Андрій Ярмоленко: «Зараз усі збірні навчилися грати у футбол, уже немає легких ігор»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко разом із головним тренером Сергієм Ребровим узяв участь у пресконференції напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 проти команди Чехії.

— Роман Яремчук сказав, що команда зробила висновки після Євро, але гра проти Албанії не надто відрізнялася від поєдинку проти Румунії. У цьому контексті яким є ваш вплив на молодших футболістів, на їхнє ставлення до виступів за збірну?

— Звичайно, після матчу з Румунією кожен із гравців, які знаходилися в розташуванні збірної, зробив висновки. Думаю, це показала наша наступна гра, зі Словаччиною. Те, що ми програли поєдинок з Албанією, не потрібно розцінювати так, наче ми виходимо на поле й не хочемо досягти хорошого результату. Хлопці також переживають, розуміють, куди вони приїжджають, розуміють, що представляють країну, в якій іде війна. Я приходжу на пресконференцію, щоб також захистити хлопців, — не слід на всіх накидатися. Ми хочемо показати якнайкращий футбол. Але ви також повинні розуміти, що зараз усі збірні навчилися грати, уже немає легких ігор. Албанія — зовсім інша команда, ніж та, що була років п’ять тому. Вона це показала своєю грою на Євро та проти нас. Усі віддали максимум сил, але це футбол, нічого не вдієш. Потрібно з таких матчів робити висновки й рухатися далі.

Що я можу дати молодим? Звичайно, це досвід. Якщо молодий футболіст хоче щось у мене спитати — я завжди відкритий, готовий допомогти.

— Чи обговорювали ви з футболістами такі події, як початок повномасштабної війни, коли ви мали проводити матчі? Як ви проживаєте такі моменти?

— Коли почалася повномасштабна війна, то було не до того, аби щось обговорювати. Ти переймався своєю сім’єю, тим, аби рідні знаходилися в безпеці. Також хочу щиро подякувати гравцям збірної Чехії — Цоуфалу, Соучеку, Кралу, які дуже мене підтримували, пропонували свою допомогу. За це я завжди буду їм вдячний.

— Як ви готуєтеся до матчів чемпіонату, коли будь-якої миті тренування чи гру може перервати повітряна тривога?

— Важко до цього звикнути: коли триває гра, і ти чуєш сирену, потрібно йти в бомбосховище. Звичайно, це нелегко, але ми не можемо скаржитися, тому що знаємо, що роблять наші військові. Кому насправді важко — так це їм. Тому ми терпимо й намагаємося грати у футбол і дарувати людям якісь позитивні емоції.

Нагадаємо, що у вересні збірна України проведе ще один матч у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Празі — 10-го числа синьо-жовті на стадіоні Eden Arena зіграють виїзний поєдинок проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.06.2024 19:27

Андрій Ярмоленко: «Питання мотивації не стоїть, коли ти вдягаєш футболку національної збірної»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко разом із головни...

13.09.2023 12:25

Андрій Ярмоленко: «У нас нічого не закінчилося — починається найцікавіше. Зробимо висновки...»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко був визнаний уболівальниками...

27.06.2023 18:44

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського «Динамо»

Капітан збірної України Андрій Ярмоленко повернувся до київського &laq...

11.06.2023 17:57

Андрій Ярмоленко: «Ми нікого не боїмося, усіх поважаємо, але також знаємо свої сильні якості»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко взяв участь у пр...

Підписатися на новини