ЧС-2010: очікуваний розгром андоррців

Україна − Андорра − 5:0 (2:0).

Голи: 1:0 Ярмоленко (18), 2:0 Мілевський (45+2), 3:0 Шевченко (71, з пенальті), 4:0 Мілевський (90+1, з пенальті), 5:0 Селезньов (90+4, з пенальті).

Україна: П’ятов, Мандзюк, Кучер, Чигринський, Кобін, Тимощук, Мілевський, Гусєв (Гай, 70), Воронін (Селезньов, 65), Шевченко (Гоменюк, 81), Ярмоленко.

У суботу, 5 вересня, у  відбірному матчі ЧС-2010 національна команда здобула очікувану перемогу над збірною Андорри з рахунком 5:0. У першому таймі господарі поля забили два голи після розіграшів кутового та штрафного ударів, а в другому таймі всі три м’ячі провели з 11-метрової позначки.

Акцент − виключно на атаку

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко виставив склад з відвертим ухилом до атакуючих дій. Зокрема, Олег Гусєв та Андрій Ярмоленко виконували функції фактично крайніх нападників, Андрій Воронін та Андрій Шевченко повинні були діяти на вістрі атаки, здебільшого по центру, під ними − Артем Мілевський, регулярно підключалися до наступу і крайні захисники − Віталій Мандзюк та Василь Кобін.

Гол від дебютанта

Уже на 3-й хвилині «синьо-жовті» змарнували перший стовідсотковий момент − Олег Гусєв з близької відстані влучив у поперечину. Згодом ледь не забив дебютант Андрій Ярмоленко − в останній момент захисник вибив м’яча з лінії воріт. А на 18-й хвилині саме вони і організували перший гол у ворота андоррців − Гусєв виконав кутовий, і Ярмоленко метрів з десяти «розмочив» ворота гостей.

Поперечина грала за Андорру

Протягом наступних 12-ти хвилин українці створили ще кілька надзвичайно слушних нагод для того, щоб подвоїти рахунок, але удар головою Артема Мілевського прийшовся у перекладину, потім Андрій Воронін, пробиваючи впритул, влучив у голкіпера, і від того м’яч, зачепивши поперечину, залишив поле. Нарешті, знову-таки Мілевський, після передачі Ярмоленка, не зміг вразити фактично порожні ворота метрів з десяти. І все ж на перерву підопічні Михайличенка пішли, маючи перевагу у два м’ячі − Мілевський вдало пробив головою після навісу зі штрафного у виконанні Вороніна.

Пенальті раз, два, три

По перерві перевага господарів не викликала жодних сумнівів (варто зауважити, що гості так і не завдали бодай одного удару по воротам П’ятова, котрий, до того ж, протягом усього матчу виконав лише чотири удари від воріт), але гольові моменти виникали не так часто, як у першому таймі. Та все гості змушені були ще тричі розпочинати з центру поля після результативних пенальті, два з яких «заробив» Мілевський, а ще один − Володимир Гоменюк. Відтак − 5:0 (з такою різницею в офіційних матчах ми перемагали лише Фарери), і збірна України в гарному настрої готуватиметься до надважливого поєдинку з білорусами, що відбудеться вже 9 вересня у Мінську.

Зламати «стіну»

Олексій Михайличенко на післяматчевій прес-конференції зазначив наступне: «Ми старанно шукали спосіб пройти «стіну» з 11-ти гравців, які перебувають виключно біля своїх воріт, і створили багато моментів. Зрештою, це й спрацювало. Водночас необхідно зазначити, що жодна тактика не матиме довершеного вигляду, якщо буде відсутня реалізація своїх шансів. Гадаю, якби в першому таймі ми втілили в голи хоча б половину з того, що створили, то друга половина зустрічі не була б дещо нервовою, і проходила би за іншим сценарієм».

Перемога хорватів
Також зауважимо, що в іншому поєдинку, який відбувся 5 вересня в шостій відбірній групі ЧС-2010, хорвати перемогли на власному полі білорусів з рахунком 1:0 завдяки автоголу в середині першого тайму Вєрховцева. Наприкінці зустрічі з поля було вилучено Чорлуку, однак, створивши два відмінні шанси відігратися, реалізувати їх гості не змогли. Отож, наразі Англія лідирує − 21 очко (7 матчів), далі − Хорватія 17 (8), Україна − 14 (7),  Білорусь − 9 (7)…

Підписатися на новини