Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

Візит Мішеля Платіні до України

Ffu.org.ua

08.04.09

У вівторок, 14 квітня, розпочнеться дводенний робочий візит до України президента Європейського футбольного союзу Мішеля Платіні.

Склад делегації УЄФА

Разом з Мішелем Платіні до Києва завітають генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор, комісар Євро-2012 Жак Ламбер, директор Євро-2012 Мартін Каллен, комерційний директор УЄФА Філіп Марграф, директор департаменту з питань змагань УЄФА Джорджо Маркетті, директор департаменту з питань послуг Стів Ешліманн, керівник підрозділу операційної діяльності Євро-2012 Хаймо Ширгі та виконавчий директор компанії UEFA Media Technologies Александр Фуртуа.

 Робоча нарада у Будинку футболу

До Києва високі гості з Європейського футбольного союзу прибудуть у вівторок увечері. А наступного дня, 15 квітня, в Будинку футболу відбудеться розширена нарада за участі представників УЄФА та української сторони, зокрема − президента ФФУ Григорія Суркіса, директора турніру Маркіяна Лубківського, віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника, керівника Координаційного бюро Євро-2012 Іллі Шевляка.

Брифінг на тему Євро-2012

Під час наради відбудеться презентація процесу підготовки країни до проведення фінального турніру, зокрема − інфраструктури приймаючих міст Євро-2012. Окрім того, буде обговорено низку інших питань, пов’язаних із чемпіонатом. По завершені роботи зібрання − о 13.00 − планується спільний півгодинний брифінг Мішеля Платіні, Григорія Суркіса та Івана Васюника для українських та закордонних ЗМІ (заявки на акредитацію надсилати факсом: 521 05 36).

+++

Держкомтелерадіо ще не отримав нічого з 98 млн гривень, передбачених на рекламу «Євро-2012»

Telekritika.ua

08.04.09

Рекламна кампанія «Євро-2012» в іноземних ЗМІ розпочнеться, коли буде визначено міста − учасники чемпіонату. Про це повідомив під час інтернет-конференції на «Українській правді» міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко. «Відповідальним за це питання визначено Державний комітет телебачення та радіомовлення. У його розпорядженні 15 млн гривень на забезпечення інформаційної підтримки підготовки України до «Євро-2012» у засобах масової інформації, в тому числі закордонних», − повідомив міністр.

У фінансово-економічному департаменті Держкомтелерадіо ТК повідомили, що в березні 2009 року змінами до річного розпису держбюджету на 2009 рік комітету як одному із головних розпорядників бюджетних коштів Стабілізаційного фонду виділено 9 млн гривень за бюджетною програмою «Здійснення заходів з підготовки і проведення «Євро-2012» в інформаційній сфері». Кошти поки ще не надійшли, але їх очікують отримати вже у квітні 2009 року. У комітеті дивуються: про які 15 млн гривень, що перебувають у їхньому розпорядженні, говорив Юрій Павленко?!

Як пояснили ТК у прес-службі Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту, міністр Юрій Павленко говорив про кошти, передбачені Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на інформаційну підтримку в 2008-2009 роках. Але оскільки міста − учасники «Євро-2012» ще не названо, то й гроші не виділено й рекламна кампанія не розпочалася.

Нагадаємо, що, відповідно до державної програми (в редакції постанови Кабміну від 16 жовтня 2008 року №937), на інформаційне забезпечення підготовки та проведення чемпіонату (розробка концепції проведення широкої інформаційної кампанії, розміщення замовлення та виробництво і розповсюдження теле− та радіопрограм, рекламних роликів, друкованої продукції) з державного бюджету протягом 2008-2012 років передбачено виділити 98 млн гривень: 5 млн − у 2008 році, 10,2 млн − у 2009 році, 20,7 млн − у 2010-му, 27 млн − у 2011-му й 35,1 млн − у 2012-му. Розпорядником цих коштів є Держкомтелерадіо. У 2008 році з держбюджету так і не було виділено 5 млн гривень.

+++

Віце-прем'єр Іван Васюник зустрівся з експертами УЄФА з підготовки аеропортів

      

Kmu.gov.ua   

09.04.09

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник провів зустріч з експертами УЄФА з підготовки аеропортів за підсумками їхнього моніторингу підготовки об’єктів до футбольного турніру 2012 року. За час перебування в Україні команда експертів УЄФА на чолі з Пітером Хемпсоном оглянула міста-учасники підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, зустрілися з представниками місцевих органів влади, відповідальних за підготовку аеропортів.

Експерти УЄФА поділилися підсумковими враженнями поїздки з Віце-прем’єром Іваном Васюником.

«Я впевнений, що можна підготувати всі міста. Щоб це зробити, потрібний лише ентузіазм та зацікавленість тих людей, які займаються підготовкою. Особисто я не знаю, які міста будуть вибрані в Україні та Польщі. Мені буде дуже цікаво про це дізнатися. Але які б міста не були вибрані, ми будемо робити все можливе, щоб допомогти їм вчасно підготуватися на гідному рівні», − запевнив Віце-прем’єра провідний експерт УЄФА з підготовки аеропортів Пітер Хемпсон.

Зі свого боку Віце-прем’єр запевнив експертів УЄФА, що держава й надалі виконуватиме всі взяті на себе зобов’язання перед УЄФА.

«Держава несе відповідальність за підготовку аеропортів. Після визначення остаточного списку міст − господарів Турніру, ми вживатимемо додаткові заходи для того, щоб забезпечити вчасне завершення реконструкції аеропортів згідно з потребами Чемпіонату Європи з футболу 2012 року», − сказав Іван Васюник.

+++

Игроки Зари ставят ультиматум

Павел Козырев

Sport.com.ua

09.04.09

Подробности сенсационной пресс-конференции игроков луганской «Зари»

То, что у луганской «Зари» сейчас большие финансовые трудности, уже не секрет ни для кого. Сегодня в Луганске была созвана пресс-конференция, на которой присутствовал полный состав команды. Игроки решили поделиться своими трудностями с общественностью. А поделиться действительно было чем. Наихудшие слухи, которые в последнее время будоражили общественность, подтвердились. Игроки решили идти на крайние меры:

Беседу с журналистами вел капитан команды Андрей Гаврюшов:

− Наша команда сегодня собралась в полном составе для того, чтобы открыть свет на многие вещи, которые сейчас происходят. В последнее время в прессе проступает много информации по поводу того, что нам сократили зарплату в пять раз. Мы подтверждаем этот факт официально. Нам действительно уменьшили заработную плату в пять раз. Примерно неделю назад нам об этом объявили. Мы только что общались с руководством клуба, ничего хорошего нам не обещают. Руководство заявило нам: поставленный ультиматум (уменьшение зарплаты в пять раз) они менять не собираются. Они не собираются возвращаться к нашим прежним финансовым условиям. Полную зарплату нам выплатили лишь за январь, а зарплату за остальные месяцы этого круга мы будем получать уже в пять раз меньше. На игру с ФК «Харьков», которая состоится в ближайшую субботу, мы настраиваемся, готовимся, будем играть. А, скорее всего, следующую игру во Львове против «Карпат» будем бойкотировать. Мы хотим, чтобы общественность услышала всю эту информацию из наших уст, и чтобы это не было какими-то закулисными интригами. Это − реальность и молчать об этом мы больше не можем.

− Зарплата урезана и вам и тренерскому штабу?

− Мы за тренеров не отвечаем. Это вопрос к ним лично.

− Ваш бойкот будет выражаться в том, что вы попросту не выйдите на поле во Львове?

− Может быть, не полетим вообще, может быть, полетим и не выйдем там. Не знаю.

− Почему такие приоритеты: выходите на ФК «Харьков» и не выходите на «Карпаты»?

− Задолженность по зарплате, как вы поняли, за январь выплачена. На данный момент мы имеем два месяца задолженности и имеем право бойкотировать матч.

− Январь вам закрыли по старым тарифам или уже по сниженному графику выплат?

− За январь мы получили полную зарплату, согласно старым тарифам.

− В будущем вам не обещают также никаких премий?

− Действительно, не обещают. Кризис…

− Есть ли какая-нибудь информация о том, что владелец клуба может измениться?

− Мы это вообще не обсуждаем. Сегодня приезжали и Марина Букаева, и Александр Егоров. С ними мы не общались по этому вопросу. Нас интересует сложившаяся ситуация, что происходит сейчас. Что будет дальше, будем обсуждать позже. Мы все хотим, чтобы «Заря» играла, и чтобы все было хорошо. Кто бы ни был хозяином.

− В этом противостоянии Федерация футбола Украины чью примет сторону?

− Вы так громко говорите − противостояние. Какое противостояние? Мы ведь тоже люди и видим, что происходит в других клубах. Там найден компромисс. А в нашей ситуации нас поставили неделю назад перед фактом и все. У нас не может быть никаких компромиссов. Как вы понимаете, по закону, нам тоже не могут взять сразу и урезать. Мы все люди, понимаем любую ситуацию, но выхода пока что нет.

− Если бы с вами пару месяцев назад переговорили о сокращении зарплаты. Вы бы пошли на компромисс?

− Мы уже тысячу раз об этом говорили. Конечно бы, пошли. Думаю, что вся команда пошла бы на такой шаг. Зимняя пауза была большая. Во время этого человек может подумать, все взвесить, уйти или остаться, а в данный момент что делать? Кроме того, никто не хочет уходить, все хотят защищать родной клуб.

− Какова реакция тренерского штаба на ваше заявление?

− Спросите лучше у них.

− На матч с ФК «Харьков» настрой идет по-прежнему графику?

− Да, мы тренируемся абсолютно так же. Никаких изменений в тренировочном процессе пока что нет.

− Вы сказали, что только что был разговор с руководством. Хотя бы вкратце расскажите о чем вы говорили?

− Нельзя выносить сор из избы. Пусть это останется при нас.

− Но от команды никто не отказывался?

− Никто действительно не отказывался. Финансирование пока что продолжается. Поэтому, мы и ждем. Нам пообещали, что все будет хорошо до матча во Львове. Если все будет действительно хорошо, то все будет хорошо. А если нет − наш ультиматум вступит в силу. Мы не хотим молчать, чтобы не было лишних слухов и домыслов. Луганск, наши болельщики − должны знать о сложившейся ситуации.

− Когда вы планируете проинформировать руководство Премьер-лиги и Федерации?

− Для этого мы вас и собрали. А официально уже все направлено. Вчера, вроде бы, Премьер-лига уже рассматривала наше дело. Просто мы не знаем результатов.

− То есть, можно с уверенностью сказать, что лимит вашего терпения − полторы недели.

− Да. Именно так.

Главный тренер «Зари» Анатолий Волобуев не очень охотно комментировал данную ситуацию, но пообещал дать подробный комментарий после матча с ФК «Харьков».

− Вы общались с ребятами. Я не был на этой встрече. Я думаю, что все знают нынешнее положение в клубе. Мы готовимся к игре, а после игры я более детально отвечу вам на все вопросы. А то, что говорили по тренерскому штабу, то скажу, что кризис зацепил и нас. Нам тоже сокращена зарплата.

− Ваше отношение к ультиматуму ребят?

− Думаю, что не выходить на поле − это не метод. Это − мое личное мнение. Залезть в душу к ребятам я не могу, потому что я и так долго с ребятами беседовал, уговаривал. Поймите, нам сейчас очень тяжело. Настроить футболистов сейчас очень тяжело. Это не оправдание тому, что мы неудачно начали сейчас чемпионат, но игроков настраивать сейчас очень тяжело.

P.S. Президент клуба Александр Егоров сказал нам в телефонном разговоре о том, что он пока что не осведомлен об ультиматуме, который выдвинула команда и в сегодняшнем разговоре с «Зарей» об ультиматуме речи у руководства не шло. В ближайшее время Александр Егоров пообещал нам прокомментировать данную ситуацию.

+++

Сборная Ирака по футболу хотела бы тренироваться на полях «Шахтера»?

Ostro.org

09.04.09

Национальная сборная Ирака по футболу хотела бы тренироваться на спортивной базе в Донецкой области.

Об этом сказал сегодня журналистам Полномочный министр, Временный Поверенный в делах Республики Ирак в Украине Халид  Джасим Мохаммад  Аль-Шамари по итогам встречи с первым заместителем председателя Донецкой облгосадминистрации Сергеем Дергуновым.

Господин министр рассказал, что в ходе встречи с С. Дергуновым обсуждался также вопрос сотрудничества между ФК «Шахтер» и национальной сборной Ирака по футболу.

«Мы стремимся к развитию и в сфере спорта. В частности, в рамках моего визита мы обсуждали вопрос сотрудничества между ФК «Шахтер» и иракской национальной сборной», − сказал министр.

«Мы бы очень желали, чтобы наша сборная прибыла в Донецкую область с целью тренировки в тренировочном лагере или на спортивной базе. Ведь именно наша сборная будет представлять Азийский континент на Кубке пяти континентов, который состоится уже в июне этого года в Южноафриканской Республике», − отметил министр.

В заключении, Полномочный министр пожелал удачи футболистам «Шахтера» в сегодняшней игре с французским «Олимпиком».

«Желаю вашему уважаемому футбольному клубу «Шахтер» удачи в сегодняшнем матче с французским клубом», − резюмировал министр.

+++

Влада Києва має намір звернутися до приватних ветклінік столиці за допомогою у проведенні стерилізації тварин

УНІАН

08.04.09

 Влада Києва має намір звернутися до керівників приватних ветеринарних клінік столиці за допомогою у проведенні стерилізації котів і собак з метою зменшення кількості безпритульних тварин у місті.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було прийнято сьогодні на надзвичайному засіданні протиепізоотичної комісії щодо питань, пов’язаних з безпритульними тваринами в Києві. У засіданні взяли участь представники комунальних ветеринарних клінік міста, профільних управлінь та служб, а також представники громадських організацій із захисту тварин.

Як зазначалось на засіданні, торік у місті почала діяти прийнята наприкінці 2007 року чотирирічна програма гуманного поводження з безпритульними тваринами, яка передбачає для зменшення їхньої кількості здійснення операцій по стерилізації. Загалом програмою передбачалось для її реалізації виділення близько 70 млн. грн. на проведення операцій по стерилізації тварин. Разом з тим, у 2008 році на ці цілі реально було виділено, за інформацією першого заступника голови КМДА Ірени КІЛЬЧИЦЬКОЇ, 1,5 млн. грн., і за ці кошти проведено стерилізацію та забезпечено післяопераційне утримання 2,5 тис. тварин (всього програма передбачає протягом 2008-2011 рр. простерилізувати від 20 до 30 тис. тварин).

Цього року через економічну кризу коштів на цю програму майже не було виділено, повідомила І.КІЛЬЧИЦЬКА. При цьому вона зазначила, що очевидних результатів від початку реалізації програми в Києві не спостерігається і проблема з безпритульними тваринами стала навіть більш актуальною.

На підтвердження керівник Бородянського комунального підприємства “Притулок для тварин” Ольга ДРОЗДОВА поінформувала, що за три місяці цього року кількість скарг від жителів столиці щодо скупчення тварин тощо зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року на 10%. За цей рік у притулок надійшло, за її даними, 783 відповідні заяви.

Як повідомлялось на засіданні, операції зі стерилізації на сьогодні проводяться у комунальних ветклініках, а також силами окремих громадських організацій, що займаються захистом тварин. Водночас, для досягнення ефекту від запровадження програми стерилізації є потреба і в забезпеченні передбаченого фінансування, і у збільшенні кількості залучених до неї організацій.

Свої пропозиції щодо проведення операцій з стерилізації надала президент міжнародного товариства SOS Тамара ТАРНАВСЬКА. За її словами, організація готова організувати проведення стерилізації 6,5 тис. тварин за рік, що є половиною загальної щорічної потреби згідно з програмою.

Водночас, вона просить міську владу допомогти в організації місць для утримання прооперованих тварин. Так, за її словами, у Пирогово є вільна територія, яку можна огородити і деякий час використовувати на ці потреби. На сьогодні волонтери організації щомісяця здійснюють стерилізацію 50-70 безпритульних тварин з подальшим післяопераційним періодом.

Разом з тим, цих зусиль також замало, переконані у мерії. Як зазначалось на зустрічі, у столиці діє 41 приватна клініка для тварин, що також можна спробувати залучити до виконання програми.

“Я вважаю, що ми можемо звернутися до них, зібратися з ними і попросити допомогу”, − сказала І.КІЛЬЧИЦЬКА, давши відповідне доручення підготувати звернення до керівників цих ветеринарних закладів.

Крім того, міська влада занепокоєна, що стерилізовані собаки і коти будуть випускатися знов на вулиці міста і через це кількість безпритульних тварин у місті залишатиметься у найближчі роки чималою.

Головний ветлікар Києва Людмила ОЛІЙНИК наголосила на проблемі профілактики сказу у столиці. За її даними, хоча у Києві випадків захворювання на сказ не траплялось в останні два роки, водночас в Україні торік зафіксовано  понад 2 тис. таких випадків.

Враховуючи викладене, І.КІЛЬЧИЦЬКА також дала доручення оформити звернення до європейських організацій щодо питання поводження з безпритульними тваринами і окреме звернення − до комітету, що займається питаннями підготовки та проведення Євро-2012.

“Я хочу зразу дати доручення начальнику управління по Євро-2012 при КМДА зробити офіційний запит у Європейський комітет по Євро-2012 стосовно ситуації з безпритульними тваринами, тобто, як вони бачать цю проблему в тому плані, що є проблема, що європейські захисники проти навіть гуманного знищення тварин. З іншого боку, є інформація, що немає досвіду в Європі, що стерилізованих тварин відпускали під опіку волонтерів, тобто на вулицях європейських міст немає стерилізованих чи нестерилізованих тварин. Ми хочемо запитати, яке ставлення, якщо стерилізовані тварини будуть на вулицях”, − сказала І.КІЛЬЧИЦЬКА.

Вона відкинула усі звинувачення представників громадських організацій у тому, що на сьогодні працівники ЖЕКів “за погодженням з КМДА” травлять тварин в місті.

“Мова йде тільки про гуманний спосіб, який підтримує Європа та використовують європейські країни. Ні про який інший спосіб мова не йде”, − зазначила І.КІЛЬЧИЦЬКА, коментуючи рішення столичної влади щодо зменшення кількості безпритульних тварин у столиці.

Як повідомила газета “Хрещатик” (№45 від 8 квітня), голова Товариства захисту тварин у Шевченківському районі столиці Тетяна ШВЕЦЬ висловила побоювання від імені захисників тварин, що міська влада в умовах кризи може відмовитись від «гуманної програми» та піде на «зачистку» псів.

«Я знаю, що такі зачистки проводили уже в місті. Зокрема, коли Президент приїжджав у Гідропарк, там винищили собак», − пригадала Т.ШВЕЦЬ.

Під час наради у мерії під її стінами сьогодні проходив пікет захисників тварин Києва, які протестували проти вбивств безпритульних тварин.

За словами активістів, якщо не втрутитися, то столична влада закупить величезну кількість наркотичного препарату для «гуманної евтаназії». Пікетувальники вимагали продовження виконання Програми стерилізації та надання громадським організаціям права контролю над ситуацією.

+++

У Познані модернізація стадіону до Євро-2012 значно випереджає графік

  

Юрій Банахевич

Укрінформ

09.04.09

Модернізація стадіону у Познані до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року значно випереджає графік. Про це напередодні повідомив голова спілки Euro Poznan 2012, яка відповідає за організацію чемпіонату у місті, Ришард Дембіньський, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

  

“Випереджаємо графік на 30-40 відсотків. У днях це становить три-чотири тижні”, − заявив він. Чиновник, однак, застеріг від надмірного оптимізму, оскільки випередження стосується земельних робіт, а коли розпочнеться складна робота з монтування залізобетонних конструкцій, то цей прогрес значно сповільниться. За його інформацією, на будівельному майданчику зараз щодня працюють понад 200 осіб.

  

Найбільш складним для виконання він назвав етап будівництва покрівлі спортивної арени. “На кріплення конструкції даху витратять сім тисяч тон сталі, яку потрібно буде ще підняти на висоту 50 метрів”, − наголосив Р.Дембінський.

  

Для уточнення подальшого графіку виконання робіт спілка Euro Poznan 2012 зараз проводить консультації з футбольним клубом «Лєх» (Познань), який експлуатує стадіон. Р.Дембіньський зазначив, що це робиться для мінімізації незручностей для команди, оскільки через модернізацію арени частину поєдинків вона буде змушена проводити на інших стадіонах. Уточнена інформація щодо подальшого графіку виконання робіт з'явиться через два-три тижні, констатував він.

 

Інформується також, що на стадіоні встановлено другу веб-камеру, яка дозволятиме слідкувати за інтенсивністю робіт при будівництві однієї з трибун.

  

Як повідомляв УКРІНФОРМ, модернізацію стадіону у Познані планується завершити у червні 2010 року. Після цього арена вміщуватиме 46 тис. глядачів.

+++

U-19: втрачена перемога

Ffu.org.ua

08.04.09

Україна (U-19) − Італія (U-18) − 2:2.

Голи: 0:1 Сансоне (10), 1:1 Морозенко (33), 2:1 Коркішко (61), 2:2 Галано (86).

Україна: Базилевич, Бутко, Парцванія, Білий, Кушніров, Єременко, Рибалка (Гармаш, 46, Чайковський, 83), Морозенко (Петров, 46), Бобко (Каверін, 46), Шевчук, Коркішко.

Обмін голами

У середу, 8 квітня, юнацька збірна України на полі столичного НТК імені Віктора Баннікова розійшлася миром із італійською командою. Підопічні Юрія Мороза, які готуються до Євро-2009 (U-19), доволі швидко пропустили перший м’яч, але зусиллями київського динамівця Євгена Морозенка, якому асистував Дмитро Коркішко, відновили рівновагу ще до перерви.

Прикра помилка

Друга половина пройшла за повною ігровою і територіальною перевагою господарів, яку, втім, вдалося втілити лише в один м’яч. І цього разу до голу призвела динамівська комбінація: передачею Сергія Шевчука скористався Коркішко. Проте італійцям, які завершували поєдинок удесятьох, таки вдалося уникнути поразки, створивши по перерві чи не єдиний небезпечний момент біля воріт В’ячеслава Базилевича.

+++

Браво, Прем'єр-ліга!

Захар Федорак

Turnir.com.ua

08.04.09

«Браво, федерація!», − спересердя вигукнув якось Мірча Луческу, якому здавалося (а, можливо, так і було), що його «Шахтар» судді відверто «плавлять». Тепер іронічне «браво» румуна можна адресувати Прем’єр-лізі , своєрідному дітищу федерації, яке взялося тягнути на собі змагання між найсильнішими футбольними клубами України. Однак, як показав час (зовсім небагато його знадобилося) ця ноша виявилася надто важкою для такої структури як Прем’єр-ліга.

З самого початку діяльності насторожувало те, як важко відбувалися вибори керівництва цієї структури (які, до речі, не завершилися і досі) і як розпливчасто, начебто, компетентні люди з УПЛ пояснювали чим же суттєво вона відрізнятиметься від ПФЛ.

Та це були квіточки, ягідки появилися, коли вже безпосередньо треба було організовувати змагання і слідкувати за їх перебігом. І тут почався справжнісінький бардак. Лишаючи в стороні чимало інших не надто вдалих «організаційних моментів» зосереджуся на тому, що впродовж останнього часу встигло добряче «дістати». Мова про «бездомні» команди, для яких УПЛ вирішила виступити в ролі притулку. Нині маємо почесну трійцю бездомних − ФК «Львів», ФК «Харків» та «Арсенал», які, втім, на відміну від людей-бомжів, не опинилися на суспільному дні, а й далі, за потуранням УПЛ, як «рівні серед рівних» борються невідомо за що у чемпіонаті, чекаючи свого наступного «домашнього» як кари небесної, адже не знають, яке місто і який стадіон стане на цей раз для них «домом».

Зараз, наприклад, лише за 3 дні до гри так достеменно і невідомо, де ФК «Львів» проведе свою зустріч (формально − домашню) проти донецького «Металурга». Спершу говорили, що всі наступні «домашні» матчі ФК «Львів» проводитиме у сумнозвісному Добромилі, потім йшлося про те, що «міщани» знову ділитимуть львівську «Україну» з «Карпатами», врешті на початку цього тижня з'ясувалося, що матч відбудеться у Донецьку, а далі дехто говорив (начебто дуже офіційно), що матч прийматиме арена Баннікова у Києві (на якій, до речі, нарешті прихистився і «Арсенал», але чи надовго?). Зараз же ситуація взагалі комічна: офіційний сайт ФК «Львів» повідомляє, що матч відбудеться в Києві, офіційний сайт «Металурга», що в Донецьку, а офіційний сайт УПЛ просто відмовчується щодо цього. Не здивуюся, якщо в суботу о 16.00 футболісти ФК «Львів» вийдуть на поле стадіону Баннікова, а гравці «Металурга» на газон рідної арени. І, головне, і одні й інші вважатимуть, що вчинили цілком правильно.

Це би було, справді, смішно, якби не було так сумно. Сумно від того, що бардак у нашому футболі триває і з кожним днем (туром) його стає все більше. А організація, яка б мала цей хаос переводити у якесь конструктивне русло просто ховає голову у пісок, чим ще більше ускладнює ситуацію.

Хто іще, якщо не УПЛ має чітко сказати, за яких умов команда може брати участь у змаганнях, а за яких − ні? Думаю, чи не головною вимогою має бути наявність власного стадіону необхідного рівня і вимога проводити домашні матчі на ньому. Та виявляється, світлі голови УПЛ думають інакше: їм головне робити видимість того, що чемпіонат проходить у звичному руслі, хоча, насправді, матчі за участю «безхатченків», які у нас стали вже майже нормою, насправді − форс-мажор, який важко собі уявити у будь-якому більш-менш пристойному внутрішньому чемпіонаті. Адже футбол, в першу чергу, для глядачів, але чи багато вболівальників ФК «Львів» поїдуть на матч у Київ (не говорячи вже про Донецьк), щоб підтримати свою команду? Чи може безліч киян вирішить прийти на стадіон, щоб поспостерігати за грою «Львова» та «Металурга»? Чи, можливо, привабить ту дещицю шанувальників ФК «Харків» те, що місце проведення домашніх зустрічей цієї команди вирішує, не повірите, погода!? Якось довелося почути від одного з працівників ФК «Харків»: «Якщо не буде дощу, гратимемо в Харкові, якщо падатиме сильний дощ, то поїдемо в Охтирку, бо наше поле не витримає». Тож про яку популяризацію нашого чемпіонату (а саме це ставить за головну мету собі УПЛ) можна говорити у таких умовах?

В нашій країні вже стало традицією закликати когось у відставку − цим займаються зараз, практично, всі кому не лінь. Можливо, до цих «нелінивих» варто приєднатися і футбольним вболівальникам і таки закликати УПЛ у відставку? Адже, чого доброго скоро матимемо ситуацію, яка була нещодавно під час дебютного туру весняної частини футбольного чемпіонату у Латвії. Там всі матчі туру відбувалися на одній арені (критій) в одному місті.

А, що, це вихід − з’їхалися всі команди Прем’єр-ліги до якогось Донецька чи Дніпропетровська та й провели за один день з 9 ранку до 9 вечора свої календарні зустрічі. А, справді, навіщо щось видумувати, якщо можна тішитися, що в країні є хоч декілька стадіонів, де можна сміливо грати. Хіба цього недостатньо? Для УПЛ, мабуть, цілком. От тільки в Латвії футбол − це спорт навіть не №2 і ні латвійські клуби, ані збірна не зараховують себе до європейської футбольної еліти. У нас же, начебто, ситуація та амбіції інші. Принаймні, були до недавнього часу. Як буде далі? А УПЛ його знає.

+++

Довкола стадіону до Євро-2012 у Львові планують збудувати район на 12 тисяч мешканців

Zaxid.net

09.04.09

На засіданні архітектурно-містобудівної ради департаменту містобудування Львівської міської ради 8 квітня було погоджено Детальний план розвитку території в районі вулиць Стрийської-Кільцевої-Проектованої-Вернадського з будівництва стадіону до Євро-2012.

План, розроблений інститутом «Місопроект», передбачає освоєння території площею 326 га, що є більшою за площу району Сихів. На території передбачено розміщення адміністративних приміщень, куди в майбутньому заплановано перенести Львівську міськраду та Львівську ОДА, готельні та житлові квартали (орієнтовано на 12 тис. мешканців), лікарню, школи, виставковий комплекс, льодовий палац, аквапарк, вертолітну площадку, збудувати тролейбусну та трамвайну гілки та легкий метрополітен.

+++

«Борисполь»: проект реконструкции под угрозой

Анна Середенко

Tbu.com.ua

08.04.09

После полугода обещаний со стороны руководства Минтранссвязи начать масштабное строительство в международном аэропорту «Борисполь», в конце марта выяснилось, что на самом деле хвастаться министерству просто нечем. Все заявленные проекты «буксуют». Причем сроки строительства переносятся достаточно серьезно.

Главный проект − строительство терминала «Д» на средства японского банка международного сотрудничества (JBIC) − просто не укладывается в сроки. Еще осенью СМИ обратили внимание на один из основных факторов, влияющих на реализацию проекта − его стоимость.

Как оказалось, с 2003 г. за пять лет споров вокруг проекта, стоимость возведения терминала выросла с $220 млн. до $350-370 млн., из которых $167 млн. были собственно средствами японского банка. Таким образом, вместо $50 млн. аэропорту придется искать уже втрое большую сумму. Руководство «Борисполя» этот факт особо не смущал − гендиректор аэропорта Борис Шахсуваров заявлял, что у предприятия хорошая кредитная история, поэтому дополнительное финансирование найдется.

Однако, как выяснилось чуть позже, даже данная сумма не окончательна. Эксперты утверждают, что генподрядчик (консорциум компаний во главе с турецкой «Догуш Иншаат») серьезно срывает сроки строительства. Еще при закладке «первого кирпича» в фундамент терминала в ноябре 2008 г. руководство компании обещало сократить сроки строительства с 29 месяцев до 26. То есть к концу 2010 г. в «Борисполе» должны были ввести в эксплуатацию новый комплекс. Фактически, за почти полгода работ турецкая сторона так и не приступила к рытью котлована.

Представители аэропорта объясняют это отсутствием лицензии у строителей и сложностью согласования строительной документации в органах госвласти. Объяснение, по крайней мере, странное. Во время церемоний подписания кредитного соглашения, закладки первого камня и других официальных мероприятий неоднократно подчеркивалось: выигравшая конкурс турецкая компания − суперпрофессиональная, поэтому проблем с реализацией проекта быть не должно. Как оказалось − возникли.

По словам Б.Шахсуварова, из-за бюрократических проблем турецкая компания вынуждена была сконцентрироваться на так называемых мобилизационных работах: расчистке участка под строительство терминала от зеленых насаждений, завозе стройматериалов и обустройстве территории под будущее строительство. Ранее предполагалось, что эти работы будут вестись параллельно с рытьем котлованов.

Теперь же, судя по оценкам экспертов, «Догуш Иншаат», как минимум, опаздывает на 1-3 месяца от сроков в 29 месяцев. Сегодня даже оптимисты называют сроки сдачи терминала − осень 2011 г., а то и начало 2012 г. Руководство аэропорта эти оценки опровергает. По словам Б.Шахсуварова с генподрядчиком подписаны дополнительные соглашения, согласно которым он обязался интенсифицировать процесс строительства и ввести терминал в срок (в I квартале 2011 г.).

Что касается самого проекта, то в принципе он остался практически без изменений. Размеры терминала − 122 на 643,8 м. Пропускная способность − 1,5-2 тыс. чел. в час. Пассажиропотоки разведут по классической схеме: на первом этаже − залы вылета, на втором − прилета. На уровне второго этажа построят также автомобильную эстакаду для удобства пассажиров. На третьем этаже сделают транзитную зону с залом ожидания.

Предполагается, что после ввода первой очереди к терминалу пристроят еще один комплекс, приблизительно с такой же пропускной способностью, что позволит обслуживать порядка 3-4 тыс. чел. в час. Вообще же разработчики утверждают, что единовременно в терминале смогут находиться до 14 тыс. человек − это сами пассажиры, провожающие и сотрудники аэропорта и авиакомпаний. Что касается «изюминок» объекта, то они представлены новой системой обслуживания пассажиров − 11 «эйр бриджей» позволят пассажирам сразу попасть на борт самолета. Сейчас в терминале «В» только два таких комплекса.

Так должно быть в идеале, но введение в эксплуатацию терминала предусматривает определенные этапы в реализации проекта. То есть при 70%-ой готовности терминала его можно сдать в эксплуатацию с ограничениями, запустить обслуживание в терминале нескольких десятков рейсов, а по ходу проводить доводочные работы. Таким образом, пассажиры будут наблюдать процесс строительства своими глазами, также как и испытывать неудобства от такого соседства.

В какой то мере нивелировать этот эффект должны были сразу несколько компенсационных проектов по строительству вспомогательных терминалов и расширению существующих мощностей. Кроме строительства терминала «Д» в аэропорту уже до конца 2009 г. планируют завершить строительство терминала для low-cost авиакомпаний. Он должен принять на себя основной поток чартерных рейсов и бюджетных перевозчиков, что снимет напряжение в аэропорту. Обойдется он как минимум в 200 млн. грн. Однако кроме возведения самого терминала потребуется еще и строительство перронов, рулежных дорожек и других вспомогательных сооружений, что также влетит в копеечку.

Предполагается, что его площадь составит 18 тыс. кв. м и он, по крайней мере, на треть разгрузит действующий терминал «В» от чартеров. Судя по представленным материалам, аэропорт с помощью нового терминала действительно сможет «перетерпеть» затянувшиеся сроки строительства терминала «Д». Но с реализацией и этого плана наблюдаются очевидные трудности.

Проект возведения данного терминала представили ровно год назад. Тогда руководство аэропорта обещало завершить все работы уже к сентябрю 2009 г. Такую скорость объясняли специальной технологией строительства комплекса из быстромонтируемых конструкций. Однако на практике оказалось, что перспективные технологии оказались бессильны перед чиновничьим произволом. Из-за бюрократических процедур этот объект теперь обещают завершить не ранее начала 2010 г.

Еще один компенсационный проект заключался в расширении существующего здания терминала «В» за счет пристройки нескольких тыс. кв. метров дополнительных галерей. Они должны были помочь справиться с летними наплывами пассажиров, когда нагрузка на существующие терминалы превышает максимально допустимые в два раза.

Но и тут проявились свои трудности. Перестройка галерей, начатая в 2005 г., в 2006-ом постепенно замерла, а потом и вообще заглохла. Подрядчик, якобы, не смог справиться с заданием. В 2008 г. его поменяли, но и это не смогло реанимировать проект расширения комплекса. В результате, все усилия руководства транспортного ведомства по расширению главного авиапорта Украины натолкнулись на обыкновенную чиновничью волокиту. И если не принять срочных мер, то проект под названием Евро-2012 может оказаться под угрозой срыва из-за банальной неготовности аэропортовой инфраструктуры.

+++

Белгород-Днестровский − альтернативный вариант проживания гостей Евро-2012

Revisor.od.ua

08.04.09

В качестве альтернативного варианта размещения гостей чемпионата Евро-2012 областные власти рассматривают 5 гостиниц Белгорода-Днестровского.

Об этом рассказал заместитель начальника одесского областного управления культуры и туризма Дмитрий Заболотный. Он отметил, что у Белгород-Днестровского «очень сильный туристический потенциал».

Д. Заболотный: учитывая сложности в развитии наземной транспортной инфраструктуры, значительно более эффективным представляется морское сообщение между Одессой и Белгород-Днестровским, а также другими населенными пунктами побережья.

Чиновник подчеркнул, что если оргкомитет чемпионата по футболу примет окончательное решение об участие Одессы в Евро-2012, сразу найдутся желающие инвестировать средства в строительство яхт-клубов и марин в направлении Белгорода-Днестровского.

+++

У Львові завтра почнуть роботи на злітно-посадковій смузі аеропорту

Euro-2012.unian.net

08.04.09

Завтра, 9 квітня, розпочнуться роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту в рамках його підготовки до Євро-2012.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства транспорту та зв’язку України, в урочистій церемонії з нагоди початку будівництва візьмуть участь керівники області та міста, а також міністр Йосип ВІНСЬКИЙ.

Єдиним виконавцем робіт з реконструкції міжнародного аеропорту «Львів» (аеродромної частини), за згодою Міністерства економіки України, визначено товариство з обмеженою відповідальністю «Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс». Наразі ця ж компанія виконує у Львові роботи з будівництва стадіону до Євро-2012.

Проект з реконструкції аеродромної частини міжнародного аеропорту «Львів» розроблено інститутом «Украеропроект». Його кошторисна вартість становить 690 млн. грн.

+++

Вісті з посольств

Mfa.gov.ua

08.04.09

7 квітня ц.р. відбулася зустріч Генерального консула України А.Мельника з міністром економіки та праці федеральної землі Гамбург, сенатором Акселем Гедашком.

У центрі розмови перебували питання пожвавлення двостороннього економічного співробітництва між Україною та Гамбургом. Сторонами було висловлено задоволення з приводу зростання взаємного товарообігу, який у 2008 році склав 156,1 млн.євро, при цьому експорт становив 92,0 млн.євро, імпорт − 64,1 млн.євро. Вперше сальдо двосторонньої торгівлі з цією федеральною землею стало позитивним (27,9 млн.євро) для України.

Генеральний консул позитивно оцінив співпрацю з Гамбургом у сфері розвитку портової інфраструктури в Україні. Зі свого боку німецький урядовець з приємністю відзначив успішний досвід роботи дочірньої державної компанії Гамбурзького порту  − фірми “ХПЦ-Україна”, яка з 2001 р. виступає оператором Одеського контейнерного терміналу, та висловив сподівання, що запланований компанією проект карантинного молу буде підтриманий українським Урядом.

Співрозмовника було також ознайомлено з новими інвестиційними можливостями, які відкриваються у контексті підготовки України до Чемпіонату Європи з футболу “Євро −2012”. У цьому контексті український дипломат висловив прохання про підтримку проведення  запланованого у цьому році спільного заходу, присвяченого цій важливій події.

+++

Завтра стане відомо, хто будуватиме стадіон у Варшаві

Роман Солодуха

Turnir.com.ua

08.04.09

У четвер о 16.30 (за київським часом) спеціальна комісія відкриє конверти з пропозиціями консорціумів, які зголосилися до другого етапу конкурсу на право спорудження футбольної арени у Варшаві − одного з ключових об’єктів ЄВРО-2012.

«Уже через 30 хвилин ми оголосимо про вміст конвертів. У другому етапі конкурсу беруть участь шість консорціумів. Єдиним чинником, який визначатиме переможця, — буде вартість утілення проекту», — розповіла представниця Національного центру спорту Польщі Дарія Куліньска.

На футбольній арені Варшави у березні закінчили земляні роботи. Повністю готовим стадіон повинен бути до травня 2011-го року.

+++

Леониду Климову хотят отдать 6 гектаров земли в парке Шевченко

Revisor.od.ua

09.04.09

В повестку дня сессии Одесского городского совета утром 9 апреля был добавлен еще один вопрос о выделении 6 гектаров земли в парке Шевченко Леониду Климову под стадион «Черноморец». Как передает корреспондент «Ревизора», внесение такого проекта вызвало недоумение у депутатов.

И. Марков: к сожалению, нашим городом управляет хорошо организованная преступная группировка, во главе которой стоят люди с признаками паранойи и шизофрении. Одесситы — народ мудрый и, я надеюсь, они дадут оценку тому беззаконию, которое творится на территории исполкома.

На выделении земли настаивали представители «Партии регионов», в частности, депутат Александр Орлов заверил, что такие меры необходимы для скорейшей подготовки города к ЕВРО-2012. Будет ли поддержано это предложение, депутаты обсудят во второй части сессии.

+++

Без дураков: Евро без дорог

Нина Рыкова

2000.net.ua

08.04.09

Футболом донецко-мариуполького уровня рискует оказаться Евро-2009. Таков настораживающий прогноз озвучил сегодня на своей пресс-конференции донецкий губернатор Владимир Логвиненко.

Срочно нужно мостить новую дорогу или серьезно ремонтировать старое полотно трассы Донецк−Мариуполь. Ведь в приморский город приедут не только команды молодежных сборных по футболу, но и тысячи болельщиков, туристов.

Проложить к мариупольским стадионам европейскую дорогу пока невозможно. Донецкие власти много раз пытались найти понимание проблеме в министерствах и ведомства. Просили включить в госбюджетное финансирование этих работ объемом на 100 миллионов. Однако Киев так категорически дистанцируется от проблемы, что в Донецке всерьез заволновались − будто Евро-2009 это затея областного уровня. А нет международные обязательства Украины перед УЕФА.

«Все ссылки идут на то, что будут работать эксперты УЕФА и будет принято окончательное о принимающих городах Евро-2012. А Евро-2009, к сожалению, нигде не звучит. Какова сумма средств будет направлена, не знаю, тем более на дороги. Мы сегодня видим бюджет около 300 млн. на дорожное строительство и ремонты. Это то, что через «Укравтодор» финансируется, больше этого года (Евро-2009 − Авт.) я не вижу», − посетовал губернатор.

Дорожные страдания начались давно, когда железнодорождники резко подняли тарифы на перевоз грузов. Тогда руководство ММК им. Ильича решила кардинально менять пути вывоза своей продукции − автотранспортом. Закупленные большегрузные авто стали перевозить металл (заготовки, лист и пр.). И некогда образцовые в области 130 км трассы Мариуполь−Донецк утратили свою надежность от таких интенсивных грузоперевозок и нагрузок. Проектировщики трассы не предусматривали такого резкого изменения движения. Другой дороги для металла пока нет.

Прошлым летом власти пытались установить ночной график для таких грузоперевозок, даже закупили особые весы для взвешивания грузовиков и фур. Тогда из-за сильной жары полотно дороги становилось опасно мягким. Однако действенных рычагов контроля так и не нашлось. Западный опыт, как заметил губернатор, в Украине пока не приживился (когда такие грузоперевозки оплачиваются по особому тарифу).

Решать проблему все равно надо, и не только в Донецкой области. И не только в ожидании Евро-2009 и Евро-2012.

+++

Одесская область и Черногория намерены сотрудничать в сфере культуры и туризма

Eho-ua.com

09.04.09

Об этом шла речь в ходе сегодняшней встречи заместителя губернатора Одесской области Андрея Ткачука с делегацией города Улчинь (Республика Черногория). Говоря о подготовке Одесского региона к проведению Чемпионата Евро-2012, Андрей Ткачук отметил, что основные требования к региону в этом вопросе «касаются, прежде всего, развития гостиничной инфраструктуры и гостиничной отрасли».

«В этом плане для Одесской области очень важен и интересен ваш опыт − опыт Черногории в сфере культуры и туризма», − подчеркнул Андрей Ткачук.

Как отметили, в свою очередь, представители Черногорской делегации, «экономика Черногории базируется именно на туризме».

«Мы готовы сотрудничать с Одесским регионом в сфере культуры и туризма», − подчеркнул мэр города Улчинь Гзим Хайдинага.

+++

Об охране правопорядка во время Евро-2009

Marsovet.org.ua

08.04.09

В ходе выездного заседания Оргкомитета по подготовке к Евро 2009 в Мариуполе начальник УВД города Мариуполя Евгений Коняшко рассказал присутствующим о принятых мерах по обеспечению охраны общественного порядка в дни проведения турнира:

«Для обеспечения правопорядка и безопасности на территории города Мариуполя в дни проведения турнира были приняты специальные меры. Так, произведен расчет необходимого личного состава органов внутренних дел для обеспечения безопасности проведения матчей турнира по каждому стадиону и объекту пребывания участников и гостей города. В рамках проводимой работы в январе были направлены ходатайства о выделении органам внутренних дел тридцати волонтеров-переводчиков, а также направлении 12 работников милиции на дополнительные курсы английского языка. Таким образом, для устранения языкового барьера в случае оказания помощи иностранным гражданам задействовано 42 человека со знанием английского языка, из них 24 будут в дежурных частях и 18 непосредственно на стадионах при проведении матчей», − проинформировал Евгений Владимирович.

Также для обеспечения оперативного маневрирования патрульными нарядами подана заявка на приобретение систем ДПС навигации. На данный момент уже установлено и эксплуатируются 19 камер видео-наблюдения на улицах города. Их информационная картинка выведена в дежурные части горуправления и дежурные части районов города. Информация обрабатывается, архивируется и хранится на сервере Мариупольского городского управления. Запланирована установка еще шести подобных камер.

Кроме того, при дежурной части Мариупольского горуправления планируется организовать деятельность пункта оперативного управления всеми силами и средствами, задействованными для охраны общественного порядка в городе. Из него с помощью системы ДПС будет осуществляться контроль и управление передвижением всех служебных нарядов, а также согласовываться взаимодействие всех нарядов. Оттуда же при существующей системе видеонаблюдения будет осуществляться надзор за состоянием оперативной обстановки на улицах города, прежде всего в основных местах пребывания гостей и участников − это драмтеатр, городской сквер, площадь Победы, парк культуры.

В целях обеспечения надлежащего внешнего вида сотрудников милиции, а также повышения уровня безопасности проводимых мероприятий руководству горуправления направлено ходатайство о приобретении трехсот комплектов обмундирования и ста единиц носимых радиостанций.

При проведении чемпионата планируется ежедневно для обеспечения правопорядка в местах проведения мероприятий в среднем задействовать 366 сотрудников милиции Мариупольского городского управления, девять автомобилей патрульной службы. Кроме этого будут задействованы шестьдесят военнослужащих воинской части, расположенной в Мариуполе.

С первого мая на летний период будет возобновлена работа биопатрулей, которые будут нести службу в некоторых районах города и в парке культуры.

Во время встречи в мариупольском аэропорту членов команд, официальных лиц и гостей турнира планируется задействовать 17 сотрудников милиции города Мариуполя. Во время проведения футбольных матчей на стадионе «Ильичевец» планируется задействовать 250 сотрудников милиции. Для работы со зрителями в чаше стадиона, по нашему мнению, необходимо привлечь к работе около 150 стюардов. Для обеспечения правопорядка и безопасности на стадионе «Западный» будут задействованы 30 работников милиции. В этих мероприятиях будут задействованы сотрудники милиции из Тельмановского, Волновахского, Володарского и других районных отделов, в связи с этим было принято решение о выделении автобуса для доставки их к месту несения службы.

Безопасность тренировок участников на стадионе будут обеспечивать два наряда милиции. В местах проживания участников и официальных лиц круглосуточно в течение всего периода их пребывания правопорядок будут обеспечивать 9 сотрудников милиции. В местах массового пребывания гостей и болельщиков чемпионата за безопасность будут ежедневно следить 44 сотрудника милиции», − проинформировал Евгений Владимирович.

Он также обратил внимание участников заседания, что в рамках подготовки к проведению чемпионата Евро-2009 на территории Мариуполя пройдут учения, цель которых наладить взаимодействие по оперативному реагированию в случае массовых беспорядков.

+++

Пограничный контроль на Евро-2009

Marsovet.org.ua

08.04.09

В ходе выездного заседания Оргкомитета по подготовке к Евро 2009 в Мариуполе с докладом о мероприятиях по обеспечению пересечения границы Украины гостями и болельщиками Евро-2009 с учетом увеличения пропускной способности пунктов пограничного контроля выступил начальник Донецкого пограничного отряда Николай Шаблий.

Николай Иванович сообщил присутствующим, что прибытие участников финальной части юношеского чемпионата по футболу Евро-2009 ожидается в пунктах пропуска через государственную границу Украины: для воздушного сообщения пункт пропуска − Донецк-Мариуполь, для автомобильного − Успенка-Новоазовск, для железнодорожного − Иловайск, пассажирский парк.

Он также дал краткую характеристику упомянутых пунктов пропуска: «Пункт пропуска Донецк − по категории международный, режим функционирования − круглосуточный, пропускная способность позволяет принимать одновременно 18-20 воздушных судов и полторы тысячи пассажиров. Фактически в летний период аэропорт принимает 15-20 воздушных судов и 1500-1800 пассажиров в сутки. В международном секторе прилета на линии паспортного контроля − 3 рабочих места, что, в свою очередь, позволяет оформить до 200 человек в час. Сектор отлета на линии паспортного контроля также позволяет пропускать до 200 человек в час при одновременной работе 3 инспекторских мест. Параллельно с международными секторами пропуск лиц осуществляется через другие терминалы аэропорта, что уменьшает концентрацию пассажиров в общих секторах и ускоряет процедуру предусмотренных законодательством видов контроля.

Пункт пропуска Мариуполь − международный, режим функционирования согласно с регламентом работы аэропорта, пропускная способность позволяет одновременно принимать 12 воздушных судов и 200 пассажиров. В международных секторах прилета-отлета оборудовано по 2 рабочих места.

Пункт пропуска Успенка − международный, режим функционирования − круглосуточный, пропускная способность − до 450 транспортных средств и до 1000 пассажиров в сутки. Фактически в летний период в пункте пропуска оформляется около 650 транспортных средств и до 2300 пассажиров в сутки. В пункте пропуска оборудовано 5 рабочих мест.

Пункт пропуска Новоазовск − характеристики аналогичны с пунктом пропуска Успенка.

Пункт пропуска Иловайск, пассажирский парк − международный, режим функционирования − круглосуточный, оформление пассажиров на прибытие в Украину осуществляется пограничными нарядами непосредственно в поездах с помощью автоматического рабочего места на базе карманных компьютеров. Обработка данных пассажира составляет минимум одну минуту. Учитывая достаточно короткие стоянки поездов на станции Иловайск − около 30 минут, пограничные наряды за время стоянки могут оформить до 400 пассажиров. Выявление правонарушений при оформлении поезда, либо другие изменения обстановки в пункте контроля влекут за собой задержку поездов.

Организация деятельности государственных пограничных пунктов Украины соответствует нормам, определенным законом Украины. Пропуск граждан, пересекающих государственную границу на участке Донецкой области, осуществляется подразделениями охраны границы Донецкого пограничного отряда. Действующая на сегодняшний день организационно-штатная структура пограничной службы, а также укомплектованность личного состава позволяют обеспечить быстрый и качественный контроль лиц и транспортных средств и характерных для этих пунктов пропуска транспортных потоков. Но при существенном увеличении прибытия иностранных граждан на территорию Украины необходимо оборудовать дополнительные переносные рабочие места. Так, по состоянию на 1 апреля 2009 года технологическая схема по пунктам пропуска, через которые планируется следование участников юношеского чемпионата по футболу Евро-2009, обновлена и обработана в рамках действующего законодательства и зарегистрирована в Главном управлении юстиции Донецкой области. В этом положении также предусматривается, что граждане, транспортные средства, грузоимущество заграничного следования кроме пограничного таможенного контроля подлежат экологическому, ветеринарному, санитарному, фитосанитарному контролю. Общее время контроля транспортных средств и товаров не должно превышать времени их стоянки в пунктах пропуска, предусмотренной графиком их движения».

Особо Николай Иванович акцентировал внимание на вопросе содействия участникам Евро-2009 при пересечении государственной границы: «С целью подготовки пунктов пропуска воздушного сообщения необходимо оборудовать в секторах прибытия дополнительные инспекторские рабочие места − 5 в аэропорту Донецк и 2 в аэропорту Мариуполь. При условии установки дополнительных кабин паспортного контроля необходимо оборудовать в них специальные приборы для считывания биометрических данных в документах. Для оформления экипажей воздушных суден необходимо оборудовать дополнительно 10 автоматизированных рабочих мест. С целью поддержания постоянной надежной радиосвязи пограничных отрядов необходимо обеспечить их переносными радиостанциями. Для осуществления законности пребывания в Украине иностранных граждан, а также проведения собеседований с ними, необходимо оборудовать специальные комнаты с приборами для сканирования и печати для ускорения обработки отчетных материалов. С целью фиксации возможных нарушений законодательства Украины в потоке пассажиров, необходимо выделить несколько видеокамер и два диктофона. Для осуществления быстрого и качественного контроля лиц и транспортных средств во время проведения чемпионата отдел пограничной службы Донецка будет усилен личным составом из других подразделений. При этом необходимо решить вопрос их размещения и питания.

С целью подготовки пунктов пропуска автомобильного сообщения необходимо в пунктах пропуска поставить дополнительно по 2 рабочих места, оборудованных программно-техническим комплексом автоматизации пограничного контроля. С целью сокращения времени на оформление пограничного контроля граждан заграничного следования, избегания очередей перед пунктами пропуска и автомобильного сообщения между ними предлагается рассмотреть вопрос предварительного получения и заполнения иностранными гражданами миграционных карточек до момента прибытия. Это будет осуществляться при взаимодействии с российской стороной.

Для подготовки пунктов пропуска железнодорожного сообщения необходимо согласовать вопрос о стоянке поездов загранследования, обеспечить замену приборов автоматизированного погранконтроля на базе карманных компьютеров более современными приборами, что позволит сократить время проверки. Надо также упростить порядок регистрации иностранных граждан на въезд в Украину, а именно не выдавать миграционные карточки пассажирам, которые следуют через территорию нашей страны транзитом и не вносить их в базу данных».

+++

«Десна-Партнер» каже, що не відмовить новим власникам у підтримці

Ігор Татаренко

Val.ua

08.04.09

Директор «Десна-Партнер» Володимир Сулім, що займався передачею клубу новим власникам вважає, що нарікання та непорозуміння пов'язані виключно з намаганнями міської влади та наближених до неї персон політизувати цей процес.

У своєму інтерв'ю він висловив своє бачення процесу передачі. Він попросив окремих вболівальників керуватися не емоціями і повідомленнями мерії, а здоровим глуздом і фактами.

− Процес передачі ФК «Десна» затягнувся − чи завершено на сьогодні всі необхідні процедури і чи підтримуєте ви контакт з новим керівництвом футбольного клубу?

− Нагадаю, що Олексій Савченко подарував футбольний клуб «Десна» меру Чернігова і депутатам, які неодноразово заявляли про те, що розвиток футбольного клубу для них пріоритетне завдання. Реально виявилося, що реально фінансування «Десни» взяв на себе Валерій Коротков.

ПФК «Десна-Партнер» зробила все можливе, для того, щоб клуб продовжував грати. Зберегли максимально можливу кількість гравців у період, коли мерією затягувався процес прийняття клубу. На щастя цей перехідний період вже в минулому. Гравці продовжують грати.

− З боку ваших опонентів лунають закиди, що при передачі ви щось їм недодали.

− Ми передали все, що передбачено угодою, розробленою Професійною футбольною лігою. Більше того, крім права участі в чемпіонаті та контрактів гравців − саме це і є основою для участі у чемпіонаті, ми передали матеріально-технічну базу. ЇЇ достатньо для того, щоб команда нормально функціонувала.

При передачі ми висловили готовність допомагати футбольній команді. На особистій зустрічі з новим президентом Валерієм Коротковим я озвучив йому позицію: ми готові підтримувати «Десну» і далі. Мені здається і він, як і ми відкриті до співпраці.

На мою думку, на заваді позиція міської влади і Івана Чауса, які керуються своїми політичними міркуваннями. Їх енергія витрачається на поширення пліток та звинувачень − реально ж для команди щось робить Валерій Коротков, який її фінансує.

− ПФК «Десна-Партнер» не передало ПП «ФК Десна» сайт.

− Дійсно, ми залишили за собою сайт клубу, як неофіційний сайт клубу і будемо розміщувати на ньому інформацію про «Десну» та футбол у області. За угодою? розробленою ПФЛ, ми не маємо його передавати.

Враховуючи, що нинішній віце-президент ФК «Десна» Іван Чаус починає зі зміни кольорів та емблем, сайт, що підтримується ПФК «Десна-Партнер» навряд чи йому знадобиться − адже в такому випадку необхідно змінювати дизайн.

Я знаю, щодо сайту переживають скоріше нефутбольні люди, яких дратує, що на сайті відображено етап у житті клубу. Ми ж маємо на меті зберегти всю цю інформацію, вона і зараз викликає інтерес. Ми відкриті до співпраці, і готові ставити матеріали, які стосуються ігор, а також поділитися архівом сайту, якщо вони хочуть розмісти ці матеріали в себе.

− Чи вважаєте ви доцільним зміну кольорів та символіки сайту?

− Любителі футболу пам'ятають, що до введення єдиного фіолетового кольору форми, «Десна» постійно міняла кольори − багато в чому це було зв'язано і з матеріальними проблемами, які були у клубу до приходу на пост президента Олексія Савченко.

За минулі півтора роки кольору «Десни» стали впізнанними далеко за межами Чернігова − фіолетовий. Знаю, що міська влада, якою ми подарували футбольний клуб, хотіла б швидше перевернути сторінку чернігівського футболу, керуючись своїми політичними страхами. Тільки цим пояснюються ініціативи Івана Чауса із зміни кольорів та гербу.

Коли я передавав майно, пропонував панові Чаусу узяти нашу форму, м'ячі і грати в ній. Але у відповідь почув: ми зробимо свою, іншого кольору, у фіолетовій брендованій грати не будемо. Ні так ні: один комплект професійної форми ми передали команді Славутича, яка звернулася до нас з бажанням грати під цими кольорами. Ще один комплект буде розіграний серед учасників чемпіонату Чернігова із дворового футболу, який ми плануємо проводимо почати в травні. Мене дуже здивувала заява Івана Чауса, що ми не передали йому форму − адже він відмовлявся від неї.

Що ж до тренувальної форми, то і нові гравці «Десни» на зборах продовжують грати у виготовленій «Партнер-банком» червоній формі. Мені дзвонили колеги, цікавилися − чи продовжуємо спонсорувати команду, адже на зборах в Криму на червоних футболках видно логотипи «Партнер-банку». У спортивні костюми з логотипами «Партнер-банку» вдягнуті і співробітники клубу, включно з массажистами. Так що новим власникам залишилось придбати тільки ігрову форму, такого кольору, як вони забажають. Наскільки я знаю, вони обрали чорну.

− Запроваджені керівництвом ПФК «Десна-Партнер» символіка та нові кольори клубу не подобалися декому з уболівальників.

− За великим рахунком, більшість уболівальників, які ходять на матчі «Десни», особливої уваги на зовнішню атрибутику, кольори, символи і таке інше не звертають. Для них важливіша гра на полі, професійні якості гравців, перемоги команди.

Але існують групи різні групи фанів − задовольнити всі ці групи одночасно неможливо, обговорення оцих всіх деталей, кольорів − це важлива частина життя цих груп і ці розмови ніколи не припинялися. Введення емблеми «Десни» і фіолетового кольору було продиктовано часом: є вимоги до логотипу, яким він має відповідати, необхідність відрізнятися від інших команд…

Фан-групи, на мою думку, мають рахуватися і з іншими вболівальниками, інтересами клубу і т.д. З боку ПФЛ неодноразово виникали претензії щодо поведінки фанів, які часто чимось незадоволені і досить емоційно це показують під час гри, до і після. Клуби платять за такі інциденти штрафи, платили їх і ми. Створили службу безпеки, яка слідкувала за порядком під час матчів, суми штрафів впали. Комусь з фанів це не подобалося − але є потреби інших вболівальників, яких більшість.

− Стадіон ім. Гагаріна, на якому грає «Десна», в березні був переданий з міського підпорядкування Міністерству у справах молоді і спорту − що це означає для команди?

− Чи домовилося нове керівництво футбольного клубу з Києвом про перебування клубу на території стадіону, − мені невідомо. З юридичної точки зору, зараз підстав для перебування клубу на стадіоні немає: конкурс на оренду комунального майна, поки стадіоном розпоряджалося місто, не оголошувався і не проводився − тобто права оренди у футбольного клубу немає.

Швидше за все, міська влада повернулася до непрозорої практики перебування футболістів на стадіоні на незрозумілих умовах, що може привести до того, що клуб у будь-який момент може опинитися без стадіону.

Будь-який власник клубу з часом зіткнеться з тією ж проблемою, що і ми: необхідність мати оформлені права на оренду, чого ми довгий час добивалися.

До речі, ми чудово попрощалися з директором стадіону Олександром Овчаренко − з його сторони жодних претензій до клубу немає (про їх нібито існування нерідко говорять представники міської влади). Тепер його керівництво у Києві, думаю він зможе тепер керуватися інтересами спорту, а не вказівками з мерії.

− Директор ФК «Десна» Іван Чаус поскаржився, що Ви не подарували йому автобус і команді ні на чому їздити на збори?

− По акту прийому-передачі ми передали новим власникам клубу 268 найменувань різного устаткування і речей в 68 позиціях. Починаючи від супутникового телебачення, сучасного медичного устаткування і закінчуючи меблями. Серед всього останнього ми передали не одну, як він заявив, а дві сучасних могутніх пральних машини − про це є акт, і при передачі представник Валерія Короткова був всім задоволений.

При особистому спілкуванні у керівництва клубу одна позиція, коли вони сидять на прес-конференції з міською владою − їх неначе хтось примушує казати неправду в наш бік.

Щодо того, де знаходиться старий зелений автобус, який був у ФК «Десна», коли їм керував Іван Чаус. Цей зелений автобус пан Чаус по кілька разів в день бачить з вікна свого кабінету: він стоїть рівно на тому місці, де був і півтора-два роки тому. Коли я запропонував Чаусу його забрати, він сказав, що кому як не йому знати − скільки треба вкласти в цей автобус, щоб він поїхав.

Ми і зараз готові його передати. Новий автобус, куплений Олексієм Савченко, ми готові надавати для проїзду футболістів.

+++

ПЛ зібрала робочу групу по змінам до Регламенту

Fpl.ua

08.04.09

Прем’єр-ліга зібрала робочу групу, яка займатиметься питанням підготовки змін та доповнень до Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів «Прем’єр-ліги» України на наступний сезон. Рішення створити таку комісію було обговорене та позитивно проголосоване на останньому засіданні Уповноважених представників клубів.

На зустріч з керівництвом ПЛ і клубними спеціалістами були запрошені також представники Федерації футболу України. Члени робочої групи разом з фахівцями ФФУ обмінялися поглядами на тему, визначили коло актуальних питань та обговорили можливі зміни до Регламенту змагань.

Пропоновані поправки будуть відкориговані і направлені у клуби для подальшого розгляду.

+++

Матч ФК «Львів» − «Металург» Д. відбудеться у Києві!

Fpl.ua

08.04.09

Заслухавши представників ФК «Львів» та ФК «Металург» (Донецьк); враховуючи те, що стадіон «Княжа Арена» у м. Добромиль не внесений до Тимчасового реєстру стадіонів, а міська влада м. Луцька відмовилася надати стадіон «Авангард» для проведення матчу Епіцентр Чемпіонату України.

Зважаючи на те, що ФК «Львів» виступив з письмовою ініціативою провести матч 23-го туру Епіцентр Чемпіонату України на стадіоні ім. В.Баннікова м. Києва та може гарантувати проведення матчу у повній відповідності до регламентуючих документів ФФУ та ПЛ лише за умови його проведення на вищевказаному стадіоні.

Дисциплінарний комітет ПРЕМ’ЄР-ЛІГИ скасував Рішення Дирекції ПЛ від 06.04.2009 р. та визначив місцем проведення матчу 23-го туру Епіцентр Чемпіонату України ФК «Львів» − «Металург» (Донецьк) стадіон ім. В.Баннікова у м. Києві. Дата і час початку зустрічі незмінні − субота, 11 квітня, 16:00. Пряма телетрансляція на «Першому Національному».

+++

Юрий Семин: «Хочу взять непреодоленный ранее барьер»

Fcdynamo.kiev.ua

08.04.09

В среду днем футболисты и тренеры «Динамо» прибыли в Париж. Столица Франции встретила киевлян прохладным ветром и редко выходящим из-за облаков солнцем. Это типичная погода для апреля месяца, причем меняется она по несколько раз в день. В подтверждение этому, после обеда над городом прошел легкий дождь. В 19.00 по местному времени футболисты «Динамо» вышли на тренировку на поле стадиона «Парк де Пренс». Незадолго до этого наставник динамовцев Юрий Семин провел пресс-конференцию, рассказав о последних новостях из лагеря команды.

− У нас был очень сложный матч в чемпионате с донецким «Металлургом», − взял слово Юрий Павлович. − Сложным он был из-за того, что часть игроков прибыло в команду накануне игры. Пришлось внести определенные коррективы: первый раз в стартовом составе вышел Юссуф, после долгого перерыва Бангура. Дали отдохнуть Еременко, он провел за национальную сборную два матча (28 марта и 1 апреля). Дали сыграть в Донецке Богушу, который не выступал за сборную Украины. После матча с «Металлургом» мы потеряли Михалика. Очень досадно, произошло это на ровном месте. Придется вносить изменения в игру команды в обороне. Перед этим травму получил Кравец, хорошо выглядевший в последних матчах. Эта потеря тоже вносит определенные коррективы. А готовилась команда к матчу с «Пари Сен-Жермен» как обычно. Был выходной день, затем тренировки, подготовка к матчу.

− У «Динамо» в чемпионате Украины 15 очков отрыва от «Шахтера». Это значит, что команда может сосредоточиться на выступлении в Кубке УЕФА?

− Ближе к нам находится «Металлист», по потерянным очкам мы опережаем их на 14 очков. Чтобы стать чемпионами, нам необходимо набрать еще 11 очков. Мы не имеем права расслабиться, будем в каждом матче играть изо всех сил, сильнейшим составом. Чемпионат еще не закончился, нужно продолжать играть. В прошлом сезоне мы отставали от «Шахтера» на 11 очков, а затем приблизились к сопернику на расстояние 3-х пунктов. Думаю, будет правильно сконцентрироваться как на чемпионате, так и на Кубке УЕФА. Не стоит забывать, что остается Кубок Украины, в котором мы продолжаем участие. У нас много игр в апреле, надеемся, что много игр будет и в мае. Но это в том случае, если хорошо выступим в апреле.

− Ваше впечатление о Франции, о Париже?

− Самые приятные, уже весна наступила. Все в зелени… Необыкновенно красивый город и страна. Замечательный стадион «Парк де Пренс», отличное поле. Придет много болельщиков. Завтра будет праздник.

− В предыдущих раундах Кубка УЕФА «Динамо» первый матч играло дома. Исходя из этого, стратегия на матчи с «ПСЖ» будет иной?

− Стратегия будет, это точно. А какая − покажет игра.

− У вас есть личные отношения с Ле Гуэном?

− Я одно знаю − это замечательный в прошлом игрок и успешный нынче тренер. Он очень хорошо работал в «Лионе». По-моему, в последнее время «Пари Сен-Жермен» реально претендует на победу в чемпионате Франции. Здесь тоже видна его работа.

− Тренируя «Локомотив» вы дважды останавливались в полуфинале еврокубков. У вас есть цель победить в евротурнире с «Динамо»?

− Конечно, кто же не хочет взять барьер, который ранее брать не удавалось?

− Вы наверняка изучали игру «ПСЖ» в последних матчах. Согласны, что главная проблема парижан в обороне?

− Я бы так не стал говорить. Это очень сбалансированная команда, а слабые стороны каждого из соперника покажет игра. Если проблемы «ПСЖ» удастся оголить, тогда будет положительный результат.

− «ПСЖ» ведет напряженную борьбу в чемпионате и имеет хорошие шансы на победу. Как думаете, не сделают ли они ставку именно на этот турнир?

− Это их проблемы, они не должны нас волновать. Одно могу сказать: когда мы играли с «Валенсией», нам говорили тоже самое. Но после поражения от «Динамо» игроки испанцев легли на поле и плакали. Им было очень важно пройти дальше именно в Кубке УЕФА. Для футболистов, которые выходят на поле, важна конкретная игра. И чтобы те 45 тысяч, которые заполнят стадион «Парк де Пренс», ушли в хорошем настроении. Они так хотят. А мы, в свою очередь, хотим удовлетворить своих болельщиков.

− Может ли «ПСЖ» преподнести то, чего вы не ожидаете?

− Это очень сложный вопрос. Есть определенные наигранные комбинации и схемы, а есть импровизация. У парижан есть несколько игроков, которые очень хорошо импровизируют. Предугадать это очень сложно.

Чуть позже к Юрию Семину присоединился полузащитник команды Александр Алиев.

− Мы смотрели много матчей с участием «ПСЖ». У них хорошая команда, но кого-то выделить конкретно не могу. Отмечу коллективную игру. Из сильных качеств также выделю действия при розыгрыше стандартных положений. У соперника три-четыре игрока высокого роста, которые хорошо играют головой.

+++

Ринат Ахметов: «Кто забьет больше — тот и пройдет дальше»

Shakhtar.com

08.04.09

В преддверии первого четвертьфинального матча Кубка УЕФА с марсельским «Олимпиком» президент ФК «Шахтер» Ринат Ахметов побывал на тренировке «горняков», которая прошла сегодня вечером на СТБ «Кирша» и была открыта для прессы в течение первых 15 минут. Ринат Леонидович согласился ответить на вопросы журналистов:

— Ринат Леонидович, бывают ли у вас вещие сны?

— Иногда бывают.

— Перед матчем с «Олимпиком» было что-нибудь подобное?

— Нет, таких снов не было. Сейчас у меня есть вера в то, что завтра команда выйдет и покажет свои самые лучшие качества, а также сделает все от нее зависящее для того, чтобы мы с легким сердцем отправились в Марсель на выезд.

— «Шахтер» на днях всей командой посетил «Донбасс Арену». Это не первый раз, когда вы приглашаете футболистов на строящийся стадион накануне ответственного матча. Вы это делаете намеренно?

— Наверное, вы имеете в виду наш визит на «Донбасс Арену» 14 ноября, за день до матча с киевским «Динамо». Нет, просто мы подходим к завершению строительства стадиона и начинаем благоустраивать парк. Никаких тонких расчетов мы не делаем

— Вы сильно переживаете по поводу результата завтрашней игры?

— Если бы я не переживал, тогда и футбол был бы мне не интересен. Я страдаю каждый матч.

— Вы так сильно переживаете на тренировке, что трудно представить, что вы чувствуете во время матчей…

— Я люблю, чтобы тренировки были приближены по накалу страстей к игре. Но завтра матч. Каждый из нас хочет, чтобы команда подошла к важной игре в оптимальной форме, без травмированных. Я по этому поводу тоже переживаю. У меня налажен контакт с доктором. Обычно я ему звоню после каждой тренировки. А бывает, что и гораздо чаще.

— Что вы у него спросили сегодня, и что он вам ответил?

— Я спросил у него, как самочувствие Адриано, который вчера столкнулся с Езерским и вынужден был досрочно завершить тренировку. Доктор мне ответил, что у Адриано был ушиб, но сейчас он уже тренируется в общей группе и готовится к завтрашней игре. Также я поинтересовался здоровьем Дуляя. Сегодня он вышел на первую тренировку. Мне кажется, завтра его нам будет не хватать. Но посмотрим — может быть, Игор все-таки выйдет на матч с «Олимпиком».

— Вы уже видели Брандау? Подарил ли он вам футболку?

— Да, я его видел. Мы с ним обнялись. Все-таки этот футболист шесть лет верой и правдой служил нашему клубу, и я ему за это благодарен. Он мне подарил свою футболку с девятым номером и расписался на ней. Я сразу сказал, чтобы эта футболка попала в новый музей, который будет на «Донбасс Арене». Также Брандау мне сказал, что завтра будет интересный и трудный матч. Я, конечно, ему пожелал удачи в чемпионате Франции, а в Кубке УЕФА я пожелал удачи «Шахтеру».

— Все-таки — он сейчас болеет за «Шахтер» или за «Олимпик?

— Мне кажется, что «Шахтер» для него не чужой клуб. Но на сегодняшний день у Брандау контракт с «Олимпиком». Он профессионал и должен болеть за ту команду, с которой его связывает контракт. Лучше этот вопрос задать самому Брандау. Мое сердце с «Шахтером» навсегда.

— Когда вы продавали Брандау в «Олимпик», то могли предположить, что путь «Шахтера» в Кубке УЕФА пересечется именно с этой командой?

— Таковы особенности жребия. Но для меня не важно, кто попадется нам в соперники. Для меня главное — чтобы в следующем раунде был «Шахтер».

— Вы не пересекались раньше с президентом «Олимпика»?

— Нет, мы не пересекались.

— После матча в Запорожье вы сказали, что у «Шахтера» еще есть возможность исправить ошибки в чемпионате. Есть ли у команды право на ошибку в матче с «Олимпиком»?

— В каждом матче нам нужна победа. В чемпионате у нас еще восемь игр, у «Металлиста» — девять. «Шахтер» имеет опыт борьбы за чемпионство и прекрасно понимает, чем могут обернуться потерянные очки. Что касается «Олимпика», то с марсельской командой у нас есть всего две игры. Кто забьет больше — тот и пройдет дальше. Наша главная задача — выйти в полуфинал Кубка УЕФА. И я убежден, что футболисты сделают все для того, чтобы наши болельщики были счастливы.

+++

Мирча Луческу: «Геретс играл под моим руководством»

Shakhtar.com

08.04.09

В пресс-центре РСК «Олимпийский» состоялась предматчевая пресс-конференция главного тренера «Шахтера» Мирчи Луческу, посвященная завтрашнему противостоянию «горняков» с марсельским «Олимпиком». Наставник «оранжево-черных» ответил на вопросы журналистов:

— Господин Луческу, накануне матча вы сказали, что «Шахтеру» достался самый сильный соперник. А может ли Эрик Геретс сказать, что ему тоже достался самый сильный соперник?

— Уверен, что команда, которая выиграет в этой дуэли, получит право играть в финале. «Марсель» — клуб с великолепной европейской историей. Мне кажется, что среди всех остальных команд у них самая богатая история выступления в подобных турнирах. С этой  точки зрения «Марсель» всегда готов играть на самом высоком уровне в европейских турнирах различного ранга. Помимо этого, команда сейчас находится на подъеме, играет с большим энтузиазмом, старается выиграть каждый матч. Последний месяц «Марсель» очень хорошо проводил выездные встречи, а дома забил девять голов и не пропустил ни одного в свои ворота. Геретс также знает, что «Шахтер» — очень хорошая, конкурентоспособная команда. А я очень высоко оцениваю нынешнее состояние «Марселя», его игроков. Эта команда хорошо организована, очень дисциплинирована в плане игры и способна жертвовать собой на футбольном поле. Но совершенных команд нет. «Марсель» также имеет свои слабости.

— Какие ощущения у вас в связи с тем, что вы встретитесь с господином Геретсом?

— Это будет для меня большим удовольствием. Я помню, в первый раз я с ним встретился, когда был тренером команды Мира. Мы играли против сборной Бразилии и победили со счетом 2:1. Эрик Геретс играл в том матче под моим руководством. После игры мы до шести утра сидели, разговаривали о футболе с ним и другими футболистами. Я очень хорошо помню тот момент. Когда я с ним познакомился, понял, что это — большой человек. Затем мы встретились в матче «Галатасарай» — «Эйндховен» в Лиге чемпионов. Первый матч проиграли 1:3, но зато выиграли ответную встречу в Стамбуле со счетом 2:0. Таким образом «Галатасарай» прошел  в 1/4 финала Лиги чемпионов. Я хотел бы внести некоторые корректировки, потому что УЕФА иногда ошибается в данных. Может быть, я это сделаю в последний раз. В справке, которая у меня в руках, написано, что «Шахтер» встречался с французскими командами трижды, и два раза нас «выбивали». Это неправда. На самом деле мы «выбили» два раза «Ренн» и «Нанси», и еще один раз уступили «Лиллю». Это очень важно. К тому же я встречался лично 12 раз с французскими командами, тренируя «Рапид», «Галатасарай» и «Шахтер». Мы выиграли пять раз, четыре матча завершили вничью и потерпели три поражения. А по статистике УЕФА мы одержали пять побед, трижды сыграли вничью и потерпели четыре поражения. Это не так. Я замечаю подобные ошибки не в нашу пользу во второй раз. Будьте, пожалуйста, внимательны. Я это говорю потому, что «Шахтер» — великая команда. И я бы не хотел, чтобы против нашей команды совершались подобные погрешности, потому что абсолютно уверен, что подобного рода ошибки не допускаются против великих европейских команд. «Шахтер» хочет стать великой европейской командой. Вы видите напротив доказательство этому — строящуюся арену.

— Господин Луческу, вы очень хорошо знаете Брандау. Он завтра не будет играть. Для вас это преимущество?

— В «Олимпике» играют великие футболисты. Если кто-то из игроков будет отсутствовать, команда от этого, в общем-то, не слишком пострадает. Конечно же, Брандау я великолепно знаю. Когда он появился в «Шахтере», то играл во второй команде. С моим приходом Брандау стал футболистом первой команды. Постепенно он становился очень хорошим футболистом. После семи лет пребывания в Донецке я оценил его желание покинуть клуб. Я очень посодействовал тому, чтобы Брандау оказался в «Марселе». В настоящий момент он показывает хорошие результаты, несмотря на некоторые сложности в начале. Брандау — футболист, который играет в очень сильном европейском чемпионате. Дай Бог, чтобы это пошло ему на пользу. В любом случае, хорошо, что он не будет завтра играть.

— Вчера в аэропорту я спросил у Эрика Геретса, что он думает о «Шахтере» и его тренере. На последний вопрос он ответил: «Луческу — мой друг и этим все сказано». Приятна ли вам такая оценка?

— То же самое я могу сказать со своей стороны. Перед тем как приобрети Брандау, он со мной созванивался, и я ему объяснил, что собой представляет этот футболист. Брандау в некоторой степени колебался, колебался также Геретс. Но так как он мой друг, я не мог его обмануть. Я сказал правду по поводу Брандау. Очень жаль, что мы встречаемся с «Олимпиком» на этой стадии. Я бы очень хотел встретиться с Геретсом в Стамбуле, потому что нас обоих можно назвать стамбульцами.

— Как часто вы с ним общаетесь? Насколько близкие у вас отношения?

— Нет, не настолько. У каждого своя профессия, своя жизнь. Я тренер вот уже 40 лет. Когда я встречаюсь с такими тренерами, как Трапаттони, Капелло, Раньери и другими, то мы чувствуем себя действительно друзьями и ведем себя как друзья. Единственное недоразумение у меня произошло с Алексом Фергюсоном. Было это на стадии 1/4 финала Лиги чемпионов, когда я тренировал миланский «Интер». Я не могу назвать наши отношения с Фергюсоном дружескими.

— Господин Луческу, расскажите о функциональной готовности команды. Все ли игроки одинаково готовы? Не беспокоит ли вас тот факт, что прогнозируется очень ненастная погода?

— Я очень доволен погодными условиями. Если вспомнить игру с «Лиллем» несколько лет назад, то те условия были просто ужасными. Что касается функциональной готовности, то все игроки находятся в нормальном состоянии, за исключением Игора Дуляя. Вчера на тренировке Луис Адриано получил небольшое повреждение в столкновении с Езерским. Сегодня посмотрим, как он себя чувствует. Будем надеяться, что все будет в порядке.

+++

Рятувальники МНС України та Польщі готуватимуться до ЄВРО 2012 разом

City-adm.lviv.ua

09.04.09

Реконструкція аеропорту у Львові та будівництво нового терміналу відповідно до вимог ICAO актуалізують співпрацю України з іноземними фахівцями.

Польща готова поділитись досвідом організації техногенної та пожежної безпеки під час проведення ЄВРО-2012 та організувати навчання для співробітників МНС України відповідно до європейських стандартів. Про це йшлося на семінарі «Адаптація аеропортів в ділянці пожежних норм та вимог відповідно до світових стандартів ICAO. Польський досвід модернізації», який організований в рамках підготовки до України та Польщі до ЄВРО 2012 при підтримці Міністерства економіки Польщі, посольства Республіки Польща в Україні, Міністерства України з надзвичайних ситуацій, Львівської державної адміністрації, фірми Технікс О/В та товариства «Зелений хрест».

«Європейський досвід свідчить, що УЄФА приділяє значну увагу саме питанням безпеки. Відтак завдання усіх служб цивільного захисту доволі серйозне − належно підготуватися до ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, що можуть загрожувати життю та здоров’ю гостям чемпіонату, працівникам ЗМІ та львів’янам. Наші польські колеги мають чималий досвіду у вирішенні таких проблем і готові ним поділитись», − розповів заступник начальника ГУ МНС України у Львівській області Василь Рискальчик.

За словами Василя Рискальчика, вже сьогодні з українськими представниками МНС готові співпрацювати відомі польські фірми Технікс О/В та EGERIA − лідери у виробництві рятувального спорядження та різних типів пожежно-рятувальних машин відповідно. В майбутньому фахівці компаній готові організувати навчання для українських співпрацівників МНС на власних полігонах.

«Щоб приймати гостей ЄВРО 2012, кожен аеропорт повинен відповідати вимогам ICAO. Це передбачає підготовку МНС відповідно до європейських стандартів. У нас є власний полігону Великобританії, де працівники безпеки практично засвоюють отримані теоретичні знання. Адже основним завданням рятувальника є швидко і правильно оцінити ситуацію та прийняти відповідні рішення. Для цього, на жаль, матеріалу з підручника недостатньо. Потрібні практичні навички. Сьогодні такі тренування ми проводимо тільки для польських працівників МНС, але плануємо працювати і з українськими», − розповідає Анджей Славомір Вожняк, президент фірми «EGERIA».

До кінця цього тижня працівники МНС України відвідають аеропорти в Жешуві та Лодзі, де ознайомляться з системою протипожежної безпеки, системою безпеки та начальною рятувальною акцією при аварії літака.

Довідка

ICAO − міжнародна організація цивільної авіації (від англ. — International Civil Aviation Organization) − організація ООН, яка визначає міжнародні норми цивільної авіації та координує її розвиток задля підвищення безпеки та ефективності.

Міжнародна організація цивільної авіації діє з 1947 року. Штаб-квартира організації знаходиться в Монреалі, Канада.

До компетенції ІКАО належить присвоєння аеропортам чотирибуквених індивідуальних кодів − ідентифікаторів для передачі аеронавігаційної та метеорологічної інформації щодо аеропортів, планів польотів, позначення цивільних аеропортів на радіонавігаційних картах

+++

Рівень підготовки донецького дитячо-юнацького ФК «Олімпік» оцінений як високий

  

Олена Васина

Укрінформ

09.04.09

Дитячо-юнацький футбольний клуб «Олімпік» (Донецьк) з інспекторською перевіркою відвідали представники «Україна футбол інтернешнл» − партнерської компанії Федерації футболу України. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, візит інспекторів пов'язаний з підготовкою до проведення юнацького чемпіонату Європи-2009.

  

Як відзначив директор ДЮФК «Олімпік» Олександр Проців, рівень готовності бази донецького клубу перевіряючі оцінили як високий. У цьому «Олімпіку» допомогла фінансово-промислова група «Альтком», яка взяла на себе зобов'язання з реконструкції спортивного комплексу. Роботи на цьому об'єкті практично завершені.

  

Спорткомплекс «Олімпік» також заявлений і як тренувальна база до футбольного Євро-2012.

Підписатися на новини