Футбольная жизнь в зеркале СМИ

Интернет − нейтральные оценки

 

У Донецькій області реконструюють дороги до Євро-2012

  

Олена Васіна

Укрінформ

13.11.08

Готові три кілометри реконструйованої дороги Знам'янка − Луганськ − Ізварине, так званий Київський напрямок. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

  

За словами Сергія Дергунова, на 11 кілометрах дороги Знам'янка − Луганськ − Ізварине виконано підготовчі роботи. Траса проходитиме в об'їзд міст Красноармійськ, Селидове, тобто безпосередньо вийде на Ясинуватську розв'язку, де також ведуться роботи з реконструкції та розширення дороги. Дорога проходитиме через аеропорт і нову злітно-посадочну смугу в обхід населених пунктів. Реконструкція перебуває у стадії завершення.

  

Реконструюється також дорога навколо стадіону. Введено в експлуатацію ділянку автодороги вулиці Набережна від проспекту Миру до вулиці Байдукова з виїздом на вулицю Челюскінців довжиною 1,3 кілометра зі шляхопроводом. Це дасть змогу зняти навантаження при введенні в експлуатацію нового стадіону «Донбас Арена» шляхом об'їзду.

  

Програмою міста передбачено і продовження будівництва дороги по вулиці Набережній до вулиці П.Поповича з виїздом на вулицю Молодих Шахтарів і Київський проспект. Кошти на проектування вже виділено управлінню капітального будівництва.

  

«Відгуки представників інших областей про стан доріг в регіоні, а у нас часто проходять заходи загальнонаціонального значення, досить високі. У 2006 році було запроваджено 3-річну гарантію на дорожні роботи, і ті підрядчики, які працюють з Укравтодором, їх близько 24, забезпечують досить високу якість цих робіт. Щодо внутрішньоквартальних доріг, то цим займається місцеве самоврядування. Місто Донецьк, зокрема, дуже активно цю проблему вирішує», − зазначив Сергій Дергунов.

+++

Актуальне інтерв'ю. Міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко: «Місцева влада може гарантувати інвесторам умови для роботи, а от умови для залучення в країну інвестицій має забезпечити держава»

Тетяна Колядинська

Укрінформ

13.10.08

Новий дніпропетровський стадіон «Арена − Дніпро»,  який урочисто відкрили 14 вересня, називають «першою ластівкою»  Євро-2012 в Україні. Отже, на сьогодні Дніпропетровськ першим із чотирьох українських міст,  у яких планується провести матчі наступного чемпіонату Європи з футболу, може не тільки відзвітувати про вагомий результат, а й поділитися досвідом  спорудження об'єктів європейського рівня. Саме з такою пропозицією кореспондент УКРІНФОРМу звернувся до дніпропетровського міського голови Івана Куліченка.

 

− Нинішня арена футбольного клубу «Дніпро» розташувалася на місці старого стадіону «Металург»,  майже в самому центрі міста.  Тому наш досвід міг би згодитися тим, хто будує в таких умовах, і насамперед, очевидно, киянам, які також зараз демонтують старі споруди. Безперечно, у них − свій шлях втілення проекту в життя, але вже на початковій стадії варто подумати про те, як оптимізувати транспортні потоки, потурбуватися, аби демонтаж і вивезення старих конструкцій не заважали новому будівництву.

  

Свій стадіон ми розбирали до нуля. Ця робота тривала майже півроку, незважаючи на те, що працювали цілодобово, звалище було неподалік, в одній із дніпропетровських балок, а маршрут для машин, які вивозили демонтоване, пролягав вулицями, де найменше міського транспорту. Загалом, усе будівництво зайняло чотири роки. Причому це − власне стадіону, а благоустрій ми винесли в окремий проект, який реалізують інші організатори і виконавці, що дає нам змогу створити необхідну інфраструктуру − збудувати під’їзні дороги, інженерні мережі, паркінг.

  

Усіх, хто мене питає про цей досвід, я запрошую до Дніпропетровська − побачити все на власні очі і детально поспілкуватися з фахівцями. До нас уже приїздили львів’яни, ми будемо раді й представникам інших міст.

  

− Іване Івановичу, ви не раз підкреслювали, що у Дніпропетровську стадіон почали будувати, коли про Євро ще й гадки не мали. З одного боку, це виручило, бо, якби зараз починали, то, можливо, були б, як от Львів, тільки на стадії проектування. Але, з іншого боку, вимоги УЄФА тоді для дніпропетровців ще не мали вирішального значення, тому у цьому плані могли б «не вписатися». До речі, вже говорять про те, що кількість вільних місць на новій арені «Дніпра» не відповідає вимогам УЄФА на матчах такого рівня.

  

− По-перше, я б сказав, що це виручило не тільки Дніпропетровськ, а й Україну. Бо впевнений, що вибір на нашу користь УЄФА зробила великою мірою завдяки тому, що Україна, подаючи свою заявку, могла представити реальні об’єкти, які здатні прийняти Євро-2012. Рубікон ми перейшли в Бордо, а Дніпропетровськ зробив усе можливе для того, щоб до цього засідання здати стадіон в експлуатацію. На моє особисте запрошення і на запрошення голови федерації футболу області Андрія Павелка ця подія у нас відбулася за участю представників УЄФА і, зокрема, Мартіна Каллена, який був директором  підготовки Євро-2004 в Португалії та Євро-2008 в Австрії і Швейцарії. Є велика вірогідність того, що він буде й директором Євро-2012 у Польщі й Україні. Те, що саме він побачив на власні очі, оцінив цей об’єкт і доповів керівництву УЄФА, я вважаю  суттєвим у нашій спільній боротьбі за право прийняти фінальну частину чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

  

Стосовно того, що ми «не вписуємося» у вимоги УЄФА. Так, стадіон будувався насамперед для проведення матчів футбольного клубу «Дніпро». Ми щасливі, що потрапили у перелік міст, які будуть приймати Євро, і що наша нова футбольна арена прислужиться цій справі. Хочу підкреслити (це визнали експерти і члени державної комісії) − стадіон відповідає всім європейським нормам. Щодо місць: загальна їх кількість − 31003. Вільних (тобто без VIP) − 28 тисяч. УЄФА вимагає 30 тисяч. Але в Цюриху стадіон, який приймав матчі ЄВРО, має 24 тисячі вільних місць. Ще 7 тисяч організатори розмістили на бігових доріжках.

  

У Дніпропетровську ця проблема вирішується простіше і зручніше для тих, хто буде дивитися ці матчі у нас: частина сидінь завширшки з 0,5 м відгвинчуються і міняються на 0,45 м. Для своїх вболівальників керівництво клубу передбачило більш комфортні умови, ніж допускають норми УЄФА. Крім того, на нашому стадіоні не буде фінальних чи півфінальних матчів, тому й вимоги  трішки інші.

  

− Які пункти генерального плану підготовки до чемпіонату є найважливішими для виконання наступного року?

  

− Ми не дійдемо до мети, якщо будемо говорити, що це важливо, а це не важливо. Важливо все, на що ми дали свої гарантії.

  

− І все реально?

  

− Те, що обіцяли на цей рік, ми виконали. І виконали так, що не соромно за цю роботу. Так, я вважаю, що все реально. За умови, що виконуватимуться й ті обіцянки, які давали нам. А нам обіцяли внести зміни до Державного бюджету, згідно з якими міста, які прийматимуть ЄВРО, одержать певні пільги. Наприклад, що кожне місто матиме по 50 млн грн на будівництво комунальних доріг, що  нам залишатимуть увесь транспортний збір і податок за забруднення навколишнього середовища.

  

Нічого цього немає, і звинувачувати начебто нікого. Міністерство фінансів пропозиції підготувало, уряд вніс їх на розгляд депутатів, комітети Верховної Ради підтримали, а на сесію питання не винесли. Хоч воно не призвело б до якихось суперечок  чи протистояння, бо футбол об’єднує й політичних опонентів.

  

− Іване Івановичу, і все ж, при тому, що все важливо, два об’єкти, очевидно, найнеобхідніші: чемпіонат у Дніпропетровську навряд чи відбудеться без сучасного аеропорту і готелів...

 

− Щодо аеропорту, то питання досі не вирішене. Президент України Віктор Ющенко, як відомо, ініціює його виведення зі складу ВАТ «Авіаційна компанія «Дніпроавіа» і перетворення на державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ». Разом із тим, є меморандум, підписаний на рівні Кабінету міністрів, про початок процедури приватизації ВАТ «Дніпроавіа», а також Дніпропетровського аеропорту, згідно з яким Фонд Держмайна має виставити їх на аукціон.

  

Отже, держава або повинна взяти на себе всю відповідальність за цей об’єкт, і, відповідно, фінансування його реконструкції (місто й область за таких умов візьмуть на себе хіба що дороги, освітлення, готель, навіть термінал − це може бути інвестпроектом, і ми готові цим займатися). Або ж продати його − уже є інвестор, який готовий вкласти кошти у реконструкцію аеропорту. Але поки питання не вирішиться у законному порядку, справа не зрушить з місця.

 

До 2012 року ми маємо ввести в дію 34 готелі, з яких 24 − це новобудови, а десять − після реконструкції. На цю роботу ми не витратимо жодної бюджетної копійки. Всі витрати беруть на себе вітчизняні інвестори, з якими на сьогодні укладено 33 угоди про наміри. Один новий готель уже наступного року вводиться в експлуатацію, ще один − у  процесі будівництва. Решта − на стадії  виконання і узгодження проектної документації, основне ж будівництво планується у 2010-2011 роках.

 

 Інвестори, з якими ми працюємо, перевірені в ділі, адже це не перші наші спільні об’єкти. Звичайно, хотілося б залучити й іноземний капітал. Але ми розуміємо, що без законів про концесії і  про державне й приватне партнерство на серйозного інвестора нічого розраховувати. Ці закони давно уже напрацьовані, погоджені, але не прийняті.

  

Місцева влада для інвесторів − і своїх, і зарубіжних − може забезпечити умови для роботи: відвести землю, підключити електроенергію, воду, гарантувати оперативне проходження дозвільних рішень. А от умови для залучення в країну інвестицій  має забезпечити держава.

+++

Команда Губского готовится к Евро-2012

Артур Бондарь

Obozrevatel.com

13.10.08

В ближайшее время в Киеве будет создано государственное предприятие «Дирекция по реконструкции НСК «Олимпийский» со штатом в 100 человек. Это структура будет существовать параллельно с администрацией «Олимпийского», и в число функций предприятия отнесены обеспечение необходимых тендерных процедур, разработка и заключение соглашения с исполнителем работ, получение разрешительной документации, финансирование работ, технический надзор и тому подобное. Среди организаторов ЕВРО-2012 сразу же возникли жаркие споры относительно оправданности позиции Министерства молодежи и спорта, принявшего решение по созданию Дирекции по реконструкции «Олимпийского». Но эти споры, по-видимому, станут еще жарче, если общественность узнает, кого прочат на роль директора этой дирекции.

По поданным «Обозревателя», нашедшим свое подтверждение в нескольких источниках, руководить реконструкцией Национального спортивного комплекса «Олимпийский» будет бизнесмен Игорь Калашник. Киевскому читателю это фамилия не говорит ничего, тогда как в Черкассах депутат местного горсовета от Соцпартии и бизнесмен-строитель скандально известен, прежде всего своими долгостроями, из-за которых город недополучил не одну сотню метров квадратных жилья. Схема «долгостроя» выглядит довольно просто: городские власти заключают с возглавляемой Калашником строительной кампанией «Интербуд» договор на строительство жилья за бюджетные деньги. В договоре четко прописывается сроки сдачи, штрафные санкции за их невыполнение, а также количество метров квадратных, которые руководимая г-ном Калашником кампания должна передать мэрии Черкасс. Однако «Интербуд» сдавал жилье с огромнейшим нарушением сроков и… фальсифицировал документы, согласно которым пересматривались и сроки сдачи объекта, и завышалась стоимость работ (то есть уменьшались количество метров, передаваемых городу). В городе поговаривают, что в период между получением бюджетных денег и реальными сроками сдачи жилья структуры г-на Калашника успевали оперативно возвести и реализовать коммерческое жилье.

Пользуясь случаем, можно рассказать и о качестве жилья. Вот конкретный пример: дом 19/1 по улице Галана в Черкассах. Калашниковский «Интербуд» начал строительство этого здания в 1993-м году и завершил… в 2005-м. В итоге оказалось, что застройщик установил однокамерные стеклопакеты, не соответствующие условиям данного региона, система вентиляции в неудовлетворительном состоянии, стены на 250 мм меньше строительных норм, из-за чего на холодных стенах во всех квартирах постоянно возникает грибок, даже после ремонта. В стяжках порою даже отсутствовал цемент.

Подобных примеров «строительной практики» г-на Калашника по городу Черкассы множество, и ключевые слова здесь «строительство» и «бюджетные средства». Наприклад, черкащане рассказывают почти как легенду историю о том, как г-н Калашник строил улицу Гагарина: автомобили три года ездили по укатанному гравию, пока у тогда действующего мэра не сдали нервы, и он решил передать этот подряд другому исполнителю. После того, как дорога оперативно была заасфальтирована, г-н Калашник подал в суд на мэрию и выиграл право быть пожизненным исполнителем этого подряда. Более того, Игорь Калашник потребовал у мэрии оплатить ему выполненные другими кампаниями работы.

Тут у читателя должен возникнуть закономерный вопрос: каким образом подобные фокусы сходили г-ну Калашнику с рук? Все дело в том, что он умело инвестировал свои ресурсы в создание подконтрольного лобби в городском совете. Например, в совете нынешнего созыва он со товарищи прошел по спискам Соцпартии и сразу ж подружился с группой Богдана Губского в горсовете, состоящей из депутатов БЮТ и Партии регионов (из-за чрезмерного внимания к рассмотрению земельных вопросов эту группу еще назвали «земельной коалицией»). Имея некий пакет голосов, г-н Калашник традиционно шантажирует руководство города, выбивая бюджетные заказы на сверх выгодных для себя условиях.

Со сменой состава черкасской мэрии дела у г-на Калашника в городе не заладились, и с недавних пор он переехал в Киев, где работает в команде депутатов от БЮТ Павла Костенко и Богдана Губского. Поэтому логично было бы предположить, что ожидаемое назначение Игоря Калашника директором Дирекции по реконструкции НСК «Олимпийский» происходит с подачи именно означенных господ. Учитывая трудовой опыт черкасского строителя, можно понять, почему известные бютовцы лоббируют это назначение, однако непонятно, по каким своим профессиональным признакам г-н Калашник пришел к министерскому двору?

P.S. Смеем предположить, что это назначение − далеко не первый пример сотрудничества г-д Губского и Костенко с министром молодежи и спорта Юрия Павленко: так, Черкассы были ошарашены тем, что единственным объектом в этом городе, который финансировался в рамках поддержки баз подготовки олимпийского резерва, была частная гостиница Павла Костенко «Селена» − отнюдь не коммунальное предприятие, и даже не государственное…

+++

Проведення відбірних матчів Чемпіонату світу з футболу 2010 року − гарна репетиція до головних змагань червня 2012 року у Харкові. Михайло Добкін

City.kharkov.ua

13.10.08

Організація матчу між збірними України та Хорватії відбулася на найвищому рівні. Про це заявили як хорватські, так і українські вболівальники та тренери. Стадіон «Металіст» цієї суботи вмістив рекордну кількість вболівальників − 38, 5 тисяч людей.

«Організація цього матчу, як і попереднього − з турецьким «Бешикташем», свідчить про те, що Харків вже сьогодні демонструє готовність до проведення футбольних заходів із урахуванням вимог УЄФА. Стадіон «Металіст» сьогодні будується, розпочато роботи по зведенню сучасного аеропорту. Харків виконає всі умови для проведення подібних заходів і подарує всім вболівальникам великого футболу справжнє свято», − підкреслив Харківський міський голова.

+++

Вже цього року до Євро-2012 для столичних лікарень закуплять сучасне медичне обладнання

Kmv.gov.ua

12.10.08

Столиця інтенсивно готується до того, щоб з гідністю провести чемпіонат і гостинно прийняти команди-учасниці Євро-2012 та гостей чемпіонату

Київський міський голова Леонід Черновецький, з метою забезпечення лікувально-профілактичних закладів Києва необхідним обладнанням та в рамках підготовки столиці до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012, підписав розпорядження про придбання медичного устаткування у поточному році. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У 2008 році для реалізації заходів міської цільової програми підготовки та проведення в Києві фінальної частини чемпіонату Європи 4 млн. 700 тис. грн. спрямують на закупівлю медичного, хірургічного та ортопедичного устаткування для лікувально-профілактичних закладів міста. З метою автоматичної обробки інформації 1 млн. грн. виділять з київського бюджету на закупівлю устаткування цифрової автоматичної електронної станції для Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф. Ще 300 тис. грн. буде направлено на устаткування автоматичної обробки інформації для Київського міського інформаційно-обчислювального центру.

«Сьогодні столиця інтенсивно готується до того, щоб з гідністю провести чемпіонат і гостинно прийняти команди-учасниці Євро-2012 та гостей чемпіонату. До чемпіонату ми готуємо не лише головний стадіон країни, а й медичні установи, заклади культури та освіти. У режимі підготовки працюють служби пожежної безпеки, охорони правопорядку», − зауважив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. 

Крім того, за словами Анатолія Голубченка, до Євро-2012 буде побудовано понад півсотні нових готелів, реконструйовано та модернізовано десятки клінічних лікарень, закладів культури, зон відпочинку. Практично повністю буде оновлено транспортну інфраструктуру, побудовано сміттєспалювальний та мулоспалювальний заводи. «І це далеко не повний перелік всіх робіт, які ведуться в ході підготовки до чемпіонату», − наголосив перший заступник голови КМДА. 

Згідно з підписаним розпорядженням, Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА доручено провести тендери на придбання вказаного обладнання, виробів медичного призначення та інформаційного забезпечення.

Нагадаємо, що раніше інспектори УЄФА відзначили в Києві серед найбільш підготовлених до проведення чемпіонату Євро-2012 медичну галузь.

+++

Завершено Концептуальний проект реконструкції НСК ”Олімпійський”

Euro-2012.unian.net

13.10.08

10 жовтня у Києві Крістіан ХОФФМАНН, директор німецької компанії gmp − головного проектувальника реконструкції НСК «Олімпійський», передав виконуючому обов`язки генерального директора ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» Дмитру ЧЕРНЯВСЬКОМУ перший пакет проектно-кошторисної документації − Концептуальний проект, або техніко-економічне обгрунтування (ТЕО).

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Документ містить головні архітектурно-будівельні, інженерні та технологічні рішення спортивного комплексу, а також обгрунтування кошторисної вартості будівельно-монтажних робіт.

 Після розгляду на засіданні містобудівної ради Києва та в Мінрегіонбуді техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) буде надано на розгляд Кабінету Міністрів України.

Затвердження Урядом цього документу дасть можливість розпочати процедуру проведення тендера для визначення генерального підрядника з реконструкції НСК «Олімпійський».

Концептуальний проект розроблений архітекторами компанії gmp згідно угоди на виконання проектних робіт з  реконструкції  НСК «Олімпійський», яка була підписана між держпідприємством «НСК «Олімпійський» та компанією gmp 6 серпня 2008 року.

+++

Судейский эксперимент удался

Uefa.com

13.10.08

Президент УЕФА Мишель Платини и генеральный секретарь союза Дэвид Тейлор оказались под сильным впечатлением от эксперимента с двумя дополнительными помощниками главного арбитра, который был проведен во время матчей отборочного раунда чемпионата Европы среди юношей до 19 лет в Словении.

Личный контроль

По ходу встречи сборных Словакии и Словении Платини лично следил за переговорами итальянской бригады арбитров под руководством Андреа Де Марко. В свою очередь, Тейлор занимался тем же во время матча команд Армении и Норвегии, который обслуживал ирландский коллектив во главе с Дэвидом Маккеоном.

Участники довольны

Все участники словенского эксперимента остались довольны его результатами. В рамках испытания проверялась система с двумя дополнительными арбитрами, расположенными у лицевой линии. Их задача − следить за нарушениями в штрафной площади, будь то фолы или неспортивное поведение. Решение о проведении эксперимента было принято советом, стоящим на страже правил футбола, на мартовской встрече Международного совета футбольных ассоциаций.

Бесценный опыт

«Очень важно было лично проследить за ходом эксперимента. Я стоял ближе некуда, а именно вместе с рефери прямо за воротами, − делится впечатлениями Тейлор, отметивший бесценный опыт прошедших матчей. − То, что я увидел по ходу эксперимента, было весьма интересно, а самое главное очень ценно».

«На личном опыте»

«Главным преимуществом новой системы является позиция дополнительного арбитра, − добавил генсек УЕФА. − К примеру, в первом тайме случился эпизод, в котором вратарь прыгнул в ноги рвущемуся вперед нападающему. Давать пенальти или нет? С позиции из-за ворот было четко видно, что нарушения не было. Для принятия столь важных решений необходимо занять максимально выгодную позицию, и я в этом убедился на личном опыте».

Проверка продолжается

Судьи, впечатленные экспериментом в первый игровой день, смогли наладить и усовершенствовать уровень своего взаимодействия. Ими был четко распределен круг обязанностей, согласно которому при возникновении инцидента первым выступает главный арбитр. Эксперимент будет продолжен на мини-турнирах в первой и седьмой отборочных группах, матчи которых состоятся в этом году в Венгрии и на Кипре соответственно.

+++

Луганский аэропорт, как лучший среди региональных, готовит дополнительные авиарейсы

Lugansk.proua.com

13.10.08

На Луганщине в настоящее время рассматривается возможность организации дополнительных авиарейсов из Луганского аэропорта.

Об этом сегодня на пресс-конференции сообщил начальник управления транспорта и связи Луганской ОГА Владимир Балинский, − передает корреспондент Луганск-proUA.

«Сейчас прорабатываются вопросы (организации рейсов − Луганск-proUA) на Ереван, дополнительные − на Анталию. Вполне возможно − пойдут на Москву. Но опять-таки, не хотелось бы говорить заранее», − отметил Балинский.

При этом он подчеркнул,  что с технической точки зрения аэропорт Луганска имеет большие перспективы.

«Достаточно сказать, что когда эксперты УЕФА в рамках подготовки к Евро-2012 приезжали в Луганский аэропорт, я с ними беседовал, и они давали самую высочайшую оценку, − рассказал Болинский.  − Они проехали все региональные аэропорты по Украине и сказали, что лучшего они просто не видели. Я не беру в список, допустим, Борисполь и тому подобное. Именно речь идет о региональных, так называемых второстепенных, аэропортах».

По его словам, единственное, что вызвало вопросы экспертов УЕФА − это взлетно-посадочная полоса. Ее ремонт предусматривается вторым этапом реконструкции Луганского аэропорта.

+++

Павленко предлагает построить в Киеве стадионы на 20-30 тыс. зрителей

Segodnya.ua

13.10.08

Министр по делам семьи, молодежи и спорта Юрий Павленко выступает за строительство в Киеве нескольких новых стадионов, вместительностью 20-30 тыс. зрительских мест.

«Столице Украины мало одного стадиона (НСК «Олимпийский»), даже если он вмещает 73 тыс. болельщиков... Очевидно, что мы должны иметь несколько стадионов на 20-30 тыс. зрителей для проведения не только футбольных, но и других спортивных соревнований», − считает Павленко.

При этом министр объясняет, что в последнее время появилось много желающих провести в Украине крупные международные соревнования по многим видам спорта.

«Каждый вид спорта − это не только зрелище, но и большой бизнес. Украина − одна из крупнейших стран Европы. Отсюда и заинтересованность в украинском рынке», − пояснил Павленко.

Министр отметил, что на сегодняшний день объем спортивной индустрии составляет приблизительно 1 млрд. гривен.

«И рынок динамично растет», − добавил он.

По словам министра, за последние 3 года количество украинских спортивных компаний увеличилось с 200 до 400.

Напомним, что вице-премьер министр Иван Васюник прогнозирует начало проведения работ по реконструкции Национального спортивного комплекса «Олимпийский» в Киеве в декабре.

18 августа межведомственная комиссия по вопросам реконструкции НСК «Олимпийский» в Киеве выбрала генеральным подрядчиком по демонтажным работам холдинговую компанию «Киевгорстрой».

7 августа Государственное предприятие «Национальный спортивный комплекс «Олимпийский» (Киев) подписало договор с архитектурным бюро GMP von Gerkan,

Marg und parthner (Германия) о проведении проектных работ по реконструкции спорткомплекса.

+++

Дячук-Ставицкий: «Михайличенко нужно дать время»

Terrikon.dn.ua

13.10.08

Корреспондент «Львовской газеты» Наталья Выхопень поговорила со спортивным директором львовских «Карпат» Юрием Дячуком-Ставицким о перспективе сборной Украины.

− Скажите, в целом, какие впечатления у вас остались от противостояния Украина-Хорватия? Чего, с вашей точки зрения, не хватило команде Михайличенко для победы?

− В первую очередь должен сказать: не стоит забывать, что украинцы играли с действительно очень серьезной командой. Ошибаются те, кто считает сборную Хорватию таким себе середняком. Это − очень согласованная и опытная команда, в которой немало хороших футболистов. Вот посчитайте, сколько хорватских сборников играют в самых престижных чемпионатах Европы, в конечном итоге даже в Украине? А сколькими легионерами европейского класса можем похвастаться мы? Поэтому, по моему мнению, хорваты потенциально являются именно той командой, которая должна пробиться на чемпионат мира. Конечно, желаю, чтобы это удалось сделать и нашим ребятам.

В конечном итоге, результат 0:0 не является плохим. Особенно учитывая значительное омолаживание команды. В то же время еще не в совсем хорошей форме находится Андрей Шевченко, который не так давно оставил «Челси». Следовательно, по моему мнению, мы не проиграли, а победили с ничейным счетом. Конечно, хотелось победы и по счету, но, будем откровенными, на больше, по-видимому, было сложно рассчитывать с таким соперником. Но, опять-таки, ничего трагического не случилось, тем более, я убежден, хорваты таки потеряют очки в играх с аутсайдерами.

− Однако, если сборная Украины ставит перед собой задание выхода из группы, то, по-видимому, таки стоит демонстрировать игру немного другого характера. Тем более, нам еще придется играть с главным фаворитом − англичанами...

− Да, перед нашей командой действительно достаточно сложное задание, учитывая силу наших главных конкурентов. Однако, думаю, мы сможем и дать бой англичанам, и даже победить хорватов на выезде. Просто нашей команде нужно время, ведь не стоит забывать, что сборная в настоящее время находится в состоянии обновления, омолаживания, и такое изменение поколений не может состояться незаметно. Появился новый тренер, много молодых игроков, которые до сих пор никогда не играли за сборную. Нужно смотреть на вещи реально и дать возможность, время Алексею Михайличенко и его помощникам нормально работать, строить команду, тогда обязательно будет результат.

− Можете ли кого-то особенно отметить среди молодых игроков, которые появились в составе нашей сборной во время этого отборочного цикла?

− Пока еще сложно оценивать игру новичков − слишком мало времени они провели в сборной. Вот пусть поиграют, тогда и можно будет более объективно анализировать их работу. В целом же такого процесса омолаживания стоило ожидать, ведь Михайличенко любит работать с молодыми игроками, с теми, с кем уже знаком по молодежной сборной. В конечном итоге, так делает большинство тренеров: приводят к команде проверенных опытом сотрудничества людей. Поэтому ожидаемо в сборной появился Алиев, Ярмаш, которых Михайличенко знает по «молодежке».

Например, сначала кандидатура Алиева вызывала сомнения, ведь его поведение было каким-то не совсем адекватным, из-за чего его едва не выгнали из «Динамо», Теперь же он замечательно чувствует себя и в сборной, и в составе киевлян. Еще стоит вспомнить появление в команде Шевчука, который является выходцем из западного региона, полузащитника «Таврии» Голайдо. Это − молодые игроки, новое поколение. Посмотрите, практически весь левый край нашей сборной − это молодежь.

− Можно ли теперь спрогнозировать, как будут развиваться события в нашей группе?

− Пожалуй, делать какие-либо прогнозы еще рановато, но я лично надеюсь на хороший итог выступления украинцев в группе. Главное в настоящее время − активно работать. Тогда стоит ожидать улучшения игры.

Тем временем

Как стало известно ПРОСПОРТу, сегодня должен решиться тренерский вопрос ФК «Львов». Тренер харьковского «Металлиста» Сергей Ковалец планирует разговор с руководством своего клуба относительно прекращения сотрудничества. Ковалец намеревается возглавить львовских «горожан».

По материалам «ПРОСПОРТ»

+++

Підготовка до Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ

  

Укрінформ

13.10.08

 Зарубіжні ЗМІ впродовж минулого тижня продовжували відстежувати питання підготовки України та Польщі до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє УКРІНФОРМ. Значну увагу викликало зацікавлення щодо підготовки до Євро-2012 в Україні на фоні політичної кризи в країні, а також українсько-польські офіційні заходи, пов'язані з організацією ЧЄ-2012.

  

Польська агенція преси (РАР) доводить, зокрема, позицію президента Федерації футболу України Григорія Суркіса. “Я говорив про це під час засідання виконавчого комітету УЄФА в Бордо: в Україні не було, не має і не може бути опозиції до Євро-2012”, − цитує РАР Г.Суркіса. Він нагадав, що коли Польща та Україна отримали в квітні 2007 року право на організацію чемпіонату Європи, “то всі українські політики задекларували, що підтримуватимуть цей захід”. 

  

В інтерв'ю з головою західної економічної палати (ZIG) Польщі Гжегожем Дзіком „Газета Виборча” повідомляє про заплановане на 20 жовтня проведення Другого польського-українського економічного форуму з питань підготовки до Євро-2012 під патронатом віце-прем'єрів двох країн Григорія Немирі та Гжегожа Схетини. За інформацією Г.Дзіка, під час заходу обговорюватиметься участь підприємців двох країн в організації ЧЄ-2012. Перша частина форуму буде присвячена аналізу стану підготовки до Євро-2012, а друга −  налагодженню партнерської співпраці між українськими та польськими регіонами у цьому напрямі. Організатори зустрічі висловили думку, що співробітництво двох країн у контексті  Євро-2012 сприятиме розвитку малого бізнесу в Україні та Польщі.

  

Польські ЗМІ протягом останнього тижня активно висвітлюють підготовку до Євро-2012 в РП. Значної уваги приділено будівництву Національного стадіону у Варшаві та створенню необхідної інфраструктури до чемпіонату Європи у Вроцлаві.

   

Польське інтернет-видання sport.pl інформує, що за неповні два тижні робіт на колишньому стадіоні Х-річчя у Варшаві, де будуватиметься Національний стадіон, стару спортивну споруду розібрано повністю. “Не має жодної хвилини перерви. Робітники працюють як мурашки”, − охарактеризував темпи робіт речник національного центру спорту (NCS) РП Марчін Хайдай. Представниця компанії Pol-Aqua Малгожата Акімович-Парушевська відзначила, що на стадіоні вже розпочалося укріплення фундаменту та вбивання паль. За її інформацією, до квітня 2009 року буде вмонтовано 14 тис. різного роду опорних конструкцій. За виконання цих робіт Pol-Aqua отримає 125,4 млн злотих (48 млн доларів США).

  

Повідомляється, що у місті Вроцлав (південь країни) завершено ремонт більш ніж двох кілометрів відрізку дороги, що з'єднає центр міста з новим стадіоном. Влада міста вважає цей крок символічним, оскільки це перший проект у місті, повністю реалізований у рамках підготовки до Євро-2012. Вартість виконаних робіт становить 86 млн злотих (33 млн доларів США).

+++

Інвестиційна активність у регіоні входить у число ключових чинників при формуванні пулу міст − господарів Євро-2012

  

Володимир Фоменко

Укрінформ

13.10.08

Інвестиційна активність у регіоні входить у число ключових чинників при формуванні остаточного пулу міст − господарів Євро-2012. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, таку думку висловила Олена Дерев’янко, радник президента Групи DCH, у ході інформаційної зустрічі регіональної філії Європейської бізнес-асоціації, присвяченої підготовці Харкова до проведення Євро-2012.

  

У центрі уваги учасників зустрічі виявився досвід основного харківського інвестора у підготовці до Євро-2012 − Групи DCH.

  

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, «сьогодні шанси всіх українських міст, задіяних у підготовці до Євро-2012, рівні − більше немає ні основних, ні запасних. І те, чи прийме те або інше місто матчі фінальної частини європейської футбольної першості у 2012 році, залежить тільки від зусиль, які будуть прикладені бізнесом і владою».

  

Сергій Стороженко високо оцінив внесок DCH і її президента Олександра Ярославського у підготовку Харкова до Євро-2012 і закликав присутніх у міру своїх сил і з урахуванням своїх бізнес-інтересів включитися у підготовчий процес.

  

Група DCH розпочала реалізацію у Харкові проекту створення багатофункціонального комплексу «Металіст-Сіті» у рамках підготовки до Євро-2012. Інвестиційний проект вартістю 327 млн. доларів США передбачає створення в рамках проекту «Металіст-Сіті» сучасного спортивно-розважального комплексу, інфраструктури проведення дозвілля для гостей Євро-2012. Період реалізації всього проекту − до березня 2011 року. Джерело фінансування − власні кошти групи DCH.

  

Загалом,  група DCH має намір вкласти у будівництво і реконструкцію об'єктів у ході підготовки Харкова до Євро-2012 607 млн. доларів. Крім комплексу «Металіст-Сіті», мова йде про фінансування реконструкції стадіону  «Металіст», міжнародного аеропорту  «Харків», про створення дитячо-юнацької академії ФК  «Металіст», навчально-тренувальної бази клубу зі спортивно-туристичним містечком.

  

Довідка УКРІНФОРМу. DCH (Development Construction Holding) − інтеграційне об'єднання підприємств різних галузей економіки, що консолідує значну частину активів колишньої групи «УкрСиб», однієї з найстаріших і найбільших фінансово-промислових груп України. Активи групи зосереджені в таких сферах, як промисловість, фінанси, будівництво і суміжні з ними галузі (від індустрії будівельних матеріалів до девелопменту).

Підписатися на новини