта польських міст − учасників футбольного єврофоруму − орієнтовно по 600 осіб. Про це поінформував координатор з питань волонтерського руху у відповідальній за підготовку РП до турніру спілці “PL.2012” Пшемислав Александрович, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

Під час робочої зустрічі у Познані П.Александрович повідомив, що на волонтерів покладатимуться надзвичайно відповідальні завдання щодо обслуговування гостей чемпіонату, ЗМІ, фан-зон, а також надання допомоги медикам, рятувальникам й органам безпеки. “Окрім обслуговування гостей, вболівальників і туристів, їм необхідно буде справити на них якнайкраще враження. Розраховуємо, що до Польщі під час турніру приїде 1-1,2 млн осіб. Ми хочемо, щоб це були посли Польщі, які після повернення до своїх країн скажуть, що “Польща − це хороша країна”,− наголосив експерт спілки “PL.2012”.

  

За інформацією П.Александровича, кошти на навчання й забезпечення одного волонтера складатимуть близько 2 тис. злотих (близько 6 тис. грн). Загалом бюджет на волонтерський рух у спілці “PL.2012” становитиме 6 млн злотих (18 млн грн). “Однак хочемо підкреслити, що ми розглядаємо це не в категоріях коштів, а інвестицій, оскільки вкладаємо кошти у навчання в основному молодих людей”,− наголосив він.

+++

Євро-212 пришвидшило благоустрій спортмайданчиків на Тернопільщині

  

Олег Снітовський

Укрінформ

02.06.10

Проведення Євро-2012 в Україні дало поштовх до подальшого розвитку масового спорту в регіоні.

  

Як повідомили кореспонденту УКРІНФОРМу в обласному спорткомітеті, на Тернопіллі підбито підсумки проведення Всеукраїнського місячника „Спорт для всіх − спільна турбота”. Він проходив під знаком майбутнього чемпіонату Європи з футболу в Україні в 2012 році.

  

Основна мета місячника, − покращення умов для регулярних занять фізичною культурою різних соціальних та вікових груп населення за місцем проживання та у місцях масового відпочинку. Також серед завдань, які ставили перед собою організатори проведення низки масових громадських акцій, − упорядкування та облаштування спортивних майданчиків та відпочинкових зон для жителів краю й туристів − гостей Євро-2012.

  

За останній місяць в області відремонтовано  майже 560 майданчиків, впорядковано близько ста рекреаційних зон. Характерно, що в благоустрої  майданчиків на  Тернопільщині взяли участь не тільки близько тисячі фахівців фізкультурно-оздоровчої роботи, але й майже сорок тисяч мешканців області. Більшість із майже 113 тисяч гривень, виділених на благоустрій спортмайданчиків, − бюджетні кошти.

+++
ФУТБОЛ

 

 

Норвегия − Украина. Анонс

Михаил Шаповалов

Sport.ua

02.06.10

Три − счастливое число

Сборная Украины отыграла два своих первых матча под руководством Мирона Богдановича. В самом деле, а так ли много по-настоящему недовольных тренерским дебютом Маркевича? В поединке с Литвой сборная добилась крупной победы, матч с Румынией тоже закончился в пользу сине-желтой команды… Казалось бы, волноваться нечего. Но так могут думать только те, кто не видел поединков сборной воочию.

Проблем много. Не просто много, а очень много. Самым больным местом традиционно остается оборона. Форма центральных защитников, Чигринского и Михалика, оставляет желать лучшего, крайние защитники тоже пока не представляют собой оплота надежности. В центре поля и нападении ситуация получше, но вопросов все равно остается немало. Например, что за два матча сделал на поле Милевский? Сколь ни остры были нападки комментировавшего матч с румынами Леоненко, зерно истины в словах бывшего форварда «Динамо» присутствовало.

Многие лидеры украинской сборной уже покинули расположение команды. Андрей Шевченко, Александр Алиев, Артем Милевский, Андрей Пятов, Тарас Михалик и Евгений Селезнев отправились в отпуск. Заменить их призваны молодые игроки, еще несколько дней назад защищавшие цвета молодежной сборной: Роман Зозуля, Андрей Ярмоленко, Александр Ракицкий, а также новичок «Шахтера» Тарас Степаненко. Итоговая заявка на матч с Норвегией сейчас выглядит так:

.

Вратари: Андрей Дикань («Терек», Россия), Денис Бойко («Динамо»), Антон Каниболоцкий («Кривбасс»).

Защитники: Дмитрий Чигринский («Барселона», Испания), Андрей Русол («Днепр»), Василий Кобин и Ярослав Ракицкий («Шахтер»), Игорь Ощипко («Карпаты»), Владимир Полевой («Металлург» З).

Полузащитники: Олег Гусев и Андрей Ярмоленко («Динамо»), Анатолий Тимощук («Бавария»), Евгений Коноплянка и Руслан Ротань («Днепр»), Денис Олейник («Металлист»), Тарас Степаненко («Металлург» З), Игорь Худобяк и Артем Федецкий («Карпаты»), Александр Яковенко («Вестерло», Бельгия).

Нападающие: Марко Девич («Металлист»), Роман Зозуля («Динамо»).

Маркевич заявил, что место в воротах займет Андрей Дикань, который проведет на поле весь матч. Капитанская повязка перейдет к Тимощуку, а позицию нападающего обязательно доверят молодому Морозюку. Кстати, о нападающих. А не мало ли для современной сборной иметь всего двух форвардов в заявке? Неужто некого вызвать было? Хотя бы тех же Ковпака, Гладкого, Фомина? У Мирона Богдановича свои резоны?

Например, наставник сборной может опробовать игровую схему 4 − 5 − 1, с трио центральных полузащитников, часть которых будет больше ориентирована на оборону, а часть на атаку. Или Ярмоленко все же окажется на позиции чистого форварда. Может, и еще кого-нибудь из полузащиты Маркевич поближе к атаке переведет. Вариантов − масса, фантазировать можно бесконечно. А пищу для размышлений даст, как обычно, игра.

Кстати, с Норвегией мы в не столь отдаленном прошлом уже играли. Товарищеский матч 19 ноября 2008 года Украина − Норвегия завершился победой хозяев со счетом 1:0, гол с пенальти на 26-й минуте забил Евгений Селезнев. Этот мяч стал его первым мячом в футболке национальной сборной. На 50-й минуте норвежцы остались вдесятером после удаления Рисе. Правда, из того состава сборной в сегодняшнем матче смогут принять участие всего три человека − Чигринский, Русол и Девич. Все течет, все меняется.

Ожидать от поединка острого и открытого футбола не стоит. Маркевич посмотрит в деле молодежь, даст поиграть тем, кто в предыдущих поединках провел на поле немного времени. А результат… А что результат! Третий матч позволит подвести некие итоги работы Мирона Богдановича в сборной. Становление команды − дело долгое и кропотливое, а потому не будем делать скоропалительных выводов. Национальной команде сейчас нужна поддержка болельщиков.

Підписатися на новини