Андрій Ярмоленко: «Хочу довести, що можу бути корисним збірній. Тому зараз я вмотивований як ніколи»

Разом з Андрієм Шевченком участь у передматчевій прес-конференції напередодні гри з Північною Ірландією взяв півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко.

— На Євро-2016 збірна України зазнала поразки від команди Північної Ірландії. Завтра через це у вас буде подвійна мотивація?

— Насамперед я скажу, що ми повинні думати про свою власну гру — про її якість, про тактичні моменти, яких вимагає тренерський штаб. В останніх матчах команди результати не такі, як хотілося б. Ми проводимо поєдинок удома, тому повинні в будь-якому випадку грати тільки на перемогу, незважаючи, товариська гра чи ні. Та зустріч п’ятирічної давнини — уже минуле, наше завдання зараз — добре підготуватися до Євро через товариські матчі, в яких теж важливий результат.

— Андрій Шевченко сказав, що ви будете грати у двох найближчих спарингах. Наскільки вам зараз потрібна ця ігрова практика?

— Я скучив за грою. Були різні причини, чому я не виходив на поле досить довгий період часу, у мене була травма. Одна річ — тренуватися, інша — грати. Мені зараз потрібна ігрова практика, необхідно набирати форму. Це буде також хороша нагода для тренерського штабу отримати інформацію, в якому стані я зараз перебуваю.

Для мене особисто це велика мотивація — зіграти два матчі, довести, що я можу бути корисним збірній та що я заслуговую бути тут. Тому зараз я вмотивований як ніколи.

— Які у вас враження від зустрічі з головою Комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранкою, що відбулася в команди?

— Такі зустрічі в мене відбуваються перед кожним сезоном. Нас попереджають про те, що професіональні спортсмени не мають права брати участі у ставках. Нам ще раз нагадали всі правила, нагадали, що ми можемо робити, а що — ні. Ми з користю провели час.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

11.06.2023 12:24

Андрій Ярмоленко: «Сергій Станіславович любить розумний футбол, щоб був баланс між атакою та обороною»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко розповів про під...

Підписатися на новини