Сергій Кривцов: «Докладемо всіх зусиль, аби залишитися в дивізіоні А Ліги націй»

Захисник збірної України Сергій Кривцов прокоментував поразку синьо-жовтих у матчі Ліги націй проти Іспанії та розповів про висновки, які зробить команда в наступних поєдинках у групі.

— Сергію, у Мадриді збірна України не змогла протистояти Іспанії, поступившись — 0:4. Рахунок по грі?

— Важко було протистояти такій сильній команді, як іспанська. Я припустився помилки. Після того як рахунок став 1:0 на користь господарів, нам стало важко. Крім цього, нам не давався вихід з оборони в атаку. Ми не змогли показати свій рівень. Іспанія є Іспанія. Із контролем м'яча в нас у грі з іспанцями не склалося, хоча ми готувалися.

— Гол, пропущений на 90-й секунді матчу, завдав Україні важкого удару?

— Так, звісно. Пропускати на 2-й хвилині — це сильний удар по команді. Була моя помилка, потім знову... Важко було потім зібратися. Це досвід, але гіркий досвід.

— У моменті з пенальті дотик у штрафному до гравця збірної Іспанії був із вашого боку...

— Так, дотик був. Але більше суперник сам чіпляв мою ногу, ніж я його. Проте формально підстави для 11-метрового в рефері були. Після бійки кулаками не розмахують. У роздягальні говорив тренерам і партнерам, що дотик до іспанця з мого боку був.

— Чи можна було якось переломити хід гри після холодного душу в першому таймі, чи вже все було вирішено?

— У принципі, тактика в нас була така сама, як на гру з Португалією. Але Іспанія нас теж вивчала, аналізувала. У нас не виходило контратакувати, ми багато сил віддали в обороні. Захисникам та нападникам не вистачало свіжості.

— Деякі експерти вважають, що збірна після карантину стала іншою. Ви згодні?

— Я думаю, у поєдинку з іспанцями і втома накопичилася, і самі господарі не дали нам показати свою гру. На рахунку кожна дрібниця. Я не виправдовуюся, але майже цілий день перед матчем ми витратили на відновлення, коли сталася затримка ящиків збірної в аеропорту. У підсумку ми втратили час, хоча це й не може служити виправданням нашої поразки.

— Україна в цій групі буде боротися за те, щоб залишитися в дивізіоні А?

— Так, ми докладемо всіх зусиль для цього, у нас є таке завдання. Група в нас сильна, це показали минулі поєдинки. Тепер треба зробити висновки, щоб надалі грати краще. Думаю, що в матчі зі Швейцарією ми показали гарну гру. Була гідна картинка. З Іспанією не вийшло. Але це футбол.

— У поєдинку з Німеччиною виправите помилки?

— Так, думаю, буде зовсім інша гра. Ми отримали інформацію для аналізу, і в плані тактики теж. На жаль, мої помилки вплинули на результат матчу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини