Олександр Караваєв: «До голу у ворота Фінляндії ми повністю контролювали хід поєдинку»

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв поділився своїми думками щодо відбірного поєдинку проти команди Фінляндії.

У другому турі кваліфікації ЧС-2022 синьо-жовті не зуміли здобути перемогу вдома — нічия 1:1 із фінами. Асистентом в епізоді з голом Жуніора Мораеса виступив Олександр Караваєв. Під час тренування нашої команди правий захисник поділився думками про цей матч:

«Уже готуємося до Казахстану. Була теорія, розібрали хороші й погані моменти з попередньої гри. Хороші залишили, а погані забули. Готуємося до наступного поєдинку, оскільки він — найважливіший. Потрібно завершити збір на мажорній ноті.

Щодо матчу з Фінляндією, то потрібно до кінця грати у свій футбол. До забитого голу ми це й робили, повністю контролювали хід поєдинку, суперник нічого особливого не створював. Ми потихеньку нагнітали, тиснули, мали свої моменти, потім забили. А вже після цього десь припинили грати у свою гру, через що почалися проблеми.

Це лише другий матч відбору. Шкода, що ми втратили два очки. Але попереду в нас іще поєдинки, в яких ми повинні доводити власну силу. На кожну гру потрібно виходити більш сконцентрованими й викладатися на всі сто, щоб у кожній забирати по три пункти.

Звичайно, коли ти робиш щось позитивне у грі, забиваєш гол чи віддаєш результативний пас, це надає тобі більше впевненості, емоційного сплеску. Ти стараєшся більше ризикувати, ловиш кураж. Це допомагає в подальшому.

Мій удар із лівої ноги? Важко сказати, чи йшов м’яч у ворота. Якби суперник не заблокував удар, то за захисником знаходився Мораес, який міг би зіграти, навіть якби м’яч ішов повз ціль. За рахунку 0:0, коли залишалося все менше часу, звичайно, хотілося здобути перемогу. Довелося якомога більше загострювати, щоб забити гол.

На позиції правого захисника треба більше грати на команду. Але коли я опиняюся у штрафній зоні, виникають задумки, стараюся брати гру на себе та завдавати удари по воротах».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.12.2022 23:14

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії у чвертьфіналі поступилася Франції й залишила ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, вибу...

25.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії зберегла за собою перше місце у групі В ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пров...

05.10.2022 16:22

Офіційно. Португалія, Іспанія та Україна подають спільну заявку на проведення Чемпіонату Світу 2030 року

5 жовтня у штаб-квартирі УЄФА відбувся брифінг за участі президента Фе...

05.06.2022 15:15

Інформація щодо трансляції матчу плей-офф відбору ЧС-2022 Уельс — Україна

Матч плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Уельсу та України, який від...

Підписатися на новини