Сергій Ребров: «Мені подобається стиль гри чехів, тому що вони діють дуже агресивно»

Напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Чехії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Яка кадрова ситуація в команді? Чи буде готовий зіграти Михайло Мудрик?

— Сьогодні Михайло тренується в загальній групі. Наскільки я бачу, є мікропошкодження, але гравці здорові й готові до завтрашнього поєдинку.

— Як ви відчуваєте підтримку українських уболівальників у Чехії? На гру проти Албанії їх прийшло близько 15-ти тисяч. Чи розраховуєте на таку підтримку завтра?

— На жаль, ми не можемо дозволити собі таку підтримку на чеському стадіоні, коли граємо на виїзді. Ми дуже вдячні Чехії за те, що вона надала нам можливість проводити домашню гру в Празі. Я вдячний Чехії за підтримку України, за її позицію щодо війни. Ми тут як удома. Дуже вдячні всім, хто нам допомагає.

— Чи є великою проблемою поразка в матчі з Албанією, хоча, на нашу думку, це було незаслужено? Збірна України мала перевагу, вела в рахунку, але поступилася. Як ви можете це оцінити?

— Так само, як поєдинок Чехії проти Грузії. Це рівень національних збірних, тут зібрані всі найкращі гравці. Якщо ми мали перевагу в грі з Албанією, але поступилися, це означає, що команди приблизно одного рівня. Тому важливо сконцентруватися на кожному епізоді гри. Те саме буде й завтра. Я не вважаю, що є якась велика різниця між Чехією та Україною. Ми повинні показати інший рівень налаштування, реагувати на ту гру, яку показали проти Албанії.

— Чи буде відрізнятися перебіг завтрашнього матчу, адже збірна Чехії грає в більш атакувальний футбол, ніж Албанія?

— Це буде зовсім інша гра. Збірна Чехії більш агресивна, вона грає вдома, ми переглядали її матчі. Ми повинні бути готовими до цього поєдинку.

— Які найкращі якості в чеської збірної? Які гравці є найсильнішими, на кого слід звернути увагу?

— Мені подобається стиль гри чехів, тому що вони діють дуже агресивно. Як я бачив на Євро, немає різниці, хто виходить на позиції. Є конкуренція, але стиль гри не змінюється. Важко когось виділяти, тому що це одна команда, яка розуміє, як грати, гарно використовує свої здібності. Ми поважаємо суперника, але повинні думати про себе, показати інше налаштування на гру та інше бажання грати.

— Як оціните умови для підготовки, які ви отримали в Чехії?

— Пам’ятаю, ми тут готувалися минулого року, нас усе влаштовувало. Ми дуже вдячні, усі питання вирішуються дуже швидко, створені всі умови. Ми тренуємося на дуже гарних полях, як на мене, усе ідеально. Але ми розуміємо, що зараз не можемо грати для своїх уболівальників. Ми граємо для українців, які виїхали за кордон. Ми мріємо про те, як повернемося в Україну й будемо грати для наших уболівальників.

Нагадаємо, що у вересні збірна України проведе ще один матч у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Празі — 10-го числа синьо-жовті на стадіоні Eden Arena зіграють виїзний поєдинок проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.09.2024 19:24

Андрій Ярмоленко: «Зараз усі збірні навчилися грати у футбол, уже немає легких ігор»

Капітан національної збірної України Андрій Ярмоленко разом із головни...

09.09.2024 13:00

Юхим Конопля: «Радий, що забив, але це просто гол, бо він не допоміг команді»

Захисник збірної України Юхим Конопля поділився думками щодо поразки в...

09.09.2024 10:35

Триває продаж квитків на матч Ліги націй-2024/2025 Чехія — Україна

Триває продаж квитків на матч Ліги націй УЄФА Чехія — Україна, я...

Підписатися на новини