Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет

 

 

ФУТБОЛ

Так «Льосік» чи Олексій Олександрович?

Іван Сірко

Сhampion.com.ua

12.06.09

Останній матч національної збірної України з Казахстаном, де при блідій грі було здобуто очки, а Михайличенко і Ко ледве не зганьбилися, поставив багато запитань. У наставника синьо-жовтих Олексія Михайличенка ще є час, щоб зробити висновки, а ось вболівальники хочуть зрозуміти вже зараз, що чекати від команди, коли вона насилу перемагає явного аутсайдера.

Багато вболівальників головною причиною такого футболу у виконанні національної збірної вважають Олексія Михайличенка. Отже, що не вдалося зробити Михайличенку за майже два роки біля керма національної команди.

«Свіжа кров» абр потрібна інша група

Після свого приходу до національної команди Михайличенко відразу заявив, що буде шукати «кістяк» збірної, але так і не знайшов.

Воротарі: За 1,5 роки Михайличенко на цій позиції спробував Шовковського, Худжамова, Богуша та П`ятова, Але опитмального голкіпера вже у відборі до ЧС-2010 ми так і не побачили і тому свідчення останні два матчі з Хорватією та Казахстаном.

Захист: За 14 матчів синьо-жовтих під керівництвом Михайличенка в жодному з поєдинків ми на полі не побачили захисної лінії, яка б провела разом хоча б кілька матчів. Було лише постійне тасування колоди, в якій в різний час грали Русол, Чигринський, Кучер, Мандзюк, Несмачний, Шевчук, Пашаєв. Але жоден з цих гравців так і не став козирним у команді Михайличенка. Можливо, через це ми і маємо постійні проблеми в обороні, коли навіть Казахстан нам за матч має забивати два-три голи...

Півзахист: Тут вийшла справді «солянка». Виконавців на ці позиції у Михайличенка тривалий час вистачало. Улюбленцями тут стали Назаренко та Михалик, які викликалися майже на всі ігри. Те ж саме стосується Ротаня. Алієва тренер викликав до збірної лише за втручання Григорія Суркіса, а то в недалекому майбутньому гламурному Сашку довелося б дивувати своєю грою лише на клубному рівні та бути улюбленцем глянцевих журналів.

Тобто нових людей, які були б зіграні між собою і відчували одного ми знову таки не бачимо. Через раз з`являються в команді Калиниченко, Кравченко, Ярмаш, Левченко, але своєї гри так і не знайшли. В останніх іграх забігав і розпочав забивати Гай, але його вихід на поле, це лише відсутність у Михайличенка гравця на фланг, ніж його тактичний хід.

Напад: Тут більш-менш все стабільно. Стара гвардія: Шевченко, Воронін. До них додався Мілевський, якого в збірну ще залучав Блохін. Нововведеннями Михайличенка, яке прийшлося не всім до душі, стали Селезньов, Гладкий, Гоменюк та Ковпак, хоча останній так і не провів жодного матчу в синьо-жовтій футболці. Не всім зрозумілий «ігнор» Реброва, котрий хоча вже й не готовий грати весь матч, але останні хвилин 15-20 гри на своєму досвіді був би не гіршим за «молодих орлів» Михайличенка.

У будь-якому разі, Михайличенко ввів до збірної чимало гравців, але вони так і не стали командою, що здатна вирішувати якість завдання.

Авторитет не проп`єш

За часів свого кермування в київському «Динамо» Михайличенко так і не став авторитетом для більшості гравців. Легіонери його ігнорували, ветерани команди називали його «Льосіком», а власники команди радили кого ставити на гру. Можливо, що з часом «Льосік» став Олексієм Олександровичем вже в національній команді. Але щось не схоже на це. Підтвердження тому конфлікт з Вороніним, який тренер так і не зумів розрулити. Були проблеми з «Вороною» і в Блохіна, але той зумів вгамувати хлопця.

Щось не пригадується жодного інтерв`ю таких «монстрів» збірної як Тимошук, Воронін, Шевченко, де вони б називали Михайличенко поважно, Олексій Олександрович.

Молодь же збірної добре бачить поведінку лідерів і робить свої висновки.

Згадується 2004 рік і товариська гра з Македонією, де Шевченку заїхали ліктем в зуби, він швирогонув футболу національної команди і самовільно пішов з поля. Тоді пану Суркісу довелося довго вмовляти Блохіна викликати Шевченка на наступну Гру. Це все про авторитет.

Не стратег, не тактик, не провидець?

Про стратегію та тактику можуть розповісти інші, в спортивній журналістиці в нас є куди більші монстри, а я таки про те, що лежить на поверхні. Тренер «гірників» Мірча Луческу є давнім майстром замін, коли йому вдалою рокировкою вдавалося змінити хід гри.

А ось в нашого героя з цим проблеми. Не пригадується жодної заміни, яка змінила хід гри, чи хоча б внесла посилення по ходу поєдинку у виконанні Михайличенка. Можливо, саме тут і хист у визначенні тактики та стратегії???

Уболівальники хочуть змін?

Після матчу з Казахстаном до мене підійшов знайомий, який є вболівальником футболу з 1966 року. Десь в ці роки і з`явився на світ пан Михайличенко. Його короткий аналіз гри такий: більш ганебної і слабкої гри збірної України (раніше СРСР, а чому б і ні) він ще не бачив, а потім додав фразу з кінофільму, яку нещодавно взяла в займи прем`єр-міністр: ВСЕ ПРОПАЛО!

+++

Дыминский: У нас вся Премьер лига не серьезная

Turnir.com.ua

12.06.09

О выборах президента Премьер лиги и о результатах годичной работы самой организации «Левому берегу» рассказал одиозный почетный президент львовских «Карпат» Петр Дыминский, который был одним из главных инициаторов реорганизации украинского футбола.

Петр Петрович, как-то не серьезно выглядит решение швейцарца Томаса Курта отказаться от участия в выборах президента Премьер лиги. Он готовил программу, встречался с президентами, а за несколько дней до второго тура выборов вдруг снимает свою кандидатуру...

А у нас вся Премьер лига не серьезная. Я бы сказал, нынешний уклад в украинском футболе, значительно хуже, чем тот, который был во времена Профессиональной футбольной лиги. Я входил рабочую группу, которая разрабатывала этот проект, но реализовать его не удается. Все как всегда: хотели, как лучше, а вышло как всегда.

Почему так случилось?

По-видимому, те футбольные функционеры, которые не хотят изменений, больше поработали, чем те, которые пропагандируют реорганизацию.

А кто заинтересован в том, чтобы украинский футбол не стал коммерческим продуктом, не приносил прибыль?

Футбол является зеркальным отображением всей нашей общественно-политической системы. Посмотрите сколько в Украине проблем. Все чиновники из высоких трибун заверяют, что хотят добра своей стране. Но почему-то ситуация не улучшается. Тоже и в футболе. Все декларируют желание улучшить ситуация, в результате же существуют существенные негативы в нашем виде спорта. Украинский футбол все больше теряет свою привлекательность. Неужели вы не знаете, что есть люди, которым принадлежит два и больше футбольных клуба Премьер лиги? Подозреваю, вы об этом знаете. Так же, как и о том, что в Украине есть договорные матчи. Все также знают и о некачественном судействе.

Фамилии называть вы не будете?

А зачем называть фамилии? Сколько раз их еще нужно назвать? Я это уже это делал, но эффекта не было. А находиться постоянно, так сказать, на передовой и не иметь даже моральной сатисфакции, смысла не вижу. А какие фамилии вы хотите услышать? Вы же слышали о выступлении президента «Десны», который сознался в коррупции. Он искренне сказал, что давал деньги на судей. Но продолжения эта история не имела.

… Президенту «Десны» после этого выступления запретили заниматься футболом.

Вот видите. Неужели украинцы не слышали мой голос, когда я в 2002 году заявил, что в Верховной раде все покупается и все продается. Что это акционерное общество закрытого типа, в котором народ не имеет ни одной акции. А кто об этом сегодня помнит? Никто. В настоящее время коррупция во всех эшелонах нашей власти. Об этом говорят, начиная от Президента Виктора Ющенко, заканчивая Шустером. И ничего при этом не меняется.

Вы украинский футбол тоже называли Акционерным обществом закрытого типа, в котором главным акционером является Григорий Суркис. Какие у вас отношения с президентом ФФУ?

Отношения у нас нормальны, рабочие. Мы никогда не были с Григорием Михайловичем друзьями. Наши отношения рабочие. Он любит футбол, но в каждого из нас есть своя цель и к ней мы идем различными путями. Мне не подходят некоторые вещи, ему, по-видимому, не по нраву мои высказывания. Для меня самой дорогой является истина. В нашем государстве значительно сложнее сохранить свое лицо, чем его потерять.

Давайте вернемся к Премьер лиге. Судя по вашим словам, когда эта организация эффективно начнет работать не известно?

Создавая Премьер лигу, мы хотели реализовать коммерческий проект. Ведь отсутствие конкурентной борьбы приведет к тому, что на стадионы, вообще, никто ходить не будет. Но есть много фактов, о которых уже вам говорил, которые мешают процессу. Имею в виду одного владельца нескольких клубов, команды Премьер, лиги без собственного стадиона, Академии, инфраструктуры, когда репортажи проводятся не профессионально. Скажем трансляции одной камерой из стадиона Банникова. Это вообще не стадион, это спортивная, тренировочная площадка. Но сегодня Банникова и стадион ФК «Львов» в Добромилле допустили к приему матчей Премьер лиги.

Когда может состояться встреча президентов клубов?

Не знаю. Я разослал другим президентам письмо, в котором изложил свое виденье ситуации. На сегодняшний день не сделанная необходима подготовительная работа по проведению этой встречи. Мы договорились, что на таких встречах будут присутствовать только владельцы клубов, а не их представители. Но теперь никто не знает, кому принадлежит киевский «Арсенал».

… До сих пор вы так и не получили ответ на этот вопрос?

Ответ на этот вопрос никто не получил.

Вы знаете, как ведется поиск кандидатов на должность президента Премьер лиги?

Это задание было поставлено перед исполняющим обязанности президента Премьер лиги Даниловым. Насколько я знаю, не сделано в этом направление практически ничего. Повторяю, мы создали серьезную структуру, которая должна была бы стать прибыльной, а доходы, в действительности, уменьшились. Отошли от ПФЛ, создали Премьер лигу. Но при этом наши расходы в несколько раз увеличились, а доходы в несколько раз уменьшились. Вот такую прибыльную организацию мы создали, хотя сам футбол является убыточным. Вдумайтесь: на протяжении первого полугодия в Премьер лигу поступило 6 миллионов, а доходов было 30 или 50 тысяч. Штат Премьер лиги вдвое больший, чем был в ПФЛ.

Газета «Левый берег»

+++

А чи потрібен такий футбол Україні?

Андрій Данилевич

Ua-football.com

12.06.09

На тлі останніх подій в континентальному і українському футболі зокрема, коли киплять пристрасті навколо майбутнього ЄВРО-2012, право на проведення змагань якого майже прогнозовано стало об`єктом політичного торгу верхівки національного політикуму і війною вітчизняних олігархічних кланів та фінансово-промислових груп, завершенням дебютного чемпіонату прем`єр-ліги і насамкінець матчу відбірного, групового циклу до фінальної частини чемпіонату світу 2010 року Хорватія − Україна, здавалося, фініш турніру серед команд другої ліги виглядає дріб`язком, бо там за довгі роки склалася певна, закономірна тенденція, навіть більше традиція: якщо у тебе з`явилися гроші і бажання підвищитися у класі − шлях догори тобі гарантований. Ким?

Ось тут варто задуматися і проаналізувати розвиток подій наприклад у групі «Б». Зі старту перегонів про свої наміри крокувати до першого дивізіону задекларували принаймні три колективи: дніпродзержинська «Сталь», яка всерйоз налаштувалася повернутися туди після вильоту і невдало проведеного попереднього сезону; дебютант змагань − ФК»Полтава», батькам якого мабуть не дають спокою лаври розмаїття різнолігових команд, куди більш потужніших з економічної точки зору Донецька, Харкова, Сімферополя і навіть Львова; третьою до вище перерахованого тандему, досить несподівано, долучилася кіровоградська «Зірка», яка, до цього, якщо і не зводила кінців з кінцями, то відверто животіла під назвою «Олімпік» обабіч екватору турнірної таблиці.

Майже зі стартових турів поміж трійкою вищезгаданих команд розгорнулася така собі гра в «наперстки», тільки ось підпільний «катала», чомусь, постійно заповітну кульку у вигляді чергової перемоги дарував або полтавчанам, або кіровоградцям. У цьому контексті варто вдатися навіть до стислої, але цікавої статистики. Завдяки виконаним одинадцятиметровим штрафним ударам, серед яких і пенальті на останніх і компенсованих арбітром хвилинах, «Зірка» святкувала сім перемог, «Полтава» − п`ять. В активі «сталеварів» − жодної подібної.

Втім, все це ягідки у порівнянні з наступним. Як і прогнозували фахівці, ще задовго до фінішу першості, однією з вирішальних зустрічей для виявлення переможця у групі стане поєдинок передостаннього туру в Кіровограді, де «Зірка» прийматиме «Сталь». У підсумку, так воно і сталося (гра завершилася з рахунком 2:1 на користь господарів). Футболісти з міста Прометея у турнірній таблиці на очко випереджали свого суперника, і за таких обставин гостей цілком влаштовувала нічия, тоді як господарям потрібно було тільки перемагати. Остання, себто перемога, як відомо у вітчизняному футболі, кується далеко не завжди у ході матчу. Існує безліч чинників, які так чи інакше можуть вплинути на кінцевий результат. Один з них не хитрий, але добре випробуваний − суддівство.

І маємо парадокс. Рефері поєдинку було призначено скандально відомого серед низки своїх колег Анатолія Абдулу з Харкова. Спочатку, його за непрофесіоналізм витурили з вищого дивізіону, після чого він згадується президентом чернігівської «Десни» Олексієм Савченком серед переліку імен арбітрів замішаних в корупційних схемах. Керівники «Сталі», не погоджуючись з подібним розвитком подій, звернулися до голови комітету футбольних арбітрів ФФУ Вадима Шевченка з проханням замінити Абдулу, паралельно опублікувавши статтю в одному з вітчизняних друкованих футбольних видань про «подвиги» харків`янина, коли той обслуговував зустрічі за участі дніпродзержинців у минулому. Вадим Шевченко відреагував наступним чином, запевнивши, що Абдула судитиме, як і належить. Дійсно, у цьому очільник українських рефері не помилився. Бажаного результату господарями було досягнуто за мовчазної згоди «людини у темному». Зрештою, про це згодом.

Перед грою «сталевари» били у всі дзвони і в офіційних листах прохали перших осіб Федерації Футболу України та Професійної Футбольної Ліги відвідати поєдинок «Зірка»-»Сталь». З відомства пана Суркіса реакції не було ніякої взагалі, що, мабуть, і природно, адже ФФУ делегувала повноваження з проведення змагань у другій лізі ПФЛ, але тільки до того параграфу, де питання стосується суддівства. Арбітрів призначає вона. Нонсенс? До честі президента Професійної футбольної Ліги Святослава Сироти, до Кіровограда він прибув особисто, втім, по закінченні поєдинку, на цілком справедливі нарікання з боку дніпродзержинців відносно витончених симпатій рефері на користь господарів, масною плямою серед яких вирізняється не призначений відвертий одинадцятиметровий, і це за умови, що все відбувалося на очах арбітра, за лічені кроки від нього, він відповів майже наступне: «Ми зробили все від нас залежне», на що у відповідь йому хтось кинув: «А судді − що потрібно». Наразі дніпродзержинці готують підбірку відеоматеріалів, де Абдула припустився грубих помилок у їхній бік. Зрештою, якщо навіть експертна комісія ФФУ визнає справедливість претензій сталеварів, максимум можливого − це дискваліфікація арбітра, але очки − не повернеш, і таким чином одна людина, протягом дев'яноста хвилин, звела нанівець всю роботу великого колективу, який горів бажанням знову повернутися до першої ліги.

Проте, залишається зіграти заключний тур, втім, знову виникають якісь непорозуміння. Матч «Зірки» в Арм`янську проти «Титану», немов на чиєсь замовлення чи прохання, обслуговуватиме інший рефері з касти «репресованих» С.Бойко, і, боюсь, в нього також не тремтітимуть руки, щоб допомогти кому потрібно, бодай, не програти.

Після всього написаного, складається враження, що в українському футболі існує ціла система, піраміда, яка за гроші працює на необхідний результат. Важко уявити, наприклад, щоб Абдула чи хтось інший приїздив до Кіровограда або іншого міста, і на власний розсуд, самотужки, «вирішував питання». Без перебільшення, він і його арбітри-колеги − то лише вершина айсберга, або навпаки − підвалини піраміди, які працюють за вказівкою з підпілля. Прізвища членів цієї організації, як і схеми та методи роботи, давно відомі широкому футбольному вітчизняному загалу. На жаль тому, нічого не залишається, як мовчки грати за правилами «підпільників», інакше − займайся чимось іншим, наприклад, бобслеєм.

Свого часу, легендарний радянський телекоментатор Микола Озеров, коментуючи грубу і жорстоку гру канадських професіоналів, як їх тоді йменували, проти збірної СРСР, безсилий, в розпачі про те гнівно вигукнув: «Такий хокей нам не потрібен». Перефразовуючи вислів Миколи Миколайовича, запитаємо один одного: «А чи потрібен такий футбол Україні?»

+++
ЕВРО-2012

Юрій Павленко: «Фінал Євро-2012 буде в Києві»

Sport.oboz.ua

12.06.09

ФРАГМЕНТ МАТЕРИАЛА

Останнім часом Верховна Рада України, незважаючи на затяжну коаліціаду, досить плідно працювала у напрямку розробки та прийняття важливих «спортивних» документів. Що маємо у перспективі? Про це та дещо інше розповів у ексклюзивному інтерв’ю «СпортОбозу» міністр України у справах, сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

− Минулої п’ятниці депутати розглядали дуже важливий Закон «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». Втім, наскільки мені відомо, ви до Верховної Ради не приїжджали. Були впевнені у позитивному голосуванні?

− Якщо бути точним, депутати розглядали в другому читанні законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». Він був підготовлений Кабміном, пройшов перше та друге читання, і я не сумнівався, що Верховна Рада підтримає його максимальною кількістю голосів. Наше міністерство брало активну участь у роботі над цим документом, ми тісно співпрацювали з фракціями та депутатами і «зняли» всі проблемні питання. Тож мені не обов’язково було бути присутнім у залі Верховної Ради. Хоча там, звичайно ж, перебував представник Міністерства − мій заступник, який відповідає за питання підготовки до Євро-2012.

Взагалі у Верховній Раді документи рідко розглядаються за спрощеною чи пришвидшеною процедурою. Тим більше, якщо вони такі надважливі, як Закон стосовно Євро. Тому після першого читання ми два тижні плідно працювали над поправками, яких назбиралося дуже багато. Непростим було друге читання, поправок теж вистачало... Останні зміни ми вносили навіть вночі перед голосуванням. Депутати високо оцінили нашу роботу і більшістю голосів проголосували за документ. Цей закон довгоочікуваний і вкрай необхідний для того, щоб ми гідно підготувалися до Євро-2012.

Довідка

За законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» проголосувало 382 із 429 депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Прийняття законопроекту має за мету удосконалити процес підготовки до проведення у нас Євро-2012.(…)

(…)− Зараз ви можете укласти парі, що Євро-2012 пройде в чотирьох містах України, а у Києва не відберуть фінал?

− Я повірив у проект «Євро-2012 в Україні» ще в березні 2005 року. Тоді оптимістів було не так вже й багато − Григорій Суркіс, Іван Федоренко та ще кілька відповідальних осіб… Вагоме слово на користь Євро сказав Президент України Віктор Ющенко, який особисто контролював роботу над тендером. Це стало стимулом для багатьох, і колектив людей, які повірили у «наше Євро» значно виріс. Втім, були й такі, хто відверто ставив палиці у колеса… Колись, може, я розкажу, хто і як саме заважав, але не сьогодні. Зараз нам усім треба забути колишні образи, консолідувати зусилля і, закотивши рукава, працювати на Євро-2012. Бо досвід показує: в таких проектах, як Євро-2012, треба більше справ і менше слів.

Скажімо, для того, щоб пришвидшити процес доопрацювання над проектом реконструкції НСК «Олімпійський», Міністерство надало інформаційні матеріали щодо нормативно-правового та організаційно-технічного забезпечення реконструкції «Олімпійського» Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні робіт з реконструкції НСК. Міністерство налаштовано на максимальне сприяння роботі комісії.

Днями ми звернулися до Тимчасової слідчої комісії з пропозицією на наступному засіданні ТСК розглянути проект реконструкції НСК «Олімпійський» − за участю представників міністерства, ДП «НСК «Олімпійський», генерального проектувальника компанії GMP, адаптера проекту ПТАБ «Серьогін Ю.», інших установ та організацій, які причетні до координації, розробки, експертизи та погодження проектної документації реконструкції стадіону. Така форма участі кожного народного депутата, члена ТСК в доопрацюванні проекту та внесення в нього необхідних зауважень та пропозицій буде мати суттєвий вплив на підготовку головної спортивної арени фінальної частини чемпіонату Європи-2012.

Звичайно, з Євро-2012 певні ризики є. На недавньому засіданні Виконкому УЄФА в Бухаресті нас відверто попередили: якщо ми не будемо дотримуватися графіку підготовки, то наслідки можуть бути вкрай неприємні. На наступному засіданні 30 листопада в України можуть відібрати міста-господарі Євро-2012, а Київ може залишитися без фіналу. Але наша доля − у наших руках. Після виграшу тендеру ми довго «запрягали», а 2007 рік взагалі було втрачено у плані підготовки до турніру. Почалися розмови про те, що чемпіонат у нас взагалі заберуть. Однак 2008-го нам вдалося досягти динаміки у роботі, і настрої змінилися − як в Україні, так і серед керівників УЄФА. Треба віддати належне Івану Васюнику, який зумів в короткий термін скоординувати всі Міністерства і відомства, причетні до підготовки чемпіонату Європи 2012 року і зробив з цих людей − єдину команду.

Як результат − після засідання в Бухаресті питання − бути чи не бути у нас Євро-2012 − знято остаточно. Євро буде! Восени ми знімемо й проблемні нині питання: про кількість міст-господарів та фінал у Києві. Якщо до листопада будемо працювати так само наполегливо, як зараз, то, я вас запевняю, все у нас буде гаразд.

+++

На НСК «Олимпийский» планируется начать монтаж кровли

Economics.unian.net

11.06.09

На НСК «Олимпийский» в ноябре т.г. планируется начать монтаж кровли стадиона.

Как передает корреспондент УНИАН, об этом журналистам сообщил главный инженер ХК «Киевгорстрой» Александр ГАЛИЦКИЙ в ходе коллегии в Министерстве по делам семьи, молодежи и спорта Украины.

По его словам, сейчас генеральный подрядчик реконструкции спорткомплекса ХК «Киевгорстрой» проводит торги по определению исполнителя на выполнение комплекса работ по строительству кровли (монтаж металлоконструкций, монтаж вантовой системы, устройство мембранного покрытия и устройство фасада из стеклопрофиля).

А.ГАЛИЦКИЙ отметил, что на сегодня о своей готовности выполнить эти работы заявили 20 компаний, из которых около половины − отечественные («Укрстальконструкция», «Азовинтекс», Стахановский вагоностроительный завод, Украинский проектный НИИ «Стальконструкция» им. Шимановского), а также зарубежные (концерн MCH (Австрия-Германия-Япония), российско-немецкая, венгерская, немецкая, польская компании).

Среди той части компаний, которые предоставят свои предложения, будет проведен жесткий отбор с точки зрения способности выполнить эти работы, высокого качества и точности, обеспечения материалами, техникой, обеспечения инженерного сопровождения, а также стоимости строительно-монтажных работ.

«В Украине все-таки есть компании, которые готовы взяться за эту работу. И в критериях оценки именно отечественным производителям, отечественным строителям будет отдано преимущество. Но технологии по устройству вант, мембранного покрытия сегодня отсутствуют в Украине, поэтому мы будем привлекать ведущие европейские, а возможно, и мировые компании», − добавил А.ГАЛИЦКИЙ.

После определения главного подрядчика по устройству кровли будет проведен тендер на изготовление металлоконструкций.

«Мы убеждены в том, что мы можем изготовить металл, из этого металла − металлоконструкции того качества, которое задекларировано генеральным проектировщиком стадиона», − отметил он.

По данным главного инженера «Киевгорстроя», в мире существует не более пяти компаний, которые занимаются изготовлением вантовых систем. «Существуют договоренности с компаниями, которые готовы принять участие в этом процессе. Например, компания MCH имеет в своей структуре подразделение, способное выполнить эти работы», − уточнил он.

В то же время работы по устройству мембран также выполняет ограниченное количество компаний в мире, с которыми у «Киевгорстроя» имеются предварительные договоренности.

В свою очередь, архитектор Юрий СЕРЕГИН, выступающий адаптором проекта реконструкции НСК «Олимпийский», выполненного немецким архитектурным бюро GMP, отметил, что после реконструкции отводится полгода для прохождения сертификации, доказывающей принадлежность спорткомплекса к международному классу «элит».

Как сообщал УНИАН, 9 июня т.г. холдинговая компания «Киевгорстрой», выступающая генеральным подрядчиком по реконструкции и строительству НСК «Олимпийский», объявила о проведении торгов с ограниченным участием на выполнение работ по строительству навеса над трибунами стадиона. Конечный срок подачи предложений − 23 июня т.г.

Предусматривается, что работы по строительству навеса над трибунами стадиона будут выполнены до конца 2010 года.

Справка УНИАН. Реконструкция НСК «Олимпийский» проводится в рамках подготовки Украины к Евро-2012. Готовность арены к принятию матчей чемпионата определена УЕФА как обязательное условие для проведения турнира в Украине. Строительно-монтажные работы в спорткомплексе начались 1 декабря 2008 года и осуществляются холдинговой компанией «Киевгорстрой». Их завершение запланировано на декабрь 2010 года, а введение стадиона в эксплуатацию − на июнь 2011 года.

Общая вместимость обновленного стадиона будет составлять 69 423 человека.

Стоимость реконструкции спорткомплекса − 2 млрд. 114 млн. 726,9 тыс. грн. Финансирование работ проводится из государственного бюджета Украины.

+++

Павленко отказался говорить, во сколько обойдется «Олимпийский»

Unian.net

11.06.09

Министр по делам семьи, молодежи и спорта Юрий ПАВЛЕНКО надеется, что проектно-сметную документацию реконструкции НСК «Олимпийский» к Евро-2012 правительство окончательно утвердит на своем заседании 17 июня.

Как передает корреспондент УНИАН, об этом Ю.ПАВЛЕНКО сказал сегодня на пресс-конференции, отвечая на вопрос журналистов.

Ю.ПАВЛЕНКО информировал, что 10 июня на заседании Кабинета министров он вносил этот вопрос, однако правительство приняло решение провести окончательную проверку всех показателей по расходам на строительные работы в Министерстве финансов. Кроме этого, каждую цифру проекта реконструкции, по его словам, проверят независимые эксперты.

Ю.ПАВЛЕНКО подчеркнул, что только после таких проверок правительство будет иметь возможность окончательно утвердить смету реконструкции спорткомплекса.

Вместе с тем, министр подтвердил, что стоимость строительных работ на стадионе будет увеличена по сравнению с предварительно определенной суммой (2,1 млрд. грн.).

В связи с этим Ю.ПАВЛЕНКО отказался называть новую проектную стоимость реконструкции, сославшись на то, что не хочет провоцировать появление слухов об увеличении объемов финансирования спорткомплекса.

+++

На пути Евро-2012 стали гаражи

Most-kharkov.info

11.06.09

До приезда президента УЕФА Мишеля Платини осталось совсем мало времени и Александр Ярославский хочет, чтобы территория вокруг стадиона «Металлист» соответствовала планам подготовки к Евро-2012, но теперь для этого нужно снести гаражный кооператив. Сегодня Геннадий Кернес, Александр Ярославский и члены ГСК пытались найти компромисс. Насколько им это удалось, станет понятно на следующей неделе − в понедельник стороны продолжат переговоры.

+++

До Євро-2012 міська влада має підвищити туристичну привабливість Івано-Франківська

Vezha.org

12.06.09

До Євро-2012 міська влада має підвищити туристичну привабливість Івано-Франківська.  Про це в інтерв’ю нашому кореспондентові повідомив начальник міського управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик.

Івано-Франківськ входить до 150-ти кілометрової зони реконструкції спортивної та туристичної інфраструктури Львова, каже Богдан Білик. Аби долучитися до футбольного чемпіонату мерія повинна вирішити низку побутових проблем. «В першу чергу  змінити схему транспортного руху в обласному центрі, покращити транспорне сполучення Івано-Франківськ-Львів, а також на якісно новий рівень підняти готельне господарство міста», − каже Богдан Білик.

Підписатися на новини