Збірна України на Євро-2020: прогулянка безлюдним ранковим Римом та тренування на «Стадіо Олімпіко»

Протягом 45-ти днів на зборі національна команда України бачить лише готелі, аеропорти, стадіони та міста з вікна автобуса. Тож сьогоднішня півгодинна ранкова прогулянка кількома визначними місцями Рима була для синьо-жовтих наче ковток життєдайної вологи на пересохлу горлянку.

Фото Павла Кубанова

Час для виходу у Вічне місто був обраний ідеально: о 9.30 біля Колізею та на площі Венеції, куди навідалися збірники, людей практично немає — лише поодинокі перехожі. Тож хлопці вперше за тривалий час фізично відчули, що перебувають у відповідній локації, до того ж такій особливій, що буквально дихає історією людства. Сфотографувавшись колективом на фоні Колізею та на білосніжних сходах П’яцца Венеція, українці повернулися до готелю. Перемкнути картинку бодай на короткий час дуже важливо для ментального розвантаження, з іншого боку, довго перебувати на вулиці й не рекомендується, адже в Римі — справжня липнева спека.

Фото Павла Кубанова

До обіду тренерський штаб провів теоретичне заняття, а ближче до вечора команда виїхала на «Стадіо Олімпіко». Перед початком тренування головний тренер Андрій Шевченко та гравець Олександр Зінченко відповіли на запитання представників ЗМІ з конференц-залу арени в традиційному для передмачтевих медіазаходів онлайн-форматі.

Фото Павла Кубанова

Андрій Шевченко віддав належне опонентам, назвавши Англію однією з найбільш збалансованих команд чемпіонату, що має чудових виконавців. Водночас наставник синьо-жовтих зробив акцент на характері нашої команди, яка в завтрашньому важкому протистоянні буде намагатися продемонструвати свою згуртованість та непоступливість. Також Андрій Шевченко, сподіваючись на підтримку української діаспори, запросив на гру й італійських уболівальників.

Фото Павла Кубанова

Після цього синьо-жовті вийшли на чудовий газон «Стадіо Олімпіко» в повному складі: Олександр Зубков приєднався до загальної групи, провівши повноцінне тренування з партнерами по команді. Тренерський штаб приділив чимало уваги тактиці та напрацюванню ігрової схеми на завтрашній поєдинок. За підсумками тренування та рівнем функціональної готовності гравців головний тренер Андрій  Шевченко визначиться зі стартовим складом на чвертьфінал.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини