Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

ФУТБОЛ

 

 

Дніпропетровськ готується до великого футболу

11channel.dp.ua

08.10.09

Сьогодні ввечері до Дніпропетровська прилітають футболісти збірної Англії. Потроху починають з’їжджатись і вболівальники, як з-за кордону, так і з усіх областей України. Міліція переходить на посилений режим роботи вже з ранку п’ятниці. До них наступного дня долучаться внутрішні війська та підрозділи «Беркут». Десятого жовтня на Дніпро-Арені очікується аншлаг, а сам матч вважають своєрідною перевіркою готовності України до Євро 2012. Тож, як забезпечуватиметься охорона порядку під час гри збірних України і Англії — дивіться далі. Очікується, що з туманного Альбіону приїде дві з половиною тисячі вболівальників. Розмістяться вони в чотирнадцяти готелях Дніпропетровська. Решта, правда, приїде на матч з Донецька та Києва автобусами в рамках туристичної програми. І в готелях з іноземцями і в самому місті, переважно центрі, патрулюватимуть наряди міліції. На самому ж стадіоні під час матчу буде задіяно півтори тисячі правоохоронців, ще сорок п’ять екіпажів патрульної служби забезпечуватимуть порядок на прилеглій території. У складі делегації з Англії до Дніпропетровська приїдуть одинадцять поліцейських — вони допомагатимуть місцевій міліції працювати з англійськими вболівальниками, які відрізняються від інших непередбачуваною поведінкою. Для них наші правоохоронці підготували буклети англійською мовою. Там розповідається чого не слід робити і яку відповідальність гості нестимуть у разі порушень. Мовний бар’єр буде долатись за допомогою перекладачів. Вони працюватимуть і в черговій частині міліції, щоб скласти заяву в разі інциденту і, звичайно, на стадіоні. Вулиці навколо стадіону «Арена-Дніпро» будуть перекриті і задіяні як стоянки для автобусів та автомобілів. Це вулиці Щорса, Ульянова, частково Короленка, а також площа Леніна і проспекти Ільїча, Кірова та ліва сторона проспекту Пушкіна. Міліція каже, що вона наготові, втім, й досі немає порозуміння з Федерацією футболу. Для вболівальників, які не потраплять на стадіон, буде працювати фан-зона з великим екраном на Фестивальному причалі. Своєрідною компенсацією стане і матч вболівальників двох країн, який пройде о 13-й годині того ж дня.

+++

Англия в Днепропетровске − первый страх

Дмитрий Москаленко

Football.sport.ua

08.10.09

Прибытие в гостиницу автобуса с подопечными Капелло было встречено весьма сильным ревом

В 20.45 сборная Англии приземлилась в днепропетровском аэропорту. Автобусы были поданы прямо к трапу самолета, поэтому встречающие англичан болельщики, желающие взять автограф у Бекхэма и компании,  остались ни с чем. Из аэропорта делегацию в составе 60 человек (кроме команды, это работники английской футбольной ассоциации, а также шеф-повар сборной) прямиком отправили в гостиницу «Украина».

У отеля команду ожидали журналисты и около сотни болельщиков. Фанаты в основном были юного возраста, при этом наблюдалось немало женского пола. Были и люди постарше, некоторые − с маленькими детьми. У одного из них был футбольный мяч и фломастер. Впрочем, охрана болельщику тут же намекнула, что шанса подойти к кому-то из заезжих звезд у него не будет.

Прибытие автобуса было встречено весьма сильным ревом. Англичане в окнах смотрелись как-то перепугано. Не исключено, что у многих в головах мелькнули мысли: «И чего я сюда приперся… Сидел бы сейчас в своем Манчестере и болел бы за второй состав…» Сложилось впечатление, что для них поездка в Днепропетровск приравнивалась визиту к каким-нибудь африканским туземцам-людоедам. Понятно, что в такой обстановке любые контакты были исключены.

Действительно, двери автобуса открылись прямо перед входом в гостиницу и футболисты, просто таки со спринтерской скоростью пробежались из транспортного средства в холл отеля в небольшом коридорчике из живой охраны. На всю эту телепортацию у них ушло не более двух минут. О том, чтобы взять какое-то интервью не было и речи.

Официальное общение с прессой у сборной Англии запланировано на пятницу. В 18.00 команда Фабио Капелло проведет тренировку на «Днепр-Арене» (для массмедиа открыта она будет лишь первые 15 минут), а перед этим главный тренер команды в компании Джона Терри проведут пресс-конференцию. Наверняка, у дверей гостиницы «Украина» фанаты будут дежурить сутками, однако при таких беспрецедентных мерах безопасности, маловероятно, что британцы пойдут посмотреть город. «Экскурсия» перед матчем у них запланирована только одна − на стадион.

+++

Милиция Днепропетровска переходит на усиленный режим работы уже с утра пятницы

Дмитрий Москаленко

Football.sport.ua

08.10.09

10 октября на «Днепр-Арене» ожидается аншлаг, и хотя Днепропетровск лишен права принять Евро-2012, для многих иностранных функционеров эта игра станет своеобразной проверкой Украины в подготовке к континентальному форуму. В первую очередь, их интересуют вопросы безопасности.

Итак, сборная Англии прибыла в Днепропетровск. Постепенно начинают съезжаться и болельщики, как из-за границы, так и с других областей Украины. Местная милиция переходит на усиленный режим работу уже с утра пятницы. В субботу к ним подключаются внутренние войска и подразделения «Беркута».

Ожидается, что из Англии прибудет порядка 2.5 тысяч болельщиков, которые разместятся  в 14 гостиницах Днепропетровска. Некоторые из них приедут на автобусах из Донецка и Киева, в рамках туристической программы. И в отелях, и в самом городе (преимущественно в центре), с иностранцами будут рядом милицейские патрули. На самом стадионе во время матча буде задействовано полторы тысячи (один милиционер на 15 болельщиков) стража порядка, и еще 45 экипажей будут охранять прилегающую к арене территорию.

В составе английской делегации приехали 11 полицейских, которые помогают местной милиции работать с приезжими фанатами, которые, по сложившемуся стереотипу, отличаются от всех других непредсказуемым поведением. Для них украинские милиционеры приготовили буклеты на английском языке, В них рассказывается о том, чего не стоит делать, и какую ответственность будут нести нарушители порядка.

Языковый барьер будет преодолеваться с помощью переводчиков. Толмачи будут работать и в дежурных частях милиции (чтобы составить заявление в случае инцидента) и, конечно, на стадионе.

Улицы вокруг «Днепр-Арены» будут перекрыты и задействованы как стоянки для автобусов и автомобилей. Это улицы Щорса, Ульянова, частично Короленко, а также площадь Ленина, проспекты Ильича и Кирова, левая сторона проспекта Пушкина.

В общем, в милиции считают, что они полностью готовы к различным внештатным ситуациям, которые могут быть сопряжены матчу. Для болельщиков, которые не попадут на стадион, будет работать фан-зона с большим экраном на Фестивальном причале.

+++

Національна збірна Англії з футболу прибула до Дніпропетровська

Людмила Блик

Укрінформ

08.10.09

Національна збірна Англії з футболу сьогодні ввечері прибула до Дніпропетровська, де має провести матч відбіркового циклу чемпіонату світу проти збірної України, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Англійських футболістів поселять у найдорожчому готелі міста «Гранд Готель Україна», номери у якому коштують від 132 до 396 доларів. Українська збірна розміститься в «Парк-Готелі», де номери коштують від 1000 до 2500 гривень.

У складі делегації з Англії до Дніпропетровська приїхало одинадцять поліцейських − вони допомагатимуть місцевій міліції працювати з англійськими вболівальниками, які відрізняються від інших непередбачуваною поведінкою.

Як зазначив заступник начальника Дніпропетровського міського управління міліції, полковник міліції Володимир Седлецький, на матч до Дніпропетровська очікується прибуття двох з половиною тисяч англійських вболівальників. «Тому на співробітників міліції покладається особлива відповідальність за гарантування безпеки під час матчу на самому стадіоні, у фан-зоні на Фестивальному причалі, а також під час переміщення як англійських, так й українських вболівальників», − сказав В. Седлецький.

За його словами, міліція вже завтра, 9 жовтня, з 8 години ранку і до від'їзду останнього англійського вболівальника переходить на посилений варіант несення служби. До міліцейських підрозділів наступного дня долучаться внутрішні війська та підрозділи «Беркут».

«На самому стадіоні під час матчу нестимуть службу 1500 співробітників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ. На території, що прилягає до стадіону, буде виставлено 45 патрульних екіпажів, у тому числі 15 − «Беркута», − зазначив В. Седлецький.

Як повідомив координатор Дніпропетровського міського центру волонтерів Микита Проданець, іноземних гостей і вболівальників зустрічають і супроводжуватимуть 70 волонтерів з числа студентської молоді, яких було відібрано за знанням англійської мови. Вже сьогодні їх легко можна було упізнати на вулицях міста за яскравою формою одягу.

Крім того, для зручності гостям роздадуть інформаційні буклети англійською та українською мовами з правилами поведінки у громадських місцях, на стадіоні, картою центральної частини Дніпропетровська, корисними телефонами та іншою інформацією.

+++

Вчаться офіцери безпеки

Fpl.ua

08.10.09

ПРЕМ’ЄР-ЛІГА провела Робочу нараду представників служб безпеки футбольних клубів. Повне клубне представництво доповнили заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Салімський, заступник начальника УВС Донецької обл. з безпеки проведення Євро-2012 Іван Башта та член комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ Владислав Бучкін.

На нараді розглядалися питання забезпечення безпеки та громадського порядку на стадіонах, налагодження контактів з фан-клубами і фан-рухами, а також обговорювався проект єдиної інформаційної бази даних на грубих порушників порядку у середовищі футбольних вболівальників.

Офіцери безпеки клубів, які зібралися разом вже вдруге протягом сезону, позитивно відзначили роботу Прем’єр-ліги у напрямку профілактики та боротьби із порушеннями порядку на стадіонах. Гострий діалог виник у представників клубів із присутніми правоохоронцями. Футбольні люди не завжди знаходять розуміння з міліцією на місцях і тому на трибунах стаються інциденти, яких можна уникати. Якраз для поглиблення співпраці між сторонами Прем’єр-ліга організує практичні навчання на одному з єврокубкових матчів. Офіцери безпеки всіх клубів та відповідальні особи міліції з регіонів разом відпрацьовуватимуть дії у можливій нештатній ситуації на матчі підвищеної складності.

Начальник відділу безпеки проведення змагань Прем’єр-ліги Олег Ковальов (праворуч) та запрошені на Робочу нараду Іван Башта, Володимир Салімський та Владислав Бучкін (зліва направо)

+++

ЕВРО-2012

 

 

Мнение эксперта: Одессу лишили Евро-2012 из-за того, что она хотела привлечь иностранные инвестиции          

Od-news.com

08.10.09

Заведующий кафедры мирового хозяйства и международных экономических отношений ОНУ имени Мечникова Сергей Якубовский напомнил журналистам, что мировая практика свидетельствует: при подготовке к крупнейшим спортивным форумам, страны и города всегда стремятся привлечь иностранные инвестиции. По этому же пути шла Одесса при подготовке к футбольному чемпионату Европы 2012 года. И подготовлена Одесса лучше других украинских городов. «Но несколько человек в Киеве», уверен С.Якубовский, решили иначе, лишив наш город заслуженного права участвовать в футбольном празднике Европы.

А что же с иностранными инвестициями в украинскую экономику в связи с Евро-2012? − Да ничего, говорит С.Якубовский. Никакие инвестиции не привлекаются. Наоборот, сейчас выделены очередные десять миллиардов гривен, которые могут уйти неизвестно куда...

+++

Віктор Корж: «Такого ганебного бюджету, як той, що пропонується зараз по Міністерству у справах сім’ї, молоді і спорту, ще не було»

Partyofregions.org.ua

08.10.09

Виступаючи з парламентської трибуни під час обговорення урядового проекту бюджету на наступний рік, народний депутат від Партії регіонів, міністр у справах сім’ї, молоді і спорту в Опозиційному уряді Віктор Корж зазначив:

− Я хотів би привернути вашу увагу до проблем, пов’язаних із підготовкою до Євро-2012, а також до питань, що стосуються відповідальності Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту.

Свого часу ми звернули увагу чинної влади, діючого уряду, що фінансування проекту Євро-2012 зі Стабілізаційного фонду є неприпустимим.

Безумовно, декларуючи, що це − проект пріоритетний для нашої країни, і що і нинішній уряд, і його попередники десятки разів давали відповідні державні гарантії, ми говорили, що ні в якому разі не можемо допустити зриву цього загальнодержавного проекту. Попри це, у 2009 році чи не єдиним джерелом його фінансування був визначений Стабілізаційний фонд. Результат? За словами Президента, рівень фінансування цього проекту склав всього 30 відсотків.

Між тим, зараз ми знаходимося на відстані лише двох місяців від контрольної відмітки, на якій може буде поставлено − частково або навіть повністю, − жирного хреста на наших європейських, спортивних і не тільки, сподіваннях.

Тепер про те, що безпосередньо стосується Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту. Я хотів би зазначити про наступне: 2007 року бюджет цього міністерства перевищував мільярд гривень (і це за курсом 5,05 гривні за долар). У 2008 році він вже був на рівні 700 мільйонів. В цьому році маємо 800 мільйонів. На наступний рік планується біля мільярду. В реальному вимірі це є найбільшим скороченням бюджету міністерства за всі роки Незалежності.

До чого це призвело? Вже в цьому році (і ця тенденція зберігатиметься ы протягом наступного року) скорочені дуже важливі програми розвитку спорту, фізичної культури і здоров’я нації.

Скажіть, будь ласка, шановні колеги, для кого з вас ще не є цілком зрозумілим, що запорукою нормального користування спортивними спорудами є, власне, їх фізична наявність? І що запорукою нашого здоров’я є саме можливість їх регулярно відвідувати?

І що ми з огляду на це бачимо в реальності? А бачимо ми те, що на розвиток матеріально-технічної бази спорту чинний уряд планує виділити 2 мільйона 700 тисяч гривень. Це рівно у сто десять разів менше, ніж на ці самі цілі виділяв уряд Віктора Федоровича Януковича. Це просто безпрецедентний випадок.

Зараз повністю зупинилося будівництво палаців спорту. А були, хто ще пам’ятає, добрі наміри побудувати їх у всіх обласних центрах...

Крім того, скорочено програми будівництва футбольних майданчиків, спортивних тренажерних комплексів і інших, простих і доступних для нашого населення, і головне − безкоштовних спортивних споруд.

Скорочено програми підтримки молоді, дітей, молодіжного будівництва тощо.

Я висловлюю думку всіх депутатів нашої фракції. Такого ганебного бюджету, як той, що пропонується зараз по Міністерству у справах сім’ї, молоді і спорту ще не було, і я просив би підтримати пропозицію переробити цей бюджет у сфері, що стосується молодіжної політики, фізичної культури і спорту, підготовки до Олімпійських ігор, а також фінансування Євро-2012 на наступний рік.

+++

У Варшаві розпочинає роботу Центр моніторингу антирасистської діяльності у Східній Європі

  

Укрінформ

09.10.09

Центр моніторингу антирасистської діяльності у Східній Європі розпочинає свою роботу у Варшаві. Він створений за підтримки УЄФА і контролюватиме, досліджуватиме і документуватиме прояви расизму по всьому регіону, включаючи країни-господарі фінального турніру чемпіонату Європи-2012 з футболу Польщу й Україну, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

  

Центр є частиною трирічного плану мережі FARE («Футбол проти расизму в Європі»), який розроблено для Східної Європи і фінансується УЄФА в рамках підготовки до Євро-2012. Частина коштів при цьому була виділена з доходів від продажу ліцензій на публічний перегляд матчів чемпіонату Євро-2008. Підтримка надається також міжнародною профспілкою футболістів FIFpro, яка разом з УЄФА і FARE в березні організувала конференцію  «Разом проти расизму», що проходила у Варшаві.

  

Основні завдання проекту − підтримка підготовки до чемпіонату й антирасистська діяльність у рамках різних тренувальних програм, підтримка з боку влади і співробітництво з місцевими організаційними комітетами і містами, які прийматимуть матчі чемпіонату. З-поміж інших напрямів робота з членами етнічних меншин по боротьбі з дискримінацією, розвиток діяльності FARE і програм  «Разом проти расизму» на території Східної Європи. Кінцева мета проекту − створення солідної бази для довгострокової боротьби з расизмом у футболі в цьому регіоні.

  

Проект охопить і такі країни, як Угорщина і Словаччина. Моніторинг буде також здійснюватися на території Румунії, Болгарії, Росії, Білорусі та Молдови.

+++

Міста-господарі Євро-2012 отримали право на промоцію під час церемонії жеребкування відбіркового турніру

2012ua.net

08.10.09

Під час зустрічі представників МОК «Євро-2012 Польща» з директором УЄФА у справах менеджменту Євро-2012 Лукасом Ахерманном було розглянуто питання участі міст-господарів турніру у церемонії жеребкування відбіркового етапу ЧЄ-2012.

Гданськ, Варшава, Познань та Вроцлав отримали від організаторів жеребкування право на промоцію міст під час церемонії, яка, нагадаємо, відбудеться у варшавському Палаці науки та культури 7 лютого 2010 року. До кінця жовтня буде визначено спосіб, у який буде презентовано польські міста-господарі. Таке саме право отримають й українські міста.

Жеребкування стане першою подією, пов'язаною з власне футбольним турніром, яке зосередить увагу уболівальників зі всієї Європи. У церемонії приймуть участь представники всіх національних футбольних федерацій з Європи і запрошені гості, разом майже 700 осіб. Очікується також приїзд кількасот представників медіа, а трансляції з цієї події планують велика кількість телекомпаній.

+++

Через Львів в Україні блокуються усі проекти Євро-2012?

Obk.lviv.ua

09.10.09

Два місяці на рахунках Львівської міської ради лежать виділені урядом гроші для будівництва стадіону до Євро-2012, а це 50 млн. грн. Однак місто із серпня ніяк не може їх використати, − заявив під час перебування у Львові міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. 

Він наголосив, що через це блокуються проекти, які стосуються Євро − 2012 по усій країні.

 «Коли ви звернулися до уряду, то наступного ж дня було виділено 50 млн. грн. Сьогодні також заброньовано ще 50 млн. грн», − сказав Павленко.  Відтак запевнив він, що 100 млн. грн. від держави для будівництва стадіону до Євро-2012 у Львова уже є.

+++

Арсен Аваков провел встречу с Председателем Представительства Европейской Комиссии в Украине

Kharkivoda.gov.ua

08.10.09

Председатель облгосадминистрации Арсен Аваков провел встречу с Председателем Представительства Европейской Комиссии в Украине господином Жозе Мануэл Пинту Тейшейра. В мероприятии также участвовали: первый заместитель председателя облсовета Николай Титов, начальник Главного управления внешнеэкономических связей и Евроинтеграции облгосадминистрации Виктор Коваленко, руководитель проекта «Устойчивое местное развитие в Украине» господин Бернар Фролишер и другие.

В ходе состоявшейся беседы руководитель области проинформировал господина Тейшейру и его коллег о развитии отношений Харьковской области с зарубежными странами и наиболее значимых мероприятиях с международным участием, которые прошли на Харьковщине в последнее время. В частности, речь шла о Большой Слобожанской Ярмарке и встрече Министров иностранных дел Украины и Российской Федерации с руководителями приграничных областей двух стран.

Арсен Аваков обратил внимание высокого гостя на рост экономического и политического авторитета Харьковского региона, который с каждым годом наращивает взаимовыгодное сотрудничество с ближним и дальним зарубежьем, сделав ставку на высокие технологии и реализацию научно-образовательных проектов.

Руководитель области поблагодарил господина Тейшейру за участие в совместных программах, отметив их полезность с точки зрения евроинтеграционных устремлений Украины и важность для развития местного самоуправления.

По просьбе Председателя Представительства Европейской Комиссии в Украине Арсен Аваков особо остановился на теме подготовки Харьковской области к играм финальной части Европейского первенства по футболу 2012 года. Он детально проинформировал господина Тейшейру о ситуации с готовностью инфраструктуры и базовых объектов чемпионата, и выразил уверенность в том, что г.Харьков войдет в число городов, принимающих матчи «ЕВРО-2012».

«Нет никаких сомнений в том, что Харьков выполнит все условия УЕФА. Замечания экспертов УЕФА, которые недавно посетили наш город, касаются «косметических» доработок и мы все успеем сделать в оставшееся время»,− подчеркнул руководитель области.

Председатель Представительства Европейской Комиссии в Украине выразил удовлетворение относительно полученной информации и пожелал Харькову успехов на пути к «ЕВРО-2012».

Говоря о совместных проектах, которые носят общественно ориентированную направленность, господин Тейшейра отметил, что они реализуются на Харьковщине в течение двух лет и сейчас уже можно увидеть их результаты.

«Громады уже разобрались с тем, какую пользу приносят эти проекты, и в ближайшем будущем мы намереваемся увеличить нашу поддержку в этом секторе. Подобные проекты имеют неоспоримые преимущества. Они не только помогают местным громадам решить наиболее острые проблемы, но также меняют отношение людей к собственной роли в решении этих проблем»,− сказал Председатель Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Господин Тейшейра также проинформировал Арсена Авакова о программе своего пребывания в Харьковской области, в которую, в частности, включено посещение Близнюковского района и г. Изюм, который является одним из четырех городов, где реализуется пилотный проект по устойчивому местному развитию.

«Задачей данного проекта является предоставление технической помощи, а также поставка оборудования для решения наиболее неотложных задач в сфере коммунального хозяйства. Эти проекты чрезвычайно важны в ходе децентрализации власти в Украине, с ее переносом из центра в регионы и области страны»,− пояснил Председатель Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Господин Тейшейра поблагодарил Арсена Авакова за встречу и выразил надежду на продолжение тесного сотрудничества. Он также пригласил харьковских журналистов принять участие в поездке в Близнюковский район и г.Изюм 9 октября 2009 года, чтобы на месте оценить плоды реализации совместных проектов.

+++

Ми повинні швидко та якісно побудувати метро в Донецьку та Дніпропетровську, − перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко

Mintrans.gov.ua

08.10.09

Ми повинні швидко та якісно побудувати метро в Донецьку та Дніпропетровську, − перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко

 «Мінтрансзв’зку зацікавлене в реалізації будівництва метрополітену в Донецьку та Дніпропетровську, і ділові стосунки України з японськими компаніями вказують на можливість отримати необхідне фінансування та якісне виконання всіх робіт», − наголосив перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко під час робочої зустрічі з представниками японської компанії «Sumitomo Corporation» щодо її участі в будівництві метро, яка відбулася 8 жовтня в Києві.

Для проведення переговорів до України прибули генеральний менеджер японської компанії Широ Нішоока, старший консультант Padeko Йошия Накагава, менеджери департаменту транспортних проектів: з Росії − Шухеі Оное, з Токіо − Хіроши Карашима.

Напередодні японська делегація побувала у Донецьку та Дніпропетровську, де ознайомилася з можливостями та інфраструктурними умовами будівництва метро. Тому сьогоднішня зустріч у Києві пройшла конструктивно і була спрямована на обговорення практичних питань.

За словами Йошія Накагави, «Sumitomo Corporation» має всі технологічні інструменти для того, аби виконати будівництво метро у такому складному з точки зору дотримання безпеки праці, як Донецьк. Загальна ситуація ж в Донецьку нині дуже подібна до ситуації в місті Софія (Болгарія), де «Sumitomo Corporation» так само будує метро.

«Загальна інфраструктура та схеми проходження ліній в Донецьку дуже подібний до Софії, − зауважив пан Накагава. − Будівництво метрополітену в Софії − яскравий показник успішної реалізації цього проекту силами «Sumitomo Corporation». Я переконаний, що аналогічну роботу нам вдасться виконати і в Україні: максимально якісно та швидко».

За словами першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України Василя Шевченка, для України основне питання знаходиться не в площині якості виконання робіт, а в частині залучення кредиту. «Зараз зусилля України спрямовані на підготовку до Євро-2012: усі потужні вітчизняні компанії працюють на даних об’єктах, − зауважив Василь Шевченко. − І я можу впевнено сказати, що в Україні є компанії з належним рівнем кваліфікації, з досвідом будівництва найглибших в Європі тунелів та шахт. Наші компанії здатні якісно побудувати метро. Тому для України головне − залучення кредитних коштів».

Менеджер групи транспортних проектів з Росії Шухеі Оное з приводу фінансування проектів будівництва метро зауважив, що зі свого боку японська сторона зробить усе можливе для того, щоб залучити кошти Японського кредитного агентства та, зважаючи на наближення Євро-2012, якнайшвидше побудувати об’єкти. «Зі свого боку ми всіляко сприятимемо у прискоренні прийняття рішення про виділення коштів для будівництва метро в Україні. Водночас я звертаюся до Мінтрансзв’язку з проханням підтримати питання на урядовому рівні: це посилить довіру до України з боку Японського кредитного агентства», − сказав Шухеі Оное.

«Мінтрансзв’язку виступатиме за надання державних гарантій під залучення коштів для будівництва метро, адже ми налаштовані на продуктивну співпрацю», − запевнив перший заступник Міністра. За його словами, в Уряду є розуміння важливості реалізації цих проектів, тому в даному випадку проблем не має бути. «Україна надзвичайно зацікавлена в тому, аби встигнути побудувати метро в Донецьку та Дніпропетровську до Євро-2012. Тому ми − за оперативне прийняття всіх погоджувальних рішень та якнайшвидшого початку будівництва», − підкреслив перший заступник Міністра.

Найголовніше, у чому зійшлися сторони, − це забезпечення українців робочими місцями під час будівництва. Василь Шевченко запропонував, а Йошія Накагава підтримав ідею залучення до спорудження метро українських компаній-підрядників. «Ми маємо подібний досвід: у центрі міста, зважаючи на високу складність робіт, працюватимуть японські фахівці, а в інших районах − місцеві компанії. Така практика зарекомендувала себе як успішна», − сказав Йошія Накагава. Він наголосив, що роботи будуть виконані за передовими японськими технологіями.

За словами першого заступника Міністра, є всі передумови для того, щоб проекти з будівництва метро в Донецьку та Дніпропетровську були реалізовані швидко. «Важливо, що ми маємо повне розуміння та підтримку Уряду в цьому питанні», − наголосив Василь Шевченко.

+++

Государство задолжало за ремонт донецких дорог 30 миллионов гривен

Altcom.ua

08.10.09

Программа по строительству и реконструкции дорог в Донецке практически выполнена, однако государство задолжало дорожным строителям 30 миллионов гривен. Об этом сегодня в ходе пресс-конференции сказал Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

«Мы практически выполнили планы, те которые намечали на 9 месяцев. Сегодня остается неоплаченными выполненные работы на сумму 30 миллионов гривен за счет государственного бюджета и государственной программы по Евро-2012, те которые были предусмотрены государственной программой для коммунальных дорог», − сказал Лукьянчнеко.

Он также отметил, что сегодня завершаются работы на таких объектах: «улица Челюскинцев от проспекта Мира до улицы Артема… Бульвар Шевченко, это из таких − значимых объектов. Реконструкция набережной закончена − от проспекта Гурова до проспекта Мира. В Кировском районе проведены работы по улице Петровского и в поселке шахты Абакумова, там где напряженное транспортное движение».

Напомним, что работы на бульваре Шевченко вело ООО «Дорожное строительство «Альтком». Компания также сдала в этом году дорогу в обход нового стадиона «Донбасс Арена». Оба объекта включены в программу подготовки города к Евро-2012.

+++

У Городоцькому районі до «Євро-2012» збудують реабілітаційний центр за 98 млн грн та три готелі

Zik.com.ua

09.10.09

У Великому Любені Городоцького району Львівської області повним ходом іде підготовка до «Євро-2012». Тут вже цього року почнуть освоювати близько 98 млн грн − це держбюджетні кошти на зведення комплексу на 300 місць. Ця споруда під час чемпіонату Європи з футболу буде приймати гостей, а відтак стане реабілітаційним центром для інвалідів Всеукраїнського значення. Про це повідомив сьогодні, 8 жовтня, власкор ЗІКу.

Для цього селищна рада вже виділа 4 га землі. Також інвестори тут зведуть три трьохзіркові готелі − на 150 місць кожен.

Реабілітаційний центр у Великому Любені буде потужнішим, ніж Львівський, що на Сихові. Він обслуговуватиме недієздатних людей з усієї України. Це допоможе створити нові робочі місця, привернути увагу до селища інвесторів, як вітчизняних, так і з-за кордону.

За словами  заступника селищного голови Йосипа Фабриги,  внесення селища в Державну програму підготовки до «Євро-2012» відкрило перспективу для надання цьому унікальному куточкові Галичини статусу «курортного».

Підписатися на новини